mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 18:57:29

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Tema: NIKOLI MI NI BILO JASNO....
Strani: 1 [2] 3  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: NIKOLI MI NI BILO JASNO....  (Prebrano 19059 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
tina.g
rad pišem
****
Sporočil: 456


« Odgovor #15 : ponedeljek, 25.02.2008 : 22:29:56 »

Največji problem pri pritlikavih pasmah vidim jaz v tem, da mnogi lastniki pozabijo, da gre navsezadnje še vedno za psa. Vedno več jih je videti v raznih torbicah, ali jih veliko nosijo v naročju.

Sem pa zadnjič tudi sama naletela na pametovanje nekega gospoda, ker sem imela na travniku privezanega  zelo nevzgojenega, "sposojenega" terierja. Padali so komentarji v stilu: "Pes rabi svobodo, v 10 letih še ni doživel konfliktne situacije s svojo psico, pes se mora prosto zlaufat...."
Enkrat mi je tude ena teta trdila, da je njen pes pol pes, pol volk in da ga mora spustit v gozdu, da se zlaufa. Nevem kaj bi na to pripomnil kak lovec.

Tudi sama sovražim ljudi, ki svoje pse prosto spuščajo in jih niti prav ne pogledajo kje hodijo. Ja saj njihov itak nič ne nardi.
Logiran
Toblerone
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 33


« Odgovor #16 : torek, 26.02.2008 : 08:39:41 »

Mene vedno pogrejejo take izjave pametnih mimoidočih, ki mislijo, da mojega psa poznajo bolj kot ga jaz  Roll Eyes Zadnjič me je ena omika prav natulila, ko sem šla z mojo malo hiperaktivno mrcinico na sprehod. Na začetku sprehoda rad malo vleče, sploh če nisva sama in je še kak pes zraven. In me omika napade da kak jaz ravnam s psom, da ga tak vlečem - aha, ker jaz njega, ne on mene  Roll Eyes - in da naj ga spustim, da se zleta, da tak pa ja nima nič od sprehoda. Sigurno, da ga ob cesti spustim, ja, da ga ja avto povozi  Huh

Razkuri me tudi, ko ima še vedno ful lastnikov pse spuščene na krajih, kjer je zelo dosti ljudi in drugih psov. Pri nas v bližini je celo eden, ki ima tri pse in to vedno spuščene. Z mojim se sicer razumejo, ampak sosedov recimo ne mara vseh psov in če bo kakega napadel, ker ni privezan bo seveda on kriv, čeprav na vrvici, ker je pač take pasme  Sad

Marsikdo bi moral najprej na psiho test preden si omisli psa.
Logiran
deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357


« Odgovor #17 : torek, 26.02.2008 : 14:11:18 »

men je še vedno bolj všeč, če šminkirajo s čivavami, kot pa da šminkirajo z ruskimi terierji,argentinskimi dogami in pitbuli.
Tudi takih se ne manjka
Logiran
oxy
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 220


WWW
« Odgovor #18 : torek, 26.02.2008 : 19:44:36 »

Jaz sem pa brez besed ostala,...saj ne morem verjeti ;(( prov žalostno kako nekateri skrbijo za svoje kosmatince.
Lp,Špela
Logiran
Xena
živim tukaj
***
Sporočil: 7.968


« Odgovor #19 : sreda, 09.04.2008 : 12:17:59 »

Ne bom odpirala nove teme... prihaja pomlad in bo verjetno takih cvetk, ki meni nikakor ne grejo v glavo, več....

Tale je že spet ena npr. : Danes poslušam radio HIT, kjer ob določenih urah objavijo izgubljene/najdene hišne ljubljenčke. Danes je bil med drugim izgubljen tudi cca 15 mesecev star čokoladni labrador iz... (tega podatka nisem ujela). V obvestilu je bila tudi "opomba", da zna iti ta pesjan na potep tudi 10 km daleč. Halo? Torej je to potikanje njegova ustaljena navada in lastniki se celo zavedajo radija njegovih pohodov?!! Za znoret! In potem bo cel halo, ko se bo s tem prikupnim čokoladnim nikomur nič hudega storečim psom kaj zgodilo? Mislik f..k..f, res¨!

Katarina
Logiran
skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #20 : sreda, 09.04.2008 : 12:26:50 »

Vsaj iščejo ga...
Kaj češ, enim je pač težko poskrbeti za svojega psa.

Podobno sem doživela zadnjič na sprehodu. Grem mimo ene hiše, za katero vem da imajo ovčarje v pesjakih, na novo so si pa očitno nabavili še višavca mladiča. Ta je lepo sedel na stopnicah a žal ni tam ostal, ko sva šla na cesti mimo. Je šel za nama, ograje ni da bi mu to preprečila. Zakaj se moram zdaj jaz ubadat s tem, kako ga spravit nazaj s ceste, da ga avto ne povozi???  Samo zato ker je mali pes pa ni treba biti v pesjaku, lahko spuščen šeta naokoli??? Zakaj imam jaz slabo vest, da je zaradi mojega psa zapustil svoj dom in šel na cesto? Najbolje da te ceste več ne uporabljam !?

Bedno, res.
Logiran

Jolly1
rad pišem
****
Sporočil: 312


« Odgovor #21 : sreda, 09.04.2008 : 14:12:49 »

No pa bom še jaz zgrnila svoj gnev nad obupnimi lastniki, ker sem tako raz*****na, da nekam moram.

Peljem Kastrota na sprehod in od daleč zagledam psa spuščenega, ki lepo hodi zraven lastnika. Prepoznam ga, ker naju je ta pes že enkrat napadel. Odločim se, da bova s Kastrotom počakala, ker naju je tisti pes opazil in nisem hotela ravno biti premikajoča se tarča, sploh ker zaradi zdravstvenega stanja tudi hoditi ne bi smela kaj šele da tečem pred napadalnim psom.
Tistemu bedaku ( ker mu drugače ne morem rečt ) zakličem, da naj priveže psa. In nič, ker bo kao vse kul...ja seveda.... v tistem se pa  huski odloči za napad in samo začne laufat proti nama in direkt na Kastrota, ki sem ga samo spustila, sploh nisem vedela kaj naj. Naš jo je seveda ucvrl kolikor je lahko pes pa za njim.
No huski se je hitro obrnil in vrnil nazaj, naš jo je pa ucvrl vse do doma, me kar tema ko samo pomislim, da je šel čez zelo prometno cesto.
In to se je zgodilo sredi Kranja, ne na kakšnem travniku, tip ima sredi mesta spuščenega napadalnega psa! Ker tole ni bil prvi napad od tega psa, bo šla danes prijava na inšpekcijo.
Pa mater jim, a je res tako težko imet psa na vrvici sredi mesta???
Logiran
liza-asta
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.602


« Odgovor #22 : sreda, 09.04.2008 : 21:45:48 »

Citat
V obvestilu je bila tudi "opomba", da zna iti ta pesjan na potep tudi 10 km daleč.

Pa sej ljudje niso več normalni.... Roll Eyes
Halooo  Cheesy Angry jst se pa fuuul sekiram, ko mi gre na znanem terenu do 200 metrov stran  sram Undecided
vendar pride, ko jo pokličem  Wink imam pa tudi eno super piščalko  Tongue


Logiran
Smetka
mega
***
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #23 : sreda, 09.04.2008 : 21:54:18 »

Xena, če kaj pomaga... lastnica je tudi mene obvestila o izgubljenem labradorju; in po vsaj enournem pogovoru je rezultat tak: pes je danes prišel domov, v ponedeljek gre pa na kastracijo k moji vet. Gospa je preživela "predavanje", se zahvalila za nasvete, zna biti, da bo klicala tudi tebe. Vsaj začetek je.
Logiran

liza-asta
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.602


« Odgovor #24 : sreda, 09.04.2008 : 22:11:48 »

Super, če  "predavanje" NUCA  Smiley zgleda, da v tem primeru bo.  Cool

Sem jst tud "odpredavala" pred parimi dnevi enmu tipu. Sredi ničesar mi od nevekje pride pes ala NO in nikogar z njim....potem pa čez 10 minut en tip. Sem bila čisto blatna, ker je skakal po meni in Lizi....hvalabogu ni bil "hud"....pa jst se ravno ne bojim psov, kaj pa če bi bil "hud"....ali pa se ljudje pač bojijo psov....Se mi je potem lepo opravičil in BO poslušal moje nasvete, da priveže psa....če so ljudje ali psi, ki jih ne poznaš. Pes je bil pa bivši Gmajničar.  Smiley
Logiran
Xena
živim tukaj
***
Sporočil: 7.968


« Odgovor #25 : četrtek, 10.04.2008 : 07:41:20 »

Xena, če kaj pomaga...
je preživela "predavanje
Vsaj začetek je.

Aha, pomaga, če je preživela "predavanje", pol je morda še kaj upanja. Smiley
 Ja, nekje je treba začet.

lp, Katarina
Logiran
drobižek
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 121


« Odgovor #26 : četrtek, 10.04.2008 : 08:57:35 »

V Kranju je sploh par modelov, ki te samo čukasto gledajo, če jim kaj rečeš. Tja kamor jaz vozim psa na sprehod (za Kokro), ob robu travnika stoji hiša, kjer imajo zanemarjenega psa. Je že star. Pes se mi smili. Iz riti mu visita dve buli. Ko sem lastniku dve leti nazaj rekla, naj ga pelje k veterinarju, mi je dejal nekaj takega kot:" Ah saj naš je že star." Pes se prosto sprehaja, sili v vsakega psa. Je prijazen, ampak sem že doživela, da je psa kdo od sprehajalcev tudi brcnil, ozmerjal itd. Pred štirinajstimi dnevi sem bila priča, kako je tega spuščenega psa napadel pit bull, katerega je peljala na sprehod starejša ženska. Pes je šepal in se je odvlekel proti domu. Jaz sem stekla za njim do hiše, pozvonim pri vratih, kjer stanuje ta kuža in veste kaj so mi rekli ob tem, ko sem povedala kaj se je zgodilo in naj pazijo nanj, povedala sem tudi da šepa, da je bil napaden:" Oh, saj je že star." Tako sem bila jezna, da bi lastniku najraje izprašila rit in ga prijavila, ampak sem pomislila da v trenutku, ko bi bilo karkoli narobe, bi ga uspavali.
Moti me neodgovornost lastnikov psov in izgovori v stilu, saj ne bo nič naredil, saj naš je pa prijazen, saj gre lepo za menoj, saj naš je še mlad itd. Če si lastnik psa mi je jasno, da odgovarjaš za njegova dejanja in zato paziš nanj, ga čuvaš, se z njim ukvarjaš...
Logiran
pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #27 : četrtek, 10.04.2008 : 09:04:29 »

Tako sem bila jezna, da bi lastniku najraje izprašila rit in ga prijavila, ampak sem pomislila da v trenutku, ko bi bilo karkoli narobe, bi ga uspavali.

Pa bi bilo to res slabše kot životarjenje v stanju kakršnem je? Sicer pojma nimam o kakšnih bulah govoriš, ampak če so tumorji, je lahko tudi zelo boleče... Je res bolje pustiti stvar pri miru, pustiti da pes trpi, da ga drugi brcajo, napadajo,... Kot pa prijaviti inšpekciji, upati na najbolje in tvegati, da psa uspavajo? In to že vsaj dve leti?
Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
Jolly1
rad pišem
****
Sporočil: 312


« Odgovor #28 : četrtek, 10.04.2008 : 09:32:32 »

drobižek jaz tudi hodim za Kokro pa tega psa še nisem videla. kakšen pa je? A to hiša ki je takoj pri mostu?
Logiran
Xena
živim tukaj
***
Sporočil: 7.968


« Odgovor #29 : četrtek, 10.04.2008 : 09:39:05 »

Pa bi bilo to res slabše kot životarjenje v stanju kakršnem je? Sicer pojma nimam o kakšnih bulah govoriš, ampak če so tumorji, je lahko tudi zelo boleče... Je res bolje pustiti stvar pri miru, pustiti da pes trpi, da ga drugi brcajo, napadajo,... Kot pa prijaviti inšpekciji, upati na najbolje in tvegati, da psa uspavajo? In to že vsaj dve leti?

Ej, pridna..... nimam kaj dodat.

lp, Katarina
Logiran
Strani: 1 [2] 3  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Tema: NIKOLI MI NI BILO JASNO....
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines