mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 19.03.2024 : 04:33:34

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: V Domžalah... kuža Smoki
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 9   Dol
Natisni
Avtor Tema: V Domžalah... kuža Smoki  (Prebrano 32053 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #15 : četrtek, 01.11.2007 : 00:40:30 »

Smoki je definitivno iz šok stanja. Zdaj se začenja moje, ker me prejle ni niti mimo spustil, ko je dobil večerjo  Shocked. Hvala nevemkomu, danes bomo lahko spali. Vsi mi: lastnik, ki ga ni, mi tule in Smoki  Smiley.
Logiran

maja22
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 56


« Odgovor #16 : četrtek, 01.11.2007 : 09:41:18 »

ja v domžalah živijo sila "posebni ljudje" !
in najmanj dva za katera sedaj vem (no ne poznam ju osebno, poznam pa njuna psa) imata v lasti psa ki pa ga sama nikdar ne vozita na sprehod temveč ju galantno spustita ven, da se nalaufata pa nakakata, dostikrat na našem dvorišču in se nato vrneta v "topel domek"!...pol pa se vedno ko vidm kakšnga kužka tavat okoli, pa da mi deluje zgubljen, in nima oznak, gledam pa ga opazujem, če je zapuščen ali pa samo nemarno izpuščen, ker to namreč tukaj očitno redno počnejo. včeraj je en takle sledil sestri do doma, pa je žal preden sem sama uspela priti do dvorišča, pa pogledat ubožčka že izginil, šla sem pogledat okolico pa ga ni bilo. upam da je vsaj on "našel" domov in da ga ni uspel spregledati kak avto. ali je možno povečati sliko smokija samo toliko da se prepričam da to ni isti kužon. ker sem ga videla od daleč z balkona, pa vem le da je belo, pšenične barve, majhen,...
Logiran
Sleepy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.129


« Odgovor #17 : četrtek, 01.11.2007 : 10:31:31 »

Mogoče pa lastnik ne ve da je za Domžale zadolženo Zavetišče Horjul, mogoče pa je kak starejši občan, ki sploh nima interneta in nima pojma kje psa iskati.... Ljudje so si takšni in drugačeni.
Lahko da lastnik mrzlično išče psa, a čisto na drugem koncu?!?
Ja pa res, no. Le kako se tega nisem ža sama spomnla že prej? Dejmo res najt še kašen izgovor al pa opravičilo. Danes je šele četrtek... očitno ga lastnik še vedno išče nekje... v Prekmurju mogoče?  Tongue Pa sej sploh ni važno, če pes s polomljeno tačko trpi. Sej se bo itak nekdo drug ubadal s tem kje naj vzame še kašen everček, da porihta polomljeno tačko še enemu psu, medtem ko bodo nekateri še vedno iskali opravičila za početje njegovega lastnika....  Lips Sealed
Logiran
sarabenji
odvisnež
*****
Sporočil: 818


« Odgovor #18 : četrtek, 01.11.2007 : 16:09:17 »

ljudje so takšni in drugačni, ja. zakon pa velja za vse. nihče ne sme voziti čez rdečo luč. in nihče ne sme namerno zapustiti svojega psa. torej je treba pri rumeni luči ustavit in ob izgubi psa dvigniti kakšno slušalko. zelo simpl.  Smiley ali pa kršimo zakon.

iz pravilnika o zaščiti hišnih živali:
Skrbnik živali mora morebitno izgubo živali v roku dvainsedemdeset ur prijaviti najbližjemu zavetišču za zapuščene živali. Če lastnik izgube živali ne prijavi niti v roku treh dni, se smatra, da gre za namerno zapustitev živali v skladu z zakonom, ki ureja zaščito živali.

seveda je možno to in ono in tretje. kot je bilo že z marsikaterim psom, ki je na vratih parcele padel v objem svojemu ljubečemu lastniku, čeprav je sprva kazalo, da ga nihče ne išče. ampak najbrž to in ono in tretje ni ravno tip odgovora, ki ga smetka želi, ko sredi noči dežura ob psu, za katerega ni jasno, če bo preživel ali ne. pač želi si spat, kot vsi drugi, ko po napornem dnevu popadajo v posteljo. in ko si vsa neprespana želi, da bi namesto nje kdo drug dežural ob psu. denimo lastnik, in ko to napiše tule, dobi seznam možnih razlogov, zakaj lastnika ni od nikoder...

ne vem, no, po mojem smetka ve, kakšni so lahko razlogi, da se lastnik ne javi. nenazadnje vodi zavetišče in ima s tem veliko izkušenj... dejte se ljudje malo spomnit na to, ko se spočiti in naspani zbujate v nov dan in pišete pokroviteljske odgovore osebi, ki zaradi tuje neodgovornosti (spet) ni zatisnila očesa.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #19 : četrtek, 01.11.2007 : 18:53:54 »

Tisti iz Rodice je doma. Bi pa čisto komot prišel iz Rodice v center. Takole dobrih pet minut  bi rabil.

Lastnikov, ki spuščajo pse na potep, potem pa niti ne opazijo da jih ni nazaj je v Domžalah veliko. Na žalost jih drugje ni nič manj.
Logiran
Pmaxi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.656


« Odgovor #20 : četrtek, 01.11.2007 : 18:56:24 »

Punce, res je kar ste napisale. Lastnik bi moral to in ono. Koliko mislite, da jih pa dejansko pozna ta zakon? Ljudje so premalo osveščeni in premalo informirani.
Že samo podatek, da jih večina še vedno misli, da se odstranjuje prekomerno štrevilčna legla vam da lahko vedeti, da je na področju živali vse zelo zanemarjeno.
Po eni strani so za to krivi sami, po drugi strani pa država, ker vse to dovoljuje.
Sem prepričana, da je marsikateri pes, ki JE BIL CEPLJEN proti steklini, brez čipa. zakaj??? To bi bilo dobro vprašanje za šlampastega veterinarja. Zakaj lastnik ni zahteval čipiranja? - koliko novih lastnikov pa mislite da ve, da mora biti pes čipiran?Huh Tisti, ki so psa kupili pri vestnemu vzreditelju, mu bo to razložil ob nakupu. Kaj pa tisti, ki so od bogsigavedikod dobili eno fletno kepico mešančka....
Ne zagovarjam neznanje ljudi ker se to tudi meni ne dopade. A življenje ni le črno in belo, tevmeč je sestavljeno iz mnogo odtenkov sive barve!
Pasjeljubci bomo morali še naprej osveščati, osveščati, osveščati in še osveščati druge. Če bomo obtoževali neznanje, ne bo nikomur mar za naše besede, pa če imamo še stotisočkrat prav. Zato punce, malce več strpnosti. Step by step se veliko več doseže kot z zaletavostjo!
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #21 : četrtek, 01.11.2007 : 20:45:24 »

Ja, saj. Življenje ni črno belo, ampak sivo. Super. Torej se ti izgubi pes in se vsaj takrat pozanimaš, kje bi morda lahko bil. Ali kako?
V mojo strpnost sploh ni treba dvomit. Zaletava tudi nisem (mimogrede, že dva dni tuhtam, kaj naj s Smokijem). Mi gre pa skrajno na živce vso to silno razumevanje, ker kdo pa bo razložil ljudem in jih osveščal, kaj je prav in kaj ne, če bodo še tisti, ki se štejejo med poznavalce in osveščevalce, razglabljali o tem, kaj vse se je morda zgodilo. Ja kaj za vraga neki se je zgodilo? Pes je ušel in bil povožen. Zdaj je pa vso sranje na meni. Če kdo misli, da mi je fino razmišljat o evtanaziji, se moti. In če kdo misli, da s***** denar za vse te ali da se s posvojitvami in ostalim zbere dovolj, tudi. In ja, sem nadvse nenavdušena nad dejstvom, da sem trenutno v veliki stiski zaradi neodgovornosti drugih. Ker je točno to: neodgovornost in čisto nič drugega. Briga mene v moji stiski za razlog, zaradi katerega ga ne iščejo.
Logiran

Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #22 : četrtek, 01.11.2007 : 21:02:23 »

Tako, kot smo se mi izobrazili, ki zadeve recimo, da poznamo, tako se lahko vsak, ampak res čisto vsak lastnik živali. Ne, da se lahko, ampak se mora.

Logiran
Sleepy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.129


« Odgovor #23 : četrtek, 01.11.2007 : 21:35:47 »

Nepoznavanje zakonov in predpisov nikogar ne odvezuje odgovornosti
Logiran
Pmaxi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.656


« Odgovor #24 : četrtek, 01.11.2007 : 22:34:08 »

Prav škoda da vas vodi gnev Undecided
A povejte mi, poznate ve vse zakone, ki bi se tikale vašega življenja?

Smetka, kar pa se tiče osveščanja, se vsak trudi po svojih močeh. Ti z zavetiščem, jaz pa prek otrok. Vsak po svoje, a sem prepričana da obe v isto dobro - v dobro živali.
In ne, nisem izgubila upanja.

Konec, smetenja po tej temi, ker tako ali tako ne pridemo nikamor.

KUŽA SMOKI IŠČE SVOJEGA LASTNIKA.
LASTNIK, ČIMPREJ POKLIČI 112 ALI PA SMETKO!
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #25 : četrtek, 01.11.2007 : 23:22:13 »

Kolikokrat še... govori zase, ko ocenjuješ, ocenjuj sebe, ko sodiš, sodi sebe. Mene ne vodi nikakršen gnev, pač pa kvečjemu skrbim za živali, ki se znajdejo v zavetišču. Ob tem ne čutim nikakršnega gneva. Vajena sem vsega mogočega. In sem prepričana, da ni na mestu opravičevanje kogarkoli. Si ga usral, pridi po psa, poravnaj račun in glej, da se ti ne ponovi. To je vse. Lahko pa seveda.... če je že treba opravičila iskat, najdete ti in podobno misleči še stalen in zadosten vir financiranja mene in mojega dela in oskrbe za živali, pa bom pač pošteno plačana za vso skrb, vloženo v njih in veterinar za njegovo delo. Potem bom morda celo sposobna potrepljat človeka po rami in ga razumet. Ali kako? Menda nismo zakonov sprejemali zato, da bomo potem razpravljali, kako jih vendar ne poznamo, madona.
Ja, naj se že javi tisti, ki ne ve, revež... kje naj išče svojega poškodovanega psa.
Logiran

Pmaxi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.656


« Odgovor #26 : četrtek, 01.11.2007 : 23:27:21 »

Smetka, tole z gnevom ni bilo mišljeno zate.... sorry, nerodno napisano!
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #27 : četrtek, 01.11.2007 : 23:36:23 »

Se niti jaz ne počutim, kot da se s tabo prerekam. Rada bi samo svoje mnenje povedala, ki je takšno, kot pač je. In je takšno, da želim, da se ljudje kakorkoli že izobrazijo ali kar pač rabijo preden se odločijo za žival ali pa vsaj takrat, ko jim izgine, npr. Mislim... kaj imam res jaz s Smokijem? Tačke mu nisem zlomila jaz.
Logiran

Sleepy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.129


« Odgovor #28 : petek, 02.11.2007 : 09:33:39 »

Smetka, tole z gnevom ni bilo mišljeno zate.... sorry, nerodno napisano!
  Undecided   
Pa ne da je blo meni?  Huh Eh.... saj nima smisla, res ne.


Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former.
- Albert Einstein
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #29 : petek, 02.11.2007 : 13:28:20 »

No, fajn... Smoki nima zlomljene tačke, pač pa je ne čuti. Po vsej verjetnosti gre za nepovratno stanje, počakat je treba tri tedne - na čudež. Ker ga ne bo, se bo treba odločit za amputacijo ali evtanazijo.
Logiran

Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 9   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: V Domžalah... kuža Smoki
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines