mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 19.04.2024 : 14:52:44

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Moj dudar Kan
Strani: 1 ... 12 13 14 15 16 [17] 18 19 20 21 22 ... 24   Dol
Natisni
Avtor Tema: Moj dudar Kan  (Prebrano 69220 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #240 : ponedeljek, 17.12.2007 : 09:50:25 »

Morda le še to: 1. Kanova lastnica ni prva, ki je kršila pogodbo. Razlika je le v tem, da so do sedaj v takšnem primeru svoje delo opravili uradni veterinarji. Smola, kaj čem.
Logiran

alexy
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.308



WWW
« Odgovor #241 : ponedeljek, 17.12.2007 : 10:21:50 »

Smetka zakaj pa ne bi dala v pogodbu se clen, da je v primeru krsenja pogodbe denarna kazen v vrednosti ___?

Se mi zdi da ce bi bil tule en lep znesek, bi vsak parkrat premislil preden bi sel krsit pogodbo..

Logiran
gajaaro
novinec
*
Sporočil: 29


« Odgovor #242 : ponedeljek, 17.12.2007 : 10:28:34 »

smetka....ne vem več kje sm vidla, da gre kan na nove preizskave, ki naj bi bile dokočne. A so že kaki rezultati....kar kol novega.
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #243 : ponedeljek, 17.12.2007 : 10:34:53 »

Čakam na UZ, ga ima v sredo.
Logiran

uncas
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.368


« Odgovor #244 : ponedeljek, 17.12.2007 : 16:17:16 »

In ob vašem komentarju UNCAS,se človek vpraša a imate morda otroke? Najbrž ne!!!In če ste bili res otrok s posebnimi potrebami(upam,da ste imeli vsaj očeta zraven-kar ga moj otrok nima),potem veste kako ob bolezni potrebuje mamico ob sebi!Ste morda pozabili???
Sem najprej mislila ne reagirat na tole, sam glede na to, da so še vedno vsi drugi grdi:
Hja, če sem bila res otrok s posebnimi potrebami. Jah, prve operacije sem imela pri 4ih mesecih, in tako redno veselo naprej do 16. leta. Ne vem, sem bila? Pa se moja mati ni nikoli izgovarjala name.
Če sem imela očeta zraven. Jah, no, oči je bil zraven, ja, a prva ljubezen njegovega življenja je bila steklenica žganega. Moje vzgoje, sploh pa rehabilitacije, se ni udeleževal. Mi je pa kupil vse enciklopedije o živalih za katere sem ga nafehtala.
Ob zadnjem stavku se mi pa že malček dvigne. Namreč, moja mati je bila in je ob meni 1000%, brez nje nikoli ne bi shodila, še manj vodila aktivno življenje, kot ga. Kljub temu je bil čas za poskrbet za sosedovega psa, ob katerem sem shodila, pa za račko, ki jo je mlado oče našel na jezeru, pa za malega ježka, ki sem ga jaz prinesla domov, pa za.........
In ko je oče pri mojih 16ih umiral v eni sobi, jaz sem se pa po infekciji pri operaciji z razpadajočo kostjo borila za nogo, je mama stala ob obeh, naš pes pa ni falil enega sprehoda. Niti veta.
Pa sem povedala za tole zgodbo še moji mami in me je zanimalo, kaj bi ona v takem primeru naredila. Ne bi si omislila psa, je rekla.
Ne. Meni se ne smilite. Smili pa se mi Kan in smilil se mi vaš novi pes.
Logiran
uncas
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.368


« Odgovor #245 : ponedeljek, 17.12.2007 : 17:06:02 »

Aja, pa še tole: Pravite, da se spravljamo le na vas. Napača!
Namreč, za vsakega iz zgodbe raste palica in prav tako za odgovorni OU, ki že nekaj časa s svojim odnosom in delom meče slabo luč na VURS. Pričakujem, da bo ta problem VURS rešil interno in do takih dogodkov ne bo več prihajalo. Če pa se bo tako delovanje in odnos dotičnega OU nadaljevalo verjamem, da se bodo uporabila vsa zakonita sredstva, da se bo moral zagovarjati tako OU kot samo vodstvo VURSa
Logiran
helena
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.295


WWW
« Odgovor #246 : ponedeljek, 17.12.2007 : 17:15:16 »

Gospa 1. lastnica Kana, zakaj sploh sodelujete v tej debati, če ne prenesete odkritih mnenj in izgovore iščete le v bolezni vašega otroka, v vaših življenjskih problemih, pa v finančnih problemih...

Dejte se že no malo s sabo začet ukvarjat in ne krivite ne vem kaj in koga za tole.

Tudi jaz imam že 16 let otroka s posebnimi potrebami,pa še enega zraven in imela sem take in drugačne probleme...(vsaj tako hude kot vi)
Sploh ne vem kje naj bi bilo povezava med ravnanjem z živaljo in vašo odgovornostjo za nastalo situacijo, ter vašimi problemi Huh?

Dejstvo je, da ste ga generalno usrali, plačal za to je ubogi Kan, vi pa boste morali plačati z denarjem.

Pa nikar ne recite, da je res, da imate že novega psa?? Sad
Logiran
lorry
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 603


« Odgovor #247 : ponedeljek, 17.12.2007 : 18:20:50 »

Res, res! Pa še zdaj ni odgovorila kaj se bo zgodilo z njim, če bi slučajno zbolel ali bi se mu kaj pripetilo.  Huh
Logiran
Dominika
midi
****
Sporočil: 393


« Odgovor #248 : ponedeljek, 17.12.2007 : 19:05:48 »

Gospa 1.lastnica:
Pogodba je pogodba, pa čeprav je pravna oseba na eni strani zavetišče in ne npr.prodajalec avtomobila. Treba jo je spoštovati. Če niste prebrali vseh členov - no, škoda! Krivi ste sami. Ravno zato sklepajo pogodbe polnoletne osebe, ki naj bi se zavedale svojih dejanj. Pravne posledice zato sledijo, kot pri kršenju katerekoli druge pogodbe.

Pihat na dušo forumašem in izgovarjati se na čustva ter na kogarkoli ni na mestu. Kan je kljub temu pretrpel zaradi vaših nezrelih odločitev par mesecev po nepotrebnem. In samo to šteje. Naj bo izgovor ali dejansko stanje kakršnokoli - ukrepali bi lahko, bi morali, predvsem pa bi to morali storiti prej.

Sedaj imate zdravega psa. Lepo. Ali ste dobili zraven garancijo, da  žival ne bo kdaj zbolela? Upam, da ne bomo spet brali čez kak mesec ali dva, da kdo odkupuje vašega trenutnega psa iz podobnih bednih razmer.

Pa da ne boste misilili, da vas napadam; bog ne daj! Zajeten kup sporočil sem prebrala počasi in trezno. Ampak vas nekako vseeno ne razumem in ne razumem.
Na tole pisanje ne potrebujem replike.

LP in srečno v novem letu!
Logiran
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #249 : ponedeljek, 17.12.2007 : 19:49:23 »

Dobro, vse lepo in prav...paè izgovori in izgovori, èeprav po moje povsem neutemeljeni.  Lips Sealed
Vse se da, èe se hoèe....z malo volje...hm, kuža prevelik par cm , neprimerni prostor....zopet hmmm....bolezen...hm...Izgovori, in niè drugega. Tisto paè, kar vam je prišlo v danem trenutko prav, da ste se psa znebili za takšen naèin kot ste se ga...Brez tega, da bi se vsaj malo potrudila, da bi pokazala vsaj malo volje, da bi mu pomagali....

Ampak, odgovorov še vedno nisem dobila.... Undecided

Imam samo dva vprašanja....Kaj boš prva lastnica Kana naredila v primeru, da ti tudi ta pes neozdravljivo zboli in bo potreboval zdravila doživljensko? Kaj boš naredila, èe se poškoduje in boš v trenutku za njegovo zdravljenje potrebovala 400 eurov?

Se boste še vedno izmotavali z odgovori....nekateri smo jih prebrali in razumeli, ampak vi še vedno niste konkretno odgovorili na vašo novo situacijo, z novim psom.....Torej? Kaj boste storila v zgoraj opisanem primeru? Isto kot s Kanom? Pa odmisliva zdaj neprimeren prostor in nekaj cm preveè pri psu....nisem tega hotel še enkrat slišati (to mi je povsem jasno!!!)Roll Eyes



No, in potem vse tiho je bilo....ane gospa prva lastnica Kana?
To samo kaže na vašo nezrelost....se opravičujem, ampak mislim, da vas s tem nikakor nisem in ne morem užaliti.....saj šse e naprej se odločate za nezrele odločitve kot je ta, da ste si nabavila novega psa!!!! Kljub temu, da bi razmišljaji in počistili, predvsem pa razčistili vaša nezrela prejšnja dejanja, ki so nastala v vezi z Kanom....No ja...to pove o vas prav vse...

 Huh Roll Eyes
Logiran
1.lastnica Kana
novinec
*
Sporočil: 32


WWW
« Odgovor #250 : ponedeljek, 17.12.2007 : 20:38:43 »

Gospa Podencica!
Z vsem spoštovanjem,ampak s takimi izjavami in vprašanji se pa res nimam namena ukvarjati. Kaj in kako bom z svojim novim kužkom je čisto moj problem. Nekaj sem sicer že napisala in če bi si vzeli čas in dobro prebrali,bi vedeli. Drugače pa lahko rečem samo to,da ste verjetno zadnji,ki se vas to tiče. Sicer pa moj pes nikakor ni tema pogovora.Ste me užalili ali pa ne in moja nezrela dejanja... Morda mislite,da  me lahko ocenite zaradi ene napake??? Če to mislite se raje spustite na realna tla. Vi mi soditi ne morete. Sicer me pa drugače ne poznate in niste pristojni ogran,da bi mi lahko sodili...ali pač?!
Logiran
Zoia
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 717


« Odgovor #251 : ponedeljek, 17.12.2007 : 20:41:24 »

Kaj in kako bom z svojim novim kužkom je čisto moj problem.

Nope, na žalost je kužkov..
Logiran
Teja
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.854


« Odgovor #252 : ponedeljek, 17.12.2007 : 20:41:56 »

Gospa Podencica!
Z vsem spoštovanjem,ampak s takimi izjavami in vprašanji se pa res nimam namena ukvarjati. Kaj in kako bom z svojim novim kužkom je čisto moj problem. Nekaj sem sicer že napisala in če bi si vzeli čas in dobro prebrali,bi vedeli. Drugače pa lahko rečem samo to,da ste verjetno zadnji,ki se vas to tiče. Sicer pa moj pes nikakor ni tema pogovora.Ste me užalili ali pa ne in moja nezrela dejanja... Morda mislite,da me lahko ocenite zaradi ene napake??? Če to mislite se raje spustite na realna tla. Vi mi soditi ne morete. Sicer me pa drugače ne poznate in niste pristojni ogran,da bi mi lahko sodili...ali pač?!
torej je res, da je nov ubogi pes že v igri...
ojoj........
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #253 : ponedeljek, 17.12.2007 : 21:02:40 »

Kakorkoli že se bo tole bralo: osebno mislim, da novemu psu ni nič hudega. Mislim tudi, da Kan ni živel tako, da bi bil kdo nasilen do njega, da bi bil lačen, da bi ga zeblo ipd., dokler je bil tam, kamor sem ga oddala. Problem je nastal nekje drugje.

To, da je ljudem škoda denarja za razna zdravljenja (včasih celo cepljenja), je pa prej pravilo kot izjema, žal.
Logiran

1.lastnica Kana
novinec
*
Sporočil: 32


WWW
« Odgovor #254 : ponedeljek, 17.12.2007 : 22:16:24 »

torej je res, da je nov ubogi pes že v igri...
ojoj........

Kakorkoli že se bo tole bralo: osebno mislim, da novemu psu ni nič hudega. Mislim tudi, da Kan ni živel tako, da bi bil kdo nasilen do njega, da bi bil lačen, da bi ga zeblo ipd., dokler je bil tam, kamor sem ga oddala. Problem je nastal nekje drugje.



Lepa hvala,ga.Polona!
Logiran
Strani: 1 ... 12 13 14 15 16 [17] 18 19 20 21 22 ... 24   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Moj dudar Kan
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines