mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 22:49:53

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Nina išče nov dom
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 11   Dol
Natisni
Avtor Tema: Nina išče nov dom  (Prebrano 38146 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357


« Odgovor #15 : sreda, 06.02.2008 : 12:49:40 »

Ona me je rešila in po njeni zaslugi sem danes normalna punca, če me ne bi ona vzela, vprašanje kje bi pristala. ...A poslušati vsak dan babico, ki sicer čisto v redu skrbi zanjo, a zunaj je ne more kontrolirati, ker enostavno ne zna, ni ravno lahko.
Urška
Hm, najprej eno neumestni vprašanje-a si čist prepričana, da si normalna? Pa ne zaradi oddaje psa, ampak če se še vedno nisi sposobna postavit na lastne noge in povedat babici, kje se neha vzgoja otroka in kje se začne vtikanje v privat življenje odraslega človeka?

Glede drugega.
Zakaj bi sploh bilo potebno, da babica vodi psico ven?
Vsak normalen zdrav odrasel pes lahko zdrži brez sprehoda 10 ur na dan. Povem jaz ,ki imam same pse zelo aktivnih pasem.
Brez problema počaka tudi v kletki, če ni druge.
Al pa v prostoru stran od babice. Imaš svojo sobo v tem krasnem družinskem brlogu? Puščaj jo tam.
Sicer pa, kot so povedali že drugi obstajajo profesionalci za sprehajanje psov.

In ne nazadnje- ta menjava službe najbrž ni prva ne zadnja.
Življenska doba psov je že 16 let.
Povprečje trajanje ene službe v kapitalizmu pa po statistiki 7 let. Se pravi vsak pes doživi nekako 2 do 3 menjave služb gospodarjev.
V življenju enega psa se zamenja marsikaj.

Naj povem enega mojega:
- Kupljen za dinarje, živel za tolarje, umrl za evre.
V času njegovega življenja sem poleg valute zamenjala
-3 države (YU. SLO, EU),
-družbeno ureditev (soc v kap)
-4 službe
-tri kraje bivanja
-5 stanovanj
-dva ljubimca
-tri kinološke discipline
-z nič otrok prišla na 2
-z dveh psov prišla na 5

pes pa je bil še vedno isti.
Edini resnični razlog zaradi katerega se oddaja pse, je da jih pač nočemo (več) imet. Vse ostalo so izgovori in lenoba.
 
Pa ne pišem to s stališča moralne avtoritete, ker sem tudi jaz že kdaj oddala psa.
Logiran
Dominika
midi
****
Sporočil: 393


« Odgovor #16 : sreda, 06.02.2008 : 13:05:10 »

Tudi če oddaš psičko, bo babica slej ko prej našla kaj drugega, da bo lahko tečnarila. Nekateri so taki - ne glede na to, da te je "gor postavila". Meni to zveni kot izsiljevanje. Pa brez zamere....
Logiran
TinkaraC
odvisnež
*****
Sporočil: 734


« Odgovor #17 : sreda, 06.02.2008 : 13:36:09 »

Evo, deteljica mi je snela besede z jezika - v bistvu sem z odstranitvijo babice iz Nininega življenja mislila ravno to. Ali ne more Nina počakati nekje nate, ne da bi jo babica vodila ven? Nekje v ločeni sobi? Ok, saj vem, smo lahko pametni. In se zavedam, da je življenje v večni hvaležnosti zelo težka stvar. Do tebe popolnoma nefer. Ker tu gre za čustveni šah mat.
T.
Logiran
Sasenka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.023


« Odgovor #18 : sreda, 06.02.2008 : 13:43:54 »

Tole je pa huda odvisnost od babice. Pa ne mislim finančna. Človek, odrasla oseba, s svojo službo in prihodki še vedno pleše tako kot babica žvižga.
Mislim, da marsikdo izmed nas lahko reče, hvala bogu za starše, ki so me vzgajali in skrbeli zame. Ti to pač lahko rečeš za svojo babico. Do kdaj pa ji misliš izkazovati to svojo hvaležnost s svojim podrejanjem? Si odrasla oseba, imaš službo zaradi katere te 10 ur na dan ni, torej imaš svoje prihodke in bi bil čas da začneš živeti samostojno življenje. Če ne v svojem stanovanju pa vsaj lahko plačaš sprehajalca 1x dnevno za Nino. Mislim, da babice ne bo konec, če se ji 1x postaviš po robu in ji poveš da gre za tvoje življenje in za bitje, ki ga imaš rada. Saj zaradi tega je nimaš nič manj rada.

Tole s poslušanjem babice...ne vem ali naj se smejem ali jokam. Jaz se z mojimi na smrt skregam, če bi se hoteli znebiti bitja, ki mi pomeni skoraj vse. Ker to pomeni, da babici tudi zate ni prav mar, če ji je vseeno da ti je hudo zaradi Nine. Punca, treba bo prerezat tole popokovino z babico in začeti prevzemati odgovornost za svoja dejanja in se postaviti na svoje noge. Ti imaš svoje življenje, babica pa svoje. Si spolh ne predstavljam kaj bo stabo ko babice enkrat ne bo več. Razmisli malo!
Logiran
Cipresa
novinec
*
Sporočil: 20


« Odgovor #19 : sreda, 06.02.2008 : 13:52:50 »

Res čudno žalostno. Vem, da če te ima nekdo rad (mislim na babico), naredi največ, kar more, za tvojo srečo. In če imaš ti nekoga rad(a), storiš vse, da si delita srečo še naprej (mislim na Nino). Odloči se za takšno rešitev, da Nina ostane do konca življenja s teboj. Ko se boš postavila zanjo, boš naredila tudi veliko zase. Povej babici, da si odrasla oseba, ki ima dom, v katerem živi tudi Nina. Ali si pač le podnajemnica in oseba brez osebnih pravic? No, tega ne verjamem. Želim ti več odločnosti in samozavesti, pa da se postaviš na svoje noge in v naročje za vedno vzameš Nino. 
Logiran
skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #20 : sreda, 06.02.2008 : 14:03:35 »

Brez zamere, ampak tole se pa že tako dolgo vleče... oktober 07 Sad
To vse je že bilo predelano na sosednjem forumu in več kot očitno vsi nasveti niso delovali.

... Ali ne more Nina počakati nekje nate, ne da bi jo babica vodila ven? Nekje v ločeni sobi?
Nina lahko bp počaka, ampak babica ne more  Lips Sealed

Zakaj bi sploh bilo potebno, da babica vodi psico ven?
Vsak normalen zdrav odrasel pes lahko zdrži brez sprehoda 10 ur na dan. Povem jaz ,ki imam same pse zelo aktivnih pasem.
Brez problema počaka tudi v kletki, če ni druge.
Al pa v prostoru stran od babice. Imaš svojo sobo v tem krasnem družinskem brlogu? Puščaj jo tam.
Sicer pa, kot so povedali že drugi obstajajo profesionalci za sprehajanje psov.
Točno tako Roll Eyes

Ampak, citiram iz takratne debate :
Citat
Predvsem je babica tista, ki ima to bojazen, pustiti psa samega doma. Ko je bila na morju, sem bila sama z Nino, takrat sem delala po šest ur in sem jo brez problema puščala samo doma. Nobena soseda mi ni pozvonila na vrata in se pritoževala. Pol jo je pa babica srečala eno histerijo in je rekla da je bolna in da pes cvili. Zdaj hočem babici dopovedat, da se pes navadi, tudi tega, da je sam. Delala bom na tem, da se bo naučila biti sama, da jo bom lahko privezala pred trgovino in mi ne bo histerije zganjala...


Že takrat takega početja nisem odobravala, in ga še vedno ne.

Logiran

helena
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.295


WWW
« Odgovor #21 : sreda, 06.02.2008 : 14:10:44 »

Oddajanje psice iz razloga,da je to dobro za njo je eno veliko sprenevedanje.

Povej tako,kot je:bila je en lušten,lušten mladiček,zdej je pa velka,vedno enaka in same obveznosti,delo in stroški so z njo.
Sem se je naveličala.
Vsi smo po službah,pa zraven skrbimo za vse svoje,pa tuje živali,pa otroke,starše....
Ti pa imaš (kot sem razumela)le tole Nino in babico.In kje je problem??
Vozi jo ven,ko imaš čas,čez vikende in v prostih dneh pa se ji malo bolj posveti.
Ali pa svoje sprenevedanje priznaj.
Bomo vsi bolj zadovoljni.
Naveličala si se je in pika.


 
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #22 : sreda, 06.02.2008 : 14:17:36 »

Ne, ne verjamem, da se je Urška naveličala Nine.
Verjamem pa, da se da drugače, pa če še tako kaže, da se ne da. Po drugi strani je pa čisto mimo prepričevat nekoga, naj še ima psa, za katerega se je odločil, da ga ne bo več imel.
Bom pomagala, ker je tako zapisano v pogodbi in ker je to pes, posvojen iz mojega zavetišča.
Logiran

fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #23 : sreda, 06.02.2008 : 14:43:06 »

Kaj pa, če razmisliš o kakem preverjenem (!) študentu za en kratek dop. sprehod - te bo prišlo mnogo ceneje od profijev, če je problem denar... Zmeniš se za čim manj "vzgajanja" - za eno normalno, kratko lulanje na štriku in ovohavanje vogalov. Če babica ni zmožna pustit psa pri miru, ko te ni, bi Nina lahko dopoldne delala družbo kakemu mlajšemu upokojencu  v tvoji bližini, ki bi je bil iz srca vesel? Ali pa fantovi starši? Če so blizu, bi jo morda lahko vozila tja v dop. varstvo? Skratka, morda še kaka možnost ni izčrpana Undecided ?
Tudi to, da se pes do različnih ljudi obnaša drugače, ne sme bit problem. To presneto dobro obvlada večina psov, ki odraščajo v družini: nekatere ubogajo in spoštujejo, pri drugih neprenehoma fehtajo in sitnarijo - pač vedo, kje si kaj lahko privoščijo. Če ni vedenjskih in zdravstvanih posledic, je tudi to lahko znosno. Končno to znajo tudi mali otroci, ki hodijo k starim staršem in tetkam po potuho. Vseeno nekako živijo in se imajo ob tem še prav fino.
Biba24, jasno da bo Smetka skušala vse rešit na najboljši možen način, a vseeno upam, da odraslo in odgovorno "naumiš" kakšno boljšo rešitev in da odločitev še ni čisto 100% trdna...
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #24 : sreda, 06.02.2008 : 14:58:10 »

Ah, ja, babice znajo biti od hudiča trmaste. Tudi jaz sem enkrat dobila nazaj mladiča zaradi babice. Vsa družina si je želela psa, babica pa nikakor. Ker pa je babica imela svoje lastno stanovanje (celo), so pač mislili, da se bo sčasoma pomirila ko bo postavljena pred dejstvo da se njeni otroci in vnučki pač ne bodo več ukvarjali izključno z njo. Ja pa ja de. Ko je babica ugotovila, da njeni protesti ne zaležejo in da bo pes očitno ostal, je udarila gladovni štrajk. In vztrajala tako dolgo, da so se ustrašili. In je zmagala, jasno.

Pri Urški se bojim, da zapiranje psice v kletko ali zaklepanje v sobo ne bi zaleglo, ker babica psice niti pod razno ne bi pustila pri miru. Šlo bi edino, če bi uspela dobiti varstvo za psico za cel čas odsotnosti nekje dovolj daleč od doma. Mogoče pa bi se dalo kaj najti?
Logiran
skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #25 : sreda, 06.02.2008 : 15:06:06 »

V bistvu bi že zadostovalo, da da Nino v svojo sobo pod ključ, dokler je ni doma oz. takrat ko je Nina sama doma z babico. Out of reach.
Logiran

Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #26 : sreda, 06.02.2008 : 15:15:21 »

Ne vem...Si ti že kdaj poskusila kaj zakleniti pred babico v njenem lastnem stanovanju?
Logiran
skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #27 : sreda, 06.02.2008 : 15:28:09 »

Lanabela, ni se treba name obračati, meni ni treba razlagati, kako in kaj...  Roll Eyes
Če pa želiš moje osebno mnenje: Ja, jaz bi tako ravnala, pa če se na glavo postavi. Ampak do tega niti prišlo ne bi, ker...

Res mi ni do tega, da razpravljam o svojem ali tujem lajfu, ampak se ta zadeva že dolgo vleče in se je razvnela ista debata že drugič, čeprav je že Xena napisala čemu je ta tema v bistvu namenjena in že prva debata ni pomagala...
Če se še toliko ne zna postaviti zase, da nima kotička za zasebni lajf in odločitve, pa četudi pomeni samo to, da ima ključ do svoje sobe (če svojo sobo v babičinem stanovanju ima), in Nino pod ključem v tej sobi,... mogoče res bolje da Nino odda... s tem da je to za njeno lastno življenje in lastno izbiro seveda najslabša rešitev. Ampak o njenem življenju odloča ona sama.
Logiran

Biba24
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 83


« Odgovor #28 : sreda, 06.02.2008 : 15:54:58 »

Deteljica, mislim da nimaš pravice soditi o moji normalnosti, ker me sploh ne poznaš. Trenutno varianta, da bi šla na svoje odpade, nimam še redne službe. Poleg tega z mojimi prihodki v najemniškem stanovanju sama nebi preživela, oz. zelo težko. Fanta nimam več. Glede varstva Nine so bili na začetku vsi pametni, pol sem jih pa prosila, pa so prišli ven z raznimi izgovori. Moji prijatelji vsi delajo kakor jaz. Če vi mislite da je 75 let starega človeka možno kar tako prepričati v nekaj se hudo motite. Poslušajte Katarino. To se vleče od jeseni. Nisem ji mogla vbit v glavo naj pusti Nino pri miru ves ta čas. Sem jo tudi že zaklenila v sobo pa se je drla, ker valjda ni navajena. Kamorkoli gre, jo vzame s sabo, tako zelo se boji, da se nebi kakšna oprostite izrazu stara krava pritožila. In ne boste verjeli koliko ljudi ne mara psov sploh pa v naši stolpnici. Jaz se na vse komentarje požvižgam, babica ne.  Verjemite vtikala se bo v Nino, ker se ji kao smili ker kao ne more biti tolk ur sama. In to ni v redu!Nine se nisem naveličala.
Logiran
kvisnar
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 392


« Odgovor #29 : sreda, 06.02.2008 : 16:05:12 »

v katerem kraju pa stanujete?

Logiran
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 11   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Nina išče nov dom
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines