mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 20.04.2024 : 14:14:30

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: V Domžalah... kuža Smoki
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9   Dol
Natisni
Avtor Tema: V Domžalah... kuža Smoki  (Prebrano 32163 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #30 : petek, 02.11.2007 : 13:04:44 »

Res je da tričetrt ljudi ne ve Horjulsko zavetišče. Vendar nimajo opravičila. To, da ima domžalska občina podpisano pogodbo s tem zavetiščem je bilo napisano v Občinskem poročevalcu. Hkrati je bilo lepo napisano, kdo je kontaktna oseba na občini in njena telefonska številka. Občinskega poročevalca dobijo vsa gospodinjstva brezplačno. Torej...

Zgodi se, da pes uide. Včasih je dovolj trenutek nepazljivosti. Ne bi se pa smelo zgoditi, da psa potem ne iščeš na vse možne načine. Prav pretirano intenzivno ga ne išče nihče. Če bi ga, potem bi po vsej verjetnosti tudi jaz kje kaj opazila. Žal je tako, da se tazanikrni hitro potolažijo češ se je šel ženit in se začnejo mogoče tako malo sekirat šele, ko ga domov ni cel teden. Če se sploh začnejo.

Rjavčkov, ki so podobni nesrečnemu smokiju je na našem koncu kar precej, čeprav barva sicer ni zelo pogosta. So pa vsi ali na visokih tačkah ali pa imajo lise, tisti, ki mu je najbolj podoben pa je doma.

Mimogrede, ali je slučajno kdo kaj preveril na radiu Hit? Tisti, ki psa zgubijo in se vsaj malce potrudijo da bi ga našli dajo oglas tja.



Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #31 : petek, 02.11.2007 : 13:39:22 »

Ja, jaz preverjam na Hitu in oddajam oglase.
Logiran

Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #32 : petek, 02.11.2007 : 20:11:38 »

No, naj neham grozit z evtanazijo, ker sem že sama sebi smešna. V kolikor se ne javi skrbnik, ima Smoki še tri tedne časa, da zbudi svoje poškodovane živce. Če tega ne bo zmogel in se bo strinjal, gre na amputacijo tačke. Se bo strinjal = se bo navadil na življenje na treh tačkah. Zaenkrat še vedno pada.
Logiran

Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #33 : petek, 02.11.2007 : 21:11:57 »

Dober večer, Smoki tu  Smiley.
Logiran

maj
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.664


« Odgovor #34 : petek, 02.11.2007 : 21:22:42 »

Dober večer, Smoki  Smiley Smiley
Priden bodi, .. mogoče ti potem pošljem darilo  Roll Eyes
Logiran
binulja
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.446


Ben


« Odgovor #35 : petek, 02.11.2007 : 21:35:42 »

Pozdravljen Smoki Smiley Mi trije mislimo nate ;)cim prej okrevaj Smiley
Logiran

Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #36 : petek, 02.11.2007 : 22:49:53 »

Tudi mi mislimo na Smokija in upamo na čudež.  Smiley
Logiran
sparks
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 271


« Odgovor #37 : petek, 02.11.2007 : 23:05:28 »

Vso srečo Smokiju in Smetki. Srčno upam, da bo prišlo do pozitivnega preobrata v teh treh tednih.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #38 : sobota, 03.11.2007 : 13:44:49 »

Znanec je imel lovskega psa s poškodovanim živcem v komolcu. Pes je veliko lažje hodil, če je imel poškodovano nogo imobilizirano ob telesu - drugače se je stalno skušal opirati nanjo in je padal. Mogoče bi pomagalo tudi Smokiju (če ga noga sicer ne boli)?
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #39 : sobota, 03.11.2007 : 18:53:35 »

Danes je nehal padat. Mu dam copat gor, ko gre ven, da si ne poškoduje tačke. Še vedno nekaj upanja je. Boli ga pa bojda ne in tudi zares ni videt, da bi ga.
Logiran

Royalty
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.006


« Odgovor #40 : ponedeljek, 05.11.2007 : 20:32:29 »

Smokijeva šoferka se ni oglasila nič, pa ne ker je ne bi skrbelo za Smokija, saj sem spremljala njegovo temo.

Samo zmanjkalo mi je besed Lips Sealed. Vsaj kakih lepih. Resnično. Za njegovega lastnika, ali kako ga naj imenujem imam sama take, da niso za javnost...

Smokiju želim okrevanje in en dober dom Smiley. Pa po možnosti enkrat kmalu Roll Eyes Tongue. Če še ne ve, bi mu rada sporočila še to da je imel srečo v nesreči, ker ga je Smetka vzela k sebi.

Pa rada bi še pohvalila njegovi najditeljici, dve mladoletni punci, ki sta ga na rokah nosili naokrog Kiss in v okolici iskali kje bi lahko bil doma. Zaradi takih mladih ljudi, včasih pa le še ne izgubim vsega upanja...v boljši jutri Smiley.
Logiran
Varuhinja
novinec
*
Sporočil: 6


WWW
« Odgovor #41 : petek, 09.11.2007 : 23:33:48 »

Žiujo. Ni dneva, da nebi pogledala te teme in komaj sem čakala da tu napišem svoje.
Namreč pišem vam zato, ker sem ena izmed tistih dveh ki nista mogli mimo tega kužeka.
Zgodilo se je muhastega dneva, prijateljica je prišla k meni po dolgem času saj se je preselila. Pa še vprašala me je ko sva šle ven, če greva po daljši cesti. Pa sem rekla da se mi ne da hodit vse  okoli, da greve po krajši poti. Ko bi le vedela koliko bom tisti dan prestala.
Greve mimo osnovne šole Domžale (stara Šlandrova) in se veselo pogovarjava. Takrat zagledam... kužka, nekam malega. Že hočem potarnat da je spet eden brez vrvice spuščen ko me vrže v znak. Kužek nevarno šepa. Pa mi je prijateljica rekla pridi greve naprej. Ampak nisem mogla. Enostavno nemorem, nimam srca da bi bila ena tistih ki bi šla nemo mimo in bi me brigalo. Verjamem da nebi dolgo zdržal. Pa sem ga dvignila in nesla na travo da so avti lahko mirno peljali mimo. Takrat pa se je začelo. Klicali sva 112 in vprašali za številko veterinarja. Tam so naju vezali na miljon številk pesek pa je bil čist bogi. Ko se je men pač utrgalo da klicala nebom ker mi po telefonu nuben nebo nič rekel sem ga enostavno prijela in ga nosila od BISTRIŠKE 1 v Domžalah pa do veterinarja pri Srednji šoli Domžale. Prideve s prijateljico tja, in nama dve babnici povesta da dela od petih popoldne. Tam sva bile ob treh. Vprašali sva če lahko počakave na toplem, pa sta rekli da gresta ven iz ordinacije. Pa nista šli. Ostali sta tam in pili čaj. Na dežju sva zunaj čakali s še dvema prijateljicama ki sta nama prišle delat družbo. Pes je bil na kartonu in dežnik od prijateljice ga je varoval pred težkimi kapljami. Mračilo se je in končno je bla ura pet, da je prišel veterinar. Najprej nas fino nasmeje potem pa psa primem in ga odnesem notri. Tam ga je sicer pravilno prijel ampak ga spustil na tisto mizo vsaj en meter nad njo. Pes je kar omahnil. Debelo sem pogledala, rekla pa nič. Dal mu je neko belo snov z inekcijo, proti bolečinam pa ne ker naj bi potem preveč skakal in si še kaj poškodoval. In joj pozabila sem omenit da se je takrat ko sva ga s prijateljico našli še grozno s gobčkom udaril v brado.  No pa da se vrnem k veterinarju. Reče mi: a bo v vaši oskbi?
jest: neee ke pa, nemorm mam že enga ogromnga doma. A ga mate lahko vi?
on: ne men na grbo to nakopat. To je vš problem
In dejansko nas je postavil pred vrata.
V paniki sva klicali naokrog in potem smo se odločli da ga nesemo skrivaj v skeden na toplo k eni kmetiji na Šumberk. Pa je bil lastnik zunaj in je rekel da ga nemore imeti in da ga noben nebo hotel imeti. Da naj ga peljeve tja kjer sva ga dubile. Do Šumberka sem ga jaz ves čas nosila po rokah. Ko sem dubla voziček sem si oddahnila, pes kljub majhnosti nima ravno malo kil.
Prav fino se mu je zdelo kukat ven, medtem ko mu ni treba hodit. Milo me je pogledal in ko sem se ustavila je komaj položil glavo na rob vozička in mi dal lupčka na roko. Takrat sem vedla, da pes čuti, da ga kar tko nebom pustila. In niti enkrat ni zajoku ob vseeem tem času nošenja gor in dol po celih Domžalah.
Vedela sem da ga nebom pustila tam kjer sm ga našla, pod nubenim pogojem. Če ne drugega bi ga uzela domov pa čeprou bi naredila  frko u bajti. Takrat me je prešinilo. Pozvonila sem pr  gospodu ki ima dalmatinko Izo. Velikokrat mi kaj pametnega svetuje. Ta mi je svetoval da naj ga peljem u trgovino Tačka in tam povprašam za pomoč. Hvala mu za te besede. Pobrala sem psa z vozička (smejal so se mi usi), in ga nesla spet od Šlandrove šole do trgovine Tačka. Tam je delala gospa Branka (se opravičujem če sem se zmotila, imena si težko zapomnim), ki je takoj vedela kam pes tačko moli. Poklicala je k veterinarju in ga tako fino sprovicirala, da se bo za vekomaj zapomnil. Rekla nama je, da naj ga takoj odneseve k veterinarju Rexu na Rodici, in ko bove tam kaj vedele naj jo pokličeve. In res. Spet psa v roke in na rodico k Rexu. Tam ga je pregledal, delal s psom kakor se zagre. In potem je gospa Branka dobila prevoz. Prišla je neka njena prijateljica in še naju s prijateljico psa pa v pritljažnik  napotila v avto in naju peljala do mojega doma. Pes pa je samo zrl skozi okno in še zadnjič sem ga videla. Nekako mi je odleglo. In takrat sem spoznala. Da ni blo škoda mojega dneva. In če ne drugega. Nekoč mi bo poplačano. Ali mi je pa že bilo s tem da sem tudi sama psa dobila z zavetišča, kot najdenčka. In da mu je nekdo pomagal. In zaradi njega imam zdaj najčudovitejšega psa na svetu.  Hvala trgovini Tačka, in predvsem Branki da se ni obrnila stran kot vsi ostali razen naju in nama pomagala. Nevem kdo je naredil več, jaz s prijateljico ali Branka, vem samo da smo skupaj nenavadna ekipa. Ampak ta ekipa ima globoko srce. In mar nam če zapravimo ure od treh popoldan pa do osmih zvečer. Nam je mar za živali, za tiste ki trpijo pod nešteto človeškimi krutosmi.

By: Varuhinja oz. Helena Pograjc s pridruževanjem prijateljice Saše C.
Logiran
svrk
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.000


« Odgovor #42 : sobota, 10.11.2007 : 09:46:22 »

Ti si pa res en srček  Kiss
Logiran
delavec@amis.net
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.444


« Odgovor #43 : sobota, 10.11.2007 : 12:22:19 »

Joj, kakšno dolgo pot ste prehodile s psom v naročju, se čudim, kako ste sploh zmogle. Poznam Domžale zato vem, da relacije niso bile kratke. Vsaka vam čast, da ste se tako trudile. Ja na veterino pri šoli sem šla jaz samo enkrat in sigurno ne grem nikoli več. V ambulanti Rex pa je g. veterinar zelo prijazen in strokoven, se čuti, da je s srcem pri svojem delu.
Želim Smokiju, da hitro dobi dom, kot se spodobi  Smiley .
l.p.
Logiran
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #44 : sobota, 10.11.2007 : 12:53:04 »

Varuhinja!

Kot prvo moram podati vse pohvale za takšno požrtvovalnost in veliko srce, ki ga premoreš....Vedi, da vsaka dobrota se ti tako ali drugače enkrat povrne...Prav si naredila. Kiss

Kot drugo pa moram zopet, kot že tolikokrat podati vse kritike čez inštitucije, ki naj bi pomagale živalim...mislim, kakšen odgovor in odnos od osebja, ki bi jim naj bilo nekaj do živali...Sem razočarana. Cry

lp
Logiran
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: V Domžalah... kuža Smoki
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines