mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 23:10:35

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Nina išče nov dom
Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 ... 11   Dol
Natisni
Avtor Tema: Nina išče nov dom  (Prebrano 38148 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
binulja
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.446


Ben


« Odgovor #45 : četrtek, 07.02.2008 : 09:44:01 »

Mislim, da je vsakdo od nas že slišal za vsaj eno možnost, ki bi potencialno lahko pomagala iz zagate. Pa ne mislim samo za ta primer, ampak za vse tiste: dobili dojenčka, nosečnica v hiši, ne moremo, imamo to in ono težavo...Vsi pa smo  slišali tudi  za izrek "The easy way out"
Nina išče dom, tako kot vsi ostali. Tokrat za stalno.
Logiran

Biba24
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 83


« Odgovor #46 : četrtek, 07.02.2008 : 18:31:06 »

Živjo!

Hvala za vse predloge, a kakorkoli obrnem in razmišljam in razmišljam, pridem do zaključka, da tole ne bi šlo. Dejstvo, da bi mi nekdo enkrat na dan sprehodil psa, ostalo bi ostalo isto, baka noče Nine doma puščati. Če bi  Nino zaprla v sobo in bi lajala, ker ima precej čuvajske žilice v sebi, z bako bi blo isto. Mislim, da je ideja, da bi šla trenutno na svoje utopična. Z mojimi prihodki ni šans. Tud za sobo v Kranju. Kje je pa hrana, stroški, prevoz do ljubljane?Me zanima kolk mladih ljudi  v Sloveniji je pri 25ih letih na svojem, tisti ki me označujete za nenormalno, ker sem še odvisna. Poleg vsega bi bla pa Nina 10 ur sama. In ko se postavim pred dejstvo moja ljubezen do nje.....se mi zdi, da je to egoistično da jo zaprem za 10 ur jaz pa sem zadovoljna in srečna. Kot tisti, ki ne skrbijo za žival kot je treba, in živijo revice v pomanjkanju, samo zato ker je nočejo oddati. Kaj je potem bolj moralno? Nina pri meni nebi živela v pomanjkanju, kar se tiče hrane in pijače če bi bla na svojem, kar se pa tiče sprehodov pa ja. Sprehod zjutraj in zvečer ni zadosti, vsaj iz mojega stališča ne. Zdaj ima 4 sprehode na dan. Jaz gledam na Nino in njeno dobro. Če bi najela sprehajalca v svojem stanovanju bi blo to dodatnih 100 eur na mesec. Kje nej jih pa dobim? Nimam še redne službe, sem še študentka. Nina bo pri meni dokler se ne najdejo primerni lastniki. Čakala bom tudi še zelooo dolgo, samo da bodo pravi.
Nina je velika kot labradorci, lepe bele barve, stara je leto in tri mesece. S psi se zelo razume, samo pri prvem stiku s kužkom je previdna,včasih celo plašna in včasih odskoči nazaj dokler se ne povohata, potem je pa z vsemi prijateljica. Veliko lastnikov psov pravi, da se njihov pes z redkimi razume z Nino se praktično vsi. Zelo rada ovohava in ima precej močen lovski nagon. Ne prenaša pa mačk,na te je alergična. Doma imamo tudi papagajčka, ki je spuščen in se tudi z njim lepo razume. Do otrok je prijazna. Rada se igra, kot večina psov, s tem, da najbolj uživa ko ti njo loviš Smiley. Hitro se naveže, name se je itak najbolj. Sem pa opazila, da je čisto nora na moške v mojega bivšega fanta je naravnost zaljubljena.Smiley Ko pomislim, je Nina najboljša psička, zlezla mi je pod kožo in če bi še enkrat zbirala psa bi izbrala njo. A ne v teh okoliščinah naredila sem napako, priznam, ker nisem še bolj preštudirala....kaj pa v primeru če........ Ninine slike so dostopne tudi na internetni strani z naslovom  nina.apno.eu
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #47 : četrtek, 07.02.2008 : 18:42:00 »

Ja, Urška. Si šolski primer tega, kako se ne posvoji živali. Ko so bili tile majhni, je bil na njih pravi naval. Sploh na rumene; in če bi navsezadnje jaz izbirala bolje, bi bila Nina v svojem domu enkrat in za zmeraj. Tako pa očitno nisem, in očitno moram še bolj misliti namesto drugih.
Zna biti, da bo Nina res še dooooolgo pri tebi čakala na svoj pravi dom, ker ni več majhna, ker jih je preveč in ker je pravih posvojiteljev manj, kot je njih, ki čaaaakajo. Mogoče bo pa kmalu uspelo, pa bo namesto koga drugega, ki bo še kar čaaaaakal kje, v novem domu prav ona.
Ob vsej tej tvoji opisani finančni situaciji sem pravzaprav lahko vesela, da išče nov dom. Bog ne daj, da bi zbolela, ali pa si zlomila taco ali pa kaj podobnega. A ne.
Logiran

Biba24
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 83


« Odgovor #48 : četrtek, 07.02.2008 : 19:24:51 »

Nini sem do zdaj nudila vso oskrbo, ki jo je potrebovala, vsakič, ko je bilo kaj narobe je bila pri veterinarju normalno. Ne vem kako lahko primerjate stroške za pasjo hrano  in veterinarje s stroški, ki bi bili v tem primeru za stanovanje v Ljubljani, in vsem ostalim. Če bi bla dva bi blo lažje. Sploh pa tisti, ki se spotikate ob to kdo naj bi bil samostojen in kdo ne, pa kaj je z vami folk?Tuki je debata o Nini. In tist k je napisu da so samostojni pr 24 letih....ja ziher kupil so si stanovanje s čim že? Mal poglejte cene.  Priznala sem svoje napake. In ni zato, ker je bla Nina kot mladiček luštna. Meni osebno je zdaj ko je velika še bolj všeč in še raje jo mam. A spremenil se mi je način živjenja.
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #49 : četrtek, 07.02.2008 : 19:29:06 »

A spremenil se mi je način živjenja.

To smo izvedeli. Ostala si brez fanta in imaš službo. Saj to je problem, veš. Spremeni se ti način življenja je enako: do sedaj sem skrbel, zdaj je te ljubezni konec. V tem je razlika med enimi in drugimi. Eni vkalkulirajo spremembe tako, da žival ostane kljub le-tem, drugi sploh ne kalkulirajo.
Bom vesela, ko bo Nina v novem domu in bo tale ****** zaključen, res.
Logiran

king-roy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.907


« Odgovor #50 : četrtek, 07.02.2008 : 19:54:03 »

Jaz imam 25 let, končujem študij (nameravam nadaljevati), živim s fantom,ki dela po 12 ur, imam 2 muca (enega bolnega) in mladega psa v stanovanju in delam.
Vsak dan po delu LETIM domov k mojim ljubljenčkom in imam gospoda,ki mi psa 3krat tedensko trenira in  sprehaja zastonj. Med kosilom priletim domov,mu psa predam in grem nazaj na delo.
Ne bom ti solila pameti, vendar se zavedaj,da nisi edina,ki ima obveznosti in še psa.
Nini pa želim en super nov dom.
Logiran
svrk
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.000


« Odgovor #51 : četrtek, 07.02.2008 : 20:16:00 »

Bom še jaz malo morgen usekala. Eni imajo odgovorno obnašanje, drugi pa razvajeno. Od tega zadnjega se težje ločiš.
Logiran
pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #52 : četrtek, 07.02.2008 : 20:22:48 »

Saj to je problem, veš. Spremeni se ti način življenja je enako: do sedaj sem skrbel, zdaj je te ljubezni konec. V tem je razlika med enimi in drugimi. Eni vkalkulirajo spremembe tako, da žival ostane kljub le-tem, drugi sploh ne kalkulirajo.

Tegale je mene ful strah pri oddajanju živali. Resno. Kako ljudem povedat, da ko se odločiš imet žival, je to za recimo 1/4 tvojega življenja. Torej vse kar pride - služba šola, otroci, bolezni, inflacija,... v vse to moraš vračunat tudi od tebe odvisno bitje. Sej je luštno, ko si v nekem stabilnem obdobju svojega življenja. Dobiš malo (ali malo večjo) kepico in se zabavata in igrata in imata fino... Življenje je lepo. Ampak potem ni več off gumba. Vsaj ne bi ga smelo bit. Al kako? Al jst razumem svet narobe?

Tuki je debata o Nini.

Hja, ti si pisala o svojih težavah in spremembah v življenju in iskala izgovore. Za "Ninino" temo je pa že prepozno. Bo treba vse zbrisat ali odpret novo - ali upaš, da bo potencialnega posvojitelja zanimalo kakšne težave ima kdo s katerimi sosedi?
Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
kvisnar
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 392


« Odgovor #53 : četrtek, 07.02.2008 : 20:31:43 »

prvi stavek knjige scott-pecka, ljubezen in duhovna rast:

"življenje je težko."

eni se ustrašijo, ker mislijo, da bi moralo biti lahko.
drugi zagrizejo. včasih pogrnejo, mnogo krat zmagajo.

Logiran
Gargamel
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.064


« Odgovor #54 : četrtek, 07.02.2008 : 20:47:35 »

OK, torej življenje je težko. Pa še marsikaj drugega. In žival, katere lastnik si, naj bi spadala v vse definicije tvojega življenja, situacije, turbulence, lepe trenutke itd. itd. Ker si pač lastnik le te in poskrbiš tudi za njo. Se ji prilagodiš, tako kot se žival prilagaja tebi. Če je interes seveda in če je volja. Ninin primer zagotovo ni prvi in zagotovo ne zadnji...koliko jih je tistih, ki ne morejo več skrbeti za svojo žival zaradi xy razlogov, koliko tistih, ki tega nočejo, koliko se jih naveliča, koliko ljudem pač ni mar.

Dva poglavitna dejstva:

1.) Zavetišče Horjul oddaja svoje varovance v dom, kjer bodo "do konca" in tako bo tudi tokrat z Nino

2.) Potencialni posvojitelji, ki posvajajo iz trenutnih vzgibov in nimajo pojma kaj bodo z mačko/psom, če se v naslednjih 15 do 20 let zgodi to in ono, nimajo Smetke kaj klicati

Life happens - poskrbite, da so/bodo vaše živali, vključene v vaše življenske odločitve. Navsezadnje so vaše živali, zaradi vaše odločitve. Poskrbite, da boste stali za to odločitvijo trdno, ne glede na to kaj vam življenje prinaša vsak dan.

Lp vsem, Maja
Logiran
Sasenka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.023


« Odgovor #55 : četrtek, 07.02.2008 : 20:52:06 »

No, tale floskula "življenje se mi je spremenilo" je malo bedna. Marsikomu se je že kaj spremenilo v življenju pa nismo zato psov oddajali. Pa tudi služba ni taka drastična sprememba, skoraj vsak lahko računa s tem, da bo pač enkrat treba tudi v službo. In če ti je preveč pes in služba potem pač psa ne vzameš. In če nimaš denarja in si popolnoma odvisen od babice potem tudi pač psa ne vzameš.

Definitvinvo pa ne vzameš psa za nekaj mesecev ko ti je slučajno malo dolgčas. Ko ti bo zagustilo se bo pa itak Polona s tem, a ne?

Ne boš verjela ampak skoraj vsi, ki imamo pse moramo tudi v službo hoditi. In ko si vzela Nino si najbrž vedela, da si popolnoma odvisna od babice, da babica ni ravno tip za pse in da boš enkrat morala v službo, je res?
Logiran
MaxyTT
odvisnež
*****
Sporočil: 541


« Odgovor #56 : četrtek, 07.02.2008 : 20:58:21 »

Sem bila do sedaj tiho, ampak vseno majčkena pripomba.
Biba24, na kratko povedano - o spremembah in rešitvah ne razmišljaš, ker si pri babici enostavno komot, tudi s finančnega vidika.
Ne vem, jaz si vseeno želim, da bi se zadeva drugače razpletla in bi z Nino ostali skupaj - na svojem. Prej ali slej boš morala tudi v to zagrist. Tudi preko študenta se da prav dobro zaslužit in živet na svojem.

LP


Logiran
Biba24
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 83


« Odgovor #57 : četrtek, 07.02.2008 : 21:18:32 »

Sm tud rekla, da ne bom več pisala v to temo, ker takole se nikamor pride. A vseeno na tole pa moram odgovorit.  Kaj delam njej Huh. Bi se bolj vprašala,kaj delajo tisti, ki zapirajo pse za cel dan v stanovanje.  Tole postaja eno samo zmerjanje, in se mi ne ne da več pregovarjat. Zavedam se svojih napak brez vaših pametovanj, kok sm razvajena pa nemogoča, pa kako me bo partner pustil. Primitivno!
Logiran
Teja
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.854


« Odgovor #58 : četrtek, 07.02.2008 : 21:29:26 »

Ne bom pametovala, ampak...
v življenju se dogajajo spremembe, lepe in manj lepe... ampak meni ni v življenju na kraj pameti padlo, da bi se zaradi stiske odpovedala svoji odgovornosti in ljubezni- PSU. Ko sem šla študirat v ljubljano sem prvo leto delala za šankom (halo, jaz pa šank ne gre skupaj  Lips Sealed ) samo zato, da sem lahko preživela svoje PSE Roll Eyes
Sedaj mi hvalabogu ni več potrebno delati za šankom, še vedno pa sem večino leta po par mesecev na študiju v LJ, pa tudi partner ni navdušen nad odgovornostjo in ''problemi'' zaradi psov, pa kaj imam?! Še vedno tri pse Shocked In jih ne dam... ne ločim se od njih... pa naj se zgodi karkoli, so moja družina ali pa krdelo, kakor komu bolj paše, so moji in jaz njihova... in dokler smo živi pripadamo drug drugem Roll Eyes so moje življenje! sedaj pa ne vem ali sem jaz tako zmešana s temi psi ali kako...
Logiran
delavec@amis.net
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.444


« Odgovor #59 : četrtek, 07.02.2008 : 21:34:43 »

Nini želim tokrat skrbnega in odgovornega človeka, ki jo bo imel zares rad, ne samo na jeziku. Takšen človek je nikoli ne bo zapustil, še sploh pa ne zaradi manj lagodnega lastnega življenja.
Hudo mi je za Nino, ker te ima rada in ne bo razumela kaj ti je storila, da si jo zapustila. Ne zaslužiš si je.
Logiran
Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 ... 11   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Nina išče nov dom
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines