mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 14:36:20

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Nina išče nov dom
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 11   Dol
Natisni
Avtor Tema: Nina išče nov dom  (Prebrano 38165 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Biba24
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 83


« Odgovor #30 : sreda, 06.02.2008 : 16:08:25 »

Ljubljana Šiška
Logiran
kvisnar
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 392


« Odgovor #31 : sreda, 06.02.2008 : 16:30:32 »

o, moja takorekoč soseda! Smiley

povedala ti bom svojo zgodbo.
muc, kužica, dve punci, podnajemniško stanovanje. in v nekem trenutku pride novica, da se je treba do poletja izselit. kam le?
tisto, kar je meni takrat pomagalo najti rešitev, je bil hipni miselni preskok, obrat za 180 stopinj, ki se je povsem slučajno zgodil nekega jutra, zelo zgodaj, v eni sami sekundi, ko sem po "bolhi" brskala za novim bivališčem.
danes živim na svojem, ok, zapufana do vratu in čez, ampak...

mislim, da to ni nič takega - to, da ta trenutek ne veš, kako bi rešila ta problem, in če te je strah. strah je ok, dokler se zavedaš, da je tu zato, da ga premagaš in pridobiš nove izkušnje in nove moči. jaz sem recimo ena takih, ki smo hkrati ful prestrašene in "mehke", pa še nekam pogumne na drugi strani.  Roll Eyes

želela pa bi te spodbuditi, da začneš razmišljati v smer najbolj kreativnih možnih rešitev, takih, da bi bila tudi ti z njimi super-zadovoljna. če poskusim viharit, pa naj gre tudi v smer totalno nemogočega:

- penzionistični party za vse jamrajoče babice v bloku - nina pa naj bo zvezda večera
- zamenjajte bivališče vse tri skupaj
- daj oglas na pravih mestih, da iščeš najemniško sobo skupaj s kužico
- v službi vprašaj, če imaš lahko nino s sabo
- poišči službo, kjer boš lahko imela nino s sabo
- nino vsak delovni dan odpelji nekam v varstvo, stran od doma
- vse tukaj vključene v debato se spravimo v akcijo in gremo na obiske k babicam v tvojem bloku na vrata in skušat predebatirat srž tega njihovega jamranja (ponavadi je bistvo povsem drugje, kot je vidna oblika konflikta - morda jim je preprosto dolgčas, ali pa je revma prehuda v teh vlažnih dnevih) Wink

ok... bodi zadosti za ta moment... Tongue ti je karkoli od tega všeč?
rada bi slišala tvoje ideje.

in ful si želim, da vama z nino uspe!
Logiran
zazie
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 65


« Odgovor #32 : sreda, 06.02.2008 : 17:01:50 »

Kaj pa če kupiš ovratnico proti lajanju? Tisto ko limonin vonj ven špricne, ko pes zalaja.

Sicer so že vsi isto povedali, samo jaz bi pri takem izsiljevanju babice stopila na stran Nine, ker to je pa malo too much. Kaj te bo iz stanovanja vrgla, če je ne daš stran al kaj?  Huh
Logiran
Biba24
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 83


« Odgovor #33 : sreda, 06.02.2008 : 17:39:44 »

Hvala kvisnar za predloge, a žal so neizvedljivi. Sem že povedala, da z mojimi prihodki ne morem na svoje, se nimam niti kje zapufati. Stanovanja v Ljubljani so svinjsko draga. Poleg tega bi v takem primeru morala še nekoga najeti za sprehode. To je še en strošek. Nine pa ne mislim zapirati za deset ur, ker ta je pa malo prehuda. Ok mogoče za osem, bi šlo. Dve uri se pozna precej. Kako bi blo Vam, da Vas en zapre za cel dan?Saj pes spi ampak ne deset ur. Delam v turizmu in ni šanse, da si najdem tako službo, da bi lahko Nino imela s sabo,  občasno bom tudi vodila. Ko sem dobila Nino še nisem hodila v službo, ok vedela, sem da bom kmalu a nisem si mislila, da bo taka služba kot je.Imeti nekoga nadvse rad je eno, kako pa je to izvedljivo v mojih okoliščinah je pa drugo. O babicah pa raje nebi razpravljala, ker imamo eno mentalno bolno za moje pojme, ki se dere čez balkon, Kreteni, Idijoti na naju z Nino. Kadar greva mimo loputa z vrati pred nosom, gre čisto k steni...kar je pa najhujše pa ,da nastavlja strupe na naš travnik, Nine sploh ne peljem več tja. Če je ta stvor vreden kakršnegakoli truda.....sem ji že povedlala par krepkih, več od tega pa ni vredno, ker takim bolnikom ni pomoči. 
Logiran
svrk
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.000


« Odgovor #34 : sreda, 06.02.2008 : 17:52:16 »

Strinjam se skoraj z vsem, kar je bilo napisano, vendar mislim, da Biba tega ta trenutek ne potrebuje. Velja pravilo, da učitelj pride, ko je učenec pripravljen in tudi, da lekcijo jemlješ, dokler je ne vzameš. Biba se je tokrat odločila, da bo Nino oddala. Vsi napisani razlogi so pač njeni. Edino, česar nikoli v življenju ne bo smela babici očitat, je, da je šla Nina zaradi nje stran, kajti to je samo Bibina odločitev, ne glede na okoliščine. Kakor je tudi bila lansko leto njena, da je dovolj odgovorna, da bo za psa skrbela nadaljnjih 15 let, ne glede na okoliščine.
Na žalost.
Torej bi jaz poslušala Xeno in Polono. Edino pravilno tukaj je, da bo psica vrnjena zavetišču, od koder je tudi prišla.
Verjetno se da razbrati, da sem razočarana in tudi jezna.
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #35 : sreda, 06.02.2008 : 17:53:59 »

Dogovor je tak, da jo poskusim oddati od Urške.
Logiran

Švrk
novinec
*
Sporočil: 24


WWW
« Odgovor #36 : sreda, 06.02.2008 : 18:25:33 »

Kdor ne spozna take "babice" ki naj bi vplivala na življenje v družini ne ve kako je to. Seveda imaš svojo službo in svoje življenje ampak, če živiš z nekom skupaj v gospodinjstvu se moraš prilagajati. Mi imamo doma takega "tasta" sitnega ko hudič. Kdaj ga bi kar .... če me razumete. Lahko mirno poveš 1x, 2x 3x da naj se ne vtika v tvoje življenje apmak ne pomaga. Tako so nekateri. Jaz sem se ga lotila počasi po korakih. Čez čas je preko zvijač dovolil v hišo pripeljati mačka. Sedaj sta z mačkonom ko rit in srajca vseskozi skupaj. Ampak do tega "prijateljstva" je trajalo 5 let, da se je omehčal in dovolil pripeljati mačkona v hišo.

Seveda bi bil lahko maček v hiši takoj. Pa sama nisem hotela, da se zaradi živali v hiši neti prepir. In imela sem prav. Sedaj je v hiši mir. Čez čas bo v hiši tudi pes, ampak sedaj še ni pravi trenutek. Je tast še pretrmast. Jaz pa tudi še lahko počakam leto ali dve.

Vedno sem bila mnenja, da se za prihod psa v hišo morajo s tem strinjati vsi prebivalci, tudi babice in tasti, tašče .... ker občasno rabiš varstvo zanj in je lepo pustiti psa doma, če veš, da bodo zanj lepo skrbeli.

Logiran
pudelj
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.450


« Odgovor #37 : sreda, 06.02.2008 : 18:31:47 »

sprehod pri city dog agenciji stane 8.5 eur za 45 minut sprehoda. Pridejo na dom po psa in ga sprehodijo po lokacijah, kjer kuža ponavadi hodi.

Mislim, da to ni prevelik strošek.
Logiran
Laguna
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 324


« Odgovor #38 : sreda, 06.02.2008 : 18:37:25 »

Vem kako je to ko imaš "takšno" babico, ker si tudi jaz skupno gospodinjstvo zaenkrat delim z babico. In vem kako so lahko trmaste, smo se tudi skregali skoraj na smrt zaradi psa, pa ne samo enkrat. Ampak sem vztrajala, sem se pogovorila večkrat z njo, pa čemprav je šlo velikokrat skozi njenih ušes. Pa sm vztrajala, učasih tudi postavila kakšen ultimat, pa tud jst sm mal popustila, pa sva s časoma našli skupen jezik!

Zato vprašam zakaj ne bi profesionalci  mogli nino ta čas pelajti na sprehod, mogoče pa bi bila ta varianta dobra za obe strani? Sej veste volk sit in koza cela!
Logiran
MARKO HREN
rad prihajam sem
*
Spol: Moški
Sporočil: 1.788


« Odgovor #39 : sreda, 06.02.2008 : 18:44:50 »

Sem hotel tem in onim kaj napisat pa ne bom. Raje predlagam akcijo, ki bo morda dala babici kaj mislit.

Predlagam, da vsi ki si želimo da psička ostane pri lastnici pomagamo z 10 euri (lahko pa tudi več) in bo tako na voljo nekaj denarja za plačane sprehode. Lastnica naj babici pove, da to plačuje iz lastnega žepa in bo to skušala početi dokler bo treba. Jaz imam celo en telefon, ki ga Urški z veseljem odstopim in morda bo pri tem dekletu sprehajanje še cenejše pa tudi za varovanje čez cel dan se da zmenit.

Mogoče moj predlog ni najpametnejši je pa zagotovo dobronameren. Seveda pa se bodo hitro našli tudi hudi kritiki  Wink ampak me to ne moti preveč. Urška, če imam Nino zelo zelo zelo ... rada mi sporoči svoj bančni račun in dobiš moje nakazilo in verjemo še nekaj se jih bo našlo, ki bodo z veseljem pomagali.

MARKO

ps
Vsem, ki me poznajo pa sporočam, da delamo tudi že na TRETJEM TRADICIONALNEM PLESNO PASJEM PIKNIKU, ki bo ... več informacij kmalu  Smiley
Logiran
kvisnar
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 392


« Odgovor #40 : sreda, 06.02.2008 : 18:48:14 »

Hvala kvisnar za predloge, a žal so neizvedljivi. Sem že povedala, da z mojimi prihodki ne morem na svoje, se nimam niti kje zapufati. Stanovanja v Ljubljani so svinjsko draga.

hejla,
nisem mislila sugerirat, da greš kar v nakup. če kaj ni preprosto, potem pa to ni, žal.  Sad
kaj pa najem sobe v kakšnem najemniškem stanovanju, ti je to sploh opcija?

Logiran
Švrk
novinec
*
Sporočil: 24


WWW
« Odgovor #41 : sreda, 06.02.2008 : 18:51:43 »

Morda bi lahko na pomoč priskočil kakšen ljubitelj psov, ki si lastnega psa ne more privoščiti ?
Logiran
Zoia
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 717


« Odgovor #42 : sreda, 06.02.2008 : 18:57:59 »

Ali pa kak študent, ki mora psa čez teden doma pustiti
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #43 : sreda, 06.02.2008 : 19:32:02 »

Nina bo slej kot prej našla nov dom. Kar se mene tiče, bom v prihodnje posvojiteljem postavila morda še kakšno dodatno vprašanje, če je to sploh možno... ker ne privoščim nikomur od njih teh selitev. Še dobro, da so samo psi, anede, ki se nenadoma znajdejo v takšni situaciji.
Hotela sem povedat, da bomo pri nas kmalu začeli z evtanazijami. Zakaj že? Zaradi Nine najbrž da ne. Jih je pa v sosednjih temah toliko, ki iščejo nov dom, ker ga nimajo - nikakršnega - da bi morda en konec energije lahko posvetili tudi njim.
Logiran

biba
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 105


« Odgovor #44 : sreda, 06.02.2008 : 20:49:44 »

Pozdravljeni, že od samega začetka spremljam temo pa se nisem želela vključit. Nekako sem, kot do sedaj vsi, upala, da zvem, da si je lastnica morda le premislila. No, zdaj si tega res ne želim več....

Ljudje oddajajo živali zaradi vseh mogočih, večini nedoumljivih razlogov. Recimo ravno prejšnji teden so v azil Mb pripeljali odraslega psa-lastniškega. Kot razlog je lastnica navedla, da je preveč prijazen  Shocked in da ne laja na ljudi in ga zato noče več. Nekateri so pripeljani, ker so preveč agresivni in grizejo. Svašta, uboga žival pomoje sploh več ne ve, kako se obnašati, da bi zadostila človeku in si zaslužila mesto v družini. Še dobro, da otrok ne menjaš kar tako pa dobro.

Zakaj vso tole nakladanje. Hočem povedati, da se mi zdi kakršnokoli prepričevanje lastnice, da obdrži Nino nesmiselno. Daleč od tega da namigujem, da imam o komerkoli kakršnokoli mnenje, ga nimam. Nimam tudi nič proti Bibi24, verjamem, da ji ni vseeno za Nino. Ampak, Biba 24 se je tako odločila. To je dejstvo, ki meni veliko pove. Vemo, da se vse da, če se le lahko. Vem, da so tudi vsi predlogi, recimo o denarni pomoči, dobronamerni, ampak mislim, da je prepričevanja dovolj. Nekdo ki pač ni bil po tolikem času zmožen zbrati dovolj volje do svojega ljubljenčka, da ga navkljub preprekam obdrži, je boljše da ga odda. Mislim, da je to za Nino najboljše. Če lastnica sedaj nima dovolj volje, jo lahko nekoč, ob naslednji neugodni situaciji zanjo, ponovno izgubi. In potem bomo Nini spet iskali nov dom. Saj vemo, da ko enkrat ljubiš takšno kosmato bitje, si pripravljen iti čez vse. Če pa se tu zatakne, je pa za žival boljše, da se jo odda.

Upam, da ste razumeli, kaj sem želela povedati. Čeprav malo zmedeno napisano, sem namreč zaradi živali te dni sama, zelo razočarana nad ljudmi. Hočem reči, da pozabimo na dobronamerne predloge Bibi24, ki je že odločena. Raje se skoncentrirajmo na nekoga, ki ji bo pripravljen nuditi taki zares ta pravi dom, ki bo predvsem stalen in raje to novo lastnico-ka, bolje izprašamo, če je seveda to sploh mogoče, kot je že rekla Smetka.

Skratka sem zato, da se osredotočimo na nekoga, ki bi si Nino želel, ne glede na vse.
Logiran
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 11   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Nina išče nov dom
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines