mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 19.04.2024 : 10:01:46

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: Zgodilo se je, kar se ne bi smelo zgoditi ...
Strani: 1 2 [3]  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: Zgodilo se je, kar se ne bi smelo zgoditi ...  (Prebrano 19001 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
merrii
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 56


« Odgovor #30 : petek, 12.10.2007 : 10:26:08 »

kje ste pa še videli, da se spusti skupaj 40 hrtov (ki glede na čivavo niso ravno majhni psi), poleg njih pa čivavo... Undecided
Jaz pa mislim, da je začetek problema v tem, ker je bilo preveč psov izpuščenih. Lahko se motim, ne vem, ampak jaz več kot 5 psov skupaj ne bi spuščala, sploh takih, ki imajo za sabo travmatično življenje in lastnik ne pozna dobro njihove vzgoje! Če bi bilo izpuščenih 40 čivavic, sigurno ne bi napadle hrta ..... Kaj če bi se v taki ogradi, z recimo 20 hrti, znašel mali otrok??
Mislim, da se nekateri lastniki ne zavedajo dobro, kakšne pse imajo. Moj tudi če bi se razumel s psi, ga ne bi spustila med 5 huskyjev....
To je samo moje mnenje, odgovornost je obojestranska, če so bili lastniki čivave res opozorjeni.
Logiran
SKYWALKER
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 727


« Odgovor #31 : petek, 12.10.2007 : 11:29:10 »

Citat
Če bi bilo izpuščenih 40 čivavic, sigurno ne bi napadle hrta

O ja,zelo verjetno BI napadle,le posledice ne bi bile tako tragične.

Znajo biti čivavice prav nadležna bitjeca (seveda ne vse).  Wink


Lp Zoran
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #32 : petek, 12.10.2007 : 12:28:38 »

Ha, ha, zanesljivo bi ga napadle, samo vprašanje je, če bi ga ujele. Posledice bi bile lahko hudo tragične, če bi se hrt odločil, da se bo branil in ne bežal.
Hm, jaz ene svoje psice ne bi spustila med pse, ne glede na pasmo, ker ni tolerantna v čisto vsaki situaciji. Druge pa med 40 mastifov, dog ali podobnih brez problema, celo če se od prej ne bi poznali. Med veliko večino lovskih pasem tudi. Pa med borderčke avstralce ali kaj podobnega. Med polarce tudi, s predpostavko, da so se z malamutkami prej že zmenile kdo je kdo. Med hrte samo z veliko previdnostjo, če se od prej dobro poznajo (med polarci in hrti rado pride do "culture clasha"). Med čivave pa niti slučajno. Tri čivave so sposobne moje pregovorno hladnokrvne psice spraviti v beg kadarkoli se jim zljubi. Pred njimi se enostavno ni mogoče braniti, ker so premnajhne - vsak poskus kaznovanja nesramnic bi bil lahko zanje usoden. Edina rešitev je umik na dovolj visoko mesto.
Logiran
Kimi*
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 595


« Odgovor #33 : petek, 12.10.2007 : 14:40:15 »

Moje mnenje je da naslov te teme pove vse. To se nebi smelo zgoditi in pika, organizatorji in lastniki bi morali ta neljubi dogodek preprečiti.
Sicer pa jaz moje psičke niko ne spustim med trop odvzanih psov, tudi če se poznajo! Med velike pa sigurno ne, saj jo lahko npr. 40 kg pes poškoduje že če v igiri po nesreči stopi na njo. Določena pasma (večja seveda) ji gre na živce samo zato ker jo je en veliki prijaznež te pasme fejst udaril z mahajočim repom (od samega veselja je dobila 'zaušnico' od njega). To je pač moja iszkušnja, Lina ni v družbi velikih nikoli brez povodca, med srednjimi in malimi pa samo v primeru da se poznajo in da jih ni preveč.

lpk
Logiran
aska2005
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.672


« Odgovor #34 : nedelja, 14.10.2007 : 08:56:15 »

Se popolnoma strinjam tako z Jano kot Drejči Smiley

Z Asko sva bile že na enih parih taki srečanjih (tako manjših kot večjih). Je bilo spuščenih tudi po več psov. Ko je bila spuščena, so bile moje oči vedno usmerjene proti njej in kaj počne. Odgovornost kot ste že napisali je v nas lastnikih.

lp
Logiran
ninemile
novinec
*
Sporočil: 3


« Odgovor #35 : nedelja, 14.10.2007 : 11:04:56 »

Pozdravček vsem skupaj. Jaz sem bila tisto nesrečno nedeljo na dogodku prisotna s svojim hrtom.

Čeprav ga imam od začetka junija, še nikoli ni tekel spuščen brez nagobčnika in brez mojega tuljenja za njim takoj, ko sem ga izgubila izpred oči in lahko si mislite, da je to pomenilo vsako drugo sekundo.

Da preidem k bistvu. Tudi sama sem, kot lastnica psa, pred odhodom na dogodek ocenila situacijo, stanje, predvidela vse možno. Izsledki so bili sledeči:

ker se lastniki posvojenih hrtov zavedamo (ali pa bi se morali zavedati), da je bil pri njih lovski nagon namenoma spodbujan, jih ne spuščamo kjerkoli. Zato, je bil po moji oceni organiziran ta piknik (ne javno srečanje ljubiteljev psov), da se vsaj enkrat na leto naši psi lahko zdirjajo po mili volji, brez nenehnega klicarjenja lastnikov, ker se skoraj NIKJER NE SMEJO.

Ko sem prišla, je imel moj pes nagobčnik, da sem preverila situacijo na igrišču, pregledala, kateri psi so prisotni in ugotovila, da se z vsemi razume.
Ko sem ugotovila, da so vsi sproščeni, pes pa je težko pil z nagobčnikom, sem mu ga snela in ga ves čas opazovala, pa vendar...pes je stekel tudi več petdeset metrov stran. Kako naj bi lahko kot lastnik svojega psa predvidela, kdo bo naslednji stopil skozi vrata? In kako naj bi pretekla 50 metrov v 30 sekundah? Ironično, vendar nisem hrt.

Povem vam, da moj pes ne bi potreboval nobenega tropa, da bi se zakadil v čivavo, zato pa sem ga pripeljala v ograjen prostor, da bi bil varen pred okolico in okolica pred njim.

Imela sem samo to srečo, da sem še pravi čas zagledala čivavo in je bil moj pes takrat v moji bližini, čisto na drugem koncu travnika, da sem ga lahko še pravi čas prijela, on pa je ni uspel niti zagledati. Čivava je bila spuščena v prostor ravno takrat, ko je bil trop v bližini vrat, ne, ko bi se motovilil na drugem koncu in bi lahko ljudje pravočasno reagirali (čeprav, iskreno povedano, imajo nekateri res veliko zaupanje do svojih psov, nekateri morda upravičeno, drugi manj upravičeno). Pa vendar ne mislim opravičevat nikogar. Pripovedujem samo dejstva.

To ni bilo običajno pasje srečanje, druženje, razstava ali bognedaj, popivanje ljudi. Bilo je srečanje psov, ki ne smejo biti spuščeni v javnosti.
S tem ne mislim, da morate zdaj skočit v zrak vsakič, ko vidite spuščenega hrta, nekateri niso taki - moj žal je in tudim se, da nekoč ne bo.

No, vsaj jaz sem dogodek dojela tako. Kaj si je mislil lastnik čivave, ki ima mimogrede tudi hrta, ne vem in nihče ne ve, mi je pa hudo zanj in težko šolo, ki jo je moral prestati on in njegova družina, in vsi prisotni z njimi. Meni je koristila, pa čeprav sem za svoje pojme postopala pravilno.

Škoda samo, ker tega pravilnika in točk za prirejanje pasjih prireditev organizatorji niso preje videli (domnevam). Še enkrat pa poudarjam, da se je meni zdelo to bolj kot neformalno druženje na pikniku in ne neka vele prireditev z zvočniki in varnostniki in po moje so imeli organizatorji enak namen (ugibam, ker se nisem pogovarjala z njimi). Je pa res, da se je tam nabralo kar nekaj psov in situacija je bila pod nadzorom, dokler ni nadzoru ušla z nepredvidenim in NEPREDVIDLJIVIM dogodkom.

Poleg tega sem opazovala naravo tega tropa. Izgledalo je tako: nekaj psov je začelo teči (4 ali 5), če so tekli zelo hitro in z zanimanjem, so se teku pridružili tudi drugi, in res je nastala kar velika skupina, ampak ko so zaključili krog, so se vsi ustavili in šli vsak po svoje (izgledalo je, kot da simulirajo svoje dirke). Kot sem preje omenila, je tak trop ravno zaključil svoj krog, ko se je vmes znašla čivava. Vsaj jaz imam tako v spominu no.

Ker vseeno je treba vedeti, da imajo (vsaj posvojeni) hrti drugačen način igre, kot ostali psi. Oni ne skačejo drug po drugem, se ne vlečejo za zadnjo taco. Oni tečejo. Se lovijo. Izberejo si enega hrta in se pretvarjajo, da je plen. In ker so imeli spodbujan nagon, se včasih spozabijo. In pri tem ni važno, koliko jih je. Moj se je nekoč na sprehodu recimo spozabil nad whippetom, pa je bil samo še en veliki hrt zraven. Whippetu mimogrede ni bilo nič, ker je imel moj pes nagobčnik.

In še nekaj, ne vem, na katerega psa lahko moj skoči in kateri mu ne bo všeč, vem pa, da še noben otrok ni nikoli skakal kot zajček, da bi moj hrt mislil, da je plen. Otroci, ki so komaj hodili, so ga objemali in božali in celo glavo je stran obrnil in stal čisto pri miru.




Logiran
Drejči
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.862



« Odgovor #36 : petek, 02.11.2007 : 21:07:41 »

Zaradi obiliice dela malo kasnim s svojim odgovorom...

Sicer se zahvaljujem za tako poucen sestavek, a veliko reci v tem pojasnilu ne pije vode.

Pozdravček vsem skupaj. Jaz sem bila tisto nesrečno nedeljo na dogodku prisotna s svojim hrtom.

Čeprav ga imam od začetka junija, še nikoli ni tekel spuščen brez nagobčnika in brez mojega tuljenja za njim takoj, ko sem ga izgubila izpred oči in lahko si mislite, da je to pomenilo vsako drugo sekundo.

Ce pes se ni bil spuscen odkar ste ga dobili, mi ni povsem jasno kako ste ga lahko izgubili izpred oci in potem tulili za njim vsako drugo sekundo. Torej, pes je se kako skakal naokoli brez nadzora.

Citat
Da preidem k bistvu. Tudi sama sem, kot lastnica psa, pred odhodom na dogodek ocenila situacijo, stanje, predvidela vse možno. Izsledki so bili sledeči:

ker se lastniki posvojenih hrtov zavedamo (ali pa bi se morali zavedati), da je bil pri njih lovski nagon namenoma spodbujan, jih ne spuščamo kjerkoli. Zato, je bil po moji oceni organiziran ta piknik (ne javno srečanje ljubiteljev psov), da se vsaj enkrat na leto naši psi lahko zdirjajo po mili volji, brez nenehnega klicarjenja lastnikov, ker se skoraj NIKJER NE SMEJO.

Ni point v tem ali gre za javni shod ali privatno srecanje. Pravila obnasanja so povsod enaka, tudi na cisto navadnem vsakdanjem sprehodu. Nikoli (ampak res nikoli) in nikdar, pa naj gre za prostor, ki je varovan s 5-metersko elektricno ograjo, se ne spusca krdela psov, da divjajo po mili volji, medtem, ko se lastniki odpravijo na oddih od nenehnega klicarjenja. Ce se zavedam, da bom morala svojega psa nenehno klicariti, potem to pomeni, da moj pes pac ni pripravljen (se manj jaz), da bi bil spuscen.
Napacna je tudi predstava, kako ubogi revcki so, ker se skoraj NIKJER NE MOREJO zdivjati. Moja psa nista nikakrsna uboga resena hrta, pa mi na misel ne pride, da bi ju spustila v nekontrolirano krdelno norenje.
Hint: pod budnim ocesom lastnikov, je lahko spuscenih le nekaj psov, ki se med seboj preverjeno prenasajo, potem pride na vrsto druga skupina in tako naprej.

Citat
Ko sem prišla, je imel moj pes nagobčnik, da sem preverila situacijo na igrišču, pregledala, kateri psi so prisotni in ugotovila, da se z vsemi razume.
Ko sem ugotovila, da so vsi sproščeni, pes pa je težko pil z nagobčnikom, sem mu ga snela in ga ves čas opazovala, pa vendar...pes je stekel tudi več petdeset metrov stran. Kako naj bi lahko kot lastnik svojega psa predvidela, kdo bo naslednji stopil skozi vrata? In kako naj bi pretekla 50 metrov v 30 sekundah? Ironično, vendar nisem hrt.

Ce psu snames nagobcnik, je ta se vedno lahko na povodcu, ki pa ga nikakor ne more motiti pri pitju vode.
Spet smo tam. Ce ne znas predvideti, kaj bo tvoj pes storil v naslednji sekundi ali dveh, ga imas pac na povodcu. Povodec seveda ni dokoncna resitev. Ta je trdo delo na poslusnosti in na tem, da te pes popolnoma sprejme in uposteva (kolikor je to pri hrtih mogoce doseci)

Citat
Povem vam, da moj pes ne bi potreboval nobenega tropa, da bi se zakadil v čivavo, zato pa sem ga pripeljala v ograjen prostor, da bi bil varen pred okolico in okolica pred njim.

Ograja ne pomeni varnosti psa pred okolico in obratno. V ograji pa se lahko zgodi marsikaj (in se tudi je), ce psi nekontrolirano letajo in pred vasimi ocmi (ki niso vedele kaj gledajo) ustvarjajo krdelo in se rangirajo. Ja, sem si ogledala fotke s piknika in sem res imela kaj videti. Ce bi se slucajno pojavila tam, verjemi, da bi jo jadrno odkurila dalec, dalec stran, da zavarujem svoje pse pred vami. Pa se vrnimo h ograji:
Ograja pomeni le to, da tvoj pes ne bo mogel dalec pobegniti pred tabo, pred morebitnimi napadalci ali da bo njegov plen lahko bezal le do ograje. Karkoli se bo ze zgodilo se bo koncalo najkasneje ob ograji.

Citat
Imela sem samo to srečo, da sem še pravi čas zagledala čivavo in je bil moj pes takrat v moji bližini, čisto na drugem koncu travnika, da sem ga lahko še pravi čas prijela, on pa je ni uspel niti zagledati. Čivava je bila spuščena v prostor ravno takrat, ko je bil trop v bližini vrat, ne, ko bi se motovilil na drugem koncu in bi lahko ljudje pravočasno reagirali (čeprav, iskreno povedano, imajo nekateri res veliko zaupanje do svojih psov, nekateri morda upravičeno, drugi manj upravičeno). Pa vendar ne mislim opravičevat nikogar. Pripovedujem samo dejstva.

Bom malo sarkasticna... ja res, tole srecanje je res izgledalo kot igra na sreco... nekateri so debelo izgubili.

Citat
To ni bilo običajno pasje srečanje, druženje, razstava ali bognedaj, popivanje ljudi. Bilo je srečanje psov, ki ne smejo biti spuščeni v javnosti.
S tem ne mislim, da morate zdaj skočit v zrak vsakič, ko vidite spuščenega hrta, nekateri niso taki - moj žal je in tudim se, da nekoč ne bo.

Nic posebnega ni bilo v tem srecanju; bilo je pac pasje srecanje kot vsako drugo, le s to razliko, da se vam tudi slucajno ne sanja kako funkcionirajo psi. Kaj res mislite, da srecanja "nehrtov" potekajo tako, da so vsi psi spusceni, mi pa le vsako drugo uro malo uc vrzemo na "srecno pasjo druscino v ogradi"? Japajade. Prekleto moramo paziti kateri psi se med seboj prenasajo, zelo  smo pozorni na to, da na "divjaliscu" ni prevec psov in smo pozorni na vsako kretnjo, ki bi morebiti lahko pripeljala do pasjega "prepira" in za veliki finale: PSI SO NA POVODCIH vecino casa in pod kompletno kontrolo svojih lastnikov. No, pa saj smo o tem ze pisali na dolgo in siroko.

Citat
No, vsaj jaz sem dogodek dojela tako. Kaj si je mislil lastnik čivave, ki ima mimogrede tudi hrta, ne vem in nihče ne ve, mi je pa hudo zanj in težko šolo, ki jo je moral prestati on in njegova družina, in vsi prisotni z njimi. Meni je koristila, pa čeprav sem za svoje pojme postopala pravilno.

In smo spet pri poucnosti  Huh In kaj ste se iz tega naucili? Ja, na to vprasanje bi pa resnicno rada slisala en konkreten in resen odgovor.

Citat
Škoda samo, ker tega pravilnika in točk za prirejanje pasjih prireditev organizatorji niso preje videli (domnevam). Še enkrat pa poudarjam, da se je meni zdelo to bolj kot neformalno druženje na pikniku in ne neka vele prireditev z zvočniki in varnostniki in po moje so imeli organizatorji enak namen (ugibam, ker se nisem pogovarjala z njimi). Je pa res, da se je tam nabralo kar nekaj psov in situacija je bila pod nadzorom, dokler ni nadzoru ušla z nepredvidenim in NEPREDVIDLJIVIM dogodkom.

Zal, situacija ni bila pod nadzorom od trenutka, ko ste se tam zbrali.

Citat
Poleg tega sem opazovala naravo tega tropa. Izgledalo je tako: nekaj psov je začelo teči (4 ali 5), če so tekli zelo hitro in z zanimanjem, so se teku pridružili tudi drugi, in res je nastala kar velika skupina, ampak ko so zaključili krog, so se vsi ustavili in šli vsak po svoje (izgledalo je, kot da simulirajo svoje dirke). Kot sem preje omenila, je tak trop ravno zaključil svoj krog, ko se je vmes znašla čivava. Vsaj jaz imam tako v spominu no.

Opazavala si naravo tropa in videla kar si opisala. Ali se morda kateremu od vas slucajno sanja kaj to v resnici pomeni? Ne, ocitno ne. Ce bi se vam sanjalo, bi svoje pse tisti trenutek privezali.

Citat
Ker vseeno je treba vedeti, da imajo (vsaj posvojeni) hrti drugačen način igre, kot ostali psi. Oni ne skačejo drug po drugem, se ne vlečejo za zadnjo taco. Oni tečejo. Se lovijo. Izberejo si enega hrta in se pretvarjajo, da je plen. In ker so imeli spodbujan nagon, se včasih spozabijo. In pri tem ni važno, koliko jih je. Moj se je nekoč na sprehodu recimo spozabil nad whippetom, pa je bil samo še en veliki hrt zraven. Whippetu mimogrede ni bilo nič, ker je imel moj pes nagobčnik.

Ne,ne in ne. Posvojeni hrti nimajo prav nic poseben nacin igre. Njihov nacin igre je (zal) samo povprecen nacin igre, ki ga ima vsak hrt. So pa drugacni v necem drugem... ampak o tem kdaj drugic.

Citat
In še nekaj, ne vem, na katerega psa lahko moj skoči in kateri mu ne bo všeč, vem pa, da še noben otrok ni nikoli skakal kot zajček, da bi moj hrt mislil, da je plen. Otroci, ki so komaj hodili, so ga objemali in božali in celo glavo je stran obrnil in stal čisto pri miru.

Poglej, poglej, glavo je obrnil stran in stal pri miru (verjetno je vmes se ene 2x zazehal). In ves kaj to pomeni? To pomeni, da je komaj cakal, da se bo tisti mini clovecek odstranil in ga pustil pri miru. Ko ga ti crkljas tudi obrne glavo in stoji pri miru? Prepricana sem, da ne.

Vedno znova mi dajete vedeti, da o pasji naravi zelo malo veste, se manj o naravi hrta. Pa ravno vi, lastniki posvojenih hrtov, bi morali biti zelo dobro podkovani na tem podrocju in poznati skrivnosti hrtovske nravi.
Logiran

Moj cilj v zivljenju je...
...biti enako dobra, kot moji psi mislijo, da sem.

Nekateri pravijo, da sem pasja. Prav imajo.
ninemile
novinec
*
Sporočil: 3


« Odgovor #37 : petek, 02.11.2007 : 22:59:21 »

 Grin Drejči, lepo da upravičuješ svoje geslo na dnu svoje objave, rada imam ljudi, ki so zvesti svojim prepričanjem in tega ne skrivajo.

Sestavek je napisan kot odgovor in možnost tistim, ki so želeli besedo od nekoga, ki je bil res tam, in edina na tej temi sem bila jaz.

Dobronamerno ti svetujem, da preden se spraviš dosledno secirat izjave drugih in jih označuješ za nevedneže in nepoznavalce, da vsaj dobro raziščeš, kar kritiziraš, če bi se namreč spoznala na slovnico, bi lahko razbrala prvi stavek tako, kot je bil mišljen, namreč, da sem vpila za njim vsakič, ko sem ga spustila. Zato se uporabljajo vejice in vezniki. Poglej v slovnico pod "nikalni stavki". Nikoli ni tekel brez...

Pa še na zadnji komentar ti lahko odgovorim, da tudi pri meni moj pes mirno stoji in gleda stran, tako da tvoja vsevednost le ni tako vsevedna.

Citat
Nic posebnega ni bilo v tem srecanju; bilo je pac pasje srecanje kot vsako drugo, le s to razliko, da se vam tudi slucajno ne sanja kako funkcionirajo psi. Kaj res mislite, da srecanja "nehrtov" potekajo tako, da so vsi psi spusceni, mi pa le vsako drugo uro malo uc vrzemo na "srecno pasjo druscino v ogradi"? Japajade. Prekleto moramo paziti kateri psi se med seboj prenasajo, zelo  smo pozorni na to, da na "divjaliscu" ni prevec psov in smo pozorni na vsako kretnjo, ki bi morebiti lahko pripeljala do pasjega "prepira"

Vidiš, s to izjavo si spet dala občutek, da ne veš, kaj bereš, ne bom rekla, da "se ti niti slučajno ne sanja" o slovnici, ampak ti bom razložila bolj enostavno: z zgornjim citatom kritiziraš citat, ki je par vrstic pod mojim stavkom
Citat
Ko sem prišla, je imel moj pes nagobčnik, da sem preverila situacijo na igrišču, pregledala, kateri psi so prisotni in ugotovila, da se z vsemi razume.
Če primerjaš svoj citat in krepki tisk v njem, se mi zdi neznansko podoben mojemu stavku....se ne strinjaš? V istem stavku omenjaš, da smo vsako drugo uro malo uč vrgli na "srečno druščino". Oprosti, a malo nižje hvališ moj dar opazovanja, kaj pa misliš, da sem gledala, kako moj kužek veselo grize ušesa sosedu? Poleg tega te ni bilo tam, kolikor je meni znano in morda sem res nerodno napisala, da nismo prišli tja popivat, ampak s tem sem mislila prav to, da se vsaj nekaj izmed nas ni brezskrbno menilo in pozabilo na pse. No ja, glede na to, da veš, kaj je sarkazem, bi to lahko razumela. In če že praviš, da hrti niso nič posebnega, potem ne polagaj meni besed v pisanje, ker nisem rekla, da je bilo čisto običajno pasje srečanje, ker če bi bilo, bi imel vsak svojega na povodcu in čivave bi se veselo sprehajale okoli. Joj, spet moram citirat sama sebe, ker tega spet nisi opazila, ker sem namreč napisala
Citat
To ni bilo običajno pasje srečanje, druženje,

In še bi se verjetno kaj našlo...

Zanima me, koliko hrtov si ti že videla v živo? S koliko hrti si živela? Je imel kak tvoj prijatelj hrta? Hm...in pa...nisem vedela, da obstajajo ljudje, ki na podlagi fotografije lahko razvijejo celo teorijo o obnašanju tropa...se je težko naučiti? To bi rada znala tudi jaz.

Ali so tvoje ugotovitve tudi zasnovane samo na poznavanju pasje narave, saj hrti so konec koncev samo psi, mar ne?

Nimam se za vsevedneža, ker pač ljudje ne moremo vedeti vsega, na podlagi svojih opažanj pa lahko rečem, da se hrt obnaša drugače, kot se mini mešanček, mops, bokser, gladkodlaki prinašalec. To, da znam opazovat, si pa že potrdila, kajne?

Če iz celega mojega pisanja nisi mogla razbrati, česa sem se naučila, potem ti tudi nadaljne razlage ne bodo koristile. Sploh pa ne vem, zakaj se ti tako ogroženo počutiš. Ali je samo fino najti nek osamljen primerek in se v tropu pognati za njim...aja...tropi in preganjanje so vednar prepovedani! Očitno je pri ljudeh dovoljeno.

Logiran
Drejči
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.862



« Odgovor #38 : sobota, 03.11.2007 : 00:38:19 »

ooooo, osebni obracun na vidiku. Ne bo slo.  Grin Grin Grin
Preveckrat prezveceno... ko nekomu zmanjka argumentov, se spravi na osebni nivo.
Nic skrbet, s hrti in hrtolikimi psi sem tako in drugace polno zaposlena, ce ne s svojimi, pa tudi drugi prav pridejo.  Wink

ninemile,
moram priznati, da nimam negativnega odnosa do posvojenih hrtov. Ne prenesem pa slamparije in ignorance, ker je epilog vedno tak, da nasrkajo psi, kar se je tudi zgodilo - civava. Konec koncev me tudi slamparija in ignoranca ne motita, ce zaradi tega po glavi dobi njun "avtor" in ne pes.  Wink




Logiran

Moj cilj v zivljenju je...
...biti enako dobra, kot moji psi mislijo, da sem.

Nekateri pravijo, da sem pasja. Prav imajo.
ninemile
novinec
*
Sporočil: 3


« Odgovor #39 : sobota, 22.12.2007 : 19:32:22 »

No, tu se pa v celoti strinjam s tabo.
Logiran
Strani: 1 2 [3]  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: Zgodilo se je, kar se ne bi smelo zgoditi ...
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines