mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 16:14:04

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Moj dudar Kan
Strani: 1 ... 17 18 19 20 21 [22] 23 24   Dol
Natisni
Avtor Tema: Moj dudar Kan  (Prebrano 69001 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #315 : torek, 18.12.2007 : 12:13:54 »

Tale debata po mojem mnenju postaja malce dolgočasna - nekateri namreč vedno znova ponavljajo iste (žal upravičene) obtožbe in postavljajo ista (žal tudi upravičena) vprašanja, na katera pa tako ali tako ne bodo dobili odgovora. Drugi se ves čas zagovarjajo, izmikajo in brskajo za izgovori, žalostnimi dejstvi in udarci usode, ki so jih morda še pozabili navesti, a se zaradi njih nikomur ne bodo smilili.
Nekako nesmiselno, torej...
Kar je še smiselnega, so Smetkini posti, ki zagotavljajo, da je bila 1.lastnica kooperativna, da je skrbela za psa, da ji za čas, ko je Kan še živel pri njej, težko kaj očita. Pošteno. Kljub temu pa priznava, da je gospa nekako nezrela - ne razume namreč, da je pogodba pogodba, da smo pred zakonom vsi enako odgovorni, ne glede na kruto palico usode, ki nas seveda res različno tepe... Žal je res tako - kazen za napačno parkiranje na tem svetu pač dobivajo tako dobri kot zlobni, očetje samohranilci in matere pijanke, mučitelji ljudi in reševalci živali, leni in zavzeti, bolni in zdravi, utrjujene nosečnice, ki jim je bilo nepravilno parkiranje izhod v sili in objestni mulci, ki mislijo, da je ves svet njihov ... Vsi smo zavezani krutemu dejstvu, da je črka zakona pač črka zakona, ki se ji ne da izogniti. Celo "olajševalne okoliščine", ki sicer lahko izzovejo razumevanje, ne morejo povsem izbrisati teže dejanja. Naj bo dovolj o tem, da se ne bomo ponavljali.
Ko že osvetljujemo različne vidike iste zgodbe, pa osvetlimo še enega. Kar si 1.lastnica želi, je malo usmiljenja in empatije, zato mislim, da bi morala razumeti.
Nekje v Smrečju obstaja družina, ki ravno tako kot vse ostale skuša preživeti in medtem tudi dostojno živeti. Ravno tako kot vse ostale, se ukvarja z občasnimi boleznimi, skrbmi, trenutno pa poleg tega še s hudo finančno stisko (ubogi otroci, kajne!!), ki je posledica dejstva, da je mama samozaposlena v slabo donosnem sektorju. Ne vemo, o kakšnih neuresničenih družinskih planih, ki jih ne more izpolniti,  razmišlja; ne vemo, čemu se odpoveduje sama, ne vemo, kakšne skrbi jo tarejo. Ali je res pošteno materi dveh otrok, ki se mora trenutno ukvarjati še s finančno krizo svojega s.p.-ja nalagati tuje stroške? Jo siliti v koriščenje dragih odvetniških storitev, ki ji edine lahko povrnejo sredstva?? Ali je pošteno, nalagati ji dodatno delo in skrbi, medtem ko tako ali tako pogosto gara celo ponoči in ima že svojega dela in skrbi vrh glave??? Ja, tudi drugi imajo otroke! Samo toliko, malo v razmislek, za usmiljenje, za empatijo...
In poanta? Materiala za jamranje je vedno dovolj, le poiskati ga je treba znati!

P.s.: Smetka, morda rajši pobrišeš, da ne bo Živa nekoč Čeferina najela, hehe...
Logiran
1.lastnica Kana
novinec
*
Sporočil: 32


WWW
« Odgovor #316 : torek, 18.12.2007 : 12:31:29 »

Pa poglejmo.Vem,da sem odgovorna za kršenje pogodbe in se bila že od začetka pripravljena odgovarjat za napako.Da pa pokrivam stroške odkupa in odvetniške pisarne pa...ne,ne zdi se mi fer.
1.Do odkupa psa sploh nebi smelo priti-Kdo pa je že videl,da kupiš žival,če si pa tko al tko njen lastnik(Škrjanka,hvala vam za to informacijo.O tem,kako je to mogoče,smo se sicer spraševali tudi že v naši odvetniški pisarni-da ne bo pomote-tam,kjer sem iskala nasvet).
2.Stroški odvetniške pisarne pa...S Smetko sva bili kar nekaj na tel.vezi,kot je omenila tudi sama.Napisala sem že,da me je Smetka poklicala in prosila za pomoč-naj pokljičem tega človeka in ga prosim če psa vrne.Torej če se je takrat lahko obrnila name,ne razumem zakaj me ni enostavno poklicala in rekla-POSLUŠ,ODKUPLA SEM KANA.ŽELIM,DA MI POVRNEŠ DENAR...itd...in potem bi lahko glede na mojo reakcijo reagirala naprej.In če bi jo jaz zavrnila,bi šla lahko k odvetniku in vložila tožbo,če pa jo nebi zavrnila,bi pa sama lahko prihranila 100e.Torej,če se je do tistega trenutka dalo s pogovori,me zanima zakaj se ni dalo tudi kasneje??
Logiran
1.lastnica Kana
novinec
*
Sporočil: 32


WWW
« Odgovor #317 : torek, 18.12.2007 : 12:42:01 »

Vsaka taka stvar se me dotakne.Žal,taka oseba sem.In prav zato pomagam tudi sama tam kjer lahko.Nekatere ste prostovoljke v zavetišču,nekateri pa pomagamo pri drugih društvih-Vita Gorenjska,Sonček...
Logiran
bodesce
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 70


« Odgovor #318 : torek, 18.12.2007 : 12:44:13 »

Lep pozdrav vsem. Mi je prav malo hudo, ker tako z veseljem vsak dan malo pogledam in preberem o Horjulu.. O VSEH kužkih pa muckih. In nikjer več ni nič kaj dosti napisanega, razen o vsem dogajanju okoli Kana.. saj vem, da nisem zato pooblaščena, pa vseeno.. zgolj predlog.. Kaj pa če obrnemo našo pozornost še malo bolj proti ostalim živalicam? Saj to ne bi nič zmanjšalo pomembnosti sedanje problematike.. Da bomo tudi o njih razimšljali...in o njih kaj novega prebrali.
Lep dan želim prav vsem.

                
Logiran
alexy
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.308



WWW
« Odgovor #319 : torek, 18.12.2007 : 12:45:51 »

1. lastnica Kana: Smetka od vas zeli samo 450€, znesek s katerim je odkupila Kana. In vam se ne zdi fer da ji to vrnete?Huh Pa a je vam jasno, da ste vi zakuhala to godljo, in da je morala psa odkupit iz nemogocih razmer zaradi vas?

Kako je to mogoce? Zato, ker je tako odredil inspektor. Pika.

Ali Smetka sedaj vas tozi, ali zeli samo povracilo odkupnine?
Logiran
gajaaro
novinec
*
Sporočil: 29


« Odgovor #320 : torek, 18.12.2007 : 12:49:09 »

Lep pozdrav vsem. Mi je prav malo hudo, ker tako z veseljem vsak dan malo pogledam in preberem o Horjulu.. O VSEH kužkih pa muckih. In nikjer več ni nič kaj dosti napisanega, razen o vsem dogajanju okoli Kana.. saj vem, da nisem zato pooblaščena, pa vseeno.. zgolj predlog.. Kaj pa če obrnemo našo pozornost še malo bolj proti ostalim živalicam? Saj to ne bi nič zmanjšalo pomembnosti sedanje problematike.. Da bomo tudi o njih razimšljali...in o njih kaj novega prebrali.
Lep dan želim prav vsem.

                 




jst tut tko mislm....dejmo se mal pomirit, zdej se bodo zadeve urejale preko odvetnikov....kar ste mel za povedat ste povedal. dejmo zdej kanu šanso, da se na temi namenjene njemu, predstavi.

oziroma....mogoče bi debato prenesli na kako drugo temo, da ne boste/bomo teme kle smetili
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #321 : torek, 18.12.2007 : 12:55:17 »

Citat
Kaj pa če obrnemo našo pozornost še malo bolj proti ostalim živalicam? ... Nikjer več ni nič kaj dosti napisanega, razen o vsem dogajanju okoli Kana...

Bodesce, hvala za konstruktiven predlog! Ker se božična akcija bliža koncu, tudi jaz predlagam -
tisti, ki še niste uspeli, pa nameravate, napišite vendar kaj malega še v temo http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,19434.60.html Wink

Za Kana in za vse druge...

P.s.: Na Janino željo se tja zapisuje samo prispevke, ne komentarjev in debat...
Logiran
Gargamel
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.064


« Odgovor #322 : torek, 18.12.2007 : 12:55:27 »

Odgovarjam Škrjanki:
(pa sem študirala, če sploh čem): OTROCI in vse ostalo nimajo pri tem nič. Točno tako je kot je mislim da napisala sarabenji: če ne moreš odplačati kredita, boš tudi svoje otroke vlekel na banko in "igral" na njih?

Glede drugega pa...mene bi bilo sram, in to zelo, če bi se izkazalo da sem dala psa na ketno. In to nekomu, ki je obljubil, da ga bo futral z ostanki salame. Sram bi me bilo, da se prvo zgovarjam glede kršenja posvojitvene pogodbe in ne-sprejemanja nadaljne odgovornosti za žival na otroke, potem na to da niste dobili takšnega psa kot ste želeli, potem na društvo itd. itd. itd. Odkup psa, ki ga je določil uradni inšpektor (mislim , da že na 3. ogledu) je posledica vaše odločitve in neupoštevanja pogodbe. Kako naj napišemo to bolj simpl, da boste razumeli?

Strogo kršite pogodbo, ko psa oddate nekam v tri krasne; psa se (na žalost) reši od tam le z km khm odločitvjo inšpektorja = dati 450 eur. Ta stroške se nadalje zahteva od vas, ker ste vi povzročitelj, vzrok in izvorna točka. Jasno? Psa niste opripeljali nazaj, ampak ste ga pustili tam, kamor ste ga SAMI dali, ter dvignili roke u luft. Tako so na tem morali ukrepati vsi drugi, le vi niste - in eden od ukrepjočih je bil tudi inšpektor, ki je določil odkup psa. Na podlagi napisanega me torej res zanima, kako loahko še vedno trdite, da to ni vaša odgovornost? Lahko pa komot potem greste h stricu, ki je hotel vašega bivšega psa futrat z salamo in mu občasno omogočil vodni vir ter zahtevate da vam vrne denar.


In lepo prosim, nikar nas imet za norca, je popolnoma brezpoantno...zdaj ko ste probali že vse mogoče izgovore in nič ni vžgalo vam resnično le ostane da pisarite tukaj po forumu. No, pa nič zato; ugotovaljanje koliko imate prostega časa, koliko financ in kako bolane otroke ni moja stvar niti od kogar drugega. Neodgovorne odločitve pa pridejo naokoli (in se tukaj tičejo le Kana in ničesar/nikogar drugega) in s tem tudi čas, de se za to odgovarja. Tako kot boste vi - zakonsko namreč (saj ste napisali, da sprejemate odgovornost ne?).

Lp, Maja

Logiran
1.lastnica Kana
novinec
*
Sporočil: 32


WWW
« Odgovor #323 : torek, 18.12.2007 : 12:57:03 »

1. lastnica Kana: Smetka od vas zeli samo 450€, znesek s katerim je odkupila Kana. In vam se ne zdi fer da ji to vrnete?Huh Pa a je vam jasno, da ste vi zakuhala to godljo, in da je morala psa odkupit iz nemogocih razmer zaradi vas?

Kako je to mogoce? Zato, ker je tako odredil inspektor. Pika.

Ali Smetka sedaj vas tozi, ali zeli samo povracilo odkupnine?
Očitno ne razumem več.A potem je vse to samo zaradi denarja?
Ker če je to-kao-kazen,mislim,da bi bila lahko kaznovana tudi drugače.Če gre pa za denar,pa mislim,da če bi Smetka vložila tožbo Proti 2.last Kana,bi na osnovi pogodbe,ki dokazuje,da je še vedno Kanova lastnica in,da ji on ni dovolil psa odpeljati,lahko dobila nazaj precej več kot kupnino.
Logiran
alexy
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.308



WWW
« Odgovor #324 : torek, 18.12.2007 : 13:02:20 »

Pa kaj vas briga kaj ima Smetka z inspektorjem in 2. lastnikom? Kako bo ukrepala proti njima je cisto njena stvar.

Zaradi VAS in VASEGA neupostevanja pogodbe je prislo do stroska 450€, torej je edino logicno da VI poravnate ta dolg.

Lahko ste srecni, da ima Smetka toliko srca, da vas ne tozi za kaksen visji znesek..ne dvomim da bi ga z lahkoto dobila..

Se pa strinjam z mojimi predhodnicami, da je tale debata ze cist brezvezna, ker ocitno ne boste nikoli dojela poante tega, zakaj morate vi placat 450€ in ne drugi..

Tale tema naj se vrne Kanu, Smetka in 1. lastnica Kana ->vidve pa urejajta stvari naprej preko odvetnikov..

Smetka: kako je kaj Kan? Jutri ima UZ? Kako pa greste potem naprej s preiskavami?

Logiran
Vixen
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.804


« Odgovor #325 : torek, 18.12.2007 : 13:04:09 »

1. 450 EUR ni kazen, je samo kupnina za Kana, ki jo morate plačati, da se ga je lahko rešilo iz nemogočih razmer, v katere ste ga spravili vi. Denar vam je Smetka posodila, ker je bilo treba ukrepati takoj.
2. Smetka na osnovi pogodbe ni Kanova lastnica, vi ste, in vi ste tisti, ki bi ga morali it iskat (in potem, če ga stric ne bi dal nazaj, tožit). Pa bi lahko (po vaše) še zaslužili s tem...  Huh

In ja, gre tudi za denar. Smetka je ves čas bolj ali manj na robu preživetja; tudi na forumu, če malo pobrskate, zbiramo denar za zavetišče.
Logiran
1.lastnica Kana
novinec
*
Sporočil: 32


WWW
« Odgovor #326 : torek, 18.12.2007 : 13:04:40 »

Lep pozdrav Gargamel!
Samo 2stvari za vas.Moji otroci in moje finančno stanje se vas,kot ste sami napisali,resnično čisto nič ne tiče.Mislim pa,da pogodba,ki sem jo podpisala s gospo Polono,pa prav tako ne TOREJ???
Logiran
Tecka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.256


« Odgovor #327 : torek, 18.12.2007 : 13:05:10 »

1. lastnica Kana: Smetka je vložila samo zahtevek za vračilo kupnine psa. Tistih 100€ so stroški, ki vam jih je zaračunala odvetniška pisarna za svoje delo. Marsikdo drug bi vložil zraven še tožbo zaradi nespoštovanja pogodbe in zahteval nevemkakšno odškodnino. Proti 2. lastniku se ne da nič, ker je psa posvojil od vas in ne od Smetke in ni podpisal nobene pogodbe. Psa ste mu v posvojitev dali vi in kvečejmu vi bi ga lahko terjali nazaj. Smetka je imela pač zavezane roke. Ker je zahteval za psa 450€ ji ni preostalo drugega, kot da ga (po nasvetu uradnega veterinarja) odkupi.
lp
T.
Logiran
1.lastnica Kana
novinec
*
Sporočil: 32


WWW
« Odgovor #328 : torek, 18.12.2007 : 13:11:11 »

1. 450 EUR ni kazen, je samo kupnina za Kana, ki jo morate plačati, da se ga je lahko rešilo iz nemogočih razmer, v katere ste ga spravili vi. Denar vam je Smetka posodila, ker je bilo treba ukrepati takoj.
2. Smetka na osnovi pogodbe ni Kanova lastnica, vi ste, in vi ste tisti, ki bi ga morali it iskat (in potem, če ga stric ne bi dal nazaj, tožit). Pa bi lahko (po vaše) še zaslužili s tem...  Huh

In ja, gre tudi za denar. Smetka je ves čas bolj ali manj na robu preživetja; tudi na forumu, če malo pobrskate, zbiramo denar za zavetišče.

Jaz nikogar nisem prosila naj mi posodi denar.Če je psa odkupila v mojem imenu,bi me o tem lahko obvestila prej.Pa še to bi komentirala-v pogodbi piše,da sem Kanova posvojiteljica.Mislim pa,da če bi bila res lastnica(na to,da nisem me je nekdo na tem forumu že opozoril),ga pa nikakor nebi mogla odkupit brez moje vednosti.Kaj pa če bi ga odkupila za 2000e???HALO!!!Saj je ja v igri moj denar!
Logiran
Gargamel
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.064


« Odgovor #329 : torek, 18.12.2007 : 13:13:40 »

Tole je vse skupaj postalo tako brezvzeno...mislim, a nimamo kakšnih zastonj pravni nasveti linijo, kjer bi lahko bolj natancno razlozil, zakaj je treba dat 450eur?

In vse je enkrat rdece, naslednjic belo, drugic zeleno...me ima da bi sla citirat vse in se na smrt kregat, pa se mi ne da vec. Pa saj za to so odvetniki mar ne?

Lp, Maja
Logiran
Strani: 1 ... 17 18 19 20 21 [22] 23 24   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Moj dudar Kan
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines