mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 09:50:34

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Horjulčki se javljajo iz novih domov (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul)  |  Tema: Bučka
Strani: 1 2 3 [4]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Bučka  (Prebrano 11127 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #45 : petek, 22.02.2008 : 15:58:01 »

Večkrat sem ti povedala, da je ne spuščaj. Nazadnje sem ti to povedala takrat, ko si me klicala, da je Bučo napadel pes, da jo taca tako boli, da ne more nanjo stopit in da kaj naj narediš. Prijavit nisi hotela (zato, ker je bil tudi tvoj pes spuščen), jaz pa sem ti takrat nazadnje povedala, da Buče ne spuščaj, dokler ne bo jasen odpoklic. Zlobo in sarkazem ostalih stvari ne mešaj s tem, da očitno ne poslušaš odgovora na vprašanje, ki ga ti zastaviš. Poleg tega se nikoli ne spuščam na osebni nivo in zahtevam od drugih enako. Prijateljici gotovo ne bi bili; in drugo kot to, da si posvojila psa v Horjulu, ni važno. Vsakič sem ti povedala, da je ne spuščaj. Predzadnjič, ko sva govorili, ti je ušla in nisi vedela, kje je, si pa povedala tudi, da je to že naredila in da daleč sigurno ni. Ne ti meni o odgovornosti, daj psa na povodec, dokler ne zna priti, ko ga pokličeš, pa ne bo treba nič "prespati".
Logiran

katjuska
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 90



« Odgovor #46 : petek, 22.02.2008 : 16:53:19 »

a sem jaz čudna, če se mi zdi tole "svoje gledišče" mal preveč na dolgo in široko pojasnjevano vse živo od poncija do pilata, kar nima nobene zveze z dotičnim psom? ker če prav razumem, je edina stvar, ki jo smetka (in xena) tule zahteva, stalni povodec? v čem je problem, da se tega ne izvaja po navodilih vodje zavetišča in vodje pasje šole?
Logiran
shime
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 222


« Odgovor #47 : petek, 22.02.2008 : 17:13:10 »

Naj začnem s tem, da nimam nič proti priboljškom in moj pes tudi ne!

Drugače pa mislim ,da držita dve stvari v kinologiji:
1. Pes je slika gospodarja.
2. Dober par (vodnik in pes) se mora "najdet".
Torej so značilnosti psa zaradi bolje razvitih kognitivnih sposobnosti pri človeku odvisne predvsem od vodnika. Proces oblikovanja pa je res dolgotrajen; če smo spet pri odpoklicu, pri Shili (AM) sem ga gradil štiri leta - od takrat, ko se pes niti malo ni odzval na klic po imenu, pa do takrat, ko se je prvič ustavil po začetku pogona divjadi in se vrnil k meni (v bistvu odpoklic iz pravega lova). Razlog zakaj je ta, da sem šele po 3,5 letih začel upoštevati, kar so mi povedali že v mali šoli. Pa smo vmes opravili tudi kakšen izpit, kjer je bila potrebna prosta poslušnost ter tudi odpoklic.

To da si imela prej 15 let psa in si s psmi na splošno veliko delala, sicer govori v prid tvojemu znanju, vendar je potrebno razumeti, da izkušenj in znanj, ki si jih nabirala celo pasje življenje, ne moreš stlačiti v tri mesece bivanja z mladim psom, ki ga razganja od veselja do življenja in od vsega dobrega. Se je treba dalj časa iskat. Na splošno pa pozdravljam vsakršno (organizirano ali samostojno) šolanje tako psa kot vodnika, saj kaže voljo in željo po odgovornem lastništvu psa, v praksi pa predstavlja medsebojno iskanje.

Je pa iz napisanega in fotografij vidno, da jo imate radi in se ima odlično, pa naj ostane tako.

P.S. Damo taco nazaj Cool
Logiran
Zivc
rad pišem
****
Sporočil: 392


« Odgovor #48 : petek, 22.02.2008 : 18:11:06 »

Mene pa čist resno zanima, zakaj uporabljate 2 imeni zanjo?
Logiran
zvesta
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 71


« Odgovor #49 : petek, 22.02.2008 : 21:42:38 »

Smetka, lepo prosim.. Večkrat? Pa četudi bi mi 100x... je res, da mi je na začetku enkrat to naredila in drugič, ko sem bila s teboj na telefonu. Res je, ni bila na povodcu, polomila sem ga. Sem ti pa takrat rekla, da je ne vidim (bili pa sva na travniku, ki je 20 m stran od hiše.. daleč preglednem travniku in je nisem videla), ter sem ti tudi rekla, da mi je enkrat to že naredila in me pričakala pred domom - vrati hiše, ter da grem pogledat, da je najverjetneje tam. Naj te ne skrbi ...in ti poslala SMS, da je vse ok. Res je, ni bilo odgovorno od mene. Nimam opravičila. Vem pa danes zakaj je to naredila. Ni imela moje pozornosti, obakrat sem telefonirala.
Zavedam se, da je samo enkrat prvič... In še enkrat ponavljam danes, da je Bučka na povodcu; izmenjaje flex-i, ter 1,20 m. Drugače ne gre.

Ko je bila Bučka napadena od psa kateri je prej skorajda dva meseca vsakodnevno hodil z nama/nami na sprehod, sem te poklicala zato, da bi dobila informacijo kaj se sploh (v današnjih časih) sme narediti oz. kakšen je oz. obstaja postopek kaj lahko narediš v primeru napada psa, kateri se prosto brez skrbnika/lastnika sprehaja in v našem primeru tudi napade drugega psa... v želji, da se v bodoče temu izognem. (Morebitnim ponovnim napadom.) Povedala sem tudi, da tovrstnih izkušenj dotlej nisem imela, zato kličem in me zanima kaj naj naredim. (Ne obračati mojih besed proti meni, prosim.) Glede veterinarske oskrbe mi je bilo popolnoma jasno, čeprav je ni potrebovala (sem jih pa klicala..), ker sem videla (kasneje, po najinem pogovoru, kajti ležala je popolnoma prestrašena na svojem prostoru, zvita v klobčič, vidno prizadeta, sem jo božala, poskušala pregledati taco, ker sem  pa nekoč imela že izkušnjo, da eni psi ne dovolijo da se dotikaš tac, sem bila veliko bolj previdna in nevsiljiva, kajti pred tem sem opazila, da je bilo pri njej prisotno neko nelagodje vsakokrat preden sva morali "brisati" tace s sprehoda pred vhodom noter), da taca ni zlomljena, temveč je bil očitno nek udarec (ugriz ne) v kost in zaradi tega ni stopila nanjo. Čez 5 ur pa je po njej tudi že tekla. (Napisala sem ti SMS.)
Prijavit pa nisem hotela, ker je lastnik tega nesrečnega psa naš (sicer daljni, a toliko spet ne) sosed in sem resnično verjela, da lepa beseda lepo mesto najde.. Ne pa, ker je bil tudi moj pes spuščen. Rekla sem ti, da sicer vem, da ni prav in da je bila Bučka tudi spuščena kot on, da pa lastnika ni bilo zraven. In kaj zdaj, ker zna biti drugič enako, četudi bo Bučka na povodcu.. Očitno je s tem psom nekaj narobe, saj napada psičke - pripete ali ne, kot je zadnjič napadel pripetega psa in jih skupil sam.

Kar se tiče zlobe in sarkazma - povedala sem svoje mnenje. To je moja ustavna pravica, saj živimo v demokratični deželi. Marsikaj pa marsikomu ni všeč. To je razumljivo. Tudi meni ni in mi nikoli ne bo vse (ali/in vsakdo) všeč, zato tudi skrbno zbiram svoje prijatelje in od njih ničesar ne zahtevam. Proti tebi nimam nič, ne želim se komfrutirati. Ne na forumu, ne kako drugače. Ne s tabo, ne s komurkoli. Nisem komfliktna oseba, vedno pa povem kaj in kar mislim.

Še enkrat ponavljam (upam da zadnjič); Bučka je na povodcu, dosegli sva stopnjo, ko se odzove na odpoklic tudi sredi igre s psom.

Da sem posvojila psičko v Horjulu tudi meni ni važno, sem pa ponosna da je iz zavetišča.  Smiley



P.S.: Shime, hvala za vse napisano do sedaj, vse sprejemam dobronamerno, kot bi tudi nestrinjanje oz. sprejemam drug pogled, ker poveš na primeren način. Kot sem že napisala, koristne so mi vse informacije, vsi pogledi, ker se zavedam, da je učenje proces, učimo pa se itak celo življenje.  Smiley  Zato tudi v pasji šoli Katarino sprašujem konkretne stvari. Nihče ni padel na svet učen in vedno je nekdo, ki ve več kot vemo sami. Dragocene so mi njene izkušnje, ki jih kombiniram s svojimi in napredek je.   Smiley
Logiran
Gargamel
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.064


« Odgovor #50 : četrtek, 03.12.2009 : 18:43:00 »

Poročilo:

Oglašam se ti, da sporočim kako je z Nikito, ki je pri nas od 27.11.07 . Sedaj jo imamo dve leti, smo jo pa na ta dan dobili in prevzeli od Polone iz zavetišča Horjul. Prej ji je bilo ime Bučka.

Pri nas se je čisto navadila, z njo nimamo nikakršnih težav, še vedno smo nad njo navdušeni. Je še vedno igriva, prostor okoli hiše je vzela za svojega in ga kot pravi čuvaj tudi čuva. Nobenega, ki ga ne pozna, ne spusti na vrt oz. k hiši, sicer pa je zelo prijazna do otrok - te naravnost obožuje. Sina tudi. Vedno se "smuka" okoli otrok in kadar nas gre več na sprehod, ona venomer teka od enega otroka do drugega - kot da jih pazi, da se ne bi kateri izgubil.
Sicer jo imamo v hiši. Torej je stalno notri, le poleti je več na vrtu, spi pa še vedno v svojem ležišču notri v hiši. Z nami hodi na morje - v camp, ki je prijazen do živali in tam (otok Cres) enostavno uživa. V plavanju, sprehodih, ... Trajekt sedaj normalno prenaša. (Prej jo je bilo tako strah, da je imela prebavne motnje... To je minilo, ker ve kam gre in uživa. Zdaj lepo na palubi počiva, opazuje,..)
Tudi po sina greva sedaj normalno v vrtec (kadar greva peš) - prej se je neizmerno bala prometa (beri avtobusa), sedaj ni nikakršnih problemov.

V hiši se je tudi navadila lepo biti pridna in sedaj (že dolgo več) ne koplje po loncih od rož, kot tudi ne odpira vrat, grize igrač,... Sedaj imamo lahko vsa vrata odprta in ničesar več ne ušpiči. Kdaj pa kdaj gre edino na sedežno, a za to smo krivi sami, ker ji občasno to dovolimo .. Tudi prostor na postelji si je občasno pridobila - zv. se pride pocrkljat. Ti lumpa mala, a je tako prijetno ko greje s svojim kožuščkom...
Neverjetno je, kako uživa ob kaminu. Še posebno ko pridemo s sprehoda in je še vedno nekoliko vlažna (kljub temu, da jo obrišemo). Zjutraj nas prav priganja, da zakurimo, da  se potem ona lahko greje ob kaminu.

Sedaj pričakujemo še enega družinskega člana in vem, da z njo ne bo nobenih problemov, ker tudi, kadar pride na obisk prijateljica z 8-mesečnim dojenčkom ... Nikita ga naravanost obožuje. Kot vse otroke, pa naj bodo dojenčki (bi kar splezala v voziček, da bi mu kakšnega mokrega pritisnila - lubčka mislim.), ali nekoliko večji otroci.

Skratka, zelo smo navezani nanjo - našo pasjo mrcinico, ki smo jo vzeli za našega družinskega člana. Je zdrava, redno cepljena, še vedno pa ima probleme s prebavo če ji želimo dati kaj drugega za jesti - žal jo bo to očitno spremljalo celo življenje. Ampak kakšen "šnicel" pa vedno dobi (po njem nima težav, pa še obožuje jih), kot tudi palačinke (zanje bi se "prodala"), občasno dobi tudi želodčke, srčke (ne sme preveč), ... Sicer pa je na briketih - Royal Canin.

Mačk, odkar jo je opraskala sosedova mačka na našem vrtu, absolutno ne mara - je "alergična" nanje in jih preganja z vrta.

Ob priliki pošljem kakšno novejšo fotko - že dvakrat nam je "šel" fotoaparat (kljub servisu!) in nimam nobene novejše. Pošljem takoj, ko bom imela.
Logiran
Strani: 1 2 3 [4]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Horjulčki se javljajo iz novih domov (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul)  |  Tema: Bučka
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines