mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 13:13:17

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Zakaj je zavetišče v stiski
Strani: 1 ... 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 ... 18   Dol
Natisni
Avtor Tema: Zakaj je zavetišče v stiski  (Prebrano 45107 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
helena
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.295


WWW
« Odgovor #105 : četrtek, 15.11.2007 : 08:55:04 »

Da dol padeš. Sad
Saj imamo vsi pravico do svojega mnenja,ampak....
Me je fizično zabolelo zaradi takele izjave o dolgoročni rešitvi,pa ne morem,da bi bila tiho.
Dolgoročna rešitev,se strinjam: sterilizacija in kastracija.
Ampak evtanazija zapuščenih,nezaželenih,preveč starih(v Sloveniji je to že na 3-4 leta),premalo lepih,invalidnih.....
TinaZ-poglej takšni živali globoko v oči,potem pa jo še sama pelji na evtanazijo,pa počakaj z njo do zadnjega izdiha...
Pa to ponovi potem še z naslednjo,pa z naslednjo,...

Za živeče živali je treba POSKRBETI.
Pa ne na plečih enega posameznika ali mogoče desetih.(recimo Polone)
To širša skrb,skrb družbe.(države,občine,društev...)

V razmislek.

 
Logiran
TinaZ
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.533


« Odgovor #106 : četrtek, 15.11.2007 : 09:24:34 »

Govorim o zakonski evtanaziji v zavetiščih po 30 dnevih- ne o tem, da se vsako žival takoj usmrti. Ker pa se tega nihče ne drži, se samo jamra, kako stroški naraščajo (in dejansko to je problem). Ja, je rešitev v s/k, ampak če se ne najde lastnikov po 30 dnevih in zavetišča zapadajo v dolgove, kaj potem? Čakati na dobre duše, ki bojo plačevale za živali, ki niso njihove? Ker država se ne zmiga... Pač, moj predlog.

Ja, helena, sem že peljala žival na evtanazijo pa mi ni bilo lahko (bila je naša mačka, ki je po 17 letih krasnega življenja neozdravljivo zbolela). In tvoja poanta je?

Sleepy, včasih napišem kaj provokativnega samo zato, da lahko berem potem tvoje "pametne" replike. Tudi ti si biser svoje vrste. Za brodojko so se našli novi lastniki, zdaj pa nehaj- lahko pa bi jo ti posvojila, ker te ta pes toliko boli.

Očitno je tukaj postalo res tisto, kar je že ena od forumovk napisala - če nisi v pravih odnosih z določenimi in če nimaš pravega imena, nisi upravičen do svojega mnenja. Škoda...
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #107 : četrtek, 15.11.2007 : 09:30:15 »

30 dni je premalo časa za najti novega skrbnika. Razen če nisi Nitka ali mops ali bordojka.

Najedate s temi pravimi in nepravimi imeni. Zakaj že? Ker nimamo enakega mnenja? Jamram, kaj.... itak. In upanje tudi izgubljam.
Logiran

Žiži
rad pišem
****
Sporočil: 348


WWW
« Odgovor #108 : četrtek, 15.11.2007 : 09:35:01 »

se strinjam, sterilizacija in kastracija, označevanje živali, izvajanje zakona, ki ga že imamo, bi res dolgoročno prinesla boljše stanje.

ampak, za državo in občine, je kast. in ster. predraga, na dosledno izvajanje vsaj tega zakona niti ne pomislijo, pa bi lahko rešil marsikateri problem, tako skrb ostaja na posameznikih, ki dolgo ne bodo več zdržali, in kaj sedaj, kako dolgoročno rešiti problem odvečnih živali, ki se nenehno povečuje ali kdo ve, če ve naj pove.

bojim se namreč, če bomo čakali, da se ljudje sami ozavestijo in začno drugače gledati na živali, bo prepozno za marsikatero žival in še tistih nekaj ljudi, ki se trudijo bo omagalo, kaj bo naredila država z nikogršnimi živami, katerih bo kar naenkrat ogromno prveč, pa si lahko samo mislimo.

broblem je zelo širok in ja za celo človeško družbo, kaj storiti pa nimam niti pribižnega pojma, razen, da se združimo in pritisnemo na vlado , da se začne z izvajanjem vsaj tega zakona, pa naj brezvestneži plačujejo za svoje grehe, ki jih delajo živalim.

LepDan
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #109 : četrtek, 15.11.2007 : 09:37:14 »

Kako bedna je naša družba, se najbolj vidi prav takrat, ko se na forumu ljubiteljev živali začnejo brez vsakega problema takšne debate: kaj jamraš, posluži se zakona pa pobij vse, kar leze in gre. Upam, da ni kakšne podobne scene v centrih za socialno delo ali pa na kakšnem drugem področju.
Logiran

ticka
rad pišem
****
Sporočil: 421


« Odgovor #110 : četrtek, 15.11.2007 : 09:38:16 »

tukaj pa res ne gre za odnos z določenimi ljudmi!!! ampak za odnos do živali... če se tako aktivno ukvarjaš z vsakim psom in vsako mačko kot Smetka, je menda po 30ih dneh ne bos peljal na evtanazijo, ampak boš izkoristil vse možnosti in nemožnosti. drugače sploh ni poante v vzgajanju psa, ko je še v zavetišču! sicer pa, eno je peljati svojo žival na evtanazijo, drugo pa je, če bi ti morala to početi vsak dan...pomoje ne bi! država se v tej situaciji ne zmiga, mogoče se enkrat bo, ali pa bo v to prisiljena, vsekakor pa ne bo v to prislijena z množičnim pobojem vseh nezaželjenih!
Logiran
ticka
rad pišem
****
Sporočil: 421


« Odgovor #111 : četrtek, 15.11.2007 : 09:40:43 »

meni je hudo, ker s takimi izjavami nekdo dejansko spodkopava tvoje delo! namesto, da bi se ukvarjala z svojim delom, se moraš še z ljudmi, ki so prepričani, da so "bog i batina",pa se vzamejo ti tisto malo kar imaš energije!
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #112 : četrtek, 15.11.2007 : 09:42:53 »

Kako bedna je naša družba, se najbolj vidi prav takrat, ko se na forumu ljubiteljev živali začnejo brez vsakega problema takšne debate: kaj jamraš, posluži se zakona pa pobij vse, kar leze in gre. Upam, da ni kakšne podobne scene v centrih za socialno delo ali pa na kakšnem drugem področju.

Sem enako pomislila, kot ti. Predvsem pri zadnjem stavku.
 
Ko si ravno govorila nekaj postov nazaj, kako si hodila čez pse ... in, ko je bilo govora o nekem množičnem pobijanju ... se vedno spomnim na Lulu.
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #113 : četrtek, 15.11.2007 : 09:50:19 »

TinaZ, v čem je razlika med mano in tabo? Zakaj imam drugačno mnenje od tvojega? Je razlika v količini empatije, ki jo premoreš ti in ki jo premorem jaz? Je problem v snobovstvu in delitvi na vredne in manj vredne? V vzgoji morda? Vplivu okolja? Ne vem, si pa neštetokrat želim, da bi premogla nekaj platinaste plehkosti, pa bi bilo vse takoj neznansko lažje. Mogoče je pa razlika v tem, da sem jaz mazohist, ti pa ne  Roll Eyes?
Tukaj so in jaz jih nočem. Ali drugače: jaz jih nisem naredila, niti ne mislim, da so čudež življenja in vesela bom, ko jih bo vsaj manj, če jih že zmanjkalo ne bo. In ko so tukaj, kaj z njimi? Zradirat problem, pa ubrat linijo najmanjšega odpora? In kako potem napreduješ? Ti kot človek, mi vsi kot družba?
Logiran

Sleepy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.129


« Odgovor #114 : četrtek, 15.11.2007 : 09:52:30 »

Eh TinaZ vsaki neumnosti se še ne reče provokacija....

Za brodojko so se našli novi lastniki, zdaj pa nehaj- lahko pa bi jo ti posvojila, ker te ta pes toliko boli.
Ja seveda bi jo lahko, pa mi kaj takega ni (in mi ne bo) padlo na kraj pameti. Pa tudi boli me prav nič ne, v resnici me niti malo ne briga za to psico. Pointa pa tako in tako očitno ne razumeš.

Rešitev? Ne vem, no, ampak dolgoroèna rešitev je mogoèe le v evtanaziji in dolgoletni s/k vseh nerodovniških živali.
Sicer pa, za vse, ki mislite tako... a nismo rekli: se dobimo vsak ponedeljek v mesecu pa spucate vi, kar je za spucat...
Torej TinaZ začneš že ta ponedeljek? Huh Roll Eyes

Torej? Kdaj začneš?Huh
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #115 : četrtek, 15.11.2007 : 09:52:46 »

meni je hudo, ker s takimi izjavami nekdo dejansko spodkopava tvoje delo! namesto, da bi se ukvarjala z svojim delom, se moraš še z ljudmi, ki so prepričani, da so "bog i batina",pa se vzamejo ti tisto malo kar imaš energije!

Sem že zdavnaj nehala take jemat osebno. Crkneš, če jih ne nehaš. Odzovem se zato, ker berejo tudi drugi, ki ne sodelujejo. Morda pa vsaj kdo razmisli o tem, kar piše.
Logiran

TinaZ
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.533


« Odgovor #116 : četrtek, 15.11.2007 : 10:36:21 »

Smetka, razlika je samo v tem, da si ti mazohistka, jaz pa ne. Na srečo (za živali) in na žalost (za tvoj žep oz. žep zavetišča). Da ne bo pomote, blazno cenim tvoje delo in predvsem odnos, s katerim obravnavaš vsako žival. Tisto o zakonski evtanaziji po 30 dnevih je bil pač moj predlog in res ne vem, zakaj se moram zdaj zagovarjat pred vsemi. Zato sem tudi napisala, da samo nekatera mnenja štejejo, tista, ki so v dobrobit vsake živali posebej, ne pa v dobrobit zavetišča.

Sleepy, ti same sebe ne razumeš oz. rineš vedno globlje, da se ne znaš več izkopat iz blata. Ne, res je, ne štekam TVOJEGA pointa. Na tvoje bedaste poste pa ne mislim več odgovarjat.
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #117 : četrtek, 15.11.2007 : 10:46:46 »

Smetka, razlika je samo v tem, da si ti mazohistka, jaz pa ne.

Ne, nisem. Ne furam trpljenja. Samo opravljam svoje delo, imam pa visoke moralne norme.

Da ne bo pomote, blazno cenim tvoje delo in predvsem odnos, s katerim obravnavaš vsako žival.

Zanimivo, to pravijo skoraj vsi, pravijo pa tudi, da je to bedasto početje.

Tisto o zakonski evtanaziji po 30 dnevih je bil pač moj predlog in res ne vem, zakaj se moram zdaj zagovarjat pred vsemi. Zato sem tudi napisala, da samo nekatera mnenja štejejo, tista, ki so v dobrobit vsake živali posebej, ne pa v dobrobit zavetišča.

Ne, ni se treba zagovarjat. Takšno je tvoje mnenje - moje je pa drugačno.
Logiran

Sleepy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.129


« Odgovor #118 : četrtek, 15.11.2007 : 10:52:54 »

Sleepy, ti same sebe ne razumeš oz. rineš vedno globlje, da se ne znaš veè izkopat iz blata. Ne, res je, ne štekam TVOJEGA pointa. Na tvoje bedaste poste pa ne mislim veè odgovarjat.
Grin Grin Grin Bistra si res, ni kaj  Grin Tako zelo me pa ni še nihče pogruntal Roll Eyes
V tretje gre rado:
Kdaj torej začneš? Pucat odvečne? Roll Eyes
Al se vprašanjem, na katere nočeš odgovorit reče bedasti posti?


Logiran
Žiži
rad pišem
****
Sporočil: 348


WWW
« Odgovor #119 : četrtek, 15.11.2007 : 10:55:54 »

ali mi prosim lahko katera razloži, smisel tega pisanja. Undecided


LP
Logiran
Strani: 1 ... 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 ... 18   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Zakaj je zavetišče v stiski
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines