mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 17:21:52

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: Pasji boji
Strani: [1] 2 3 4 5 6 ... 29   Dol
Natisni
Avtor Tema: Pasji boji  (Prebrano 138801 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
Dogylover-ka
gost
« : sobota, 26.07.2003 : 14:19:12 »

Ste gledali v petek na ANIMAL PLANET oddajo ANIMAL PRECINCT?GROZZZAA!!!!Mrtvi kuzeki(vecinoma pitbulcki) po smetiscih.Shirani psi kot "poskusni zajcki" ki so kot za vajo psom ki gredo v ring.Res ziva groza.Tisto noc zaradi tega nism mogla spati.Mislila sem da tega sploh vec ni....
Kaj pa vi mislite o teh krvolocnih bojih? Cry Cry Cry Cry Cry Cry
Logiran
goa
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 70


« Odgovor #1 : sobota, 26.07.2003 : 21:06:41 »

Slišala sem da so v LJ za Savo nekje tut pasji boji..in to glih na tem forumu...pa daj blo kao u cajtengu da so večkrat za savo našl mrtve pitbulle......jah to je pa tko Dogiloverka da maš bolane ljudi po ceumu svetu,zdej al je to njim v užitek nevem,za dnar se jim gre pa zihr..men ponavad k slišm kej tazga rata slabo..sm pa tut že v živo vidla neki tazga,ko je pitbull stresal mojga psa in mu skoraj polomil rebra da cel tedn ni mogel hodit..čeprav tist pes ni nč kriv,ker je drugač prijazen in še zlo mlad samo njegov če mu lahko rečem človek ga je nalašč 2x spustil,čeprav sta se pred tem že stepla z mojim(moj pa je bil cel čas ravno zato privezan da nebi blo sranja..)v glavnem,ko se je vmešal moj drugi pes,ga je tip zagrabil in je po luftu letel v vodo,svojega pa se ni upal odstranit in prou vidla sem nasmešek na njegovem obrazu..nevem al je užival ko je videl premoč svojega psa al se ga je pa bal odvleči stran..Samo bi blo pa fajn če bi ljudje iz foruma,ki so slišal za te boje v lj šli malo prečekirat al pa vsaj malo poizvedovat(jst nisem iz lj pa nemorm) pol pa nevem al zbrat posnetke ali whatever in pol dat na inšpekcijo,društva za zaščito živali,na policijo pa itak dvomim da lahko računamo..
čau
Logiran
Teja
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.854


« Odgovor #2 : sobota, 26.07.2003 : 23:20:37 »

Vmesala se bom in vprasala, ce je res PRETEZKO pisati vsaj nekako priblizno pravilno normalno slovensko?? Tongue
Logiran
Kapitan_Nemo
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 388


« Odgovor #3 : nedelja, 27.07.2003 : 00:26:32 »

Teja, to velja tudi zate. Si gledala včeraj Polnočni Klub na TV Slo 1- pogovor o sodobni komunikaciji (mobiteli, ineternet), pačenje materinega jezika je žal pačenje materinega jezika ! Kdor ga ne spoštuje, ga je lahko sram !
V mislih imam šumnike , katerih zloraba je tipičen primer sodobne internet "kva dogaja" spakedranščine press  Tongue
Logiran
pzorko
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 267


« Odgovor #4 : nedelja, 27.07.2003 : 06:54:26 »

Daj ti res malo lepše piši!

goa:
Zakaj nisi pobrala en kamen, pa tipotu razbila glavo z njim? Da si pustila, da je tvoj kuža letel po zraku.Katere pasme pa sploh sta tvoja psička?

Organizirani pasji boji so res kriminal, primitivizem na najvišji ravni, to lahko izvajajo samo bolniki. Pa zakaj se ne bi mi zbrali, pa odšli enkrat malo za Savo pogledat? Pa vzamemo vsak en kol, pa vile, pa gremo na mučitelje!!  Grin Je neumno, je pa izvedljivo!

Drugače pa je v težke boje zelo težko poseči - če se borita dva res močna psa. Kaj smo mi lahko naredili, ko sta se zgrabila moj beauceron in križanec med šarplanincem in nemškim ovčarjem? Nič! Tepla sta se 45 minut, in med bojem naredila 100m dolgo pot. Na koncu se jima pa ni več dalo in sta enostavno odšla. Malo je bilo krvi, a sta preživela. Kako bi lahko preprečili to, če smo imeli psa na povodcu, pa še odpoklic ima zelo dober? Šari pa je pač pravi "kmečki" pes in se je hotel pokazati.
lp
Logiran
goa
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 70


« Odgovor #5 : nedelja, 27.07.2003 : 10:28:19 »

Imam labradorca in majhnega mešančka,stepel se je mali,labi(10mesecev) pa se je vmešal..skakal je zraven in potem ga tip zagrabi kar za preveliko kožo in ja vrže v vodo(to je bilo poleg vode)..ko sem ga nadrla češ kaj se gre in da naj raje odstrani svojega psa pa je rekel,da je treba enega po enega in da je tako bolje čene bo še moj nasrkal...haloo?pretepača sploh nista "šmerglala" labija ker sta imela dost dela sama s sabo, tip je samo hotel da bi se "v miru" tepla..potem ko sem jaz začela vleči njegovega stran je šele ukrepal..najblolj pri stvari pa mi gre na živce ker sem mojega(ne razume se preveč dobro z drugimi samci) nalašč privezala skoraj 10m stran,da ja ne bo problemov..potem pa ti frajer spusti svojega psa, češ, saj ne bo nič..kje pa..njegov je šel direktno k mojemu..samo da prvič ni bil res tisti fajt, bilo je bolj grozenje in pa malo zob..ko sem ponorela ga je tip dal nazaj na povodec.Čez nekaj minut pa:"ah saj zdaj pa ne bo nič če sta se že stepla!" in ga veselo spet spusti, čeprav sem mu stalno ponavljala naj ga ne.. njegov pes pa seveda spet k mojemu, ki se še braniti ni mogel ker je bil privezan. Sploh pa, kaj bo en mali mešanec proti 40-kilskemu pitbullu? Ta ga je potem stisnil za vrat, potem še za rebra, dokler ga nisem začela brcati potem pa je končno ukrepal njegov kretenski človek. Potem sta končno odšla, jaz pa sem hotela pregledati mojega psa, ker je bil krvav.. ta je potem ugriznil mene, ker je bil še pod stresom in vse ga je bolelo..doma pa mu je rebra potipal še moj brat in ugriznil je tudi njega, najbrž ga je močno zabolelo in je tako reagiral..

Ja Pzorko, lahko bi šli mi ukrepat, samo kaj če je tam cela mafija Wink  da ne bomo potem mi bežali..jah če bi zvedli kdaj konkretno se bodo spet "zabavali" bi lahko poslali pristojne samo saj pravim, dvomim da bodo kaj ukrenili..
Logiran
pzorko
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 267


« Odgovor #6 : nedelja, 27.07.2003 : 11:39:01 »

Mafija sigurno ni, ker oni imajo bolj pametne posle. Če so, so kaki kretenski tepčki, ki bi radi na hitrco zaslužili. Zato je treba svinje prestrašit. Grablje, vile, lopate ... ni važno, samo da se da z njim fino udarit, po možnosti še kak boxer, kij ... in gremo na barabe. Jih pretepemo in zmečemo v Savo.

Btw: a potem kar mrtve pit bulle pustijo tam?
Logiran
andi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.633


WWW
« Odgovor #7 : nedelja, 27.07.2003 : 12:10:01 »

Najprej je treba pretehtat kaj pomeni beseda "mafija".Za moje pojme to vsekakor je mafija in se tudi ne gre toliko za zasluzek,temvec za izzivljanje nad "manjvrednimi" in nebogljenimi,uveljavljanjem svoje lastne moci,ker jim v resnicnem zivljenju pac ne gre.
Me pa prav zanima,kako bi to izgledalo ce se truma forumovcev prikaze k vilami in grabljami,na drugi strani pa stojijo razjarjeni lastniki pitbulov,ki so nauceni na napad.Hm,verjetno ne bi bil lep prizor.
Logiran
Teja
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.854


« Odgovor #8 : nedelja, 27.07.2003 : 13:40:39 »

Citat
Teja, to velja tudi zate. Si gledala včeraj Polnočni Klub na TV Slo 1- pogovor o sodobni komunikaciji (mobiteli, ineternet), pačenje materinega jezika je žal pačenje materinega jezika ! Kdor ga ne spoštuje, ga je lahko sram !
V mislih imam šumnike , katerih zloraba je tipičen primer sodobne internet "kva dogaja" spakedranščine press  

Kapitan_Nemo,
Goi sem 'zatezila' ravno zaradi pisanja v slengu!!
Sumnikov se nisem tu ''dotikala'' sem pa napisala spet mnenje o tem mislim, da v Pravilih na mojpes.net!!

Citat
Kaj smo mi lahko naredili, ko sta se zgrabila moj beauceron in križanec med šarplanincem in nemškim ovčarjem? Nič! Tepla sta se 45 minut, in med bojem naredila 100m dolgo pot. Na koncu se jima pa ni več dalo in sta enostavno odšla. Malo je bilo krvi, a sta preživela. Kako bi lahko preprečili to, če smo imeli psa na povodcu, pa še odpoklic ima zelo dober? Šari pa je pač pravi "kmečki" pes in se je hotel pokazati.

Nic naredili?? 45minut?? Shocked Shocked
Inn kaj ste v teh 45 minutah poceli, ce smem vprasati?? Madonca, ko se psa stepeta (ce ne odnehata takoj oz. zelo kmalu seveda) se moramo potruditi na vse nacine, da ju locimo!! Vrjamem, da na sprehodu ni vode in podobnih ''pripomockov''. Kaj pa dvig zadnjih tac??
Ja, saj vem, kako je skoraj nemogoce uloviti 2 psa ki se pretepata na veliki povrsini, vendar je tole malce prevec. Tongue
Malo krvi, a sta PREZIVELA?? Ja, blazna sreca! Kaj pa ce bi jo psa malo bolj skupila? Kaj ce bi kaksen poginil?? Shocked Ne konca se vedno le z nekaj krvi...
Sploh pa kako je do tega sploh prislo, ce omenjas povodec?? A je bil samo 1 na povodcu ali kako?
Glede odpoklica pa:
pes, ki se tepe ne cuti nicesar, kaj sele slisi... Sploh pa lahko vpitje razume kot SPODBUJANJE!

Citat
potem ko sem jaz začela vleči njegovega stran je šele ukrepal..najblolj pri stvari pa mi gre na živce ker sem mojega(ne razume se preveč dobro z drugimi samci) nalašč privezala skoraj 10m stran,da ja ne bo problemov..potem pa ti frajer spusti svojega psa, češ, saj ne bo nič..kje pa..njegov je šel direktno k mojemu..samo da prvič ni bil res tisti fajt, bilo je bolj grozenje in pa malo zob..ko sem ponorela ga je tip dal nazaj na povodec.Čez nekaj minut pa:"ah saj zdaj pa ne bo nič če sta se že stepla!" in ga veselo spet spusti, čeprav sem mu stalno ponavljala naj ga ne.. njegov pes pa seveda spet k mojemu, ki se še braniti ni mogel ker je bil privezan.

Kaj si sploh sla vlec njegovega psa stran??

Ne morem vrjeti, da je tip 2x spustil svojega psa in je ta nato napadel tvojega. Ocitno nisi dovolj ponorela Tongue Da sigurno ne bo nic, ce sta se ZE STEPLA, ja madonca, kako ljudje ne veste, da se 'fight' nadaljuje, ce se psa nista zrangirala?! V to, da se nista zrangirala smo lahko prepricani, kadar jih sami locimo. Roll Eyes

Ljudje, ne cudite se potem, da vas pes ne mara drugih psov. Samo poglejte, kaj dopuscate!! Da drug napada tvojega, ki je se privezan povrhu (Goa, ne zameri, ampak tak dober primer je, ne mislim nic osebnega!).
Jaz ne bi tega nikoli dopustila. Po eni strani je to lahko tudi problem, saj mi Oxa 100% zaupa, ce se kje prikaze kaksen napadalen pes. Parkrat sem ji dvignila zgornji del trupa nase in ''napadajoca'' psica se je umaknila. Spet drugic sem se postavila prednjo in 'zasutirala'  Grin v pleca psa, ki se je rencece pognal vanjo. Ce se karkoli zgodi pustim svojo pri miru, ker je netekmovalna in odstranim drugo psico.
Za Oxino socializiranost tvegam svojo varnost, da. Roll Eyes Grin

Lahko navedem se en ''glupi'' primer, haha!!
Za ograjo sta bili 2 prijateljevi nemski ovcarki. NO je pasma, ki je Oxo v mladosti 2x napadla in od takrat je do njih previdna. Rekla, sem si, da morava z Oxo mimo ograje tolikokrat, da bo sproscena, da je ovcarki ne bosta motili. (v opozorilo: ovcarki se nista ZAGANJALI v ograjo, ker vem, da bi v tem primeru unicevala njun znacaj, ampak sta samo hodili ob ograji in lajali...)
Rezultat: z Oxo sva morali mimo ograje samo 2x  Grin Grin

LP
Teja
Logiran
goa
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 70


« Odgovor #9 : nedelja, 27.07.2003 : 17:38:52 »

Teja, kričat sem začela potem ko sem vidla da tip kar gleda in še gleda..kar se pa vlečenja stran tiče..normalno da ga nisem vlekla stran ko je tiščal mojega psa, potemtakem bi zraven odvlekla še košček mojega psa..ampak ko je skakal in se zaganjal v njega sem ga vlekla stran..me zanima kako bi ti reagirala....in ne misli da sem mirno gledala, ko je tip hotel spustiti svojega..težila sem mu in skoraj prosila sem ga ampak ti dopovej kaj pobritemu s stereoidi nafilanemu dvometrašu..a naj bi ga pretepla al kaj??In tut nisem jst rekla "ah saj zdaj pa ne bo nč ko sta se že 1x stepla" ampak tisti tip..ker pa te ni bilo zraven ne morš govort kako je bilo in kaj sem dopustila in zakaj in kako sem reagirala, se ti ne zdi?Pa brez zamere..
Prosila bi pa tut tebe in podobne da ne vnaprej obsojat in govort zakaj moj drugi pes ni socializiran..dobil je nekaj slabih izkušenj, ja..imel pa je tudi dobre..lahko da je to zato, verjemi pa da nisem nikoli kar tako pustila da bi se tepel, celo po naročjih sem ga vlačila..je pa mešanica kar dominantnih pasem..so pa tudi drugi samci, ki se ne razumejo preveč z drugimi psi, pa to še ne pomeni da niso socializirani.. in tudi pes se kdaj skrega, tudi če je dobro socializiran..
Pa še enkrat brez zamere..
Logiran
andi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.633


WWW
« Odgovor #10 : nedelja, 27.07.2003 : 17:49:06 »

Se pravi je tip prav izzval boj.Jst bi mu zagrozila s policijo,ga seznanila da ni dovoljeno imeti psa spuscenega s povodca.Kar neverjetno je,kako se nekateri radi spogledujejo z nesreco.
Uf,kako bi mu jih napela...
Logiran
pzorko
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 267


« Odgovor #11 : nedelja, 27.07.2003 : 21:45:47 »

Citat
Nic naredili?? 45minut??  
Inn kaj ste v teh 45 minutah poceli, ce smem vprasati?? Madonca, ko se psa stepeta (ce ne odnehata takoj oz. zelo kmalu seveda) se moramo potruditi na vse nacine, da ju locimo!! Vrjamem, da na sprehodu ni vode in podobnih ''pripomockov''. Kaj pa dvig zadnjih tac??
Ja, saj vem, kako je skoraj nemogoce uloviti 2 psa ki se pretepata na veliki povrsini, vendar je tole malce prevec.
Malo krvi, a sta PREZIVELA?? Ja, blazna sreca! Kaj pa ce bi jo psa malo bolj skupila? Kaj ce bi kaksen poginil??  Ne konca se vedno le z nekaj krvi...
Sploh pa kako je do tega sploh prislo, ce omenjas povodec?? A je bil samo 1 na povodcu ali kako?
Glede odpoklica pa:
pes, ki se tepe ne cuti nicesar, kaj sele slisi... Sploh pa lahko vpitje razume kot SPODBUJANJE!



Boja sta bila 2 in to z razmakom 20 minut. No, povej mi, kako bi ti rešila situacijo? Oni lastnik je nekaj metal petarde, poskusil je tudi s kolom poseči. Me prav zanima, če bi bila ti tako pogumna, da bi se ju spravila dajat narazen. Da, preživela sta, ker je bil boj v veliki večini bolj kazanje moči (renčanje), kot pa hud tepež. Šlo se je predvsem za to, kater bo prvi klonil. Za poškodbe vem pa za mojega psa - raztrgan ušesek. Potem glede povodcev. Mi smo imeli našega privezanega, nakar je naenkrat pritekel oni. In kaj da naredimo? Spustili smo psa, naj se zagrabita. Ali naj bi pustili, da bi bil naš na povodcu, oni ga bi pa grizel? Pa še glede odpoklica - tega nisem mislil med bojem, ampak sem mislil, da če bi naš pes, ki bi bil spuščen videl kakšnega tujega psa, da ne bi tekel k njem se stepsti, ampak bi prišel nazaj. Oni pa verjetno tega ni znal - pes na kmetiji, vedno privezan na verigi, katerega fotrajo pač z makaroni in ostalo šaro, ki ostane od kosila.
lp
Logiran
Teja
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.854


« Odgovor #12 : nedelja, 27.07.2003 : 22:59:51 »

Goa,
Citat
ker pa te ni bilo zraven ne morš govort kako je bilo in kaj sem dopustila in zakaj in kako sem reagirala,

easy, nisem mislila tebe, ampak sem stvar posplosila...
Je OK? Roll Eyes
Citat
in tudi pes se kdaj skrega, tudi če je dobro socializiran..

Da tudi to je pa res. Hej, ce se kdaj vidis tistega manijaka, me poklici; 2 na 1- nima sans!! Grin
Zelim ti veliko lepega s pesjancki in cim manj takih incidentov... Wink

Pzorko,
Citat
Boja sta bila 2 in to z razmakom 20 minut

Tega razmaka pa ne razumem?? Kaj ste pa delali v razmaku?? In kako ''pustili'' da sta se psa se 1x prijela??

Kako bi jaz resila situacijo? Sedaj ti tezko povem, ker me ni bilo tam. Ampak glede na to, da naj bi se psice tolkle zelo hudo in se ni nikoli zgodilo nic hujsega (trkam!!!!! Roll Eyes )... In imam 2 psici, ena je dominantna in nepodredljiva!!
Citat
Ali naj bi pustili, da bi bil naš na povodcu, oni ga bi pa grizel?

Jaz sem v takem primeru, kot sem ze omenila, prijela drugega psa. Pri tebi pa bi bilo to zal neizvedljivo, saj je pes nepodredljiv, kajne??

Zal res ne razumem tega 45' boja, pavze in vsega... Sem bila prica ze kar nekaj bojem, pa ni bilo nikoli tako hudo. Razen enkrat, ko je NO zgrabil visavskega terierja. Ampak se je boj(no bolj visenje visavcxa iz ovcarjevega gobca Tongue )vseeno koncal s posredovanbjem lastnikov.

Skoraj prepricana sem 100%, da se psi ne stepejo iz ljubega miru!! Saj kazejo pred pretepom znake, kot je rencanje, pokoncen rep, greben... Ali ni tako???
Ce sta se psa stepla, bi se lahko v tistih 20' poslovili. Ce se nista zrangirala (kar je tezko mozno, ce sta enakovredna) bi ju morali lociti. Pac eni se ne marajo, lahko se zgodi, da celo zivljenje. Ce pa ste hoteli, da se psa kolikor toliko pomirita in zrangirata bi morala biti oba cel cas po pretepu na vrvici (pod nadzorom in v obvladujocem polozaju s strani lastnikov).  

Teja
Logiran
goa
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 70


« Odgovor #13 : ponedeljek, 28.07.2003 : 10:32:20 »

Je že uredu teja..saj smo šli k veterinarju in če bi bil kakršen koli strošek, bi mogel tip plačati..ker poznam njegovo mamo ki kelnari u nekem lokalu tu pri nas..ker drugače sploh ne vem kje živi..saj je malo kruto, samo jst bi vsakemu človeku, preden bi od mene dobil mladiča(katere koli pasme) naredila psiho-test..in tut ko bom dobila psičko, bo zagotovo kdaj imela tudi mladičke ampak mom imela zelo visoka merila kdo bo dobil psa..pa še v našem kraju je čedalje več ljudi, ki si nabavljajo take pse..npr.tip, ki nima pojma o psih in ga še nikoli ni imel, mu je prjatu za rojstni dan podaril mladega rotvajlerčka..potem je tu tip ki ima sedemmesečno pitbullko in kadar ga vidim z njegovo klapo vedno govorijo samo o tem kako sta se dva psa stepla in kateri je zmagal, pa kater pes je hud in kateri ni..no saj ta tip je dost uredu in jo lepo vzgaja, samo je pa rekel da ko bo imela mladičke jih bo "potalal" med njegove prijatelje..potem bo šele veselo pri nas..ker ti ljudje imajo takšne pse dejansko zato da jim nihlče nič noče..eden od njih je enkrat nalašč izzival mojega psa da bo videl če ga bi njegova psička branila..ta pa je samo pritekla in debelo gledala Grin         kakšna pa je pri nas zakonodaja glede pasjih bojev? Mislim če kdo ve kakšne so kazni in to...
Logiran
pzorko
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 267


« Odgovor #14 : ponedeljek, 28.07.2003 : 18:09:23 »

OK, mogoče sem malo pretiraval z minutami. Bila sta pa boja 2. Najprej 1. sta se stolkla, potem sta šla narazen. Potem pol sprehoda ni bilo nič, potem smo se pa še enkrat srečali. Nesreča pač. Verjemi pa, da ni bil nihče tako neumen, da bi šel posegati vmes.
lp
Logiran
Strani: [1] 2 3 4 5 6 ... 29   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: Pasji boji
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines