mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 21:14:03

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Nina išče nov dom
Strani: [1] 2 3 4 5 6 ... 11   Dol
Natisni
Avtor Tema: Nina išče nov dom  (Prebrano 38142 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« : torek, 05.02.2008 : 20:57:43 »

Pred enim letom sem v zavetišču Horjul posvojila dva
meseca staro psičko Nino. Prinesla mi je veliko
veselja. Dobila sem novo službo. Žal sem od doma in
Nine odsotna po deset ur. V času, ko mene ni zanjo
skrbi babica, ki pa je žal stara in včasih sitna in ji
gre vse na živce. Saj lepo skrbi zanjo, samo Nina jo
ima nekoliko pod kontrolo, ker ji ne pokaže
avtoritete. Babica ne upošteva mojih navodil. Ko sva z
Nino same vse poteka v najlepšem redu. Je ena izredno
prisrčna psička. Navajena je bivanja v stanovanju,
kjer je tudi zelo mirna, rabi pa seveda veliko gibanja
v smislu sprehodov in mislim da se ne bi branila
kakšnega vrta. Je prelepe svetle barve, velikost
labradorca.
Zelo mi je hudo, saj je Nina postala družinski član. A
tu gre za probleme v družini. Rada bi jo oddala mladim
aktivnim ljudem. Polona pomagaj!






Informacije: 051/30-44-35.
Logiran

liza-asta
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.602


« Odgovor #1 : torek, 05.02.2008 : 22:50:56 »

Ne morem bit kar tiho....razumem hudo bolezen, smrt v družini....ampak ne za vsako figo oddajat "družinskega člana".....tega pa ne razumem......al pa mogoče ni zrastla prav....
sori...oh ja......
Logiran
Xena
živim tukaj
***
Sporočil: 7.968


« Odgovor #2 : sreda, 06.02.2008 : 00:20:18 »

Poznam psičko, skrbnico, pa tudi babico sem spoznala, situacija mi je poznana.

Psička je res fajn kuža, pri meni v šoli je zelo lepo napredovala, če jo bo posvojil kdo iz Ljubljane ali bližine, je seveda vabljen, da se z njo udeleži še kakega od mojih tečajev. Vsekakor pa se je potrebno z njo ukvarjat in kaj aktivnega počet.

Tudi jaz ji želim, da najde dober dom.

lp, Katarina
Logiran
Sleepy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.129


« Odgovor #3 : sreda, 06.02.2008 : 08:50:23 »

... če se je pojavila prilika napredovati, dobiti boljšo službo se ji najbrž ne bo odrekla zaradi psičke.

no comment....  Lips Sealed
Logiran
delavec@amis.net
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.444


« Odgovor #4 : sreda, 06.02.2008 : 08:57:25 »

Prav vsak od nas kdaj v življenju menja službo, jaz sem jo trikrat. Pa zato ne vračamo živali. Samo menjava službe po mojem ne sme biti razlog za vračanje živali. Sem imela kar nekaj let službo od 06 do 20. Sem priskrbela vmesno varstvo, seveda ni bilo zastonj, vendar bi naredila še več kot to, samo da sem lahko svoje kosmatine obdržala.Ko pa sem bila doma, sem se posvetila samo njim.
V Ninikininem primeru je očitno drug problem.
Logiran
Xena
živim tukaj
***
Sporočil: 7.968


« Odgovor #5 : sreda, 06.02.2008 : 09:07:01 »

Lejte punce, situacijo poznam, ne branim nikogar. Ampak tema je tukaj odprta zato, DA SE NINI NAJDE NOV DOM. Torej bodite fer in ne spuščajte takoj cele konjenice v tek, ker bodo napisane spet cele strani o tem, kaj je odgovorno lastništvo in kaj ni. Se strinjam, ob vsakem takem iskanju novega doma je to še kako aktualno vprašanje ampak kot rečeno - v tem primeru je najbolj pomembno to, da Nina najde nekoga, ki se bo z njo ukvarjal tako in toliko časa kot je treba.

lp, Katarina
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #6 : sreda, 06.02.2008 : 09:40:11 »

Bi tudi jaz pripomnila kakšno o novi službi, ali pa o taki, ki ti včasih vzame 24 ur namesto 8 ali 10, pa se bom poslužila tegale: no comment. Obstajajo tudi firme, ki se ubadajo s sprehajanjem, ko te ni. Anede?
No, zdaj pa zares: Nina očitno išče nov dom.
Logiran

Sasenka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.023


« Odgovor #7 : sreda, 06.02.2008 : 10:17:31 »

Kolikor sem jaz spremljala to zgodbo ni toliko problem v službi (dekle ima baje tudi fanta, ki ji pomaga pri skrbi za Nino) kot je problem v babici, ki vztraja da Nino oddajo. Upam samo, da ne bodo nabavili kakšnega drugega psa za katerega bodo mislili, da bo babica z njim zadovoljna.
Moram pa vseeno pripomnit, da mi je smešno da ti pri teh letih, fantu, službi,...babica odloča o tvojem življenju in tvojem psu.

Zdaj pa nazaj k Nini. Po vsem kar je bilo o Nini že napisanega je Nina en čisto normalen kuža, ki potrebuje isto kot vsi ostali predvsem pa svoj dom, kjer jo bodo imeli radi.
Logiran
TinkaraC
odvisnež
*****
Sporočil: 734


« Odgovor #8 : sreda, 06.02.2008 : 10:26:50 »

Mi imamo 2 kužiki, oba sva v službi. Dejstvo je, da je pes lahko nekaj ur na dan sam doma. In ja, obstajajo službe za sprehajanje. Ki je sicer mi ne koristimo, je pa dejstvo, da smo zunaj že ob 6.00 in to skoraj za eno uro. Da sta potem lahko 8 ur sami.
Škoda, mislim, da bi se stvari dale urediti, samo malo truda in logistike je potrebno. In babico izločiti iz Nininega življenja.
Nini želim krasen nov dom.
Logiran
Xena
živim tukaj
***
Sporočil: 7.968


« Odgovor #9 : sreda, 06.02.2008 : 10:58:08 »

Škoda, mislim, da bi se stvari dale urediti, samo malo truda in logistike je potrebno. In babico izločiti iz Nininega življenja.

Tudi to sem jim med drugim svetovala, ko smo se dobili vsi štirje in Nina..... pa očitno ne gre. Ko enkrat spoznaš (tole) babico, ti je vse jasno.

Torej, Nina išče nov dom.

lp, Katarina
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #10 : sreda, 06.02.2008 : 11:51:21 »

Ti, ti bab(n)ica!  Shocked
Ne vem, ali se smem vtikati v osebno življenje drugih, a glede na to, da je tako povezano z Nino, ki prihaja nazaj... Skratka: mislim, da je stiska, v katero ste zašli, v bistvu zelo "kul" stvar - ker je eno hudo svarilo življenja, da se dogaja nekaj, kar se ne bi smelo. Kaj če se taista babica nekega dne odloči, da bo treba dat stran tudi tvojega fanta - bo moral "v gozd" Huh ?? Ali pa recimo zanosiš in se namesto tebe odloči, da ona otrok ne bo prenašala?? Ali pa, da jih bo vzgajala po svoje? Kontrolira lahko celo vse tvoje življenje - ti pove, koga moraš voliti, kako smeš razmišljat in kaj naj počneš... Seveda na subtilen način, še veš ne, kdaj te obrne...
Oblastni ljudje so pač taki - pod krinko dobrote te oropajo vsega, celo lastne identite in na koncu lahko ostaneš prav strašljivo sam. Ali ne bi "svarila življenja" raje vzela resno in skušala najti kake alternative? Premisli, kdo je tvoja prava družina in kje je tvoje mesto v prihodnosti...
Se opravičujem za tole "psihologiziranje", ampak se mi zares zdi, da bi Nina v tem primeru  lahko odigrala eno super terapevtsko vlogo in postavila stvari na svoje mesto, namesto da je sedaj grešni kozel, zaradi katerega se vse le komplicira.
Ne obsojam te, želim pa spomnit, da bo končno bolečina ob njeni izgubi in tvojem porazu ostala predvsem tebi. Boš ob tem babico še lahko imela rada?
Logiran
Biba24
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 83


« Odgovor #11 : sreda, 06.02.2008 : 12:22:34 »

Vsak ima svoje mnenje in pravico povedati kaj si misli. Zato moram tudi jaz še nekaj dodati. Dokler nisi v taki situaciji kot sem jaz je lahko govoriti. Od babice sem odvisna od svojega osmega leta, ko so me starši pustili. Ona me je rešila in po njeni zaslugi sem danes normalna punca, če me ne bi ona vzela, vprašanje kje bi pristala. Verjemite ali ne ampak zaenkrat nimam druge izbire kot se ji prilagajati, ker nisem finančno zmožna iti v neko najemniško stanovanje. Nino sem vzela zato, da mi bo polepšala življenje in jaz njej, mi ga tudi je. O tem kako mi bo, ko jo bom oddala sploh ne morem razmišljati...že zdaj jokam. A poslušati vsak dan babico, ki sicer čisto v redu skrbi zanjo, a zunaj je ne more kontrolirati, ker enostavno ne zna, ni ravno lahko. Nini nič ne manjka mene posluša, je zelo prisrčna kot je povedala Katarina. A babica je druga pesem. Poloni zaupam, da bo našla najboljše ljudi, ker si Nina samo take tudi zasluži. Cry 

Urška
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #12 : sreda, 06.02.2008 : 12:28:56 »

Urška, a to pa ni možnost, da jo sprehodijo namesto babice profesionalci, ki se prav s takšnimi rečmi ukvarjajo? Da torej plačaš nekoga, da bi jo namesto babice peljal ven, ko te ni?
Logiran

kvisnar
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 392


« Odgovor #13 : sreda, 06.02.2008 : 12:39:51 »

urška, močno upam, da se bo našla pravšnja rešitev znotraj družine, ker vidim, da ti je psička zelo pri srcu! (in prav je tako) Smiley
kakšne bi bile, po tvojem, možne rešitve, ki NE bi pomenile odhod nine iz tvojega (in tudi njenega, nenazadnje) doma?

srečno!
Logiran
nyssa
rad pišem
****
Sporočil: 438


« Odgovor #14 : sreda, 06.02.2008 : 12:42:17 »

Ne razumem...niti če se potrudim,ne morem razumet. Ne obtožujem nikogar,samo rada bi povedala nekaj:
Glede na to,da Nina zadovoljna,da ste vi zadovoljna z njenim odnosom do vas,... Če se gre samo za to,da je treba poslušat babico vsak dan...No... UndecidedČe imaš službo,potem pač nisi popolnoma odvisna od nje.
Nisem sarkastična,samo mene starši vzgajajo že od malega in marsikaj sem jim dolžna,ampak ne,ko se gre za mojo srečo! Tu se potegne črta in basta! In če se jim prilagodim v vsem,samo v tem ne,da ne bi imela toliko psov...pač dejstvo.
Jaz sem dobesedno privlekla domov pse(še zelooo odvisna od staršev),bilo je kreganje in dretje,in ga še zdaj ni konec(že več kot eno leto). Da bi zato oddala moja dva? Nikoli! Še ko je bilo zelo hudo par mesecev,ker ni bilo pogojev,nam je uspelo. Pa poslušam za vsakič,ko kaj ni prav. Kaj pa ni prav vsak dan... Pa imam določene omejitve. In moja mama tudi ne more obvladat Paxxa zunaj,ko me ni. Zato Paxx čisto lepo zna počakat tudi do 12 ur,če je sila,pa mu čisto nič ne manjka. Je lepo počakal v sobi,z briketi,vodo,igračkami in tevejem. In mirno prespal večino časa. Počakala sta oba tudi že v avtu,če ni bilo druge.
A če bo Nina šla stran,bo pa vse ok? Se bo babica čudežno spremenila in bo mir v družini? Oddajat psa? Zato,ker se ti ne da poslušat vsak dan? A daš stran od sebe vse,kar babici ni všeč?  Undecided Ne napadam te,samo resnično me zanima. Ker kolikor vidim jaz,je problem samo v tem,da babica zunaj ne obvlada Nine in da se tebi ne da poslušat vsak dan.

Sigurno obstajajo rešitve.
Mogoče lahko kje počaka,ko tebe ni doma? Tako,da ni v direktnem stiku z babico?
Kaj pa če bi jo kdo sprehodil,medtem ko te ni? Prijateljica,služba,ki se s tem ukvarja? Kdorkoli? Verjemi,da pes prenese tudi malce manj ukvarjanja z njim,samo da ostane tvoj. Verjetno je po njenem vse ok-doker je pri tebi.

Za živo,čuteče bitje se gre...Samo to-za živo,toplo,čuteče bitje se gre.
Logiran
Strani: [1] 2 3 4 5 6 ... 11   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Nina išče nov dom
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines