mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 11:14:31

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Nina išče nov dom
Strani: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11   Dol
Natisni
Avtor Tema: Nina išče nov dom  (Prebrano 38132 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Rossy
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.658



« Odgovor #60 : četrtek, 07.02.2008 : 21:35:56 »

Sm tud rekla, da ne bom več pisala v to temo, ker takole se nikamor pride. A vseeno na tole pa moram odgovorit.  Kaj delam njej Huh. Bi se bolj vprašala,kaj delajo tisti, ki zapirajo pse za cel dan v stanovanje. 

Joj, Biba24 a si mislila, ko si Nino posvojila, da te bo ves čas nekdo preživljal, da tebi pa nikoli ne bo treba v službo?? Večina nas hodi v službo, dosti jih pusti pse same 8 - 9 ur in po tvoje smo zato navadni egoisti al kako?

Logiran
Sasenka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.023


« Odgovor #61 : četrtek, 07.02.2008 : 21:49:12 »

Pa tudi ne razumem prav dobro kako lahko nekdo dela 10 ur na dan zraven pa trdi da je popolnoma odvisen od babice in govori o hudih finančnih težavah. Kaj delaš kot prostovoljka ali kaj?
Logiran
ulpi
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 244


WWW
« Odgovor #62 : četrtek, 07.02.2008 : 21:59:07 »

Biba 24 jaz mislim da ni prav da sama sebe tolazis s tem, da je mnogo psom se huje. Konec konec mislim da jim ne more biti huje kot ce se jim lastnik odpove. Moras vedet da si ti njemu vse kar ima. In tudi ce je 10 ur sam in potem dobi tebe, je to vredno. Sicer pa vecina lastnikov psov dela in je vecina psov samih v povprecju 8,9 ur. Pa se jim toliko bolj posvecamo ko pridemo in preden gremo. Ne vem no. Ce sem sebicna pac sem. Je moj najvecji zaklad in ga ne dam za nic na svetu.
Razmisli se malo. Prepricana sem da bi se dala najt neka resitev za vaju.

Kjer je volja je pot! :-)

Katja
Logiran
me2u
novinec
*
Sporočil: 30


« Odgovor #63 : četrtek, 07.02.2008 : 22:06:27 »

sicer nikakor ne pase v temo, ampak res mi ni jasno.. pravis da delas cele dneve.. zivis pri babici.. mogoce pretiravam ampak po vsej verjetnosti prispeva tudi za tvojo prehrano.. in se kaj bi se naslo.. torej lahko popolnoma ves zasluzek porabis zase.. in bi prevec bolelo ali kako, ce bi mogla odsteti del zasluzka za najemnisko sobico in hrano? ali pa bi te to mogoce prikrajsalo za lastne uzitke in razvade?
Se opravicujem ce sem prevec posplosila, ker res ne poznam tvojih razmer. Govorim samo iz lastnih izkusenj, kako popolnoma iz svojega zepa placujem sobo v lj, hrano, avto..popolnoma vse, brez enega samega eura prispevka od starsev, babice ali kateregakoli sorodnika.. pa mi popolnoma nic ne manjka...cist zares  Shocked

zelo mi je hudo za Nino.. ker napisano so bolj ali manj samo olepsani izgovori..ki jim tako verjame samo avtorica  Roll Eyes


vse se da..
ce se hoce..
Logiran
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #64 : četrtek, 07.02.2008 : 22:12:23 »

Psi so naši družinski člani, so nekdo, ki živijo z nami v dobrem in hudem..... Smiley

Psi so prilagodljiva bitja, ki se-glej ga šment navežejo na svojega lastnika in on nanj....gre za sobivanje v sožitju....in potem pride nek moteči faktor in pes naenkrat ni več naš družinski član, ni več nekdo na katerega bi bil navezan, je nezaželjen, ker se nam je spremenilo življenje..... Roll Eyes

No, ja.....vsak, ki si ima namen umisliti psa se mora prej dobro, ampak res dobro zavedati, da je PES OBVEZNOST ZA VSE NJEGOVO ŽIVLJENJE, od začetka do konca, v dobrem in slabem. Wink

Kaj je deset ur na dan v primerjavi s celim pasjim življenjem?

Logiran
Patapižu
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.246


« Odgovor #65 : četrtek, 07.02.2008 : 22:13:38 »

Mogoče je bilo vprašanje že postavljeno. Če je bilo, se opravičujem. (Priznam, nisem vsega brala, ker se mi ni dalo...)
Biba 24, praviš, da si bila v času Ninine posvojitve s fantom in da je bila Nina nanj navezana. Mogoče bi jo (bivši) fant vzel/posvojil?


Logiran
kvisnar
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 392


« Odgovor #66 : četrtek, 07.02.2008 : 22:22:29 »

naredila sem napako, priznam, ker nisem še bolj preštudirala....kaj pa v primeru če........

urška, ti zdaj delaš napako. tako, major-kinda.
pa niti ne zaradi nine, ki bo gotovo našla boljši in stalen dom.
tebe bo na dolgi rok teplo, da si kapitulirala takrat, ko bi se morala fajtat. ta fajt ni toliko za nino; je fajt zate. ti bi kot človeško bitje neskončno profitirala, če bi si tule izborila zmago. to je poanta že skozi vse poste, ki sem ti jih napisala v tej temi.
škoda, ker tega ne zaznavaš. a vendar, kaj čmo. jbg. več sreče drugič. obema.
Logiran
everlast
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 310


« Odgovor #67 : četrtek, 07.02.2008 : 22:34:51 »

Sevede se da,če se hoče.Samo v tem primeru noče,se je odločila,da Nina gre in pika.
Se bojim,kaj bo ko boš imela otroke,a veš kok časa in denarja rabiš za njih.
Pa še nekaj bila sem na svojem pri 21 letih in pri 22 sem dobila prvega otroka,psa imam pa od 20 leta in ne boš verjela,službo sva oba z možem menjala trikrat in dvakrat sva se selila in kaj,naš pes je še vedno z nami in razmišljamo še o enem.
Lahko si samostojen že zelo kmalu ampak če je bolj lušno ležat na plečih drugih, verjamem da je ampak veliko lepše je na svojem.
Študentsko delo je pa kar dobro plačano,tako da eno sobo bi si lahko privoščila skupaj s fantom.Samo če se hoče!!!!
Mater me to raz.....i.
Nina upam,da najdeš odgovoren dom in stalen seveda.
Logiran
kvisnar
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 392


« Odgovor #68 : četrtek, 07.02.2008 : 22:53:15 »

zdi se mi, da z jezo in obsojanjem ne bomo razrešili ničesar, še manj pa pomagali sočloveku.
"samo če se hoče" ni tako lahko, kot se sliši. ali pa je morda komu lahko, drugemu neskončno težko.

vsekakor nisem v poziciji, da prva vržem kamen na kogar koli.
Logiran
Nocka
novinec
*
Sporočil: 15


« Odgovor #69 : četrtek, 07.02.2008 : 22:59:33 »

Dejstvo je, da, če se je punca psa naveličala (oz.pravi,da ga ne more več imet), je bolje, da le-ta dobi odgovornega lastnika, ki bo kljub "spremembam" še pripravljen skrbeti zanjo.
Zanima pa me, kaj bo, ko bo (če bo)Biba24 enkrat imela  otroke. Življenje prinaša različne spremembe, kaj pa bo z otroki, če bodo prišle spremembe (izguba službe,ločitev,bolezen,....
Vse skupaj se mi vidi precej neodgovorno.
Nina veliko sreče in čimprej nov domek..  Kiss
Logiran
nyssa
rad pišem
****
Sporočil: 438


« Odgovor #70 : petek, 08.02.2008 : 00:09:53 »

Primitivno,kaj?  Cheesy A si dejansko pričakovala razumevanje od odgovornih lastnikov glede tele tvoje čisto pubertetniške muhe? Stvari ne grejo najbolje-dajmo se znebit psa,ki smo ga vzeli. Ena odgovornost manj. Služba;tudi odgovornost. Faks;tudi odgovornost. Kdaj bosta pa te dve zadevi šli oz. kdaj ju misliš opustit? A si mar mislila,da bomo vsi sočutvovali,ko pa smo nekateri preživeli še dosti hujše zadeve in se zaradi tega nismo odrekli psom? Saj smo ti predlagali rešitve in skušali pomagati. A nismo?

A ne vidiš v svojem pisanju očitnega: Nine nočem več!!! ? In vseeno nas skušaš prepričat,da ni tako... C c c   Roll Eyes
Ne razumem,kako se lahko neka približno odgovorna oseba,ki dela IN še študira in jo ŠE skrbi za babico,s tako lahkoto brani vprašanj in očitkov(ki so za moje pojme upravičeni).
Mar bi priznala, da Nine nočeš več; da se ti ne da več; da imaš dosti še ene odgovornosti.

Sama sem tudi študentka in še delam in še pomagam kot prostovoljka; pa še marsikaj počnem. Ja,in psa znata bit sama tudi 10 ur...in kaj jima fali? Prespita(kot bi,če bi bila doma,ker 20 ur tudi ne letam z njima okoli),se igrata,me lepo počakata. Poskrbim,da sta redno sprehojena, da se razgibata, da se zaposlita in da se mamo fajn. Res boga,ko ju ''zapiram v stanovanje po cele dneve''. Pa bi si jaz tudi želela,da sta z mano vedno,ker ju pogrešam in se sprašujem kaj počneta(čeprav vem,kaj počneta).

Urška, bi mi svetovala,da ju oddam? Ali ju dam nazaj v zavetišče? Takole zaprta v stanovanju cele dneve. Joj,grozna jaz.  Angry Bi bilo bolje,če bi sama letala okoli zunaj v ograjenem vrtu,kjer jima lahko kdorkoli karkoli vrže čez ograjo?  Bo pri drugih bolje? Jima kaj manjka?
A misliš,da ko boš oddala Nino ljudem,ki bodo ''bolje'' poskrbeli zanjo,da bo kaj bolje? Da bo zanjo ''poskrbljeno'' kaj bolje od naših psov?

Newsflash-če imaš psa,rabiš službo,ker rabiš denar,ker pes stane. Če službe nimaš,nimaš denarja za psa. Če službo imaš,imaš tudi sredstva, s katerimi lahko ''poskrbiš'' za psa. Časa pa žal ne. Samo pes ne živi od časa. In ne umre,ko se na lastnika spravlja babica.

Torej,boš oddala Nino ljudem brez službe? Takim,ki ''imajo čas''? Brez službe za vedno? Ampak denar še vedno rabijo,drugače zna Nina hudo trpet. Upokojencu?
Samo veš, prej boš morala Nino lepo vzgojit,
da ne bo vlekla na sprehodih,da ne bo ''premočna'' za njih in da jo bodo lahko obvladali. Ko je že tvoja babica ne more.
Pa na mačke jo bo treba navadit,da ne bo koga potegnila,ko jo bo videla(ker očitno v tvoje pogoje oddaje spadajo samo upokojenci,ti pa so ponavadi malčk starejši in ni fajn,da jih 30kilogramski pes vlači okoli).
In odvadit jo boš morala lajanja.
In navadit jo boš morala,da vsaj malo potrpi sama doma.
Jap.
In upaj,da jo bodo imeli raje,kot jo imaš ti. Ker ljubezen in skrb do psa se ne meri toliko v času in crkljanju in oh in sploh vzdihovanju ob krasnosti psa, kot pa v tem koliko si pripravljen vložit v odgovorno skrbništvo do tega bitja.
To pa pomeni,da mu omogočiš primerno(idealno se itak meri po nas,psi so samo radi z nami in to je to) življenje s tabo in ob tebi.

Deal with it-pač nisi dovolj stabilna in odrasla oseba,da bi nudila dom še enemu bitju,ki je popolnoma odvisen od tebe.
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #71 : petek, 08.02.2008 : 00:27:12 »

Ah, vsi riziki pač ne morejo bit vkalkulirani, stvari se vedno lahko zalomijo - napade nas smrtonosna bolezen, pride vojna, osebni bankrot zaradi višje sile, huda invalidnost. A to so zaresni problemi, ne babice in druga, pri 25-tih takorekoč pravljična bitja iz preteklosti.

Urška, kaj pa, če kalkuliraš preveč, ne premalo?
Če boš namreč še nekaj časa kalkulirala v varnem babičinem naročju, bo navidez res vse sigurno - stalna služba, diploma, nato (po možnosti v dvoje) reševanje stanovanjskega problema. Če pa hočeš živet zares, se bo treba sprijaznit, da je življenje divji adrenalinski ples, izlet v neznano, skok v praznino - šele takrat se zgodi nekaj novega in samo tvojega! ... in končno zadihaš s polnimi pljuči!

Sicer misliš drugače, a na zdajšnji način tudi nisi varna pred odločitvami - ves čas visijo nad teboj in te mučijo, odločaš se kar naprej, namesto da bi to storila enkrat in si oddahnila. Malo za hec priporočam knjigo "Pojej živo žabo!" (poanta: pojej jo zjutraj, pa se ti čez dan ne more zgoditi nič hujšega... ali pa jo pusti za potem in jo boš žvečil ves dan...). Govorim iz izkušenj, tudi sama sem takole omahovala - ravno tako lagodno bivanje me je stalo pravočasne diplome, dragocenega časa, brezveznih prepirov in še česa... Danes bi 100% ravnala drugače, zato zdaj drugače ravnam vsak trenutek in tako priporočam tudi tebi!

P.s.: Eh, ja, mi filozofiramo, Nina pa medtem išče nekoga, ki se ne bo bal življenja - v kosteh čutim, da nas bo Smet zdaj zdaj zaklenila in prav nam bod  Wink
Logiran
pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #72 : petek, 08.02.2008 : 13:55:04 »

Mislim, da je potrebno razumeti, da vsak jemlje vsakdanje pritiske drugače. Kar je za nekoga pozitivna vzpodbuda je za drugega rob prepada... Biba24 (ali Urša ali kdorkoli) živi pač v svoji pravljici, taki kot si jo je zamislila in taki kot jo je skalkulirala. Kaj je prav in kaj narobe je stvar debate.

Meni je v bistvu samo resnično žal, da je v svojo pravljico prepričala Smetko. In da je zaradi tega nasrkala Nina.
Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
takoda
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.324


« Odgovor #73 : petek, 08.02.2008 : 16:40:34 »

Sem hotela ostati tiho, pa ne morem. Ja, življenje se dogaja. Vsem. Tudi moje se je, včasih zelo nepričakovano in neprijazno. A moje odločitve so vedno upoštevale moje pse. Ločitev; ostala sem skorajda na cesti, totalno v riti. Oba psa sta šla z menoj. Niti na misel mi ni prišlo, da bi jih oddala ali zapustila. In ko je bilo najtežje, sem poskrbela, da tega nista čutili kot jaz.
Nero... Zaradi ukvarjanja z njim nisem bila več na razpolago 24/7/365 in adijo pogodba o delu. Ena od dveh na srečo, a vseeno. Pa sem mislila le na to, da bo čim manj sam in čim več z menoj.
Pa še bi se našlo. Eni smo taki. Pa čeprav še kot taki daleč od idealnega...
Nina, vso srečo. Sem te spoznala v šoli in si res prijetna psička.
Logiran
TinkaraC
odvisnež
*****
Sporočil: 734


« Odgovor #74 : petek, 08.02.2008 : 16:57:37 »

Ker sem ti že kar nekaj stvari svetovala takrat, ko so s stvari komplicirale z babico, sem upala, da boš nekako spregledala. Ampak, ok ...

Zmotilo me je tvoje "spremenilo se mi je življenje". A veš, kdo je živa priča, da se vse da, če se hoče, ne glede na to, kako se ti življenje spremeni?
Nekdanja Horjulčanka Zvezdica. Muca, ki je s svojima človekoma šla - V AVSTRALIJO!
Pomisli malo na to. Res. Nič ni ovira, ampak zelo enostavno je žrtvovati druge, če se nočeš matrat niti za hip.
Logiran
Strani: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Nina išče nov dom
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines