mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 15:58:24

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Dva oranžna mucka iz Domžal
Strani: 1 2 3 [4]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Dva oranžna mucka iz Domžal  (Prebrano 14713 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
kaja
Moderator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #45 : sreda, 31.10.2007 : 21:34:26 »

Jah, ne vem zdaj kdo vse se je nasel v mojem pisanju.  Undecided Pac tako je moje misljenje, ki je nastalo na podlagi tega, da poznam vse prevec mack, ki so ali padle z balkona ali zlezle skozi okno. Se vec pa taksnih, ki so zacele silit ven in so jim lastniki kljub obljubam, da se to ne bo zgodilo, odprli vrata.  Tongue Meni je pac logicno, da je za stanovanjsko macko najbolj nevarno, da se znajde zunaj sama in zato je pac treba poskrbeti, da se to ne zgodi. Nesrece se seveda dogajajo, na nas pa je, da vsaj tiste predvidljive (odprto okno, nezavarovan balkon) poskusimo preprecit. lp
Logiran

Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #46 : sreda, 31.10.2007 : 21:44:43 »

Ja, najbrž sva balkon res spustili, sem omenila okna in okenske police, pa si rekla, da so itak previsoko (a se prav spomnim?) in sem domnevala, da je nekako jasno, da balkon sodi pod isti sklop nevarnosti.. Nisem rekla, da si neodgovorna, trdim pa, da je hoja po balkonski ograji za mačka lahko usodna. Za mnoge je pač bila. Tudi mene nihče ob moji prvi muci ni opozoril na nikakršno nevarnost, pa mi je bilo jasno, da se ji lahko marsikaj zgodi... In, saj... konec koncev tudi otroci padajo z balkonov. Radiatorji in ograje in ostale podobne reči niso primerljive s padcem iz ograje, ker je v najslabšem primeru zlomljena tačka. Tudi če maček preživi padec, se v šoku obnašajo drugače, kot bi si želeli in ga dostikrat preprosto ne najdeš, če drugega ne.
Tudi meni se je že marsikaj zgodilo, česar si ne bi niti mislila, niti predvidela niti želela. Kar sem napisala, sem predvsem zato in za tiste, ki si mislijo, da je naša posvojitvena pogodba papirček. In da mi lahko brez posledic sporočajo, kako jim je maček na Hrvaškem skoraj ušel in mi limajo fotke z ovratnico s podatki. Komu je namenjena? Njim, da se v stanovanju lahko spomnijo, kdo je lastnik??
Če podpisujete posvojitveno pogodbo s figo v žepu (oziroma tisti, ki jo), potem boste pač prevzeli posledice. Mačkov je dovolj; in dobite jih (žal, žal, žal) lahko kjerkoli. Oranžne, pisane, bele, kakršnekoli. Ne rabite jih posvajat tule, če ne mislite izpolnjevat posvojitvenih pogojev. In...saj ni za verjet... raje jih peljem na evtanazijo, kot pobiram speštane, poginjajoče v mukah, zastrupljene, ustreljene itd. Ja?
Logiran

king-roy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.907


« Odgovor #47 : sreda, 31.10.2007 : 21:55:04 »

Ok-sem štekala. Sem mislila,da lahko nudim lepo in varno življenje mojim muckom-a sem se motila. In ker živalim ne želim nič slabega,se bom pač odpovedala želji po še eni muci,vsaj dokler se ne preselimo.
LP
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #48 : sreda, 31.10.2007 : 22:01:29 »

king-roy, ne vem, zakaj stvari bereš tako, kot da so napisane zate oziroma namenjene tebi. Niti malo nisem imela tebe v mislih.
Logiran

king-roy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.907


« Odgovor #49 : sreda, 31.10.2007 : 22:24:11 »

Problem je v tem,da sem vedno prezirala vse tiste neodgovorne ljudi,ki jim živali umirajo,zbežijo ali se jih pohabijo. In ta debata danes je bila zame malo šokantna-tudi mi nismo idealni lastniki za mačke. Verjemi,da skrbim za tamalega kolikor zmorem (in ne zmorem malo Wink) vendar tudi pri nas očitno ni vse tako perfektno. Nike ne skače na ograjo in verjamem,da bomo tudi malega tega odvadili. Imam celo zimo čas.
Ne bom pa načrtno ogrožala muc (do sedaj je bilo to nevede),zato ne bom doma več težila za še eno.
Tvoje mnenje in opozorila bom pa vedno spoštovala in jih po svojih močeh poskušala upoštevat.
Lp
Logiran
Strani: 1 2 3 [4]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Dva oranžna mucka iz Domžal
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines