mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 20.04.2024 : 03:07:49

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Pici-posvojitev
Strani: [1] 2 3 4  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: Pici-posvojitev  (Prebrano 9752 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
morjeSONCE
novinec
*
Sporočil: 23


« : sreda, 26.03.2008 : 12:16:39 »

Draga Pici,

s cimro sva na forumu prebrali tvojo zgodbo in se takoj zaljubili vate, v tvoje kot s kapučinom namazane brke ter te želeli povabiti v svoj dom. Tudi najini družini sta se že veselili, da bosta lahko kdaj lahko poskrbeli zate, ko bova zaradi krajših počitnic odsotne, saj smo vsi veliki ljubitelji živali. Ker sva bili obe lastnici mačke že pred teboj (jaz sem jo imela 17 let, cimra pa 20 let), sva zaradi velike želje po novi muci po stanovanju že razpostavili posodice za hrano, peskovnik in v kot mehko posteljo zate, kamor bi se lahko skrila, ko bi si zaželela miru. A naju očitno "feeling", da te nikoli ne bova videli, ni varal. Po več klicih na Horjul in naraščajočemu občutku, da te kot pripadnici človeške vrste sploh nisva vredni, se nama je posvetilo, da naju nekdo vleče za nos in da so tvoje fotografije v rubriki "Iščejo nov dom" le same sebi namen.

Zakaj nama že po prvem klicu ni bilo rečeno, da si že oddana oz. kljub nezmožnosti rezervacije "rezervirana", mi ni jasno ... svita pa se mi, da si verjetno, tako kot ostale živalce na Horjulu, namenjena le nekemu ozkemu krogu ljudi, ki se med seboj že poznajo, vsi ostali pa imamo le minimalne možnosti za posvojitev.
Popolnoma razumem zahteve zavetišč, da želijo bodoče posvojitelje najprej dobro spoznati in živali ne predajo ravno vsakemu neodgovornežu, da pa ti je že v štartu odvzeta kakršnakoli možnost, da bi se prepričali ali si resen ali ne, me je popolnoma razočaralo.

Že kot otrok sem skrbela za vse potepuške mačke okoli bloka in bila najbolj vesela, ko so se nekatere, ne glede na to koliko so bile lačne, najprej stisnile k moji nogi in se pustil pobožat ... Tulila kot zmaj, ko so mi pri 8-ih letih lovci pred očmi ustrelili mamo muco, ki je bila moja prijateljica ... in vedno čuvala svojo mačko na sprehodih po okolici.
Vendar mi moja ljubezen do mačk sedaj nič ne pomaga, saj sva se s cimro zaradi nečesa banalnega očitno že zamerili nekomu iz zavetišča.
Predvidevam, da je moralo biti grozno moteče ravno vprašanje, ali bi se lahko kakšen dan oglasili raje po 3-ji uri, saj je cimra šele začela delati in si zato težje vzame prost dan. Čim nama je bilo pojasnjeno, da so posvojitve res samo dopoldan, sva si takoj vzele 1 dan dopusta, da bi se ti res posvetile in te pospremile v najino stanovanje ... a si za naju postala kar naenkrat (šele po 5-em klicu!) nedosegljiva.

Očitno je res najtežje priti do živalice, ki si jo najbolj želiš, saj je ta želja po mnenju nekoga nekaj nesprejemljivega!??!? Saj naj te sama dobrobit živali nato ne bi več zanimala, temveč naj bi te zaslepila le njena lepota in to je GREH! Vesel bi moral biti vsake mačke, ki ti jo bodo dodelili in bolj kot kompliciraš, bolj se jim zameriš ... In res je, rada imam čisto vse mačke in vse so mi pri srcu, ena pa mi je pač najbolj padla v oči in še brez repka je, že dolgo v zavetišču in zato sem si zaželala prav njo ... Je v tem nekaj res tako grozno narobe?!?

Bojim se, da je zaradi podobnih slabih izkušenj in pridiha ljudomrznosti, ki veje iz nekaterih izjav na tem forumu, zavetišče izgubilo že lep delež prijaznih posvojiteljev, na kar sta me opozorila tudi sodelavca, ki sta se po domačega ljubljenčka odpeljala na Horjul in se vrnila praznih rok. Sodelavka ima sedaj 2 psa iz drugega zavetišča + 2 pritepeni muci, sodelavec pa je posvojil mucka in zanje ne bi mogla bolje skrbeti. Očitno ljudje zelo hitro zaidemo v dve skrajnosti - neupravičenega sovraštva do živali in pretiranega zaščitništva. Nobena skrajnost pa v primeru posvojitev živali ni dobra.

Predlagam vam, da skušate ljudi, ki si vzamejo čas in pridejo do zavetišča ali vas pokličejo, najprej spoznati, saj res nismo vsi tako grozni in imamo živali enako radi kakor vi. V kolikor pa ne nameravate nikomur več zaupati, pa besedo "zavetišče" raje zamenjajte z "društvom za živali za izbrance".
Mojih besed ni treba vzeti kot kritiko in opravičujem se, če bom z zgoraj napisanim koga prizadela, to ni bil moj namen. Želela sem le osvetiliti svojo slabo izkušnjo za nadaljne posvojitelje ter vas prisiliti v razmislek.

Nadja
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #1 : sreda, 26.03.2008 : 12:31:26 »

Draga Nadja in cimra,

Smetka oz. Polona, ki vodi zavetišče, je že dalj časa bolna z zelo visoko vročino. Mogoče je to razlog, ob vseh obveznostih, ki jih ima, da vama ni v vsem ustregla, kot sta želeli s cimro?

Tudi tebi predlagam razmislek o tem, zakaj bi ti bilo treba ustreči tako, kot ti želiš in če mogoče to pomeni, da s tem še dodatno obremeniš že preobremenjene ljudi.

lp
Logiran
everlast
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 310


« Odgovor #2 : sreda, 26.03.2008 : 12:39:22 »

Prvo si je treba vzeti zadosti časa za posvojitev živali in če to pomeni da rabiš vzeti dopust, si ga pač vzameš, saj ti je v interesu posvojiti muco. Ne moreš pa pričakovati, da se ti bodo prilagajali kakor boš želela ti ( če se le da se Polona prilagodi, kakor si lahko tudi že iz foruma razbrala), ker so že tako preobremenjeni.
Če so vama odklonili posvojitev, po vsej verjetnosti nista bili primerni posvojiteljici in Polona že ve zakaj.
Mislim, da se v tebi sedaj kuha zamera, ker pač nisi dobila tistega kar si hotela, pa tudi cele zgodbe najbrž nisi napisala.
Mene pa to pojezi, takšne zgodbice.
Logiran
Xena
živim tukaj
***
Sporočil: 7.968


« Odgovor #3 : sreda, 26.03.2008 : 12:43:28 »

Polona tudi če je bolna na smrt dobro ve, kaj dela in za tem stoji. Je pač naletel nanjo in njene zahteve nekdo, ki bo zdaj raje drame delal, kot pa nekje poiskal kako drugo živalco, ki si jo tako želi. Saj to ne bo težko, pri vsej poplavi, najhuje pa itak šele prihaja.

lp, Katarina
Logiran
king-roy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.907


« Odgovor #4 : sreda, 26.03.2008 : 12:53:19 »

No, se bom pa še jaz oglasila. Maja 2007 sem se "odkrila" ta formu in skupaj z njim Zavetišče Horjul. Kmalu zatem sem kot popolna neznanka poklicala Polono,ker sem želela posvojiti muca/muco. In priznam,da sem se malo bala, ker je baje Polona "zelo pasja".
Po nekaj kratkih vprašanjih je sledilo samo še njeno "kdaj prideš po mačka"? Vmes sem bila 2x na obisku,ker je bil muc na čakanju,da prime cepivo in VEDNO sem bila zelo lepo sprejeta. In nisem pozabila njene pripravljenosti pomagati z nasveti.
Polona ima tako kot vsi ljudje dobre in slabe dneve in ima vso pravico biti kdaj pošteno natančna glede oddaje svojih živali (ob vseh budalah ki kličejo). Če si resna in primerna posvojiteljica, jo še enkrat pokliči (ko bo ozdravela) in se z njo zmeni. Tako pisanje po forumu ne prinese nič dobrega.
Kar se pa izbrancev tiče, mi je ravno včeraj ena gospa,ki oddaja muce priznala,da je najbolj vesela,če muco odda kakšni forumaški družini preprosto zato,ker nas je večina tukaj podobno mislečih vsaj kar se tiče oskrbe živali.
lp
Logiran
TinkaraC
odvisnež
*****
Sporočil: 734


« Odgovor #5 : sreda, 26.03.2008 : 15:29:29 »

morjeSONCE, glede na to, da imam 2 pesjanki iz Horjula, se nekako ne morem strinjati s teboj. Razumem jezo, morda občutek, da se ti dela krivica, ker si šele ob 5. klicu izvedela, da je mačkonka že namenjena nekomu.
Prva pesjanka je k nam prišla po naključju, ker sva z možem pripeljala hrano in opremo naše poginule kužike, odšla pa z novo kužiko, ki je veselje, da je kaj.
Druga je bila stvar krepkega premisleka. Z moje, moževe in tudi POlonine strani. Zaljubila sem se namreč v kar nekaj pasjih dušic, ki so bile na forumu. V BIneta, denimo. Klicala sem jo kar nekajkrat, da malo podrezam, kako in kaj. Pa mi ni bil usojen. Ko je prišla Lana/Frankie po domače, je Polona zapisala samo - ta bi bila za vas. In je bila oz. je res.
Vzela sem 3 dni dopusta, da sem bila lahko z njo, da smo se navezali, povezali, navadili, verjemi, v službi so me gledali, ko da sem padla z Lune. A sem tako naredila in pika. Ker mi je jasno, kako pomembno je, da žival dobro navadiš na svojo bližino, na novo okolje.

Kaj svetujem? Pici ni edina mačkonka, ki čaka na nov dom. Ta ni namenjena vama, morda bo katera druga? Smetka ni servis za ljudi, ki so se na horuk odločili posvojiti, in kličejo z namenom odrešitve že pripravljeni, da pridejo, vzamejo ... pač pa skrbi za živali, ki so nebodigatreba marsikomu v tej družbi, zato se z njimi tudi tako ravna - kot z odvečnim blagom. Žalostno, a ni? Moje prvo vprašanje, ko pokličem POlono je - a motim? Ker bi zaradi mene lahko ona v tistem hipu imela polne roke psa, mačke, druge živali, bila na poti, pri veterinarju, pri ... saj ne vem.
Jaz mislim, da so zahteve tam na mestu, ker izkušnje kažejo, da je to edino prav. Tako gredo živali res v prave roke. Tvoje, cimrine ali tretje ... V prave, je poudarek.
Logiran
morjeSONCE
novinec
*
Sporočil: 23


« Odgovor #6 : sreda, 26.03.2008 : 15:32:24 »

Ufff, tako hitrega "napada" nazaj pa res nisem pričakovala, še posebno zato, ker moj post v štartu sploh ni bil mišljen kot napad, ampak samo kot mila kritika, kar sem tudi napisala. Razumem vaše stališče, ampak očitno zelo težko razumete mojega, ker sem samo »outsider«.  

Če bi bil kakršenkoli konkreten razlog, zakaj se ji ne zdiva primerni, bi nama lahko povedala in bi razumeli. Ne pa, da smo se več dni dogovarjali za ogled mucke, vmes je Polona zbolela in nama po telefonu dejala, da bo skušala v zavetišču najti nekoga, ki naju bo sprejel namesto nje in naj jo zato pokličeva čez pol ure, a se potem na mobi ni več oglašala. Seveda si želiš zelo bolanega človeka pustiti na miru in sva ji zato zaradi nedosegljivosti napisali SMS, naj sama javi, ko bo vedela kaj več.

Čez 6 ur se nama še vedno ni oglasila, pa sem jo namesto cimre iz svojega telefona poklicala jaz in takoj se je jevila?? Prvič po več dnevih nama je povedala, da je Pici rezervirana in da jo bo avgusta vzela forumašica po vrnitvi iz Belgije. Ni problem, imava ogledane tudi druge muce in čisto vsake, ki bo postala najina, bova izjemno veseli.

Imela sem pač slabo izkušnjo z omenjenim zavetiščem in sedaj ste me še vse ve napadle, čeprav situacije ne poznate, mene pa še manj. Po vaših besedah pa sem očitno res cel Bav bav Smiley  Morda bi se, če bi se stvari odvijale drugače, nekoč tudi sama včlanila na forum ter aktivno sodelovala, ampak to očitno ne bo več mogoče, ker se počutim kakor da sem dregnila v osje gnezdo.

Sama nisem sovražno nastrojena do ljudi in se res ne želim kregati, ker nisem tak tip, rada bi le bolje razumela nastalo situacijo. Zato vas prosim, naj mi kdo samo argumentirano pove, kaj sva s kolegico naredili tako grozno narobe in zakaj vsi verjamete, da je Polona nezmotljiva? Zame žal ni normalno, da imam kot 27-letna oseba cmok v grlu, ko moram klicati v zavetišče, ker me nekdo s tonom glasu konstantno napada in se počutim kot na policijski postaji.
Logiran
skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #7 : sreda, 26.03.2008 : 15:52:22 »

Mojih besed ni treba vzeti kot kritiko in opravičujem se, če bom z zgoraj napisanim koga prizadela, to ni bil moj namen. Želela sem le osvetiliti svojo slabo izkušnjo za nadaljne posvojitelje ter vas prisiliti v razmislek.

Bullsh*t.

"osvetliti" s svojo slabo izkušnjo Huh
"prisiliti" v razmislek Huh

To bo to ja Roll Eyes Hvala za brezplačno lekcijo.

A na ta način se bodo prijazni posvojitelji vrnili, katere je zavetišče izgubilo že lep delež? Huh Bi rekla da ne.  Ravno nasprotno dosežeš s svojim pisanjem, tako kot z vsako antireklamo. In to celo v Pici-jini predstavitveni temi. Če bi ti bilo res mar za Pici in za zavetišče, tole ne bi napisala, pač pa bi poklicala, pisala, predvsem bila potrpežljiva in sprejela odločitev kakršnakoli je. Mogoče se celo pozanimala, če bi ti svetovali katero od drugih mačk (katere je btw. priporočljivo izbirati po značaju in ne le po izgledu Roll Eyes ) Ker tole vse deluje samo v stilu: "Mami, hočem to igračko! Ne tisto, samo to! Ne jutri, danes!"

In žal, bi rekla da si marsikoga prizadela z napisanim. Med drugim tudi posvojitelje - stare in bodoče.

Si že kaj pogledala v arhiv oddanih Horjulčkov, pregledala koliko posvojiteljev je dejansko bilo "znanih" , koliko "neznanih"/na forumu neprijavljenih!?

Nihče ni nezmotljiv, seveda, vsak dela napake. In te ne poznam, ampak sklepam po napisanim. Kaj več možnosti nimam. In kako ne poznamo situacije, saj si jo sama napisala? In pišem, da osvetlim s kakšno drugo izkušnjo ter da prisilim v razmislek Tongue

Bi me pa zanimalo, kaj točno šteješ v tem primeru kot slabo izkušnjo?
Telefonsko ne-dosegljivost?
Čakanje na odgovor/odločitev?
Kaj drugega?


Logiran

TinkaraC
odvisnež
*****
Sporočil: 734


« Odgovor #8 : sreda, 26.03.2008 : 16:01:57 »

Oh, morjeSONCE, pretiravaš, res ... NIhče te ni napadel, samo razložiti smo ti hotele, zakaj si morda naletela na drugačen sprejem, kot si pričakovala.
1. Polona ni nezmotljiva, ker je človek, kot smo vsi
2. razlog, zakaj Pici ne gre k vama, je bil že podan tebi, morda po tvoje prepozno, ampak v resnici samo zato, ker imaš ti opravka samo s tvojim delom zgodbe, Polona pa z vsemi 30 in več zgodbami iz zavetišča ta hip
3. praviš, da imaš željo po mucku - ej, kako lepo. Veliko kosmatih duš še čaka na svoj dom.

Naj gre ta tema spet samo Pici, no ...
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #9 : sreda, 26.03.2008 : 16:09:03 »

morjeSONCE, tvoj prvi post zveni zelo ogorčeno, v tvojem drugem pa berem besede, kot sta "ni problem", "želiš si zelo bolanega človeka pustiti pri miru", "mila kritika", itd.

Kaj zdaj? Si ogorčena, ker so tako slabo ravnali s tabo, ali pa vse skupaj le ni bilo tako hudo?

Posta se razlikujeta kot noč in dan.

Imam občutek, da problem sploh ni v tem, da nisi dobila mačke, ampak v tem, da po tvoje mnenju nekomu nisi bila všeč.

Poglej, Polona dela predvsem veliko drugih še kako potrebnih stvari, povezanih z reševanjem zapuščenih psov in mačk ter z oskrbo svojih varovancev. Njeno najpomembnejše delo ni oglašanje na telefon.

Živali odda tistim, ki so za vsako žival najpomembnejši. Namera o ogledu živali ni rezervacija.

Iz tvojega prvega posta je razumeti, kot da te sploh ni marala poslušati, iz drugega pa postane očitno, da ste se dogovarjali za obisk, pa niste uspeli najti termina, ki bi vsem ustrezal. To sta dve različni stvari.

To, da te Polona "tudi" šest ur pozneje ni poklicala, pa se meni ne zdi nobena katastrofa. Glede na tvoj SMS pač ni imela nobenih novic.

V življenju pač ne moremo vedno dobiti tega, kar si želimo, pa to ne pomeni, da nas nihče ne mara.

Pa tudi tu na forumu ni nobenih klik in outsiderjev in insiderjev. Včasih se med sabo spremo, ker se ne strinjamo, včasih pa se z nečim drugim strinjamo. Med sabo se lahko sodimo samo po napisanem. Tako kot tudi tebe.

Cmok v grlu je pa samo tvoj problem, in ne Polonin. Nastal je zaradi tvojih pričakovanj, ki pa so mogoče zaradi objektivnih okoliščin nerealna.

lp
Logiran
bodesce
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 70


« Odgovor #10 : sreda, 26.03.2008 : 16:26:05 »

Živjo. Se opravičujem ker ne pišem direktno o Pici.

Le moja zgodba. Dogajanje v Horjulu spremljam slabo leto. Bila sem popolni neznanec, ko sem prvič klicala Polono zaradi enega kužka.  Pa je bila čist normalno prijazna, vprašala me je nekaj vprašanj in to je bilo to. Nič neprijaznega, nič problemov.

Res mi pa ni vrnila klica, ampak sem jo tudi kr enkrat poklicala in čist razumem, da glede na to, da je njena telefonska ogromno objavljena in zato gotovo tudi veliko zasedena ne vrača vseh klicov, ker bi lahko tako samo še telefonarila. Saj če kdo kaj želi itak še pokliče...

Mislim, da bosta že dobili mucka in super, če mu omogočita lepo življenje. Mislim, da bo Polona ful vesela, če še en mucek dobi lep dom. Njen ali pa od kod drugod.


Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #11 : sreda, 26.03.2008 : 16:53:05 »

Pardon, se mi je zapisalo.

Polona živali odda tistim, ki so za vsako žival najprimernejši, ne "najpomembnejši".
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #12 : sreda, 26.03.2008 : 16:55:36 »

Draga morjeSOnce,

v tole se počutim močno vpletena, tako da najprej razčistimo nekaj:

NE spadam v "ozek krog ljudi, ki se med seboj že poznajo, NE visim vsak dan v zavetišču, pravzaprav tam sama še nikdar nisem bila. Na tale forum sem se pred kakim letom prijavila kot popolna tujka - zato, ker me je drugačen pristop do upravljanja zavetišča in do brezdomnih živali resnično navdušil. Kljub temu nisem nikdar dobila občutka, da tu visijo člani nekega dubioznega "društva za živali za izbrance" in da posledično name kot na outsiderko (ja, tudi jaz sem to Smiley ) gledajo zaničevalno in zviška. Forumaške debate so poleg vsega mnogo doprinesle k marsikateri spremembi v mojem načinu razmišljanja (pasemske-nepasemske živali, posvojitev-nakup, mladič-odrasla žival, odgovorno lastništvo itd.), zato se tem stranem čutim nekako zavezana. Naj bo jasno tudi to - osebno NE prijateljujem z nikomer od prostovoljcev, ki dnevno nudijo pomoč Horjulu. Tudi Smetke/Polone NE poznam osebno. Kontaktirala sem jo le enkrat - zaradi Pici. Meni se je na telefon oglasila prijazna in neposredna mlada ženska. In zelo normalna. Taka, da imaš občutek, da bi z njo lahko šel na pivo, kljub temu, da je sploh ne poznaš. Resno.

Sicer pa me niti njena zasebnost, niti razne "rekla-kazala" zgodbice o zavetišču niti najmanj ne zanimajo, niti nisem do tega upravičena. Zanimala me je edino posvojitev. Pa še eno o zasebnosti - vsak kdor pozna kakega s.p.-ja, ve, kako je, ko zasebnosti ni več, ko ti po domačem dvorišču lazijo ljudje celo v nedeljo in na božični večer... Tudi Poloni se to dogaja - v dokaj velikem obsegu, kot pravi. Zato se mi uvedba uradnih ur zdi nekaj povsem normalnega in se sprašujem, ali so ljudje užaljeni tudi, ko jim izven delovnega časa vstop v Zavetišče Gmajnice onemogoči napis: "Uradne/Sprehajalne ure..."

Dodam lahko še samo to, da Polona res deluje samozavestno, kar pa je v naši ljubi zatohli državici seveda takoj označeno kot samovšečnost in še kaj (bog ne daj, da kdo prizna, da je na določenem področju strokovnjak, da ne sklanja ponižno glave, pač pa za tem, kar dela, tudi stoji, a ne?). Pa ima do tega vso pravico. Ona je tista, ki je oddala že neverjetno število živali, jih pred tem resocializirala in po potrebi entuziastično negovala - vse to veliko dlje, kot to predvideva zakon, celo dlje, kot to predvideva njena denarnica. Ona vsakodnevno posluša primerke stila: "Enga psa za na ketno rabim takoj. A ima rodovnik? A laja?" Njej živali vračajo tisti, ki so se s posvojitvijo "samo malo hecali", ona vodi na evtanazijo posledice človeške zlobe... Ob vsem tem končno tudi kaka poklicna deformacija v smislu "pretiranega zaščitništva" ali "pridiha ljudomrznosti" ne bi bila nič čudnega, kajne? S Polono se vama je v komunikaciji očitno nekaj zataknilo - nihče od vaju zato še ni utelešena zloba niti po duši slab ali kaj podobnega. Da pa bi imela kot odrasla oseba cmok v grlu, pa res ni nobene potrebe, le vračunat je treba, da si je Polona pred leti zamislila zavetišče po svoji meri in ga tako tudi vodi. Živali pač želi oddajat malce bolj "elitno" - kar pa glede na to, kako neelitno živi povprečna slovenska mačka/pes, sploh ni tako težko razumljivo. Zato bi ji (vsaj jaz) malce "tečnobe" in sumničavosti z veseljem odpustila.

Ne mislim več dolgovezit. Picika...
Je krasna mlada muca. Socializirana, neproblematična. Zasluži si dober dom. Je brez repa, zaradi česar se ravno ne tepejo zanjo. Razen naju. Naj ti sporočim, da sem v pogovoru s Polono najprej poudarila vse pomisleke oz. moteče faktorje v zvezi z bivanjem pri nas (združevanje s še eno mačko, ki se konec koncev lahko celo ne izide), predvsem pa to, da Pici v primeru, da se zanjo najde res dober posvojitelj, ne mislim krasti dni v novem domu, ker bi bilo to dokaj sebično početje. To sem tudi zapisala na forum. Na nas bi morala namreč počakati do avgusta. Kar sem tudi zapisala. To je vse. Skritih igric ni in priporočam ti, da jih niti ne iščeš. Predlagam, da se ozreš še malo naokrog - v zavetišču je namreč še mnogo prijetnih mačk, ki čakajo na svoj trenutek. Sicer pa predlagam, da odločitev prepustiva Poloni. Morda bom jaz tista, ki se bo morala avgusta "ozirat naokrog" za kom drugim. Kar končno tudi ne bo katastrofa. Kljub temu da Pici že nekaj časa krasi moj ohranjevalnik zaslona...[/b]

P.s.1: Kot že rečeno, je Polona baje močno zbolela - sumim, da se ji bo šimfanje zavetišča ter forumsko pretepanje za eno mačko brez repa v tem trenutku zdelo dokaj brezvezna reč.
Logiran
morjeSONCE
novinec
*
Sporočil: 23


« Odgovor #13 : sreda, 26.03.2008 : 17:16:37 »

Sprejmem vse vaše kritike in poste bom še večkrat prebrala, da iz vsega tega potegnem kar se da pozitivnega. Drugi post je bil milejši ker se je nekaj razočaranja že razkadilo, priznam. Pa tudi zaradi tega, ker nočem zvenet užaljeno, jezno (kar pa mi ni uspelo), zato sem svoje besede drugič malo bolj pretehtala.

Očitno je prišlo med nami do veliko nesporazumov in zato temo raje prepuščam Pici, katero sva prvotno izbrale zaradi opisa njenega karakterja in šele nato zaradi barve. Sigurno je bilo v zavetišču narejeno veliko dobrega in prav je tako, to se vam šteje le v čast. Zgoraj je opisana le moja izkušnja, ter izkušnja 2 prijateljev, ki s Polono tudi nista našla skupnega jezika. Se pač zgodi in življenje teče dalje.

Morda bi se nekateri nesojeni posvojitelji premisili, če bi se spremenil odnos do njih (način pogovora, spreminjanje dogovorov), tudi če ta izvira zgolj iz prezaposlenosti in pomanjkanja časa. Vsi smo bili kdaj pod stresom, pa se vseeno potrudimo, ko s strankami govorimo po telefonu, če nam je to seveda v interesu.

Moja pričakovanja so bila le, da bi zavetišče obiskala, se predstavila, podpisala pogodbo in ga morda zapustila z novo družinsko članico ... pa me je odnos zaposlenih od te želje odvrnil. In ne delam nobenih dram, potrudila sem se le, da bi stvari, ki so me zmotile, čim bolj objektivno opisala ter predstavila sebe in svoje izkušnje z mucami. Nekatere stavke bi tudi sama raje izpustila iz teksta, ampak je žal prepozno. Mucko pa bom poiskala drugje, nič bat.

Opravičujem se, če sem vam "razburkala" dan, tebi Polona pa za kakšno ostro besedo preveč.  Kalsang hvala za hitro psihoalnalizo.
Citat
Imam občutek, da problem sploh ni v tem, da nisi dobila mačke, ampak v tem, da po tvoje mnenju nekomu nisi bila všeč.
Verjemi, nisem tako samovšečna, samo Pici mi je bila simpatična.

Lep pozdrav in veliko sreče z zavetiščem,

Nadja

Logiran
the_girl
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 996


« Odgovor #14 : sreda, 26.03.2008 : 17:36:19 »

morjeSONCE, morda je pa res prišlo do nesporazuma v komunikaciji. Morda si se pa Poloni vseeno zdela primerna posvojiteljica, le da je Pici že rezervirana. (Le pomislila sem na to, v resnici tega ne vem, ker nisem slišala pogovora in nevem kako Polona gleda na to). Jaz vem, da če bi se to zgodilo meni; da bi mi rekla, da je Pici rezervirana/oddana/neprimerna zame, bi jo pač vprašala, če mi lahko priporoča kakšnega drugega muca.

Muca boš vsekakor lahko dobila kje drugje ali pa celo v Horjulu, če se boš odločila še enkrat poklicat Polono in če se boš tistemu, ki muca oddaja, zdela primerna skrbnica. V Horjulu je še mnogo muc, ki čakajo na nove lastnike, na tem forumu pa najdeš tudi kar nekaj muc, katere oddajajo prostovoljci.

Srečno!
Logiran
Strani: [1] 2 3 4  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Pici-posvojitev
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines