mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 19.04.2024 : 17:08:37

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  prehrana  |  Tema: Alergik
Strani: 1 2 [Vse]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Alergik  (Prebrano 12885 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
max
novinec
*
Sporočil: 1


« : četrtek, 06.07.2006 : 12:03:06 »

Moj pritlikavi pinč (mladič 3,5 mesece) je alergik. Od začetka sem ga hranila z briketi Eukanube junior + konzervice Animonda in včasih Eukanuba. Dobil je alergijo in si s smrčkom tako pogrizel dlako (ker ga je srbela koža), da je bil bogi ves oskubljen.

No, veterinarka nama je priporočila Eukanubo Dermatosis Formula (konzervice + briketi) in neko olje Derma ... nekaj (zdaj se ne spomnem točno) in v nekaj tednih je situacija super, dlaka je res lepa in svetleča, počutje in prebava odlična ... Pa tudi poje kar rad.

"Problem" je pa v tem - ko berem kakšne jedilnike privoščite vašim kužkom me prime, da bi tudi jaz mojega malo pocrtala s kakšno zdravo poslastico pa si ne upam, da ne bo spet ...

Vet je rekla naj kar ostanemo na Eukanuba Dermatosis, ker mu očitno ful paše (to je res) Kaj vi mislite?

Aja, zraven jemo še vitaminčke, ki nam jih je dala vet.

Hvala za nasvete.
Logiran
Ninca10
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 644


« Odgovor #1 : četrtek, 06.07.2006 : 12:10:49 »

Z briketi dobi vse potrebne snovi ki jih potrebuje...

Jaz bi se na tvojem mestu drzala diete oz predpisane hrane saj kot si sama napisala psu to odgovarja...v kolikor bos zopet zacela dodajati kako napacno sestavino oz sestavino ki izzove alergijo bos stanje samo poslabsala in bos/bosta zopet na zacetku...


Bodi brez skrbi, da z briketi dobi vse potrebne sestavine za normalno rast in razvoj...
Logiran
Kimi*
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 595


« Odgovor #2 : četrtek, 06.07.2006 : 14:10:30 »

Max bodi srečen da je, pri nas poskušamo ugotoviti če je psička na kaj alergična in gospodična ne je nobene dietne hrane (niti briketov, niti konzervic).

Drugače pa obstajajo tudi diete s kuhano hrano  - to ti bo pa veterinar znal svetovati.

Olje je pa verjetno Dermanorm - tudi mi smo ga imeli, je pa dermatologinja rekla če bo jedla dietno hrano (Eukanuba ali Roayl Canin) potem ne potrebuje nobenih dodatnih vitaminov ali Dermanorm olja, ker briketi že vse to vsebujejo.

LPK
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #3 : petek, 07.07.2006 : 08:13:44 »

Glede diete - jaz bi na tvojem mestu poskusala ugotoviti ali je alergicen samo na doloceno hrano (npr. Eukanuba junior oz. Animonda) ali na splosno na kaksno sestavino briketirane hrane. Jaz bi poskusila tako se s kaksno drugo znamko briketov, pomoznosti taksno brez odvecnih konzervansov, koruze, itd, kar lahko povzroca alergicne rekacije. Znamke, ki jih priporocajo so recimo Candidae, Nutro, Arden Grange, pa se kaksna bi se nasla.
Logiran
Ancyka
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 137


« Odgovor #4 : ponedeljek, 11.12.2006 : 19:32:03 »

tudi moj je alergik in ima samo brikete Hill's d/d salmone&rice, prej pa je imel duck&rice
-tudi meni je vet priporočil, da ostanemo na temu ker mu ''ugaja'' ...poslušam nasvete, uhca so veliko boljša odkar je na tej hrani, se pa grize po tačkah...ima kdo podobne izkušnje?
Logiran
SmotkaC
novinec
*
Sporočil: 2


« Odgovor #5 : torek, 28.08.2007 : 16:46:51 »

Pozdrav vsem!
 
Imam 2 leti starega mopsa, pri katerem sem pred dnevi opazila, da se mu je na tački vmes med krempeljčkoma naredila taka bulica oz. kot, da bi meso ven zraslo oz. bilo otečeno.
 
Greva včeraj k veterinarju in mu sprazni analne vrečke in pravi, da ni tko kot bi moralo biti, da je v kosih, da ni tekoče, da je bilo ful tega pa vonja nima tapravega (ja, smrdi, samo meni je imelo vedno tak vonj).
 
Na drugi tački ko je premikal presledke med kremplji pa je našel eno tako pikico, kot bi se to, kar sem opisovala zgoraj šele začelo.
 
Naredil je test na parazite in demodex in je bilo negativno. Spraševal me je še, če si kaj liže tačke in praska ušesa. Sem rekla, da ja na vsake toliko, včasih več, včasih manj.
 
Na koncu je 'ugotovil', da naj bi bila to alergija na hrano in da sme 3 mesece!?! jesti zdaj samo Eukanubo Demodikoza ali nekaj takega, se pravi prav za kožo.
 
Ker je Eukanuba bolj na slabem glasu oz. ker ne verjamem, da je pa ena hrana čudežna in če bo 3 mesece jedel samo to, bo kar ozdravel, ker je to tako super hrana.

Danes npr. ni jedel cel dan plus nonstop se praska po glavi ...

Kake izkušnje ali nasvet bi mi zelo pomagale.
 
Hvala vam. 
Logiran
skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #6 : torek, 28.08.2007 : 17:03:26 »

Kot prvo Eukanuba ni nobena čudežna hrana, pač pa ena redkih z minimiranimi alergeni.

Gre zato da s hranjenjem izključno te hrane skozi določeno obdobje ugotoviš ali gre dejansko za alergijo na hrano ali kaj drugega. Nič kaj hudo ne bo psu, če bo 3 mesece jedel samo eukanubo dermatosis, saj bo vseeno poskrbljeno za uravnovešen vnos podrebnih snovi prehrane. Res ne vem čemu tak odpor pred hranjenjem z dietno hrano. To je samo naša psiha, da je pes "bogi" ko ne sme nič drugega jest. Dieta je pač dieta.

V mojem primeru je šlo na alergijo na riž in bi lahko zamenjala in sprobvala milijon različnih hran in ne bi bilo nič bolje, saj 99% pasje hrane na trgu vsebuje prav riž. Zato smo psa testirali in tako je zdaj izključno na dermatosisu. Hrana mu zelo diši in je z veseljem poje Wink

Lahko pa pogledaš še v rubriko zdravje, tam najdeš temo o testiranju na alergije.

Lep pozdrav.
Logiran

SmotkaC
novinec
*
Sporočil: 2


« Odgovor #7 : torek, 28.08.2007 : 17:32:53 »

Hvala za tako hiter odgovor.

Odpor imam zato, ker vem, kar se je še potrdilo danes, da hrane ne bo jedel. In se mi smili, ker je čist švoh, nima energije in čisto brezvoljen ždi.

Bom pogledala še v rubriko Zdravje, hvala.

Se pravi se lahko psa prav testira na določene alergije?
Logiran
skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #8 : torek, 28.08.2007 : 17:37:43 »

Seveda lahko testiraš Smiley Je več načinov in ti bo tudi veterinar znal svetovati.
Okusi so seveda različni, moj ima rad ribe in je zato vesel te hrane, a verjemi da se bo tudi tvoj navadil tudi in ne bo hotel stradat v nedogled Grin
Logiran

brigitak
novinec
*
Sporočil: 44


« Odgovor #9 : sreda, 28.11.2007 : 14:27:09 »

Tole je sicer že stara tema, pa vseeno. Tudi naša psička je alergik in je zadnjih šest let jedla izključno Eukanubo Dermatozis. Kot dodatek na brikete, izključno zaradi okusa, ker je nad samimi birketi vihala nosek, smo ji v brikete dodajali malo ribe iz konzerve (tuno ali sardele), včasih malo korenčkovega soka, kakšen košček prepečenca in podobne stvari, za katere smo ugotovili, da jih lahko je. Naj omenim, da poleg tega jemlje tudi Medrol, sicer minimalno dozo, ampak brez njega žal ne gre.

Letos spomladi smo izvedeli za zelo kvalitetno hrano Arden Grange, katero naj bi zelo dobro prenašali tudi alergiki. Zamenjavo hrane smo začeli postopno in v približno treh mesecih prešli samo na Arden Grange. Psička jo super prenaša in tudi rada je.  Smiley

Logiran
Lexy
rad pišem
****
Sporočil: 261


« Odgovor #10 : nedelja, 16.11.2008 : 21:41:20 »

Moja ima tudi alergijo, vendar nismo dognali še od česa...imamo pa Royal Canin - Sensitivity control....je pa nekaj Max...treba je vedeti, da z dietno hrano izločiš sestavine, ki psu škodujejo...nama z Nayo je veterinarka tkole svetovala jemljemo to hrano toliko časa in vmes dodajamo ob tej hrani posamezne beljakovine...in to je: ob tej hrani ki jo ima + dodatki piščanca...če se ne pojavi alergija, to lahko je...potem to pustiš pri miru in čez nekaj časa dodaš govedino itd...

Če ni hrana, nam bodo vzeli vzorec dlake + bris iz kože in poslali naprej preiskave na plesni, trave in druge MO (mikroorganizme)...če je tam vzrok...

Je pa res, da dietna hrana je res dražja vendar ni kaj postoriti...mi zaenkrat smo sedaj izločili (Advantix in bikovke - palice za žvečenje...tega ne sme, ker dobi drisko)....sedaj pa ostalo probavamo, ker se ji alergija pojavila tudi na koži.
Logiran
maychy21
novinec
*
Sporočil: 8


« Odgovor #11 : ponedeljek, 17.11.2008 : 19:21:51 »

Hmmm zdaj pa ne vem ali je bil moj post zbrisan al kako. Se zavedam, da včasih pišem bolj zmazano, sam vidim, da drugi tudi prekomerno uporabljajo pikce. No sej ni važno.
V glavnem, moja psička je tudi alergik. Preden da se je vso kraspanje prenehalo, je skoraj zgubila vso dlako, ker nam je veterinar predlagal, da naj je samo riž in kuhanega piščanca. Potem smo se posvetovali z drugo veterinarko, ki nam je predlagala Eukanuba Dermatosis in težave so izginile. Zdaj večinoma je Royal Canin, če pa slučajno zmanjka pa tudi Eukanubo ali Hill's. Razmišljam celo, da bi ji kdaj pa kdaj dala tudi vegetarijanske brikete.
Zanima pa ne, kaj vi dajete svojim kužkom kot priboljške? Jst ji dajem neke posušene ribe pa tudi včasih kaj drugega, samo me je kar strah, da ne bi bilo kaj narobe. Namreč, ker so ji doma dajali tudi kaj drugega, je zgubila dlako na vratu in po trebuhu. Zdaj ji ne dajejo več, ker sem bila huda in se je na trebuhu dlaka lepo zarasla. Grin
Logiran
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #12 : ponedeljek, 17.11.2008 : 19:28:29 »

Razmišljam celo, da bi ji kdaj pa kdaj dala tudi vegetarijanske brikete.

Lahko je alergična na kakšen dodatek v briketih, katero od rastlinskih "zadev", glede na to, da še niste naredili preiskav.

Zanima pa ne, kaj vi dajete svojim kužkom kot priboljške?

Ja, no, moja je malo "frika", pa ima za priboljšek jabolko, surovo kumaro, bučko, korenček...
Logiran
Lexy
rad pišem
****
Sporočil: 261


« Odgovor #13 : ponedeljek, 17.11.2008 : 19:52:41 »

Mi ji sploh več ne dajemo priboljškov, enostvano uporabljamo t.i. KONGO not ji nafilamo konzervico RC Sensitivity control + brikete in se zamoti tudi s tem, dobijo se pa za Konga posebne pastice....v okusu jeter ipd...samo mi raje ne tvegamo zaenkrat, dokler ne ugotovimo kaj je narobe.
Logiran
WildAngel
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 754


« Odgovor #14 : petek, 28.11.2008 : 07:55:21 »

Tisti, ki hranite pse z eucanubo dermatosis - koliko je futrate? Ali po navodilih, kot piše na vreči?
Naša namreč je izključno te brikete in je ves čas lačna, kqar golta jih. Dobi jih pa vsaj 1/3 - 1/2 več, kot piše na vreči!
Je pa shujšala kar precej. Bila je kar orenk psica, že na zgornji meji, močna kot kakšen samec, sedaj je pa shujšala 4 kg sigurno. Sedaj pa ne vem ali zaradi teh briketov - ali ji dajemo premalo za jest ali zaradi bolj urejene presnove, ker je sočasno začela tudi s terapijo  za ščitnico, ker ji je prej premalo delovala. V glavnem skoz bi jedla, suha je pa vedno bolj.
Sedaj je tko že na spodnji meji suhosti..kar je sicer ok, ker ima še artritis in ne sme biti predebela.

Ali vašim psom zadostuje takšna mera teh briketov, kot je napisano na vreči?
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #15 : petek, 28.11.2008 : 08:03:19 »

Komot da je lahko izguba teže posledica urejenega delovanja ščitnice. Podobno kot pri ljudeh.
Če dela ščitnica premalo je teža prevelika, si len in zaspan. Če dela preveč, si naspidiran in bolj suh. No, to je čisto grob opis, seveda. Ko se delovanje uredi, se tudi ti pojavi omilijo.
Kar se tiče hrane pa bo odgovoril kdo drug. Mi te hrane ne uporabljamo.
Logiran
Lexy
rad pišem
****
Sporočil: 261


« Odgovor #16 : petek, 28.11.2008 : 10:24:39 »

S ščitnico je lahko pogojena tudi sladkorna bolezen...in ta se pojavi, ko je prehitra izguba telesne teže. Tako, da posvet z veterinarjem...bi bil bolj primeren. Ker hrana tu ni vzrok.
Logiran
alexy
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.308



WWW
« Odgovor #17 : petek, 28.11.2008 : 10:41:53 »

Moja poje toliko kot je predpisano in ni nic shujsala..
Logiran
majas
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.324


« Odgovor #18 : petek, 28.11.2008 : 11:00:19 »

ne, nam ne - Skoki je tudi kar naprej lačen. po navodilih dermatologinje mu dajemo več kot piše na vreči - tudi glede na to koliko je aktiven. tudi on dermatosis brikete golta in jih bi pojedel celo vrečo (če bi smel) Wink dobi ali dnevno dozo dermatisisa + priboljške (konjski zrezek, jogurt, sir, skuta oz. vse kar sme) ali pa veliko dozo briketov. če ga imam na dozi glede na navodila na vreči mi tudi hujša.

lp, maja Smiley
Logiran
Strani: 1 2 [Vse]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  prehrana  |  Tema: Alergik
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines