mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 19:38:29

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Moj dudar Kan
Strani: 1 ... 18 19 20 21 22 [23] 24   Dol
Natisni
Avtor Tema: Moj dudar Kan  (Prebrano 69015 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
satin
rad pišem
****
Sporočil: 380


« Odgovor #330 : torek, 18.12.2007 : 13:14:23 »

Sicer se ne oglašam več v temah o Smetkinih varovancih, jih pa zvesto spremljam, že zaradi tega ker Smetko poznam in občudujem njo in njeno delo, niti se nisem mela namena tu oglašati, ampak na žalost po prebranem zadnjem postu mi je enostavno bilo vsega dovolj. Pa da se ne bo spet "kakšna" s pametnim postom oglasila da moram malo zadevo "predihat" Sem kr parkrat globoko vdihnila pa prebrala tudi, pa za vraga se ni nič spremenilo, še vedno se vse bere isto.
Ja jaz ne vem več gospa draga ali se samo delate da ne znate brati ali res ne znate brati.  Angry Huh  Prvo nam potalate en kup izgovorov zakaj in zato, da nam bi se zasmili, da bi na koncu zadeve poskusili še spreobrniti.  Angry Sicer pa baje je kar nekaj knjižnic na voljo v Sloveniji v eni boste najbrž našli slovar ki vam bo malo razjasnil pojme glede pogodbenih razmerij.
Zdaj bi se pa Smetki in Kanu oprostila za smetenje teme in  bi malčku zaželela da čimpreje najde čisto svoj topel domek poln ljubezni Kiss Smetka tebi pa da zopet posije sonček in prežene tiste grde oblake stran Wink
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #331 : torek, 18.12.2007 : 13:25:52 »

Joj koliko nepotrebnega prerekanja. saj je zadeva kristalno jasna.

Preden podpišeš kakršnokoli pogodbo, jo dobro preberi. Če je notri kaj spornega ali nejasnega, to prej razčisti. Če je notri kaj takega, kar ti ne ustreza in se o tem pogoditi ne da, potem pogodbe ne podpiši. Bolje prva zamera kot zadnja.
In če kršiš pogodbo, pa imaš smolo, da te pri tem začopatijo, potem pač nič ne pomaga jokat, da nisi vedel, pa da si dobra oseba, pa da imaš finančne težave...Pa čeprav je to vse mogoče čista resnica. 

Povsem razumem, da nekdo, ki si želi zdravega majhnega psa, dobi pa velikega in kronično bolnega, zaradi tega ni nujno presrečen. Pa saj bi ga lahko vrnila nazaj. Čeprav - če vzameš psa, mladiča neznanega izvora ti noben boh ne more garantirat kakšen bo ko bo zrastel. Tega bi se morala zavedati že od vsega začetka. Saj pri dudarjih ponavadi še za mamo ne veš kakšna je bila.

Pa še nekaj bi morala vedeti: da so dudarji prav posebni psi. V njih je vloženega ogromno truda in skrbi. In so zaradi tega, ne glede na izvor, prav posebno dragoceni. Tisti, ki ga spravi gor se nujno nanj močno naveže.  Veliko bolj, kot na običajne mladiče. In ga nujno zelo prizadane, če vidi, da se takemu psu ne godi tako, kot je treba.

No, potem je šlo vse narobe, naredili ste napako, pa drugo in tretjo. Pač, se zgodi, nihče ni popoln. Vsi delamo napake. Na srečo se da nekatere napake popraviti. Za to, da popraviš napako, je ponavadi potrebno nekaj poguma -  za to, da psa pelješ nazaj nekaj malega. Za to, da ga pelješ na evtanazijo še malo več. Da ga spraviš od agresivnega novega lastnika pa še več.
No, če nimaš niti poguma za popravo lastnih napak, potem je pa treba plačati. Ni kaj. Če se da plačati z denarjem je to še sreča. Pogosto se ne da.
In oprosti prva Kanova lastnica, jokat in jamrat in se zgovarjat na otroke zaradi 450€ je bedno. Res. Vem, da je hudo, če ne prideš skozi mesec. Ampak to ni vsota, ki bi se je ne dalo napraskat. Če ne naenkrat pa v parih obrokih. Če je nikakor ne morete spraviti skupaj, pa si psa sploh ne bi smeli omisliti - približno toliko namreč stane vzdržavanje (samo hrana in preventiva) malo večjega, ZDRAVEGA psa. Letno.

Ja zakaj hudiča pa niste psa sami vzeli nazaj, če se vam zdaj denar tako smili.
Logiran
Desobediencia
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.488


« Odgovor #332 : torek, 18.12.2007 : 13:29:48 »

Lep pozdrav Gargamel!
Samo 2stvari za vas.Moji otroci in moje finančno stanje se vas,kot ste sami napisali,resnično čisto nič ne tiče.Mislim pa,da pogodba,ki sem jo podpisala s gospo Polono,pa prav tako ne TOREJ???
Se nisem niti imela namena vmešavat, na tole pa moram odgovorit-kako se je ne tičejo??Jaz sem ko sem se grizla skozi strani te teme dobila drugačen občutek, namreč da se oboje tiče vseh ki berejo forum ali na njem sodelujejo. Naj grem štet kolikokrat je samo omenjen vaš otrok ki ga vlačite čez celo temo?
Logiran
ulpi
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 244


WWW
« Odgovor #333 : torek, 18.12.2007 : 13:37:29 »

Nehajmo, ker to nikamor ne pelje. Bodo gospe ze odvetniki razlozili tisto kar pac noce razumet.
Logiran
1.lastnica Kana
novinec
*
Sporočil: 32


WWW
« Odgovor #334 : torek, 18.12.2007 : 13:41:33 »

Čas je,da nehate pretiravat.V prvem postu sem povedala svojo celotno zgodbo in pri tem omenila tudi otroke.Zdaj pa vsi še enkrat naprej preberite in pokažite kolikokrat sem jih še omenjala-razen,če sem odgovarjala na vaša vprašanja.Torej se strinjamo vsi.PUSTIMO MOJE OTROKE PRI MIRU;TAKO Z MOJE;KOT TUDI Z VAŠE STRANI!!! BO ŠLO???
Logiran
Zala_
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.180


« Odgovor #335 : torek, 18.12.2007 : 14:09:43 »

2.Stroški odvetniške pisarne pa...S Smetko sva bili kar nekaj na tel.vezi,kot je omenila tudi sama.Napisala sem že,da me je Smetka poklicala in prosila za pomoč-naj pokljičem tega človeka in ga prosim če psa vrne.Torej če se je takrat lahko obrnila name,ne razumem zakaj me ni enostavno poklicala in rekla-POSLUŠ,ODKUPLA SEM KANA.ŽELIM,DA MI POVRNEŠ DENAR...itd...in potem bi lahko glede na mojo reakcijo reagirala naprej.In če bi jo jaz zavrnila,bi šla lahko k odvetniku in vložila tožbo,če pa jo nebi zavrnila,bi pa sama lahko prihranila 100e.Torej,če se je do tistega trenutka dalo s pogovori,me zanima zakaj se ni dalo tudi kasneje??

Na to vprašanje sicer natančno lahko odgovori le Smetka, ampak mislim, da jo je minila dobra volja pogovarjanja z vami, in sicer nekje med neštetimi telefonskimi pogovori in pregovarjanji, vožnjo na drugi konec Slovenije, nasilnim 2. lastnikom, nesposobnimi inšpektorji/uradnimi veterinarji/policaji/nasploh odgovornimi in predvsem ob pogledu na Kana v stanju, v kakršnem je bil. Kršili ste pogodbo. Nihče se potem o njej (in posledicah kršenja) ni dolžan pregovarjat z vami. Verjamem, da je imela vsega dovolj, želela je le (po)skrbet za Kana, ostalo pa je prepustila strokovnjakom.
Logiran
pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #336 : torek, 18.12.2007 : 14:12:07 »

Seveda sem napisane strani spet samo preletela, ampak ne morem mimo velikih črk in pretirane uporabe ločil. Večini, ki berete tole temo, vkljucno s 1.lastnico Kana, se zdijo odzivi pretirani, preostri, karkoli že. Ampak še kar uporabljate vse možne načine, da bi vzbudili v osebi na nasprotni strani buren odziv.

Tisti, ki se vam zdi tole pisarjenje brezveze, predolgo, prenevemkaj, imate izbiro - nehajte pisat in se oglašat v temo (ali se sploh ne oglasite prvič). Ne dvomim pa, da bo za Kana odprta nova tema (ali tole pač brisano), ker tudi, če se vse pisarije zdajle nehajo, je za naključnega posvojitelja preveč "solate", da jo predelal.

Tisti (tukaj pa mislim predvsem na 1.posvojiteljico Kana), ki pa ne želite, da bi se kdorkoli obregnil ob vas ali se "vtikal" v vaše zadeve, se pa ne izpostavljajte. Nihče vas ne sili, da pišete tule (ravno tako kot mene ne).

A bo šlo tole?  
Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
naši ljubljenčki
novinec
*
Sporočil: 2


« Odgovor #337 : torek, 18.12.2007 : 14:26:13 »

ojla. tole je pa res ze preveč in mi ki nismo iz vase humane ustonove,torej jaz,se sprasujem, ce to sploh ste.dobr,da nimamo zakona linča, ker bi 1. lastnico Kana ve humane gospe ze linčale. zato ker je zame res malo naivna in ki je nasedla pri posvojitvi psa in vam zaupala,pa ne prebrala vse kar je napisanega. Ja,to jo bo pa izučilo. Zelo spretno ste vse obrnile na1. lastnico in zmanjsale odgovornost 2.lastnika. BRAVO. Verjetno ste se tko dogovorile,kajti veliko lazje je preganja mti samohranilko kot pravega krivca,ki bi pa res to zasluzu,ne pa,da ga je Smetka se nagradila za svoje svinjarije ki jih je zganjal nad ubogo zivaljo. če ne bi vsaj malo verjl v vas bi laho pomislu,da gre celo za dogor med vami ki stalno in ze brutalno    zrete 1.lastnico in 2.lastnikom. Tega ne trdim,ampak zgleda pa ze tako. verjemte mi, da bodo od sedaj vsi tisti,ki bodo zeleli nabaviti domaćo zival,dobro premislili,kje bodo zival nabavili,ali pri vas ali bolje preko oglasov. ja1.lastnica,tud za vas bi bilo to bolje. Ne pišem rad o takih zadevah,pa vendar,sam zarad tega, da veste.da niste sami in da smo po vsem prebranim z vami. to velja za vas 1.lastnica. Za vse ostale ki pa še vedno tezite 1. lastnici.pa svetujem.da energijo raje trošite za oskrbo vaših zivali.ki jo nedvomno rabijo. Upam da ni vaša moč samo o glodanju ljudi, ,ampak, da jo znate uporabit tudi za doro vaših zivali .  Verjetno boste tudi meni zagrozili z vaso vsem dobro znano odvetniško pisarno,kot  ostalim, ki se ne strinjajo z vami. Pa lep pozdrav.
Logiran
1.lastnica Kana
novinec
*
Sporočil: 32


WWW
« Odgovor #338 : torek, 18.12.2007 : 14:28:29 »

Zdelo se mi je pošteno,da se javim in povem,da se zavedam napake in sem jo pripravljena popravit-vsaj na tak način,kot je sploh še mogoče.Res me nihče ne sili v pisanje(mogoče bi bilo boljše,če bi naredila tako kot 2.last.,ki se sploh ni javil in bi bila teme že zaključena),ampak še vedno smo vsi ljudje in bi se lahko lepo pogovarjali kljub temu,da smo različnih mišljenj.

Pa zdaj sprašujem vse "napadalce"-Bi to šlo?
Logiran
pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #339 : torek, 18.12.2007 : 14:32:47 »

Seveda, se strinjam. Vendar morate biti ob vsakem "puščenem postu" pripravljeni na tak ali drugačen odziv ljudi. In pri tem (poskušati) ohraniti pogovor "na nivoju". To pa itak velja za vse.

Lep pozdrav vsem.
Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
helena
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.295


WWW
« Odgovor #340 : torek, 18.12.2007 : 14:38:44 »

Gospod Naši ljubljenčki,ali ste mogoče iz okolice Celja(zvenite namreč kot vsem dobro znani "rejec "psov)-kajti kjub temu,da sem bila tudi sama na tem forumu že hudo skritizirana,takih bedarij kot od vas pa že dolgo nisem brala.?
Logiran
1.lastnica Kana
novinec
*
Sporočil: 32


WWW
« Odgovor #341 : torek, 18.12.2007 : 14:41:51 »

Bravo,ta post mi je pa všeč,pridna.Forum je namenjen vsem ljudem,čeprav imajo različna mišljenja. Kar se pa tiče zadeve-OHRANITI POGOVOR NA NIVOJU...Očitno so tu le redki prisotni,ki se tega držijo oz.morda pa ne vejo do katere mere je to sploh spodobno.

Naši ljubljenčki...hvala gospod.Vesela sem,da nisem sama in,da se še kdo strinja z menoj.
Logiran
bodesce
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 70


« Odgovor #342 : torek, 18.12.2007 : 14:45:25 »

Pozdravljeni, želim samo dodati svojo razlago na odziv:
"Tisti, ki se vam zdi tole pisarjenje brezveze, predolgo, prenevemkaj, imate izbiro - nehajte pisat in se oglašat v temo (ali se sploh ne oglasite prvič)" (pridna).
Nikoli nisem rekla, da mi je brezveze ali pa kakorkoli "prenevemkaj" karkoli kar ljudje mislijo in želijo deliti z drugimi. O kanovi ali pa kaki drugi temi. Samo želela sem povedati, da sem ena tistih, ki sicer ne pišemo, ampak redno spremljamo dogajanje z živalmi v Horjulu, beremo kaj se dogaja itd.. in doniramo za njih. Hotela sem le povedati - preprosto - da pri večini drugih živalic ni toliko napisanega kot pred Kanovo problematiko. In to pogrešam. Ker je lepo brat tudi vse Vaše komentarje o živalih. To je vse.
Lep pozdrav vsem, še posebno pa tebi Pridna, upam, da si me prav razumela.
Logiran
naši ljubljenčki
novinec
*
Sporočil: 2


« Odgovor #343 : torek, 18.12.2007 : 14:47:43 »

Gospod Naši ljubljenčki,ali ste mogoče iz okolice Celja(zvenite namreč kot vsem dobro znani "rejec "psov)-kajti kjub temu,da sem bila tudi sama na tem forumu že hudo skritizirana,takih bedarij kot od vas pa že dolgo nisem brala.?
NISM TA OSEBA,STE SE PAČ ZMOTIL. NIČ HUDEGA,VSAK SE KDAJ ZMOTI.
Logiran
MaxyTT
odvisnež
*****
Sporočil: 541


« Odgovor #344 : torek, 18.12.2007 : 14:49:54 »

Naši ljubljenčki, še malo pa boste lahko fan klub ustanovili. Koliko vas je že sedaj? Trije?
Naj mi 1.lastnica Kana oprosti, ko že ravno poziva k kulturnemu nivoju, ampak moram dat repliko, čeprav je pod nivojem. Ampak takile padalci, ki se prvič registrirajo očitno samo zato, ker jih je ta tema tako znervirala, da se čutijo dolžne nekaj povedat, so mi prav smešni.

Zdaj pa obljubim, da bom nehala, in bom v nadaljevanju skušala ohraniti višji nivo komuniciranja.

LP

Logiran
Strani: 1 ... 18 19 20 21 22 [23] 24   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Moj dudar Kan
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines