mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 11:19:02

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Moj dudar Kan
Strani: 1 ... 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 ... 24   Dol
Natisni
Avtor Tema: Moj dudar Kan  (Prebrano 69036 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #180 : nedelja, 16.12.2007 : 10:49:52 »

Imam samo dva vprašanja....Kaj boš prva lastnica Kana naredila v primeru, da ti tudi ta pes neozdravljivo zboli in bo potreboval zdravila doživljensko? Kaj boš naredila, če se poškoduje in boš v trenutku za njegovo zdravljenje potrebovala 400 eurov?

Samo na to dvoje bi še rada slišala odgovor.....Povsem neodgovorno ste si nakopali novega psa....Nezrelost res ne pozna meja.... Roll Eyes Roll Eyes Roll Eyes
Logiran
alexy
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.308



WWW
« Odgovor #181 : nedelja, 16.12.2007 : 10:51:00 »

Ali boste tudi tega psa ce zboli oddali naprej ker ne boste zmogli skrbeti zanjga? Roll Eyes

Logiran
MaxyTT
odvisnež
*****
Sporočil: 541


« Odgovor #182 : nedelja, 16.12.2007 : 10:53:44 »

Potem me pa zanimata samo dve stvari:
- ali je bil Kan tiste mesece pri novi družini zdravljen in ali ste zdravljenje zahtevali tudi od zadnjega lastnika, ko ste mu dali Kana?
- kaj bo v primeru, da novi pes zboli?

Mogoče novi kuža res ni tema pogovora, vendar me zanima, kaj bo v primeru, če kuža zboli. Zanima me namreč odkrit odgovor, če se bo zgodba ponovila. Glede kršitve pogodbe pa tako ne bom nič dodajala, ker so zadeve jasne.
Logiran
MaxyTT
odvisnež
*****
Sporočil: 541


« Odgovor #183 : nedelja, 16.12.2007 : 10:54:01 »

No, vidim, da smo vsi istih misli.
Logiran
1.lastnica Kana
novinec
*
Sporočil: 32


WWW
« Odgovor #184 : nedelja, 16.12.2007 : 11:03:14 »

Najprej odg.na Majino pisanje.NIČESAR NISEM OBTOŽEVALA SMETKE!!!TIST STAVEK;KDO JE ČUTN IN KDO NE NI LETEL NA SMETKO;AMPAK NA NEKATERE BRALCE;VKLJUČNO Z VAMI.Zdaj pa še odg.podencici.Poglejte,Kan ni šel od hiše samo zaradi bolezni,ampak tudi zaradi velikosti,zaradi neprimernega prostora v katerem je bival.In še enkrat ponavljam,želela sem mu,da bi imel boljše bivalne pogoje,kot pri meni.Žal sem tu naredila napako,ampak ne namenoma.2.lastnik je bil tisti,ki je tako grdo ravnal z njim,prikazal se mi je čisto v drugačni luči,kot je v resnici.Torej je bila to odločitev za celo življenje.Kar se pa mojega sedanjega psa tiče,pa res ni tema pogovora.(lahko pa napišem,da je kuža cepljen,kastriran...Torej ima vse kar potrebuje,predvsem pa ljubezen.Kuža je manjše rasti in zato primeren za v moje majhno stanovanje)
Logiran
alexy
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.308



WWW
« Odgovor #185 : nedelja, 16.12.2007 : 11:10:17 »

Seveda ste obtozevali Smetko da vam ni povedala da bo pes manjse rasti in da vam je ze takrat dala bolanega kuzka..Kaj se sedaj delate neumno??

In ce ste imeli Kana res tako radi kot pravite-zakaj niste preverili v kaksne razmere bo sel pes?

Pa ze veliko ljudi vas je vprasalo tole vprasanje, pa se vztrajno izmikate odgovoru:
- ali je novi lastnik vedel za Kanovo bolezen in ali je bil Kan v tem casu zdravljen?

Resnicno upam da vas novi kuzek ne zboli, saj imam obcutek da ga caka precej podobna usoda kot Kana Roll Eyes
Logiran
MaxyTT
odvisnež
*****
Sporočil: 541


« Odgovor #186 : nedelja, 16.12.2007 : 11:18:51 »

No, kako je potem z zdravljenjem?



Danes sem morala pa resnično z levo nogo vstat, ker sem tako zoprna.
Logiran
PikaPoka
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.073


« Odgovor #187 : nedelja, 16.12.2007 : 11:19:08 »

Spoštovana 1.lastnica Kana.
Tule ste zapisala:

Citat
S pridobitvijo živali iz zavetišča sem imela namen najprej pomagati živalci,ki so jo kruti lastniki zavrgli,še preden je dobro ugledala luč sveta.KRUTO!(vse spoštovanj Smetki in vsem,ki pomagajo takim revčkom najti nov dom!!!)Poleg tega pa sem želela deklici naučiti odgovornosti,ki jo prevzameš ob posvojitvi ljubljenčka.

Prva napaka je bila, da ste vzeli psa iz napačnih razlogov - da ga rešite! Mislim, da vam je sedaj jasno, da se psa iz zavetišča NE REŠUJE, ampak se ga vzame zaradi povsem drugih razlogov.
Drugi del tega citata - česa ste deklici naučili? Odgovornosti? Ne vem, nekako mi ne klapa tole skupaj.

Sicer pa ste se našli na forumu, kjer člani, vsak po svojih močeh, pomagamo Zavetišču Horjul, zbiramo denar na razne načine, z donacijami, licitacijami, posvojitvami na daljavo.....in potem se najde nekdo, ki REŠI psa iz tega zavetišča, krši pogodbo, ga odda naprej nekomu, ki ga priveže na ketno in na koncu ga mora Polona ODKUPITI nazaj!!!!
Se vam zdi to pošteno? Ste kdaj za sekundo pomislili, da bi vsaj deloma pokrili strošek, ki ga je imela Polona zaradi VAŠE neodgovornosti? Ah kje, dajmo govorit o tem, kako hudo ste prizadeti, kako so otroci jokali, kako nimate denarja, ste samohranilka,....in vseeno ste si nabavili novega psa!

Ne, žal vas ne morem razumeti!

LP
Pika
Logiran
alexy
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.308



WWW
« Odgovor #188 : nedelja, 16.12.2007 : 11:20:16 »

MaxyTT: ocitno sva obe danes vstali na levo nogo, saj sva enako tecni pa se isto misliva Wink
Logiran
Laguna
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 324


« Odgovor #189 : nedelja, 16.12.2007 : 11:37:16 »

Ne bom se spuščalv v Kanovo zgodbo, me pa  mene zanima to kar maxy TT sprašuje! V svojem prvem javljanju ste napisali Citiram:   .....Želela sem ZDRAVEGA psička oz.psičko .....

.....Nato so mi omenili neko zdravilo(kapljice,ki naj bi bila precej drage),ki naj bi ga prejemal celo življenje.....

  zraven pa ste še napisali, da niste finančno zmožni skrbeti za psa, ki je bolan! Zanima me, kaj boste naredili, če slučajno (upam, da ne) vaš zdajšnji kuža zboli in bo treba za njega kupovati kapljice, ki so precej drage in jih bo moral jemati celo življenje, kaj boste naredili potem...?
To se sprašujem  zato, ker se mi zdi neodgovorno od vas, da ste si omislili novega psa glede na to, da ste mati samohranilka  in da ste že pri kanu videli kakšni bodo stroški, če kuža zboli!
Se boste tudi tega kužka znebili, ko bo bolan? In si boste potem spet novega omislili, ter upali, da mogoče bo pa ta zdrav in upali, da zanjga ne bo treba plačevati dragih zdravil?

Pa ne pisati, da ste kana oddali zato ker je bil prevelik! Z dobro vzgojo in potrpljenjem lahko tudi velik pes čisto normalno živi v bloku oz. manjšem stanovanju!!
Logiran
fortuna
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.578


Obožujem vse kar je kosmato in na stirih tackah.


« Odgovor #190 : nedelja, 16.12.2007 : 12:02:41 »

Prva lastnica Kana, če imate denar za novega psa, potem ne jokajte po forumu da nimate denarja niti za sprotno življenje in da Smetki ne morete povrniti stroškov, ki so nastali po VAŠI zaslugi.

Ob vsej neresnosti in neodgovornosti iz vaše strani bi vam poleg 450 € KUPNINE, ki jo je morala plačati Smetka za svojega psa, zaračunala še oreng kazen in odredila takojšen odvzem sedanjega psa!
Logiran

Ce dolgo zivijo skupaj, se zivali vzljubijo, ljudje zasovrazijo.
binulja
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.446


Ben


« Odgovor #191 : nedelja, 16.12.2007 : 12:03:17 »

Citat
"Ker sem,kot sem že omenila ,brezposelna in samohranilka tega računa ne morem izplačati(če bi odtrgala od ust samo sebi,nebi bilo problema.AMPAK KAJ PA DEKLICI???NJIMA PA RES NE ŽELIM POMANJKANJA!"

Kaj ste želeli doseči s tem stavkom?

Citat
In nikakor nisem pričakovala usmiljenja-z vaše strani že ne.

Ne? Kaj potem? Povzročati slabo vest nam tule?

V prvem  postu ste tudi zapisali, da stroškov odkupa (ki so nastali, kot posledica vaše napake) ne morete pokriti. Tudi Polona jih ne more, pa jih je, anede? Z malenkostno razliko, ona je plačala vašo napako, vi boste svojo lastno.

Pravite, da je vaš pes cepljen in  kastriran, kar je pohvalno, očitno torej imate denar.

Pa še to...Lahko denar dobite od inšpektorja, 2. lastnika, .... in ga vrnete Poloni. Še enkrat, s tem boste plačali za svojo napako. Sedaj se s tem po vseh možnih poteh ubada Polona, in sicer zaradi vas.

LP, Ada
Logiran

steva cenejac
odvisnež
*****
Sporočil: 542


« Odgovor #192 : nedelja, 16.12.2007 : 12:07:41 »

Bemti - jst mam tud mačka, ki ima vse predispozicije, da bo imela božjast (en napad je že imela) in bo celo življenje potrebovala, pa velika je tudi bolj od normalne mačke. Kam naj jo vrnem?

Velikokrat tukaj vidim lepega psa, reveža, brez lastnikov, je v Horjulu. Pa nimam psa. Trenutno nimava časa in volje vsak dan skrbeti zanj. Se zavedava tega, enkrat v prihodnje bo verjetno drugače. Ampak v sebi sem razčistil, ne moreva imeti psa in tudi posvojiti ga ne moreva, če zanj ne skrbiva pravilno, ker enostavno ne bi bilo fer. Do živali, do Polone, do institucije zavetišča...



Dejte za božjo voljo premislit, za kaj imate psa...
Logiran
ulpi
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 244


WWW
« Odgovor #193 : nedelja, 16.12.2007 : 12:18:13 »

Veliko je bilo napisanega in z vecino se strinjam. Rada bi pa gospe 1.lastnici kot velika ljubiteljica zivali in velika ljubiteljica otrok povedala nekaj. Zelo mi je zal da ste se znasli v stiski in da imate bolane otroke. Je pa zelo podlo njihovo bolezen in stisko uporabljat v iskanje razlogov za napako.
Rada bi povdarila predvsem to, da je tudi Smetka v hudi stiski! Pa ne zaradi svojih otrok ampak zaradi tujih psov. Vsi se po svojih moceh trudimo pomagat zavetiscu in mene osebno jezi, da mora zaradi tujih napak odštevat 450 eurov, ki bi jih lahko porabila drugace.. Pa Smetka ne me narobe razumet. Se absolutno strinjam z tvojo odlocitvijo. Jezi me to, da si bila postavljena pred njo.
Kakorkoli tudi sama sem vesela da bo Kan imel lep Bozic. Grin
Logiran
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #194 : nedelja, 16.12.2007 : 12:25:01 »

.Zdaj pa še odg.podencici.Poglejte,Kan ni šel od hiše samo zaradi bolezni,ampak tudi zaradi velikosti,zaradi neprimernega prostora v katerem je bival.In še enkrat ponavljam,želela sem mu,da bi imel boljše bivalne pogoje,kot pri meni.Žal sem tu naredila napako,ampak ne namenoma.

Dobro, vse lepo in prav...pač izgovori in izgovori, čeprav po moje povsem neutemeljeni.  Lips Sealed
Vse se da, če se hoče....z malo volje...hm, kuža prevelik par cm , neprimerni prostor....zopet hmmm....bolezen...hm...Izgovori, in nič drugega. Tisto pač, kar vam je prišlo v danem trenutko prav, da ste se psa znebili za takšen način kot ste se ga...Brez tega, da bi se vsaj malo potrudila, da bi pokazala vsaj malo volje, da bi mu pomagali....

Ampak, odgovorov še vedno nisem dobila.... Undecided

Imam samo dva vprašanja....Kaj boš prva lastnica Kana naredila v primeru, da ti tudi ta pes neozdravljivo zboli in bo potreboval zdravila doživljensko? Kaj boš naredila, če se poškoduje in boš v trenutku za njegovo zdravljenje potrebovala 400 eurov?

Se boste še vedno izmotavali z odgovori....nekateri smo jih prebrali in razumeli, ampak vi še vedno niste konkretno odgovorili na vašo novo situacijo, z novim psom.....Torej? Kaj boste storila v zgoraj opisanem primeru? Isto kot s Kanom? Pa odmisliva zdaj neprimeren prostor in nekaj cm preveč pri psu....nisem tega hotel še enkrat slišati (to mi je povsem jasno!!!)Roll Eyes

Logiran
Strani: 1 ... 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 ... 24   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Moj dudar Kan
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines