mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 22:21:15

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  predpisi in dokumenti  |  Tema: Živalsko pokopališče
Strani: [1] 2  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: Živalsko pokopališče  (Prebrano 16998 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
ostrodlaka
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 47


WWW
« : petek, 24.08.2007 : 16:40:14 »

Ful sem vesela, ker imamo v Mariboru končno tudi živalsko pokopališče. Zaenkrat je mesta za približno 170 živali. Je pa na Dobravi - za tiste, ki poznate Maribor.

Končno imajo tudi naši ljubljenčki možnost za pokop.

Logiran
Leya19
otrok do 14 let
**
Sporočil: 52


« Odgovor #1 : četrtek, 30.08.2007 : 19:46:32 »

meni je tut to full fajn, bomo imeli usaj en primeren kraj za obiskovanje našega prijatelja:D
Logiran
little star
otrok do 14 let
*
Sporočil: 37


« Odgovor #2 : četrtek, 30.08.2007 : 22:12:14 »

Tudi meni se zdi to pametno.Pa še precej blizu nas je Smiley.Nekateri so proti saj menijo, da so živali vendarle le živali in da je to noro.Meni se pa zdi ideja zelo pametna saj se na naše ljubljenčke lahko tako navežeš kot na človeka in imaš vsaj prostor da ga obiščeš. Sad Wink
Logiran
Leya19
otrok do 14 let
**
Sporočil: 52


« Odgovor #3 : nedelja, 16.09.2007 : 18:58:08 »

se strinjam z little star
Logiran
urmil
rad pišem
****
Sporočil: 348


WWW
« Odgovor #4 : sreda, 19.12.2007 : 13:04:59 »

Pozdravljeni!
V tujini imajo vsa večja mesta pokopališča za male živali, zato se mi zdi, da je bil že skrajni čas, da si tudi Mb omisli kotiček, kjer bomo lahko pokopali naše ljubljenčke, ki so nekaterim bili družinski člani. Tudi moja psička Nika ima svoj grobek na Dobravi in sem zares srečna, da ji lahko kdaj pa kdaj prižgem svečko, kar pa je še bolj pomembno: da vem kje počiva! Zaradi bolezni smo jo dali uspavat in če pomislim, da bi jo naslednji dan odpeljali kot kos mrhovine, mi še zdaj postane kar slabo! Naj povem, da so bili na Dobravi zelo prijazni in predvsem spoštljivi ter so pokop izpeljali naprejres tako kot je treba. Za vse skupaj sem odštela nekaj več kot 600€. Dosti, ane? To je bil kar velik zalogaj zame, ki sem še študentka in glede na to, da smo prej odšteli že kar nekaj € za zdravljenje oz. za preiskave...  V bistvu mi je bilo vseeno koliko bom plačala, ker sem se že takoj, ko sem slišala, da smo končno dobili pokopališče, odločila, da bo moja psička pokopana tam. Cena je res visoka, ampak zajema stroške pokopa in najemnino grobnega mesta za 10let. Zakaj 10let? Gospa mi je razložila: "Skrbimo tudi za grobove ljudi na Dobravi, na katere nekateri svojici zelo hitro pozabijo in teh ni malo, zato smo se odločili, da bo grob za živali potrebno plačati za 10let vnaprej. Saj veste kako se nekateri sprva navdušijo, potem pa enostavno pozabijo na vse skupaj. Doba mirovanja grobišča pa je 10let in v tem času mi ne moremo izvajati pokopov na mestu, kjer smo že pokopali neko žival." Sem kar spejela vse skupaj, ker se sploh ne čudim gtemu, kar mi je povedala in verjamem, da bi mnogi ljudje že po par mesecih pozabili, da imajo obvezo do plačila grobišča za njihovo preminulo žival, ker konec koncev je bila "samo" žival.
Skratka: naša psička počiva tam, vedno ji utripa majhna lučka. Okolje je lepo urejeno. Zadovoljna sem in ni mi žal za evre, ki sem jih odštela.
Logiran
Ben the man
novinec
*
Sporočil: 22


« Odgovor #5 : torek, 25.12.2007 : 13:00:11 »

Živjo!

Blagor vam v MB, da imate pokopališče, jaz prosim našega župana v LJ, da bi tudi nam dali možnost pokopati naše ljubljenčke, a baje zadeva sploh še ni v načrtu. Ljudje res ne razumejo, kako težko je svojo žival pustiti pri veterinarju in si potem predstavljati, kaj vse se dogaja z njo, kako delajo z njo...grozno. Sama imam 2 ostarela kužka, za katera se bojim, da pokopališča žal ne bosta dočakala. Tudi o tem, da bi ju peljala v MB sem že premišljevala (če je to sploh možno), a kaj ko je to nekaj ur vožnje, jaz pa še vozim ne.

To, da morate plačati za 10 let se mi zdi pametna poteza. Človek bi si mislil, da bo nekdo, ki se odloči za pokop živali res skrbel za grob, a žal še za grobove svojih sorodnikov mnogi ne poskrbijo in bi se zato res najbrž dogajalo, da bi grobovi samevali in ostali pozabljeni. Zakaj pa ne smete pokopati še kakšno drugo žival tam? Če ti čez npr. 2 leti umre še ena žival, ji moraš kupiti novo parcelo?

Mislite, da je 170 mest dovolj? Meni se zdi kar malo, a najbrž vseeno še ni tako veliko ljudi, ki bi se odločalo za pokop. Verjetno tudi zaradi denarja, čeprav mislim, da 600 eurov bi še šlo. Pa sem tudi jaz študentka in v službo hodim predvsem zato, da lahko skrbim za svoje živali.

Lepo, da lahko prižgete svečko, meni bi veliko pomenilo, če bi to lahko naredila za mojega pokojnega kužka in za 2, ki ju še imam. Cry

LP

Maja
Logiran
Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #6 : torek, 25.12.2007 : 14:23:10 »

Draga Maja in vsi ostali! Pred kratkim sem izvedela (za mojo psičko srednje rasti je bilo že prepozno,  vse pokojne yorkice pa imam pokopane pri starših na vrtu in vedno jim prižgem svečke) - da je Sloveniji najbližji krematorij za upepelitev hišnih ljubljenčkov na Dunaju. Njihova spletna stran www.wtk.at oz. odtipkaš "Das Wiener Tierkrematorium" in se pokaže. Zaenkrat mislim, da imajo podatke samo v nemščini  oz. sploh nisem pogledala, če so tudi v angleščini. Gospa, ki se oglasi na telefon, pa govori angleško.
Bistvo je v tem, da za relativno majhen denar (odvisno od teže psička ali muce)počakaš cca. 2 uri, da živalico upepelijo, ti pa dobiš majhno žaro za domov. Za kaj takega se pa najde prostor  na vrtu sorodnikov, znancev, prijateljev, na kakšni osamljeni zelenici (pa da me ne bo zdaj kakšen nepoznavalec ljubezni med človekom in štirinožci vseh vrst nadrl, ker ga bom nazaj).
Potrebuješ dovoljenje VURS-a za prevoz čez mejo; tega dobiš na podlagi veterinarskega potrdila, da je bil kuža evtanaziran (ali karkoli se mu je zgodilo). Baje da ne komplicirajo, potrdilo izdajo takoj. Načeloma z Dunaja pridejo psa tudi iskat in pripeljejo žaro nazaj,vendar to precej podraži zadevo. (Mogoče bi se zdaj, pri odprtih mejah, dalo speljat tudi brez potrdila. Po domače prešvercat.)
Vsi, ki smo to že dali skoz, vemo, da ni besed za bolečino, ko se poslavljaš od dolgoletnega prijatelja. Če ga moraš pa še pustiti tam in si raje ne predstavljati, kaj se bo z njim zgodilo,je pa še hujše.

-Upam, da sem s to informacijo komu pomagala ozirama dala idejo. Imam pa prijateljico, ki ima doma približno 20 muc in me recimo tudi slučajno ne razume, zakaj tako kompliciram s svojimi kužki; češ, ko ga ni več,  se je pač treba s tem sprijazniti. -Sprijazniti že, ne pa "zabrisati v smeti", če se izrazim malo bolj kruto...
Zanima me, kaj o tem mislite ostali?
Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
Ben the man
novinec
*
Sporočil: 22


« Odgovor #7 : torek, 25.12.2007 : 15:35:46 »

Hmmm....zanimivo. Škoda, da se v srednji šoli nisem bolj poglobila v učenje nemščine. Torej, če sem prav razumela moraš kužka odpeljati tja? To bi bilo kar težko. Ne samo, da si ne predstavljam, kako se 5 ur vozim z mrtvim kužkom zadaj, ampak me tudi nihče ne bi peljal. Okoli 500 evrov bi stalo vse skupaj, z žaro vred. Najbrž bi prevoz z njihove strani vsoto povečalo za še 1x. Se pa splača malo poklicati in povprašati.

Hvala za informacijo!

LP

Maja
Logiran
urmil
rad pišem
****
Sporočil: 348


WWW
« Odgovor #8 : nedelja, 30.12.2007 : 22:12:56 »

Ne drži, da je najbližji krematorij na Dunaju.  Huh Jaz sem iz MB in sem imela doma vizitko oz. en mali "prospekt" od krematorija, ki je kar blizu Slo.meje in to še pred Gradcem, a se zdaj žal ne spomnim več imena kraja.

Mislim, da lahko vsakdo pokoplje svojo žival v Mb, ne glede na to kje v Slo. živi.

Jaz konkretno lahko v grobek naše psičke pokopljem še eno manjšo žival, ker so grobovi razdeljeni glede na velikost v 3 razrede. Vem, da je doba mirovanja 10let, zato se v tem času naj ne bi zakopavalo drugih živali in se tudi najemnina plača za 10let vnaprej, nisem pa spraševala ali lahko prej kot v 10letih izjemoma pokopljem v isto grobišče še kakšno našo žival.

Naj povem še to, da jaz hodim 1x na teden 1x na 14dni na grobek prižgat svečko in vse pogorele svečke sproti odstranjujejo oskrbniki pokopališča, tako da je res vedno vse urejeno(bolj kot na človeškem pokopališču).

Še glede števila grobnih mest: zaenkrat je prostora za 170grobov, seveda pa se bo pokopališče razširilo, ko bodo mesta zasedena. Teren je že pripravljen.
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #9 : nedelja, 30.12.2007 : 22:28:06 »

Ne drži, da je najbližji krematorij na Dunaju. Huh Jaz sem iz MB in sem imela doma vizitko oz. en mali "prospekt" od krematorija, ki je kar blizu Slo.meje in to še pred Gradcem, a se zdaj žal ne spomnim več imena kraja.

Si mislila tole:

WWW.TIERKREMATORIUM.AT  E-mail: tierkrematorium@aon.at
Telefon za Avstrijo 0699 / 10 54 09 11 (v nemškem jeziku)

Informacije za Slovenijo 041 682 146.
Logiran
Klavdija
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 868


« Odgovor #10 : nedelja, 30.12.2007 : 22:32:04 »

Si mislila tole:

WWW.TIERKREMATORIUM.AT  E-mail: tierkrematorium@aon.at
Telefon za Avstrijo 0699 / 10 54 09 11 (v nemškem jeziku)

Informacije za Slovenijo 041 682 146.


Hvala ti za to Mel.
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #11 : nedelja, 30.12.2007 : 22:38:44 »

Ni kej.
Logiran
urmil
rad pišem
****
Sporočil: 348


WWW
« Odgovor #12 : ponedeljek, 31.12.2007 : 14:15:20 »

Točno to Mel Smiley.

Logiran
nellchy
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 113


« Odgovor #13 : nedelja, 13.01.2008 : 10:21:21 »

mene zanima če ima tale pokopališče v mb kakšno svojo spletno stran ali pa tel številko?hvala  Smiley
Logiran
urmil
rad pišem
****
Sporočil: 348


WWW
« Odgovor #14 : ponedeljek, 14.01.2008 : 20:31:51 »

Informacije najdeš tukaj: http://www.pp-mb.si/vsebina.asp?str=68&lang=sl

Ampak je nekaj napak oz. piše, da se grob najame za 5 let, kar drži, če imaš žaro, če pa imaš pokop trupelca pa je najem za 10let. Če te kaj zanima je najbolje, da pokličeš v Vrtnarijo Dobrava, kjer je gospa Marjeka odgovorna za pokopališče malih živali.
Logiran
Strani: [1] 2  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  predpisi in dokumenti  |  Tema: Živalsko pokopališče
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines