mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 02:18:39

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Napadalnost  |  Tema: lajanje in preganjanje motorjev
Strani: [1]   Dol
Natisni
Avtor Tema: lajanje in preganjanje motorjev  (Prebrano 4842 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
zmrzlak1
novinec
*
Sporočil: 2


« : petek, 29.02.2008 : 09:49:11 »

Pozdravjeni!
Imamo psa mešančka. Je komaj kaj večji od metuljčka. Star je približno 7 mesecev. Težava pa je naslednja. Psičku so predkratkim povozili mamo. Od takrat vedno teče za motorji in kolesarji. To je nevarno. Če pa je privezan, pa laja, ker pač ne more teči za vozilom, kar je moteče za sosede. Radi bi ga odvadili tekanja za vozili. Pa ne vemo kako! Proti lajanju smo slišali za več t.i. vratnic proti lajanju. So učinkovite? Kakšna naj bo? Obstaja tudi kakšna druga metoda? Dopoldan je pes sam!
 
Najlepša hvala za odgovore!
 
Lep pozdrav!
 
 
Jasmina
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #1 : torek, 25.03.2008 : 20:56:55 »

Jasmina, po Zakonu o zasciti zivali si dolzna zagotoviti svojemu psu varnost. To pomeni, da mu onemogocis vsakrsno tekanje za cemerkoli, kar ni igraca, ki mu jo ti meces. Upam, da se razumemo, da spada pes: za ograjo, v hiso, na povodec ...
Drugih zdravil za odvajanje letanja za motorji NI, oz. je o njih nesmiselno razpravljati!
Po nekaterih drugih zakonih imas se cel kup drugih odgovornosti v zvezi s po cesti bezljajocim psom.
Ne bi bilo slabo, ko bi kaksnega prebrala. Ali pa morda, da te ze jutri nekdo prijavi.
No, lahko se ti zgodi, da bos imela zelo hitro resen problem - povozenega psa.

Hm ..., pravis, da je njegovo mamo pred kratkim povozilo. Svasta.

K odgovornemu lastnistvu vsekakor spada kontrola nad psom v vsakem trenutku. Prav zanimivo, da mislite na psa, kako motec je za vas z lajanjem in kako motec je z laufanjem za premikajocimi objekti. Pomislite kdaj na to, kako motec je za tiste, na katere laja in v katere se zaganja, pa za  tiste, za katerimi laufa? Kdaj pomislite, da se lahko zgodi nesreca in motorist pade in se poskoduje? Pa da ste za vsakrsno pocetje svojega psa odgovorni izkljucno samo vi in nihce drug? In da boste morali ne glede na velikost psa placati vse stroske, ki bodo nastali zaradi vase neustrezne in neodgovorne oskrbe vasega psa? Tudi morebitne odskodnine za kaksne trajne poskodbe, ki bi jih kaksen motorist utrpel.

Dajte malo misliti z glavami. Pa dajte malo misliti se na koga drugega in ne le nase, torej na lagodnost, ki ji recemo skrajna ignoranca vsega zivega in lenoba. Psa vsak dan na strik in na aktiven sprehod.
Hvala.

V resnici sploh ne morem verjeti, da je v istem sporocilu napisano, da so psu pred kratkim povozili mamo in vprasanje, kaj storiti s po cesti bezljajocim mladicem.
Katastrofa.
O odvajanju lajanja je nekaj drugih ustreznih tem. Prebrskaj in preberi.
Logiran

horvat73
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 217


« Odgovor #2 : torek, 25.03.2008 : 21:07:42 »

Če pa je privezan, pa laja, ker pač ne more teči za vozilom, kar je moteče za sosede. ... Proti lajanju smo slišali za več t.i. vratnic proti lajanju. So učinkovite?

A to so cisto resna vprasanja??? Ojej ...   Sad  Sad 

Jasmina, na tvojem mestu bi si vzela k srcu Janino pisanje in ga po resnem premisleku pricela udejanjati v praksi.

Cimprej!  Angry
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #3 : torek, 25.03.2008 : 21:15:56 »

Se podpisem pod Janin post. Pes mora biti ves cas pod nadzorom, ker v nasprotnem primeru je v nevarnosti sam, pa tudi ostali "udelezenci" v prometu.

Ni dolgo nazaj, ko mi je na parkiriscu pred avto skocil manjsi pes podoben pekinezu. Da je ziv oz. cel se lahko zahvali le meni, ki imam oci povsod in sem ga opazila se pravi cas. Lastnik ni niti trznil na skripanje zavor in je psa le prijel za ovratnico in mu zacel razlagati...verjetno sta predebatirala, da naslednjic ne sme vec skociti pod avto.  Roll Eyes Me je imelo, da bi stopila ven in gospoda nadrla, pa se mi je tacas ze na rit zalepil en malo zivcen sofer, tako, da sem pac odpeljala.
Jaz sem bila v avtu, avto pac ostane na vseh 4 kolesih, cetudi malo bolj zabremzas. Ves mogoce kaj se zgodi s kolesom ali motorjem, ce moras zavirati ali se umikati oviri na cesti? Prevrne se in tko fino pades. Ne zeli si, da tvoj pes povzroci nesreco. Roll Eyes Sicer bi vas pa moralo izuciti ze takrat, ko mu je povozilo mamo. Srecno! lp
Logiran

NusaInKlaj
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 316


« Odgovor #4 : nedelja, 11.05.2008 : 18:33:34 »

Upam, da sem naše "težave" uvrstila pod pravilno že obstoječo temo.

Stvar je taka... pri Klaju smo lajež zatrirali že od začetka, namreč živimo v bloku. Do zdaj ni bilo problemov, lajal je samo, ko je bilo obdobje petard in redko tudi takrat, ko je zazvonil zvonec. Takrat sem se zelo glasno zadrla NE in je bil problem rešen.

Danes smo šli na izlet na Boč in sva se z fantom ustavila na avtobusni postaji, Klaj pa je začel lajat. Glasno sva mu povedala, da NE sme lajat in odpeljali smo se dalje. In ker sva žal oba rahlo neorientirana kljub zemljevidu, sva vprašala za pot starejša zakonca ob poti. Ko sva odprla okno in z umirjenim glasom povprašala za pot je Klaj začel lajat. Ni nehal, kljub strogemu NE, NE SMEŠ, MIR!
Ni bil tisti popadljiv lajež, ampak ne vem kako se naj opredelim. Pač povprečen lajež. Jasno mi je, da je to del sporazumevanja.

Predvsem me zanima, kako naj odreagiram, ker sem ga mogla dobesedno držat za gobec, da sem lahko slišala nasvete glede poti, ki sta nam jih dajala gospa in gospod. V tistem trenutku bi ga najraje lopnila z zemljevidom ampak ne smem  Tongue

Torej kako naj odreagiram?
Logiran
Strani: [1]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Napadalnost  |  Tema: lajanje in preganjanje motorjev
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines