mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 16.04.2024 : 14:32:59

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Nace, Struna in Diva
Strani: [1] 2 3  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: Nace, Struna in Diva  (Prebrano 19978 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« : četrtek, 01.11.2007 : 12:29:49 »

Sredi ničesar v občini Brezovica najdeni trije mopski, stari 8 tednov. Dve samički in en samček.

Ne trudite se s prijavami zoper zavetišče zaradi navala na ta uboga bitja. Pogoj za posvojitev je sterilizacija/kastracija, posvojitvena pogodba ni papirček in vztrajala bom do nezavesti in še dlje, če bo treba - pri izpolnjevanju posvojitvenih določil.
Logiran

Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #1 : četrtek, 01.11.2007 : 19:16:34 »

Logiran

Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #2 : četrtek, 01.11.2007 : 19:17:52 »

Logiran

Xena
živim tukaj
***
Sporočil: 7.968


« Odgovor #3 : četrtek, 01.11.2007 : 19:23:21 »

Jaz sem bila njihov šofer danes. Smiley. Tole so totalno neobremenjene pasje bibe - med potjo so malo jamrali, se na momente fejst drli ali pa besno tepli. Ko smo prispeli na cilj, pa so vsi veseli pomahali z repki, kakor da je vse, kar se jim je doslej zgodilo, nekaj povsem samo po sebi umevnega. Wink

lp, Katarina
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #4 : četrtek, 01.11.2007 : 22:51:31 »

Malo sem nas brisala, upam, da ne bo zamere. Torej, najdeni so bili v gozdu v Notranjih Goricah, pripeljani na Gmajnice, kjer jih je po obvestilu od tam prevzela Katarina in pripeljala k nam. Če ima skrbnik kakšno hudo dobro razlago  Roll Eyes Huh, ima 8 dni časa, da pride po njih. V nasprotnem primeru čez 10 dni, po končani karanteni, če bodo zdravi, lahko gredo od tu v nove domove. Pričakujem klice tistih, ki vam je sterilizacija/kastracija itak nekaj samo po sebi umevnega. Ostalo pa pred in ob in po posvojitvi  Smiley.
Logiran

smrček2
rad pišem
****
Sporočil: 327


« Odgovor #5 : petek, 02.11.2007 : 14:11:50 »

Smetkin telefon bo pregorel- vse zanimajo samo tile mali cukri.
A ni to hecno. Toliko drugih malih kosmatih kepic- ampak tile so pa uau.
Glede na cene  teh psičkov- saj vsi vemo, da se prodajajo tudi nerodovniški- predlagam, da bodoči posvojitelji dodajo k obvezni posvojnini kakšno ničlo, ali pa vsaj zelo konkreten prispevek v obliki evrčkov.
Ne me napadat- ampak, kdor bi kupil takega psa pri zasebniku, bi tudi odštel več kot 400 eur (brez rodovnika).
Menim, da bi bilo lepo, če se bodoči lastniki izkažejo- najkoristneje je tako, da odprejo geldtošle (kot bi rekla Švrka)- saj je čakajočih na nov dom še ogromno, le po zunanjosti niso tako aristokratski.
Pa en lep pozdrav...

Aja- NI GA ČEZ HORJULČANA Wink
Logiran
the_girl
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 996


« Odgovor #6 : petek, 02.11.2007 : 14:40:56 »

smrček2, o tem sem razmišljala tudi jaz... Lepo bi bilo, da bi se posvojitelji spomnili na to in res dodali kak evrček za tiste, ki nimajo take sreče pri iskanju novega doma.
Ali pa da bi se tisti, ki ne bodo "prišli na vrsto" pri mopsih, spomnili, da je v zavetišču še mnogo prikupnih psičkov, ki bi potrebovali topel dom in morda posvojili katerega drugega....
Logiran
ajka
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 92


WWW
« Odgovor #7 : petek, 02.11.2007 : 15:15:23 »

Se strinjam s Smrčkom2 in the_girl. Res bi bilo pošteno, da bodoči posvojitelji konkretno prispevajo poleg obvezne posvojnine npr. da pokrijejo stroške operacije za katerega od Horjulčkov, ki jo bo potreboval in s tem dokažejo, da jim ni vseeno tudi za ostale "no brand" pse, ki že dlje časa čakajo na svoj kavč. In nenazadnje posvojite psa zato, ker bi radi rešli in nudili dom enemu izmed brezdomčkov in ne zato, ker bi dobili "original" psa skoraj zastonj.
Če pa ne bo nihče pripavljen konkretno prispevati pa predlagam, da se da prednost tistim posvojiteljem, ki so v zavetišču že posvojili psa.
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #8 : petek, 02.11.2007 : 15:59:11 »

Tisti, ki je dal oglas za njih na k***** bolho, naj ga sname TAKOJ!! Hvala.
Logiran

ka ty a
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.919


« Odgovor #9 : petek, 02.11.2007 : 16:05:29 »

Jaz sem videla ze 2 oglasa za te mopske na Bolhi. Pa sem napisala mail naj dajo dol.
Logiran
BooBoo
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 218


« Odgovor #10 : petek, 02.11.2007 : 16:07:49 »

no, sem malo brskala, ta oseba, ima več oglasov:
*****
tega kužata pa več ali manj vsi poznamo... :
*****

zanimivo, da ste to sploh zapazili...
ne vem kaj si ta človek sploh misli.... Huh
Logiran
pikica14
novinec
*
Sporočil: 15


« Odgovor #11 : petek, 02.11.2007 : 16:15:36 »

jao, jao....bolj ko gledam, bolj razumem vso jezo, ki se včasih tu pojavlja. jaz " posvojitelje" ki se pojavljajo tukaj sodim po sebi. in pol si zgrožen, ko vidiš, kaj vse po svetu hodi. mi je moj razlagal te teorije, pa nisem verjela, da je kaj takega mogoče. katastrofa.
Logiran
svrk
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.000


« Odgovor #12 : petek, 02.11.2007 : 19:09:49 »

Človeki, ki jih bodo dobili, morajo imeti lastnosti dobrega skrbnika, izvesti bodo morali kastracijo ali sterilizacijo in odpreti geldtošel (haha Smrček2). O vsem bo presodila Smetka in je brez veze, da sprašuješ druge.
Moram pa rečt, da je v Horjulu res veliko različnih, luštnih in prijaznih psov. In med njimi so tudi mladiči. Tako, da si vsi kar pridno in veselo oglejte horjulsko stran.  Shocked
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #13 : petek, 02.11.2007 : 19:32:56 »

Osebno po današnjem dnevu vidim le dve možnosti: ali jih posvojite moji posvojitelji (torej tisti, ki ste pri nas že vzeli psa in imate morda kje še kak mali prostorček  Wink) ali pa bom čisto resno vsakega klicatelja vprašala, koliko je pripravljen donirat zavetišču, da bomo lahko morda vsaj malo bližje površju... ker ob vseh trenutno poškodovanih tule se res utapljamo. Če želite prav mopsa, potem pač naredite kaj... a ne. Pa boste posvojili žival iz zavetišča in še pomagali kakšnemu, ki bo ostal tu. Prav? Je, a ne, kaj pa drugega.
Logiran

fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #14 : petek, 02.11.2007 : 19:53:14 »

Magy, odgovarjam na dolgo, ker je veliko za povedati...

Polono, lastnico zavetišča, grabi sveta jeza, ker očitno pri izbiri pasemskih psov neštetokrat ne gre za značajske lastnosti, ki naj bi jih imeli, ampak zgolj za to, da ljudje izbirajo po videzu in kajvemšekateri modni muhi. Da to drži, se kaže žal v tem, da se ravno "ta luštni" in zato morda hitreje oddani psi najbolj pogosto znajdejo spet v zavetišču, ali pa še huje kje ob cesti, v jašku ipd. Modne muhe se pač hitro naveličaš, še posebej, ko zboli, ko se nam zazdi, da nam s svojimi potrebami "krade čas" ki nam ga primanjkuje, ali zaradi pomanjkljive vzgoje postaja moteča.

Zato Smetka oddaja nekako takole:
... tukaj so bili v nekaj točkah opisani kriteriji izbire, pa sem jih po tehtnem premisleku tik preden sem post poslala, izbrisala. Zakaj? Ker menim, da mora biti prvo, kar šteje, lastnikova neposrednost, nezlaganost, skratka resnica. Kriterije si torej določa sam, s tem, kakršen je in kakor ravna. Bodite torej vi, taki kakršni ste in če se bo vodja zavetišča odločila, da ste primerni za bodoče skrbnike, mislim da problemov ne bi smelo biti.

Preden pokličete, pa si (ne zaradi nje, ampak zaradi vas samih) nujno razjasnite naslednje:
- ali si želite za 15 let nakopati žival, ki bo, ko zraste, malo manj igračkasto srčkana (tako pač je - pri ljudeh in živalih)
- ali imate čas in denar in boste skrbeli za žival tudi kadar bo rabila zdravniško nego, ki pogosto ni poceni - vključno s kastracijo, možnimi poškodbami, degenerativnimi in starostnimi boleznimi; ali imate na voljo varen prostor, da bo pes pod nadzorom ter na varnem pred samim seboj in drugimi; ali imate na voljo dovolj časa in/ali družinskih članov ki bodo poskrbeli, da pes ne bo osamljen in zdolgočasen (takrat se začne neželeno vedenje)
- ali boste zmogli pred službo VSAK DAN vstajati prej, tudi kadar padajo ušpičene prekle in je zunaj svinjsko mrzlo. Ali boste zmogli tudi takrat, ko boste tik pred prihodom obiskov ugotovili, da ima pes drisko, ki je očitno po nesreči pristala sredi dnevne sobe? In ko boste "fasali" bolhe (=1 dan dela: presesati in oprati vse tekstile v stanovanju, blazine, posteljnino..., kote in lesene pode ter jih poškropiti z insekticidom, oskrbeti psa in vse to nekaj časa kurativno, nato pa nujno tudi preventivno ponavljati). Ali in kako boste zmogli poleti, ko boste odhajali na lepše? Kje bo pes, ko boste pozimi odšli na nekajdnevno smučanje? Kdo ga bo vozil v šolo (vsaj 2X/teden "uničeno" popoldne) in kdo bo poskrbel, da bo potem skozi leta prave vedenjske vzorce in osvojeno znanje tudi ohranjal?

Vodja zavetišča, ki se bo oglasila na tlf. ni zasliševalska policija - tudi če se vam bo tako utegnilo zazdeti, kar je ob takih dneh, kot je današnji "mopsovski" še posebej možno. Je pa oseba, ki je videla že ogromno norih ljudi, ki so jo pripravljeni klicati tudi sredi noči in za katere je že od daleč jasno, da niso primerni za skrbnike (prosim, upoštevajte uradne ure!). Videla je ogromno zapuščenih živali, ki so se jih lastniki naveličali in jih odvrgli, kar jim je (ne)posredno pustilo telesne ali psihične travmatične posledice, ki se jih odpravlja tudi po več mesecev, čisto odpravi pa dostikrat sploh ne... Tudi zato v pogodbi, ki jo podpišete (pri tem je zelo striktna, v skrajni sili lahko pristanete tudi na sodišču), piše, da ima pravico priti "v kontrolo" ter da živali ne morete oddati "dobrim ljudem", ampak jo v stiski in skrajni sili pripeljete njej, ki vdrugič poskrbi za strokovno oddajo.

Zaradi vsega napisanega je lastnica zavetišča skrajno previdna in živali NE ODDAJA, če ni 100% prepričana, da ji bo v rokah posvojitelja bolje kot v zavetišču. Je tudi trmasta - na pravi klic je sposobna čakati tudi po več mesecev, čeprav gre to na njene stroške in bi se bilo bolj "razumno" živali znebiti in jo podtakniti prvemu interesentu. Zaradi užaljenih klicateljev so se ji dogajale tudi že prijave na inšpekcijo ("Ne da mi psa, jaz pa ga hočem. Sigurno jih preprodaja!"), kar jo je mnogo naučilo in zaradi česar je njena koža še trša. Poleg tega nima prostih vikendov in dolgih počitnic, ker mora biti na voljo vsak dan. Pogosto poleg tega tudi ponoči skrbi za kake poškodovane ali nedorasle živali, ki rabijo nego/hrano 24h na dan, kar zna biti izjemno utrudljivo! Kljub temu, da je to njena služba, je neke vrste entuziast in da ne obupa, mora pogosto z glavo skozi zid...

Lahko se vam tudi zgodi, da vas ne bo zavrnila zaradi neprimernosti, ampak zato, ker bo prepričana, da bi se veliko bolje ujeli s katerim drugim psom - sama namreč ne izbira po obliki glave ali čem podobnem, ampak po karakterju - živali namreč pozna, (pre)vzgaja, socializira, ljubkuje in ima rada. Po potrebi jo sprejme na svoj kavč ali celo v spalnico, da se le "popravi", kar se popraviti da. Tega v drugod ne boste srečali - tisti, ki redno spremljamo njeno delo (jaz pač preko spleta), lahko potrdimo, da vodi zavetišče na katerega je lahko ponosna. In prav zato ima pravico do izbire, če hočete tudi izbirčnosti.

Če ste si na vprašanja o vaši pripravljenosti na novega družinskega člana odgovorili pritrdilno, vas tudi prosim, da premislite:
ali je pogoj za dolgo in prijetno življenje s kosmatim prijateljem, da je to ravno mops? In če da zakaj? V zavetišču je namreč mnogo kosmatih kepic - malih in nekoliko starejših, ki bodo ob vaših nogah ravno tako prijetno drnjohale, a bodo na dom morda čakali še dolge mesece... Verjemite, čez nekaj mesecev boste na svojega kosmatega prijatelja gledali kot na nezamenljivega in najlepšega, pa če izberete sivega, rjavega ali pa svetlo zelenega!

Lep večer in pravilno odločitev želim!
Logiran
Strani: [1] 2 3  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Nace, Struna in Diva
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines