mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 23:10:21

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Moj dudar Kan
Strani: 1 ... 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 ... 24   Dol
Natisni
Avtor Tema: Moj dudar Kan  (Prebrano 69018 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
1.lastnica Kana
novinec
*
Sporočil: 32


WWW
« Odgovor #150 : sobota, 15.12.2007 : 17:19:48 »

Tako je.Zavedam se,da kuža lahko tudi zboli in ja kljub tehtnemu premisleku sem se odločila za ljubljenčka.Ne spominjam pa se,da bi omenila,da zanj nisem imela dovolj časa?!In verjemite,da bi finančno zmogla tudi osnovna cepljenja in preglede.Če pa imaš ob sebi psa,ki pa redno potrebuje zdravila(na žalost se jih ne dobi na recept)pa žal ni izvedljivo.Glede na Kanovo velikost in količino hrane...no ja,saj ste videli Kana,ko je bil še v moji oskrbi.Prva slika,ki je na prvi strani je bila namreč posneta pri nas.Bil je kopan,česan,tudi naučila sem ga par osnovnih stvari npr.sedi,prostor,poleg...Torej sem si vzela dovolj časa zanj.Kar se pa razmišljanja tiče-tudi Smetka in DZZŽ so potrebovali čas za premislek.Hitra zamisel oz.prva,ki ti pade na pamet še ni garant tista prava!!!Vedno moraš prenislit,preden ukrepaš. Kar se sebičnosti tiče...ha!Ne poznate me,zato ne obtožujte!Kot vas razumem trdite,da nisem bila dobra lastnica?!Ne vem,Smetka je trdila drugače!
Logiran
aussie
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 93


« Odgovor #151 : sobota, 15.12.2007 : 17:40:13 »

Kakšen čas za premislek le? Povedali smo vam, da se bo bolan pes težko oddal in da je prelaganje odgovornosti (v tem primeru nestrinjanje z evtanazijo) na druge nesmiselno. Tudi v našem društvu smo se strinjali s tem, da v primeru, da se psa ne bi dalo pozdraviti, se ga uspava. Vsekakor bolje, kot da pristane v nemogočih razmerah.
Jaz sem bila o njegovi oddaji seznanjena le toliko, da je šel na kmetijo v Šenčur in da bo v pesjaku. Na ogledu sem pač imela "srečo" in ga našla... Njegov novi lastnik je povedal, da ni bil seznanjen z boleznijo Kana, da le "malo več vode spije"...  Lips Sealed
Logiran
alexy
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.308



WWW
« Odgovor #152 : sobota, 15.12.2007 : 17:41:48 »

Gajaaro: se mi zdi da je moj ton kar primeren glede na to kaj je storila..

Najbolj se mi pa obraca, ko se vlece ven in sedaj obtozuje Smetko da ji je podturila bolnega psa itd. Oglasa se pa seveda sedaj, ko Smetka zeli da ji povrne tistih 450€..

1.lastnica: ko kupujes psa je treba vzeti v zakup tudi to, da lahko hudo zboli in da bo za njegovo zdravljenje potrebnega veliko denarja..pes ni samo osnovna cepljenja in hrana..Zal je vse preve takih lastnikov kot ste vi, ki tega ne premislijo in potem psa pustijo kar nekje.. Upam da vas je izucilo..skoda je samo da na tak grd nacin..
Logiran
ostrzek
odvisnež
*****
Sporočil: 975


« Odgovor #153 : sobota, 15.12.2007 : 18:03:38 »

1. lastnica Kana me veseli da ste se oglasila... še vedno se namreč sprašujem kako lahko nekdo živi sam s sabo ko izve, "njegov" pes preživlja noči pri minus 10 na golem betonu, na ketni, brez ene same zaščite nad glavo?
Ste novemu lastniku mogoče povedala za Kanovo bolezen? Bil je namreč tudi brez vode...

Najbrž pričakujete na tem forumu sočutje? Jaz ga od trenutka, ko sem videla v kakšne razmere ste ga "oddali", do vas ne premorem niti kančka več... in ja, zame ste povsem navaden egoist! če za psa niste mogli poskrbeti bi ga evtanazirali.. pa ga niste, ker bi pri tem trpeli samo vi, kajne? Veliko bolje bi bilo kot da njegovo lastno scanje zmrzuje na njem... kaj res mislite da bi preživel zunaj to zimo?

Resnično upam, da boste plačala vse stroške in še kaj zraven in mogoče bo potem pojem "učenja odgovornega lastništva" vsem skupaj malo bolj jasen... vaši izgovori so prozorni, še posebej ko človek ve, da ste imela možnost ukrepati, ko so vam sporočili v kakšnih razmerah Kan živi... če vas že ganilo ni kaj dosti...

no comment ostržka
Logiran
delavec@amis.net
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.444


« Odgovor #154 : sobota, 15.12.2007 : 18:06:04 »

Ne morem razumeti gospa kako ste lahko prepis lastništva naredili prej predno bi preverili v kakšne roke ste dali Kana? Sploh ne razumem, kako lahko nekdo, ki trdi, da ima psa rad le tega ne odpelje sam v nov dom, da bi se prepričal, v kakšnih razmerah bo živel in tudi potem redno preverjal, ali se novi lastnik drži dogovora. Čisto pod prvo, pa mi ni jasno, kako lahko podpišete pogodbo ne da bi jo dobro prebrali, saj pravite, da ste določene člene pogodbe spregledali. Smetka najbolje ve kaj je za psa dobro in kaj ne, zato bi ji morali zaupati.
Žival je živo bitje s čustvi in občutki, močno se naveže na svojega skrbnika. Gospa, lepo prosim ne sprenevedajte se, da ste ga imeli radi. Če bi ga imeli radi, vas niti najmanj ne bi motilo, da je zrastel nekaj centimetrov več kot ste mislili. Bi bili pač poleg kadar bi se otroci igrali z njim, da ne bi koga od njiju podrl. Tudi če bi bil pes majhne velikosti, ga ne bi smeli pustiti poleg majhnih otrok brez nadzora. Ker dokler otrok ne naučiš pravilnega ravnanja s psom toliko časa ni varno, da bi bili skupaj sami brez nadzora, tega niste vedeli?
Ob posvojitvi ste bili tudi seznanjeni, da morate poskrbeti tudi za veterinarsko oskrbo v kolikor pes zboli. Po eni strani trdite, da se zavedate, da pes lahko zboli po drugi pa, da ste zmožni pokrivati le osnovna cepljenja. Čisto nič niste razmišljali ko ste posvajali in tudi pogodba je bila očitno za vas kot neki brezvezen papir.
Nekje sem zasledila, da imate že drugega psa, če to drži, potem je še bolj žalostno, ker se ničesar niste naučili in ostajate neodgovorni še naprej.
Logiran
svrk
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.000


« Odgovor #155 : sobota, 15.12.2007 : 18:26:55 »

Tudi jaz sem se odločala, napisati kaj ali ne.
Vsakdo ima svoj slog pisanja in na drugem je ali ga sprejme ali ne. Meni se dopis 1. lastnice upira. Upira se mi zato, ker čutim, da bi rada neupravičeno oz. nepošteno vplivala na moje sočutje z njeno situacijo.
Vse kar sprejemam v njenem dopisu je, da ljudje lahko naredimo napako. Tudi sprejemam, da jo obžaluje (ker je draga). Ampak odgovorna oseba napako ali popravi ali plača. Strinjam se z Uncas, da otrok, ki je bolan, ne sme biti izgovor oziroma opravičilo. Ne vem, kako bi se jaz počutila, če bi me mama navajala kot razlog, da je zaradi dela z mano oddala psa v nemogoče razmere. In nikoli preverila, kako mu gre. In bi potem kdaj dejansko videla slike in prebrala , da sem jaz vzrok, da je pes na betonu, ob gnoju in na ketni. Ali je lastničina hči videla slike, kako je bilo Kanu. In da je bolje biti mrtev, kot .... Kajti sedaj lastnica očitno ima internet, ker nam odgovarja.
Pa preidimo na drugo, kar se mi upira. Zopet hoče sočutje z njeno finančno situacijo. Za psa je bilo treba plačati odkup. 450€ je dejstvo. Dejstvo je tudi, da Zavetišču nihče, nobena občina ne bo povrnila tega stroška. Zakaj tudi. Od kje logika, da bi to moral biti strošek privatne osebe Smetke. Pri vsem tem ni Smetka naredila nobene napake, za katero bi morala plačati. Zakaj bi morala ona najemati dodaten kredit za preživetje svoje družine in zavetišča? Ves čas vsi premišljujemo, kaj storiti, da bi zavetišče splavalo, dajemo prispevke, licitiramo, posvajamo na daljavo... Potem naj bi bilo pa logično, da bo gospa svoje breme preložila na hrbet zavetišča, ki se finančno utaplja. Če ponuja v zameno svoje delo, ji moram povedati, da delajo prostovoljci v zavetišču zastonj, ker za njihovo plačilo ni denarja. Torej bo gospa, če je pripravljena namesto denarja ponuditi delo, morala to delo poiskat nekje, kjer je plačljivo in potem tisti denar poslati na račun, ki ji je bil verjetno naveden. Pa še pohiteti bo verjetno morala, ker obresti ne mirujejo. Za povrnitev teh stroškov, se bo pa lahko potem pogajala z 2. lastnikom.
Tretje, kar se mi upira, pa je tisto, kar je preživljal Kan. To je pa tako hudo, da ne bom niti komentirala
Logiran
Lombi
novinec
*
Sporočil: 9


« Odgovor #156 : sobota, 15.12.2007 : 18:59:47 »

Gnusno. Res gnusno, kaj so ljudje sposobni. Upam da bosta oba lastnika odgovarjala za to.

---
Lombi & Jaya
Zavetišče.com
Logiran
Rossy
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.658



« Odgovor #157 : sobota, 15.12.2007 : 19:00:21 »

Čisto pod prvo, pa mi ni jasno, kako lahko podpišete pogodbo ne da bi jo dobro prebrali, saj pravite, da ste določene člene pogodbe spregledali.

Se bom obesila malo na zgornji citat - tudi sama sem posvojila psico v Horjulu in spomnim se, da sma pogodbo s Smetko izpolnile, pregledale, prebrale in po mojem strinjanju z napisanim tudi podpisale. Ali je mogoče vam Smetka kar porinila pogodbo v roke, češ podpište tule, doma ko boste imeli čas, če ga boste imeli pa še preberite napisano??


Se podpišem tudi pod LISIN in svrkin post!
Logiran
MaxyTT
odvisnež
*****
Sporočil: 541


« Odgovor #158 : sobota, 15.12.2007 : 19:25:49 »

Tudi sama se podpišem pod Lisin in Svrkin post.
Gospa je sicer na dolgo razložila cel kup razlogov, kako in kaj, vendar dejstvo ostaja - kršila ste pogodbo, zgovarjanje na to, da ste en dotičen člen pač "spregledali"pa je v celotni situaciji čisto brezpredmetno. Kana ste po vaših besedah oddali že nekaj mesecev prej neki mamici z vrtom, pri čemer samo navajate kako ste bili oh in sploh veseli,nič pa ni govora ali je bil v tem času Kan zdravljen. važno je bilo očitno samo to, da je bil nekje na vrtu, kjer lulanje ni nikogar motilo in to je bilo to. Je bil teh nekaj mesecev zdravljen? Problem je potem nastal z drugim psom. In ste šli še drugič kršit pogodbo ter ga oddali zadnjemu lastniku, ki po vaših besedah ni reagiral na Kanovo bolezen. Vam je zagotovil, da ga bo zdravil? Ste ga vprašali tudi to, poleg tega, da ima vrt, pa vnučke, pa salamce iz trgovine...
Za napako se ni treba nič zgovarjati nametko, pa društvo in inšpektorje. Tudi na to ne, da vam je Smetka "grozila" z evtanazijo Kana, ker je predobro poznam in vem, da se ona odloči za evtanazijo res samo takrat, ko ni drugega izhoda. Hmmm, zakaj že bi potem plačala za Kana 450€, pa ga sedaj vozila okoli veterinarjev in mu skušala pomagati? Tako da je bil tisti del o evtanaziji en majčkeno prilagojen situaciji, ne? KOlikor izhaja iz vašega sporočila, ste Smetko poklicali šele potem, ko se kuža po več mesecih ni ujel z drugim psom pir drugi družini. Torej, ste pogodbo kršili že več mesecev pred tem, poleg tega vas še enkrat vprašam: ali je bil Kan pri novi družini v tistih mesecih zdravljen?

Glede ostalega razlaganja z vpletenostjo čustvene note pa ne bom komentirala. Do neke mere ponavadi to pač skušam razumeti, vendar ima vsaka stvar svojo mejo. Poklicna deformacija pač. Situacija je taka kot je, dejstva so tudi taka kot so in gospa se bo morala pač soočiti s posledicami. Na to, da se kakšnen člen "spregleda", se pač v teh zadevah ne da izgovarjati.

LP
Logiran
sarabenji
odvisnež
*****
Sporočil: 818


« Odgovor #159 : sobota, 15.12.2007 : 19:44:32 »

mah, folk, vi sploh ne razumete! najbrž vsi vi tipično živaloljubsko sovražite otroke. zato vas tole ni ganilo. a ne?  kar rpiznajte, da je tako...  Tongue

ja, ok, vem, da nisem zabavna...

očitno tole javljanje na forumu ni prineslo željenega rezultata, ker je javno forumsko mnenje na smetkini strani. se strinjam s čudovito izraženimi mnenji mnogih pred mano in upam, da se tale čudaška zmes obtoževanja smetke, prikrojevanja dejstev in pihanja na čustva čim prej neha, ker mi je prav bizarno brat take kombinacije. en tak tuj občutek me zajame... ne znam dobro izrazit, ampak sama zmes argumentov, ki se uporabljajo, mi je... bljak. 

ampak važno je, da ima kan svoje ljube žogice pa da se lahko podi po izpustu, ves srečen, ker ima vse, kar potrebuje. menda smo tega čisto vsi tule veseli, ne? prav božinčo zedinjeni smo okoli tega, a ne?  Smiley  Smiley
Logiran
alexy
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.308



WWW
« Odgovor #160 : sobota, 15.12.2007 : 20:22:59 »

Jaaaaaaaaaaaa Cheesy

Vazno da bo Kan dozivel bozic nekje, kjer mu je res lepo Grin
Logiran
kaja
Moderator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #161 : sobota, 15.12.2007 : 21:03:13 »

Seveda smo najbolj veseli, da ima Kan streho nad glavo, hrano in vodo. Danes sem ga videla in mislim, da je ......srecen. Smiley

Javljanje prve lastnice sem prebrala ze popoldne pa zal nisem imela casa prej kaj napisat. Vidim pa, da ste ze pred menoj zapisali nekaj stvari s katerimi se strinjam. Dodala bi le nekaj v zvezi s pogodbo. Vse pogodbe imajo nek "droben" tisk, kajne? Ceprav se mi zdi, da v pogodbah zavetisca Horjul pise vse z enako veliki crkami. In kdor podpise pogodbo se jo je dolzan drzati. Je res? In pravzaprav nikogar ne briga ali jo je podpisani prebral ali ne preden jo je podpisal. Podpisana je! In nisem se slisala, pa tudi dozivela se ne, da bi katera od firm s katerimi dnevno podpisujemo pogodbe (recimo Telekom ali Siol ali komunalna podjetja) dovoljevala krsitev njihovih pogodb zaradi osebnih olajsevalnih okoliscin. Tako hitro dobis ali opomin ali pa kar povabilo na sodisce, da niti ne ves ne kje ali kdaj te je doletelo! In zakaj bi bilo pri pogodbi kjer gre za ZIVO BITJE kakorkoli drugace? Mi je prav zal za bolne otroke, mame samohranilke in podobno, se vedno pa ne vidim opravicila za oddajo bolne zivali neprimernemu lastniku.  Angry Imeli ste moznost psa vrniti v zavetisce, pa tega niste storili.

Sara, kaksni smo ljubitelji psov, anede? lp
Logiran

Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #162 : sobota, 15.12.2007 : 22:26:12 »

In verjemite,da bi finančno zmogla tudi osnovna cepljenja in preglede.

Zakaj je bil Kan do sedaj torej le enkrat cepljen proti kugi in kužnim boleznim in to v zavetišču? Ker je bil takoj bolan? Ste se že spomnili, kdaj ste bili zaradi njegovih težav prvič pri veterinarju ali moram to storiti jaz?

Odzvala se bom le še na to, od tu dalje pa veste, kdo je moj odvetnik in bodo moji morebitni potrebni odgovori prihajali le še od tam - v izogib nadalnjemu prodajanju buč: ko sva govorili, sem vas prosila, da pripeljete Kana nazaj. Ko ste rekli, kaj naj naredite, sem vas prosila, da lastnika pokličete in mu razložite, zakaj to želite. Vnaprej ste omenili možnost, da se z njim ne bo dalo dogovoriti in vprašali, če naj ga greste potem krast ali kaj? Moj odgovor je bil: zaradi mene, kar želite, briga me in ne zanima me, kako boste prišli do psa... zahtevala sem samo, da pride Kan nazaj takoj.
Ker to očitno ni šlo, sem ukrepala drugače. In v čem je zdaj problem? Jaz ga ne vidim več.

P.s. Za telefonski razgovor med mano in vami v zvezi z vašo pridobitvijo Kana nazaj obstaja priča.
Logiran

Gargamel
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.064


« Odgovor #163 : sobota, 15.12.2007 : 22:48:16 »

Mislim...z velikimi črkami je pisano da je nekdo hotel ZDRAVEGA in MAJHNEGA PSA. In potem ta nekdo celo trdi, da razume, da živali zbolijo.

1. Lastnica Kana:
Mi je res pravzprav vseeno v kakšenm stanju ste, vi in vaši otroci. In se mi zdi izjemno nizkotno (do svojih otrok), da se oglašate tukaj in uporabljate njihovo bolezen za opravičilo. In to vi, ki Poloni očitate, da nima srca za ljudi. Da nimate denarja, da imet bolane otroke...hja, NA TO BI MORALI MISLITI ŽE PREJ. Torej na svoje otroke, ki so tukaj tako velikorat omenjeni in primeren izgovor. Kaj za vraga imajo vaši otroci pri vsem tem?Huh Pri vaši izjemno izjemno slabi presoji in vašem izjemno neodgovornem lastništvu???

Verjetno nisem edina, ki me vaši poskusi vzbujanja sočutja ne ganejo. Jasno? Je tako, kot če bi nekdo z lopato potokel psa in se potem prijavil na forum, da bi to utemeljeval s tem, da je bogi, brez denarja in ima raka. Vem - banalen primer, ampak koncept je enak. Kajne? Če bi bila na vašem mestu, bi vsaj zdaj naredila kaj pravilno...se opravičila, javno, vsem + poravnala stroške + se odločila da nikoli in prav nikoli ne bom imela živali, če sem tako izjemno slab lastnik le te.

Žival STANE. Računali ste na cepljenja in preglede, ampak lajf je lajf ane? Tudi živali zbolijo in glej ga zlomka iz danes na jutri je potrebno napraskati 300eur za operacijo! Ja tako je - tudi pri živalih. Ko bi le vedeli kako zelo stiskam pesti, da vaš novi pes ne bi zbolel.

In da v nadalje razjasnimo nekaj osnovnih pojmov:

1. Ne drznite si - nikoli in nikdar - tako neutemeljeno pljuvati (in to po vsem kar ste storili oz. povsem kar niste!) po nekom, da mu ni mar za človeška bitja. Mar je Polona mati vaših otrok, da bi jo moralo skrbeti za njih? Zakaj VI niste mislili na svoje lastne bolane otroke, ko ste tako vneto reševali psa iz zavetišča? Moram vas pohvalit res, z svojim ravnanjem ste dali super zgled otrokom. In mimogrede - moj pes ne bi skalal po mojem otroku, če mu ne bi dovolila; lastnik je tisti, ki pač vzgaja in ne 5 ali 8 -leten otrok. ANE?

2. ODGOVORNI STE. Po dolgem in po čez. Sprejmite odgovornost in se zamislite nad seboj. In dajte vsaj tako dober zgled svojim otrokom.

3. Kako si drznete tako spreobračati dejstva, odklanjati odgovornost, uporabljati svoje otroke za izgovor, mi ne bo nikoli jasno. Res. Zaradi mene lahko skačete u luft kolikor hočete, pljuvate po vseh in vsem, jokate, cepetate, kričite - MI NI MAR. Tako kot ni bilo vam in vam očitno še zdaj ni, glede na to, kjer je Kan pristal (KER SAMO ON JE VAŽEN V TEJ ZGODBI - njega je namreč Polona spravljala gor na dudo, ga hranila, cepila, mu pucala, ga vzgajala -  IN VAŠA RAVNANJA - NIČ DRUGEGA).

In prisežem, da dokler bo še kanček razuma bival v moji trenutno pregreti glavi, ne bom odstopila od svojega mnenja in navsezdanje dejstva - ODGOVORNI STE. In zato boste tako ali drugače tudi zakonsko odgovarjali. PIKA.


Pa lep pozdrav,

Maja
Logiran
svrk
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.000


« Odgovor #164 : sobota, 15.12.2007 : 22:53:08 »

Amen, tako bodi
Logiran
Strani: 1 ... 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 ... 24   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Moj dudar Kan
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines