mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 24.04.2024 : 01:45:13

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Pici-posvojitev
Strani: 1 [2] 3 4  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: Pici-posvojitev  (Prebrano 9762 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #15 : sreda, 26.03.2008 : 19:07:17 »

morjeSONCE,
tvoja cimra je bila danes na ogledu Dame. Naj povem, da sem dobila dober občutek in tudi Dama je dobro odreagirala (prišla je pozdravit, pustila se je božat).

Kar je zmotilo je naslednje:
Očitno je res najtežje priti do živalice, ki si jo najbolj želiš, saj je ta želja po mnenju nekoga nekaj nesprejemljivega!??!? Saj naj te sama dobrobit živali nato ne bi več zanimala, temveč naj bi te zaslepila le njena lepota in to je GREH! Vesel bi moral biti vsake mačke, ki ti jo bodo dodelili in bolj kot kompliciraš, bolj se jim zameriš ... In res je, rada imam čisto vse mačke in vse so mi pri srcu, ena pa mi je pač najbolj padla v oči in še brez repka je, že dolgo v zavetišču in zato sem si zaželala prav njo ... Je v tem nekaj res tako grozno narobe?!?

Tole sem vzela zelo osebno, saj vama (tebi, tvoji cimri) je bilo rečeno, da si lahko v zavetišču izbereta katerokoli drugo mačko. Pici pač ne. Torej naj bi bili vidve zdaj veseli Dame? Sem mislila, da ja, vendar očitno ne. Za ogled Dame smo se dogovarjali že včeraj, pa vama (tebi, tvoji cimri) očitno ravno Pici ne gre iz glave.

Pici, katero sva prvotno izbrale zaradi opisa njenega karakterja in šele nato zaradi barve.

Kakšen karakter sta pa želeli? Nežen. To je v bistvu vse, kar je Smetka napisala o njenem karakterju... Damin karakter sem danes podrobno opisala tvoji cimri, in očitno ne bi bilo čisto nič narobe, če bi zraven sedela še ti. Ker ne bi želela, da se mačka ponovno vrne (kar sem tudi jasno in večkrat povedala).

Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
binulja
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.446


Ben


« Odgovor #16 : sreda, 26.03.2008 : 19:22:06 »

Draga morjeSONCE,

upam, da si zadovoljna s škodo, ki si jo naredila zavetišču, s svojim žaljivimi izjavami, ki bi jih bilo, kot si kasneje sama ugotovila, bolje ne zapisati.
Poskusila bom iti po vrsti...
s cimro sva na forumu prebrali tvojo zgodbo in se takoj zaljubili vate,

Iz zgoraj zapisanega razumem, da sta s cimro temo prebrali. Iz nje je namreč razvidno, da se za Pici nekdo zanima oz. jo namerava posvojiti. Ne razumem, zakaj rineta dalje in zakaj sploh diskusija v to smer.

in da so tvoje fotografije v rubriki "Iščejo nov dom" le same sebi namen.

svita pa se mi, da si verjetno, tako kot ostale živalce na Horjulu, namenjena le nekemu ozkemu krogu ljudi, ki se med seboj že poznajo, vsi ostali pa imamo le minimalne možnosti za posvojitev.

Tole izjavo je nemogoče imenovati kakorkoli drugače kot laž. Laž in blatenje zavetišča.
Da povzameva na hitro; želela si posvojiti mačko, ki je praktično že oddana, kar je kot že rečeno, razvidno iz teme. Klicala si XY-krat in končno izjavila, da si "užaljena"...ker nisi dobila Pici. Bilo ti je jasno razloženo, da lahko prideš po katerokoli drugo mačko, ker si bila očitno primerna posvojiteljica. Bilo ti je razloženo da pridi v  času, ko bo v zavetišču še nekdo, ker je Polona bolna. Želela ti je  dati mačko...halo? O kaki eliti je torej govora?


Bojim se, da je zaradi podobnih slabih izkušenj in pridiha ljudomrznosti, ki veje iz nekaterih izjav na tem forumu, zavetišče izgubilo že lep delež prijaznih posvojiteljev, na kar sta me opozorila tudi sodelavca, ki sta se po domačega ljubljenčka odpeljala na Horjul in se vrnila praznih rok. Sodelavka ima sedaj 2 psa iz drugega zavetišča + 2 pritepeni muci, sodelavec pa je posvojil mucka in zanje ne bi mogla bolje skrbeti. Očitno ljudje zelo hitro zaidemo v dve skrajnosti - neupravičenega sovraštva do živali in pretiranega zaščitništva. Nobena skrajnost pa v primeru posvojitev živali ni dobra.


Vpletanje zgodb tipa baba čula-baba rekla je v tem primeru popolnoma neumesno. Tvoji prijatelji so seveda poklicali Polono v zavetišče v času uradnih ur, jo povprašali če lahko posvojijo psa, o katerem so brali na internetni strani, pod rubriko iščejo nov dom... ane? Definitivno. Ona pa jim psa ni želela dat, ker pač ne sodijo med izbrance... Prosim ne trosi laži. Tega ne boš prodala nikomur, ki je kdaj prišel v Horjul po žival in je poznal vsaj osnove bontona in kulturne komunikacije.

Spisek živali v arhivu je precej dolg...menda ne misliš, da so porazdeljene med nas 50 "izbrancev", ali pač?
Logiran

Zivc
rad pišem
****
Sporočil: 392


« Odgovor #17 : sreda, 26.03.2008 : 19:26:07 »

ZAKAJ tole ni šlo po mailu do Polone?

Jaz imam tudi težave z banko, pa ne grem hitr tega na forum pisat!!! Forumov ne berejo/mo samo registrirani člani in tole je super anti-reklama za zavetišče.

Glede na to, da je Smetka bolna, Kaja, Jana, a bi lahko mogoče tele poste zbrali, pa prestavili v novo temo (ali pa brišita vse skupaj). Mislim, da celo že imamo neko tako temo o Horjulu.
Logiran
kaja
Moderator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #18 : sreda, 26.03.2008 : 19:41:41 »

Pici si zasluzi, da se v njeni temi ne kopicijo posti, ki z njo nimajo veze. Zato so vsa sporocila, ki se nanasajo na njeno "posvojitev" oz. poskus posvojitve prestavljena sem. Ce se komu zdi, da ima se kaj za napisat naj napise, potem gre tema v arhiv. lp
Logiran

Agnesana
Irena
odvisnež
*****
Sporočil: 583


« Odgovor #19 : sreda, 26.03.2008 : 20:27:02 »

Prepricana sem, da si zapuscene in izgubljene zivalce ne zelijo nasih prepirov... Potrebujejo samo naso pomoc.

Ce ste zmozni iti preko svojih ambicij je tukaj dovolj moznosti, da jim ponudite roko  Smiley.
Verjemite mi, ne bodo se branile.

Lp
Logiran
Gargamel
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.064


« Odgovor #20 : sreda, 26.03.2008 : 22:36:38 »

Bi dodala le še to - vodja zavetišča (katerega koli) lahko izbira med posvojitelji z namenom, da izbere za specifično žival najbolj primernega posvojitelja. Če je torej ne dobiš, še ne pomeni, da nisi primeren za katero drugo (kar vama je bilo tudi povedano - beri Dama).

Lp, Maja
Logiran
ostrzek
odvisnež
*****
Sporočil: 975


« Odgovor #21 : sreda, 26.03.2008 : 22:40:45 »

Tole bo letelo na vse zdajšnje in bodoče posvojitelje in če se motim naj me lepo prosim kdo popravi...
Ko sem se pred nekaj leti delala norca iz tega, da od Smetke najbrž ne bi dobila psa, če bi ga želela posvojiti, sem to mislila pravzaprav hudo resno.  Lips Sealed No, pa smo danes, tako kot še veliko drugih, ponosni člani elite Horjulčkov.  Smiley Zakaj? Ker smo posvojili Trišo takole: Veš kaj lahko psu nudimo... Veš kakšen značaj psa bi mi ustrezal... Veš kakšen značaj imam sama in s kakšnim psom bomo doma kompatibilni... Veš kakšne pse obožujem... ali imaš primernega psa za nas? Hop cefizelj, pa jo imamo - babo našo. Pa še zelo lepa psička je po vrhu vsega  Smiley

Vsakič ko po nekaj mesecih oddajam kako najdeno žival in vanjo vložim nekaj denarja, časa, energije in ljubezni se sprašujem kakšne so moje pravice ob oddaji in čigava "last" je pravzaprav tisti trenutek žival .... in vedno znova je moj odgovor, da je tisti trenutek MOJA. Komu jo bom oddala, zakaj jo komu ne bom oddala... to so vprašanja, ki so prepuščena moji izbiri in mojemu občutku. Glede na to, da oddam enega muca na nekaj mesecev in imam ob vseh mogočih klicih vse lase po konci, se vedno sproti sprašujem, kako za vraga lahko takšne razgovore prenašajo "nekateri" po nekaj let skupaj...
Kaj naredim ko najdem 3 odlične enakovredne posvojitelje? Odločim se enostavno po tem, kdo mi je v komunikaciji najbolj všeč... Človeško menda? In kakšna je reakcija ostalih dveh, tudi dobrih potenicalnih lastnikov? Užaljena! Razumem jo! Ampak jaz nisem zavetišče in meni nihče ne more očitati "uničevanja prometa z živalmi" in odtegovanja njihove sreče.  

Ne razumite me narobe, ampak zakaj bi bilo za zavetišče po 30 dneh to kaj drugače? Čigava "last" je žival tam po 30 dneh? Čigava odgovornost je? Čigavo breme je? Zakaj ne bi tega že enkrat razčistili?

morjeSONCE verjamem da si več kot dober posvojitelj (še posebej če si preživela kriterije pridne  Lips Sealed Grin) ampak kaj ne bi nekaj kulture in človeškega razumevanja poskušali vnesti tudi v odnos do zmahanih, utrujenih in na trenutke povsem obupanih, predvsem pa izredno bolnih prebivalcev Horjulskega zavetišča...
samo en dan v njihovi norišnici bi vam hitro pojasnil situacijo... če bi se jo le dalo posneti...

lp ostržka
Logiran
morjeSONCE
novinec
*
Sporočil: 23


« Odgovor #22 : četrtek, 27.03.2008 : 00:38:04 »

Citat
Ampak kaj ne bi nekaj kulture in človeškega razumevanja poskušali vnesti tudi v odnos do zmahanih, utrujenih in na trenutke povsem obupanih, predvsem pa izredno bolnih prebivalcev Horjulskega zavetišča... samo en dan v njihovi norišnici bi vam hitro pojasnil situacijo... če bi se jo le dalo posneti...
Verjamem, da je vsak dan v zavetišču že tako izjemno naporen, zato je res bolje, da se tema ta zaključi. Bilo pa je zanimivo izvedeti, da moja kritika o nekoliko napačni komunikaciji ni bila izoliran primer, torej je res potrebno vsaj malo delati v tej smeri Huh - http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,16101.0.html.


Rada bi le še odgovorila na nekatere zgoraj napisane izjave, saj ne želim, da bi vsi moji posti izpadli zgolj kot blatenje zavetišča. Sama tega nikjer nisem napisala.

Citat
Iz zgoraj zapisanega razumem, da sta s cimro temo prebrali. Iz nje je namreč razvidno, da se za Pici nekdo zanima oz. jo namerava posvojiti. Ne razumem, zakaj rineta dalje in zakaj sploh diskusija v to smer.

Binulja, bodoča Picijina lastnica je nekaj postov nazaj sama navedla, da posvojitev še ni bila dorečena, prav tako pa nama je rekla tudi Polona. Zato smo se tudi več dni dogovarjali za ustrezen termin, kdaj bi lahko Pici obiskali.

Citat
Je brez repa, zaradi česar se ravno ne tepejo zanjo. Razen naju. Naj ti sporočim, da sem v pogovoru s Polono najprej poudarila vse pomisleke oz. moteče faktorje v zvezi z bivanjem pri nas (združevanje s še eno mačko, ki se konec koncev lahko celo ne izide), predvsem pa to, da Pici v primeru, da se zanjo najde res dober posvojitelj, ne mislim krasti dni v novem domu, ker bi bilo to dokaj sebično početje. To sem tudi zapisala na forum. Na nas bi morala namreč počakati do avgusta.


Citat
Klicala si XY-krat in končno izjavila, da si "užaljena"...ker nisi dobila Pici.
Užaljena sem bila le zaradi razlogov, zakaj Pici nisem dobila, ker mi še sedaj niso jasni. Povedala sem že, da sva imeli ogledanih več muck, Pici je bila le tista, ki naju je najbolj zanimala. Tud zato, ker je brez repka in sva ji želeli ponuditi nov dom in nov začetek. Danes je cimra obiskala tudi Damo (Pridna hvala za tvoj čas) in verjetno bova poklicali tudi še za kakšno drugo mucko, saj se o pravi še odločava.
Zame je glaven razlog za razmislek kakšna naj bo muca ta, da živiva v majhni garsonjeri in sama mačke ne želim omejevati. Zato bi raje že nekoliko starejšo, katere utesnjen prostor ne bo toliko omejeval, saj se mlade muce več časa igrajo in "razgrajajo" Smiley

Ne glede na to katero muco bova na koncu izbrali, upam, da bo pri naju srečna, saj se bova za to res potrudili. Seveda pa bova objavili tudi kakšno fotko na forumu.

LP, Nadja




Logiran
binulja
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.446


Ben


« Odgovor #23 : četrtek, 27.03.2008 : 01:34:13 »

Ravnokar sem se vrnila z urgence, odločena, da grem naravnost v posteljo...pa vendar...

Verjamem, da je vsak dan v zavetišču že tako izjemno naporen...

Bilo pa je zanimivo izvedeti, da moja kritika o nekoliko napačni komunikaciji ni bila izoliran primer, torej je res potrebno vsaj malo delati v tej smeri Huh -


Nastala situacija z "napornostjo" in boleznijo nima nobene zveze. Če pobrskam po temi, ki si jo kopirala, ti prav za vsakega od teh primerov lahko razložim, zakaj je prišlo do užaljenosti in kaj vem česa vsega še... Tudi sama sem bila priča podobnim primerom.
Pri vsem tem me zanima, kako smo vsi ostali, ki smo tudi nekega dne prvič prišli v zavetišče, našli skupen jezik s Polono? Veliko se jih vrača na obisk, jih kliče, pošilja maile... Kako je "preživelo" pogovor brez slabe volje, užaljenosti in jeze približno 400 posvojiteljev?

Privoščim ti en teden v  zavetišču, vključno z nedeljo. Prav zares.


Ne glede na to katero muco bova na koncu izbrali, upam, da bo pri naju srečna, saj se bova za to res potrudili. Seveda pa bova objavili tudi kakšno fotko na forumu.

Me zelo veseli.
Logiran

ostrzek
odvisnež
*****
Sporočil: 975


« Odgovor #24 : četrtek, 27.03.2008 : 07:10:49 »

Užaljena sem bila le zaradi razlogov, zakaj Pici nisem dobila, ker mi še sedaj niso jasni. Povedala sem že, da sva imeli ogledanih veè muck, Pici je bila le tista, ki naju je najbolj zanimala. Tud zato, ker je brez repka in sva ji želeli ponuditi nov dom in nov zaèetek. Danes je cimra obiskala tudi Damo (Pridna hvala za tvoj èas) in verjetno bova poklicali tudi še za kakšno drugo mucko, saj se o pravi še odloèava.

Z drugimi besedami: ti boš seveda izbrala tisto muco, ki ti bo najbolj ustrezala? Pravilno. In če ti niso vsi na razpolago si užaljena? Zdaj pa mi razloži samo še to, zakaj potem Smet ne bi izbirala posvojitelja, ki ji najbolj ustreza?
Nekaj bo res treba naredit na komunikaciji, ja! Če hočemo imet TOP SHOP prav gotovo...

...in po vsem napisanem trmarjenju in užaljenosti bom rekla samo še to, kar se mi je potrdilo že tisočkrat... Vedno se je izkazalo, da ima Smet nos za ljudi... tudi takrat ko ji nihče od nas ni verjel... enostavo voha jih... mogoče pa je res vse bolj pasja.... hvala bogu!

lp ostržka
Logiran
mara
odvisnež
*****
Sporočil: 587


« Odgovor #25 : četrtek, 27.03.2008 : 07:49:56 »

Vsakič, ko o človeku grdo misliš in govoriš, mu pošiljaš neg. energijo (hote ali nehote) in s tem mu ravno ne delaš usluge- sebi pa tudi ne.
Zame je Smetka ena najbolj srčnih ljudi in jo resnično OBČUDUJEM, pa čeprav se z njo nisem nevemkolikokrat pogovarjala in čeprav vem, da zna biti včasih malce stroga, ampak pri vsem tem, kar ona vsak dan vidi in doživlja (mislim na grozljivo brezčutnost do živali),JO RAZUMEM!!Vem pa najbrž ne, ker me ni vsak dan tam in nisem 24 ur v pogonu.
Vglavnem- Smetka, super si, ostani takšna še naprej in ne dovoli, da ti energijo jemljejo-mo navadni -takšni in drugačni- ljubitelji živali!! Kiss
Logiran
majas
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.324


« Odgovor #26 : četrtek, 27.03.2008 : 08:06:04 »

Ali ni bistvo posvojitve živali iz zavetišča, da vzameš k sebi nekoga, ki dom v tistem trenutku (po mnenju vodje zavetišča) najbolj rabi in k tebi najbolj paše glede na karakter, ne pa nekoga, ki si ga TI želiš... ?

pa dajmo samo pozitivno energijo v Polonino smer "spuščat"! je škoda smetit...

lp vsem m+s Kiss
Logiran
žana
rad pišem
****
Sporočil: 311


« Odgovor #27 : četrtek, 27.03.2008 : 08:44:28 »

Res je, da je verjetno najbolj prav posvojiti žival, ki te oz. posvojitev "najbolj rabi in k tebi najbolj paše", a brez zamere, če to ni žival, ki si jo želiš - hm, ne vem, no - gledati, skrbeti, čistiti, vzgajati, negovati žival, ki ti sicer ni všeč - sem malo skeptična, da se obnese.
Meni je lahko nekdo idealen po karakterju, a če mi sicer ni všeč, ga nočem in ga ne bom imela in pika! Pa naj gre za žival ali osebo.

Sicer pa - se kar dobro spoznam na pošiljanje energije na daljavo in verjemite, da jo je bilo-negativne, v prvem primeru poslano malo, v veliko naslednjih pa ogromno.
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #28 : četrtek, 27.03.2008 : 09:17:39 »

žana, daj mi najprej ti povej, kaj bi ti tako zelo rada spremenila v delovanju Horjula  Huh Huh Huh? Saj je bolj retorično, ni ti treba odgovarjat...

Imam vročino, pa se težko spuščam v vsak stavek, ampak na kratko: nisem govorila z Nadjo s comokom v grlu, pač pa s Karmen. Nisem se javljala, ker se mi je malček bledlo in sem spala. Ko sem se zbudila, sem se najprej vprašala, kateri freak se je izživljal nad mojim telefonom.... in kje gori.
Pred tem je bila komunikacija nekako takole: se zanimajo, pokličejo jutri. Od "jutri" do dejanskega klica mine nekaj dni. Od tega klica do naslednjega spet mine.... potem se pojavijo ideje o urah, ko bi bilo možno... in potem se pojavi morebitna posvojiteljica: zdajle pridem. Hja, lahko, samo ne po Pici, Pici ima zagotovljen nov dom.
Prosila sem morebitno posvojiteljico, če lahko pride v sredo, ko bom imela nekoga tu. Povedala sem, da lahko dobi katerega koli drugega mačka. Je povedala, da je užaljena, jaz pa nazaj, da sem bolna in da mi ne paše, da me kdo pegla, ker se mu ni izteklo po načrtih. Pa sva se vseeno slišali še enkrat zaradi Dame.
Koliko časa je Pici pri nas? A?
Prisilit me v razmišljanje ali kaj že... pri meni take stvari dosežejo kontra učinek. Ni mi treba tega delat za moje preživetje, moja osnovna izobrazba je nekaj drugega in vsakič, ko berem take hinavske in podmukle poste, me prime, da bi zaprla. Vem, da bi čutila samo eno veliko ogromno olajšanje.

Logiran

Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #29 : četrtek, 27.03.2008 : 09:18:33 »

v tvoje kot s kapučinom namazane brke ter te želeli povabiti v svoj dom

Cankar je bil ciciban.
Logiran

Strani: 1 [2] 3 4  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Pici-posvojitev
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines