mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 25.04.2024 : 22:29:20

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Vse to ...
Strani: 1 [2] 3 4   Dol
Natisni
Avtor Tema: Vse to ...  (Prebrano 9883 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
AlenkaEka
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 100


« Odgovor #15 : sobota, 05.04.2008 : 11:28:21 »

Ima mogoče kdo pritožbo, da kakšna žival ni bila oskrbljena najbolje, kot je sploh mogoče? Pa, da je Smetka kadarkoli odklonila pomoč katerikoli živali?
Kdaj vam bo jasno, da je to zavetišče za živali?
Za ljudi, ki so razočarani in se ne morejo sprijaznit s tem, da je včasih drugače, kot so si zamislili, pa sem sigurna, da obstajajo društva in organizacije, ki se bodo posvetile le njim in njihovim problemom.
Tale obtoževanja Smetke gredo res že čez vse meje.
Pa sem "kr ena" in o Smetki lahko povem samo to, da mi je pomagala pri psički, ko sem rabila pomoč, čeprav se ne poznava in sva se videli le enkrat.
Logiran
denver
novinec
*
Sporočil: 6


« Odgovor #16 : sobota, 05.04.2008 : 15:50:47 »

Zanimivo, da sem sedaj dobila tako hiter odgovor... Samo povedala sem svoje mnenje in občutke, ki sem jih dobila v kontaktu z vami... Kolikor pa sem prebrala na forumu pa niti nisem edina, ki ima tako mnenje. Nove lastnike pa vem, da lahko izberete vi, čeprav verjetno ne morate vedeti, če so najbolj primerni, sploh če nam ne date možnosti da bi nas spoznali. Poudarjam, da nebi imela nič proti, če bi rekli da je pes že oddan, vendar ste rekli, da ga bi lahko prišla pogledat v petek, na koncu je bil pa v četrtek že oddan. Ne mislim se prerekati z vami, le povedala sem svoje mnenje in kar mi je ležalo na duši. 
Logiran
anja87
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 45


« Odgovor #17 : sobota, 05.04.2008 : 16:00:44 »

Kot je že nekdo prej napisal: za take in drgačne stvari je telefon, ne? Da se zmenta privat, ne pa, da se tu pljuva čez zavetišče. Ne vem kulkrat je že blo napisano, da ta forum berejo tud ljudje, ki niso prijavljeni, sem uletijo zgolj slučajno. In kulk takih (in drugih) si zna premislit glede posvojitve, če prebere tako stvar. Men tud marsikaj ne paše (ne v zvezi z zavetiščem), pa tega ne obešam na forume. Zasebno se zmenta kok in kaj, če je res tak problem. Vse se da na normaln način rešit, brez podtikanja takih in drgačnih stvari.

Drugače pa, kosmatinca, čimbolj uživajta v svojih domovih  Smiley Sta že bla komu drugemu usojena  Wink
Logiran
denver
novinec
*
Sporočil: 6


« Odgovor #18 : sobota, 05.04.2008 : 16:17:35 »

king-roy- nič nisem užaljena in zafrustrirana, ker nisem dobila psa. 
yo- psa, ki smo ga posvojili v zonzaniju imajo starši- ne jaz in tudi ne živimo skupaj...
smetka- zaenkrat sem še pri zdravi pameti in se ne mislim ukvarjat več z vami...
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #19 : sobota, 05.04.2008 : 17:32:41 »

Velikokrat nimata zdrava pamet in kulturen ter odgovoren odnos do okolice nicesar skupnega, zato se jaz ne bi po takem pisanju sklicevala na zdravo pamet. Pod "zdravo pamet" spada tudi védenje o tem, da se psov v tri krasne ne vznemirja in da zivali niso "artikli" na ogled vsem, ki si v danem trenutku vpicijo v glavo sliko nekega psa. Torej, dogovor in toleranca.

Poleg tega ste ze prav neokusni vsi tisti, ki ne veste, na koga bi nek svoj osebni gnev zlili. Tole ni edini forum na svetu, kot Zavetisce Horjul ni edino zavetisce v Sloveniji, kot psi in macki tam niso edini iskalci pasjih in macjih domov na svetu. Mi nismo socialni delavci in ne psihiatri, se manj smo dolzni komurkoli javno ali zasebno odgovarjati na njihove glasbene zelje, uzaljenosti ali jezo, ker so kupili premajhne cevlje ali so jih tisto jutro razjezili partnerji. Se najmanj je kdorkoli tukaj dolzen pozirati protizakonite obtozbe o zarotah in podkupovanju. Vsaka zasebna firma posluje po svojih pravilih. Le-ta morajo biti usklajena z veljavno zakonodajo, ki pa nikjer ne govori o tem, da je treba poslovnezu (hm ..., tudi Smetka opravlja poslovno dejavnost) kleceplaziti pred vsem in vsakomur v vsaki situaciji, tako kot tega ni treba poceti nikomur drugemu. V vsakem trenutku lahko tudi poslovnez zboli, gre v posteljo in se pozvizga na vse jezne stranke, ki bi ga v danem trenutku hotele pred svoj obraz. Trgovec bo zaklenil vrata, zdravnik bo zaklenil vrata, zavetisce bo zaklenilo vrata, javna pisarna bo poiskala nadomestnega delavca. Zasebno zavetisce seveda ni javna pisarna.
Prav ironicno je ze, da se po vsakih nekaj desetinah uspesno posvojenih psov in zadovoljnih posvojiteljih vedno znova najdejo takile uzaljenci, ker se svet ni obrnil okrog njih. Po moje so vsi ti "pritozevalci" pod vplivom stereotipa, da mora biti zavetisce hvalezno, da le nekdo vzame kaksno zival in jih kot strela z jasnega zabrise ob tla spoznanje, da njihove pripravljenosti za resevanje nihce ni dovolj opazil in ji posvetil dovoljsnje mere pozornosti.

Ne vem, od kod ljudje jemljete pravico, da se javno sklicujete na to, kaj bi nekdo v vasem interesu moral narediti? Nicesar nam za stranke NI MUS narediti. NICESAR! Vse, kar mora storiti Smetka, je v dobro zivali. Naucite se ze enkrat, da so ljudje in denar v "drugem planu" in nehajte pricakovati rdece preproge na vsakem koraku.

In kje jemljete ljudje pravico, da iscete v vsakem nasem (Horjulskem, mojpes.netovem) pocetju globlji pomen ali se huje, da kogarkoli javno obtozite prejemanja podkupnin?
Preberite si zakone!

Naloga starsev je, da naucijo svoje otroke kulturne komunikacije in uvidevnosti do drugih ljudi, pa tudi da jih seznanijo z zakonsko dopustnimi in moralno sprejemljivimi dejanji. Ce pricakujete mojo/tvojo/sosedovo kulturnost in uvidevnost, jo boste dobili samo v primeru, da boste do mene/tebe/soseda kulturni in uvidevni tudi vi. Velja za vse primere, situacije in akterje. Ce pove/m, da je/sem zbolel/a in da je treba nekoliko pocakati, bodite kulturni in uvidevni, v kolikor ne gre za nevarnost za zivljenje. Ali pa pojdite drugam, ce ne morete pocakati.
O zakonski dopustnosti pobrskajte med zakonodajo vsakokrat, ko vas zasrbijo prsti in si zazelite javno ocrniti nekoga drugega.
Logiran

Xena
živim tukaj
***
Sporočil: 7.968


« Odgovor #20 : sobota, 05.04.2008 : 17:33:22 »

smetka- zaenkrat sem še pri zdravi pameti in se ne mislim ukvarjat več z vami...

Pa se boš morala, ker si šla predaleč.

Katarina
Logiran
Gargamel
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.064


« Odgovor #21 : sobota, 05.04.2008 : 18:28:56 »

Vse to, glede Raja se mi zdi zelo čudno in sumljivo... Moram povedati, da sem se za Raja zanimala prvi dan po objavi, vendar odgovora na mail nisem dobila. Zato sem se čez dva dni odpravila v Horjul, da bi se pozanimala osebno, pa me niti niso spustili v zavetišče, kljub temu da sem prišla v času uradnih ur!? Odpravili so me kar pred ograjo, češ da je vodja bolna poleg tega pa je Raj v karanteni (jaz pa sem si vzela celo dopust, saj sem iz Savinjske doline.) Raj bi naj bil v karanteni in rekli so naj pokličem čez cca 10 dni, takrat ga bo možno videti. Poklicala sem čez cca 5 dni in so rekli naj pokličem tako kot danes (v petek), da se bomo takrat lahko kaj več pogovorili; medtem ko sem včeraj zasledila,da je že oddan. Vse skupaj se mi zdi zelo čudno.... Mislim, da so tu v zadju še kakšne druge zadeve, kot le priskrbeti tem ubogim živalim dobre lastnike....   ZELO STE ME RAZOČARALI!!!!

Spoštovani!

Če me spomin ne vara, ste se zglasili v zavetišču z svojim sinom v sredo, 26.3.. Raj in Rene sta bila v zavetišče sprejeta v soboto, 22.3.2008. Prišla sem vas pozdravit in ste mi povedali, da ste po mailu poslali "povpraševanje" za Raja in če bi ga lahko videli. Povedala sem vam, da je Raj še v karanteni, ki traja 10 dni - torej od dneva sprejema v zavetišče - in da pokličete vodjo zavetišča Horjul po izteku karantene. 10-dnevna karantena velja za vsako žival in v tem času je pač ni možno videti. Slednje sem vam večkrat razložila, med drugim tudi trajanje karantene.

Ob tem sem vam tudi pripomnila, da je priporočljivo prej poklicati vodjo zavetišča oz. da pokličete po izteku karantene. Ker niste vedeli za karanteno in ker niste pač prej poklicali, ste prišli zastonj. Ker psa v karanteni pač ni možno videti. Povedala sem vam tudi, da se v tem času psa tudi bolje spozna in se vam lahko tako po izteku karantene o njem tudi več pove - torej kakšen je vedenjsko itd.

Predvsem pa sem bila v najinem razgovoru prijazna, vam odgovorila na vprašanja, povedala tudi, da za oddajo živali skrbi vodja zavetišča, ki je trentuno zelo bolana. Kakorkoli že - jasno in razločno sem vam (večkrat) razložila kako je s karanteno.

In zdaj se lahko zamislite s kakšno grozo sem prebrala vaš 1. post; moje besede ste namreč sprevrgli v povsem nekaj drugega, čeprav sem si v sredo vzela za vas čas in vam obrazložila vse potrebno, kljub temu, da me je čakala še kopica dela. In če me spomin ne vara, ste prišli nekaj čez 14. uro, torej ne v času uradnih ur. V kolikor se glede tega motim, se vam opravičujem.

Vsekakor pa se mi zdi nizkotno od vas, da ste izrabili mojo prijaznost in predvsem moje besede. Zaradi takšnih izjav in ljudi kot ste vi, je resnično težko imeti prijazen ton. Če ne bi bil prizadet vaš ego in kaj vem še (OČITNO), bi vzeli moje obrazložitve na primeren način, ki ga očitno glede na napisano, niste izbrali.

Žal mi je, da do takšnih in podobnih zadev sploh prihaja. Žal mi je, da ljudje z ogromnim egom in kaj vem še, padejo tako nizko. Tako se vsaj najbolj očitno pokaže, kdo zares misli v prvi vrsti na žival in kdo na glas govori, da mu gre v prvi vrsti za žival, na koncu pa se izkaže, da je človeška narava, ponos in ego vreden mnogo več. Kajne?

Pa lep pozdrav,

Maja Kos
Logiran
Selene
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 114


« Odgovor #22 : sobota, 05.04.2008 : 18:53:55 »

denver, kaj pravzaprav želite doseči s tem svojim pisanjem po forumu?
Logiran
majas
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.324


« Odgovor #23 : sobota, 05.04.2008 : 20:35:09 »

Za ljudi, ki so razoèarani in se ne morejo sprijaznit s tem, da je vèasih drugaèe, kot so si zamislili, pa sem sigurna, da obstajajo društva in organizacije, ki se bodo posvetile le njim in njihovim problemom.

Tale tvoj stavek se mi zdi odličen! Cheesy
lp maja
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #24 : sobota, 05.04.2008 : 21:13:38 »

Jaz res ne razumem dobro vsega tega -
ko sem jaz govorila po telefonu s Polono, je zvenela več kot normalno. Pa se imam za dokaj direktnega človega in ne za kako osebico, ki je daleč od tega, da bi klečeplazil in s kakimi posebnimi prijemi izvabljal iz ljudi razne milozvočne tone.
In ko sem enkrat in edinkrat srečala Gargamelco (pa sem jo poklicala daleč izven uradnih ur in to zaradi ene čisto majhne malenkosti), je ravno tako delovala prav prijazno. Tu pa vedno znova berem, kako razna monstruozna neolikana in neomikana bitja naravnost napadajo obiskovalce Horjula. Naj mi kdo to razloži, prosim!
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #25 : sobota, 05.04.2008 : 21:37:40 »

Prehitro stisnila pošlji... Se popravljam:
"...pa se imam za dokaj direktnega človeka in ne za kako osebico, ki bi klečeplazila in s kakimi posebnimi prijemi izvabljala iz ljudi razne milozvočne tone."
Logiran
Patapižu
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.246


« Odgovor #26 : sobota, 05.04.2008 : 22:06:13 »

Tu pa vedno znova berem, kako razna monstruozna neolikana in neomikana bitja naravnost napadajo obiskovalce Horjula. Naj mi kdo to razloži, prosim!

Dvomim, da bi ti znal to kdo razložit (hehe)....zaupaj svojemu instinktu.


Tudi moja izkušnja s Horjulom je bila pozitivna. Polono sem poklicala 26.12. (na državni praznik) in glej ga zlomka, bila je čisto okej Smiley, pripravljena poslušat in odgovarjat na moja vprašanja. Naslednji dan je bila pri naši hiši že nova članica  Cheesy ...juhuhu in hvala.

Aja, pa še to...Polone in njenega dela prej nisem poznala. Zdaj bi pa rekla (glede na razbrano iz njenega dnevnika) kapo dol!
Logiran
Patapižu
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.246


« Odgovor #27 : sobota, 05.04.2008 : 22:16:55 »

Naj še dodam, da za posvojnino nisem niti vedela, dokler tega nisem prebrala na forumu.
Logiran
steva cenejac
odvisnež
*****
Sporočil: 542


« Odgovor #28 : nedelja, 06.04.2008 : 00:15:08 »

Tile napadajoči posti so Angry

Sam malce je treba prebrati (stran zavetišča, tale forum), pa se takoj zve, kakšen je red zavetišča. In to, da obstaja telefon. En klic pa bi si  prišparal vsaj pot iz Savinjske doline - dvomim pa, da tudi slabo voljo, ker če si ljudje zamislijo, da bodo ravno oni "rešitelji" enega in edinega psa, bo ta vedno prisotna, če ugotovijo, da to le ne bodo.

In res je svinjarija objavljat take poste, ker se enostavno svinja in govori laži o zavetišču. in res je - veliko ljudi pride slučajno sem gor (ravno včeraj mi je sodelavka navdušeno kazala eno kužko, na katero jo je zaneslo s strani Dela, jst sem ji pa sam v začudenost rekel, lej jo Fanta) in če to vidijo, si bodo mislili o Poloni vse fuj in fej. In o Maji enako. Pa nimajo nobene pravice!!! 

Sam sem samo nekajkrat pomagal v Zavetišču. In poznam čisto malo muk, ki se tam dogajajo. Tisti, ki tam delajo redno, so deležni mojega občudovanja: sam ne bi mogel, čeprav bi se mi zdelo prav lepo imeti toliko živali.

In prav zaradi njih bi prosil -NEHAJTE ŽE ZA BOŽJO VOLJO SRATI PO ZVAETIŠČU.

PS - se opravičujem zaradi malo bolj gorbih besed.
Logiran
Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #29 : nedelja, 06.04.2008 : 09:44:41 »

Tudi jaz ne razumem, zakaj je treba vihati nos in biti nesramen. Pravila so jasno napisana na spletni strani Zavetišča Horjul, na forumu pa celo v več temah, samo prebrati je treba. To, da svoj obisk najaviš po telefonu, pa zahteva že osnovni bonton in pri tem ni važno, ali se pripelješ iz Savinjske doline, iz Prekmurja ali pa iz sosednje kmetije.

Moje izkušnje so izključno pozitivne. Pred nekaj meseci mi je bila na fotografiji všeč psička, ki je bila takrat še v karanteni in je zato nisem mogla obiskati. Ko sem prvič poklicala Polono, sem v prijaznem pogovoru dobila odgovore na vse, kar me je zanimalo. Tudi to, da lahko pridem izven uradnih ur, samo da se prej dogovoriva po telefonu (ampak saj to je vendar jasno).
Pot do zavetišča mi je natančno razložila, pa to gotovo počne kar nekajkrat na dan in bi lahko enostavno rekla, na internetu si poglejte zemljevid. Tudi mene je pošteno izprašala  - narobe bi bilo, če me ne bi. Zgodba se je končala tako, da mi zdajle čez ramo gleda razvajena štirinožna blondinka z najlepšimi očmi na svetu.
Ostalih, ki v zavetišču pomagate vsak dan, sicer ne poznam, občudujem pa vašo moč in delo. Berem  vaše prispevke in vem, da vas je eno samo veliko srce. Zavedajte se, da nas je veliko, ki cenimo vaš trud in občudujemo vašo energijo!

Tudi zdaj, ko pri nas doma oddajamo neplanirane mladičke naše druge psičke, prav tako Horjulčice, Polona nudi vso pomoč in nasvete. Zato ni prav nič narobe ne z njo in ne z zavetiščem, pač pa z ljudmi, ki niso sposobni vzpostaviti normalne komunikacije, so potem užaljeni in pišejo takele nebuloze po forumu. Na žalost je takih veliko - tudi sama delam z ljudmi in neotesance srečujem vsak dan. Dejansko se nekateri obnašajo kot psihopati (pa naj mi psihopati oprostijo).

Imam pa predlog: javite se v to temo vsi, ki imate pozitivne izkušnje - čeprav so vse naše srečne zgodbe opisane že drugje, pod imeni posameznih kužkov in muc. Stokrat več nas je takih, ki bomo povedali samo kaj lepega, ker pač nimamo čez  kaj pljuvati. Pa bo mogoče tudi Denver sprevidela, da ni nobene potrebe po užaljenosti in bo kmalu prišla po kakšnega drugega kužka?  - S prepiranjem namreč ne pomagamo nikomur od tistih, ki še iščejo dom.
Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
Strani: 1 [2] 3 4   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Vse to ...
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines