mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 01:29:03

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Vse to ...
Strani: 1 2 [3] 4   Dol
Natisni
Avtor Tema: Vse to ...  (Prebrano 9806 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
vis in nox
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.797


« Odgovor #30 : nedelja, 06.04.2008 : 11:30:44 »

Nisem se mislila vključiti v to debato, ampak me je spodbudila Pepsi, zato, Denver, če to še bereš, nikar slabe volje in zamere. Le-ta ne koristi nikomur, še najmanj živali, ki zato ostane neposvojena.

Pri nas imamo 5 horjulčkov in čisto slučajno sem pred letom in pol, med brskanjem po internetu, naletela na to zavetišče. Želeli smo namreč posvojiti muco, pa je v Gmajnicah niso imeli. Nekajkrat sem poklicala Polono, da sva se dogovorili, kdaj lahko pridemo. Ampak to mi ni bilo niti najmanj odveč, saj, če si nekaj želiš, se za to potrudiš. In dobili smo dve čudoviti muci in čez leto še dve in nato še psičko Ajo. In smo srečni.

In kadar me mučijo vprašanja o naših posvojenčkih, pokličem Polono in vedno mi prijazno odgovori, pa četudi vprašam neumnost. Se pač učim in zato vedno več vem.

Pa še tole: sama sem premalo izkušena, da bi si izbrala žival, ki bi nam ustrezala v vseh pogledih, ne samo po ogledu slike, zato prepustim Poloni, da izbere tisto, za katero meni, da se bo lepo vključila v našo že kar veliko družino.
Logiran
mara
odvisnež
*****
Sporočil: 587


« Odgovor #31 : nedelja, 06.04.2008 : 12:48:50 »

Uf, tud jaz sem res žalostna, ko berem vse te nesramne obtožbe in res ne razumem, kako si ljudje dovolijo kar tako "na pamet" soditi ljudi.Ne samo to, tud ne vem, od kod jim ta pravica...Danes že kar povprek vsi iščemo le negativnosti v drugih, mislim, a ne bi bilo dobro včasih tud vase pogledat???A je dober občutek, ko na nekoga streseš ves "gnoj", ki je v bistvu tvoj???Če hočmo, mamo s sabo tolk dela, da se ven ne vidmo! Vsa jeza, pa nezadovoljstvo...- dejmo kej narest zase- "sranje"po drugih ni ključ do rešitve!!!Sploh pa-SMETKA TU NI ZARADI VAS IN VAŠIH TEŽAV IN SE Z NJIMI TUD(VERJAMEM) NOČE UKVARJAT!!!PUSTITE JO , NO, ŽE PRI MIRU IN DELAJTE V SKLADU Z BONTONOM!(Sej je v knjigah zapisan, če bi ga blo treba mal obnovit).
Sem mal nesramna, kar ni v moji navadi, ampak mislim, da je pa zdaj res že čas za zaključek te in podobnih tem.Če vam Horjul ne sede, imate pa vso pravico iskat žival drugje.
Ja, še to- kakšnega posvojitelja bi pa živali izbrale, če bi ga lahko- prijaznega ali jeznega na cel svet??

Lep pozdrav od posvojiteljice, ki ceni ves Smetkin trud- ne le to, OBČUDUJE GA!!!!
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #32 : nedelja, 06.04.2008 : 14:55:18 »

Kolikor pa sem prebrala na forumu pa niti nisem edina, ki ima tako mnenje.   

morjeSONCE.... zrak svoboda... upam, da boš prebrala tole in razumela. Namreč: nimam neomejenega budgeta, sem privat registrirano zavetišče. Kar pomeni, da občine, s katerimi imam sklenjene pogodbe, več ali manj redno plačujejo 30 dni oskrbe za psa (oskrbe, ne sterilizacij, kastracij in ostalih veterinarskih storitev!! - to plačujem jaz) in 7 dni oskrbe za mačko, ker jim več ne računam, ker sem srečna, da sem sploh uspela dopovedat, da je mačka žival!
Pomagajo tisti, ki želijo. Ko berejo take, pomagajo manj. In posledica? Posledica ni izostanek mojega dopusta, ker ga praktično nimam. Posledica je manj € za njihovo oskrbo. Bi rada, da povem, kaj se zgodi potem?
Upam, da ti je vsaj na smrt žal. Tebi in podobnim, ki delate škodo. Od zdaj naprej bom nastalo škodo ob vsakem takem izpadu dokazovala preko odvetnikov, ker je ne mislim več dopuščat. Firme, ki se ukvarja s kvalitetnim preživetjem živih bitij, ne boste več pljuvali. Upam, da sem jasna in razumljiva.
Logiran

biba
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 105


« Odgovor #33 : nedelja, 06.04.2008 : 19:43:45 »

Smetka, vsekakor si bila dovolj jasna in razumljiva in mislim, da je mnogo več takih, ki nam je popolnoma jasno o čem govoriš. Naj povem le to, da sem jaz osebno zelo ponosna, da Smetko poznam pa čeprav le preko telefona. Horjul je EDINO zavetišče, ki so mu je prvem mestu izključno in le živali. Vsaka čast za vso delo in dobre domove. Upam, da tudi v ostalih zavetiščih pridemo kdaj na tole raven, res srčno upam.

In naj povem še to. Čeprav z Smetko še nisva uspele končati najinega pogovora, ker preprosto ji nimam srca težit, je bila vedno pripravljena pomagati in to ne samo živalicam v Horjulu, ampak čisto vsem in tudi takšnim, ki se nahajo pod oskrbo drugih zavetišč in mislim, da je to dovolj velik dokaz, da so ji pomembne izključno živali, kar je res občudovanja vredno.

P.S: Smetka, mogoče neprimerno vprašanje, ampak tisto glede mačk, kako si jim uspela to razložit? Žalostno res, ampak je žal tako, da večina preferira le eno vrsto živali. So pa na žalost tudi muce, tako kot psi, bitja z srcem in občutji. Upam, da se to nekoč spremeni. Meni prepričevanje o tem...bolj slabo kaže.
Logiran
horvat73
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 217


« Odgovor #34 : nedelja, 06.04.2008 : 20:05:05 »

Od zdaj naprej bom nastalo škodo ob vsakem takem izpadu dokazovala preko odvetnikov, ker je ne mislim več dopuščat.

Pravilno!
Logiran
kaja
Moderator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #35 : nedelja, 06.04.2008 : 20:42:37 »

Ze dolgo nisem nic napisala v horjulske teme, razen kaksno besedico v teme o pasjih varovancih. Imam pa ze poln kufer nekih obtozb in namigovanj na nekaksne zarote Smetke proti krasnim, oh in sploh posvojiteljem. So ze pred menoj napisali, da gredo psi iz Horjula le k posvojiteljem, ki jih po svojih izkusnjah in obcutku izbere Smetka. In ker sem bila dostikrat zraven, ko so se posvojitve izvajale, se veckrat pa zraven, ko so ljudje klicali, da bi radi posvojili kaksno zival, mislim, da vem kaj govorim. In tudi vem kaj govorim, ker poznam Smetko dlje kot vsi na tem forumu.
Ce ima kdo pravi "filing" za zivali je to Polona. In ce kdo zna najt prave posvojitelje je to spet Polona. In spet je ona tista, ki dobiva toliko neumnih, ce ne recem bedastih klicev, mailov in sms-jev vsak dan, da kapo dol, da ni pop****** ze prej. Ce bi mene popljuval vsak, ki ima pet minut casa, bi se preko odvetnikov pogovarjali ze davno prej.

Smetka, jaz te podpiram in te vedno bom.  Smiley Cool
Logiran

urmil
rad pišem
****
Sporočil: 348


WWW
« Odgovor #36 : nedelja, 06.04.2008 : 21:05:38 »

Zadnje čase se pa kar vrstijo razočarani ljudje, ki jim ni uspelo dobiti tega, kar so želeli. Tokrat moram nekaj napisati! Ne razumem kako ste lahko ljudje tako hudobni, brezsrčni in primitivni, da delujete po principu: če nisem teka cucka dobla, bom pa vsaj očrnila zavetišče in jih malo v drek potisnila! A sploh veste kaj lahko te vaše izjave povzročijo?Huh Ne? To, da druge živali, ki še iščejo topel dom ostanejo v zavetišču. Zakaj že? Ker vi niste dosegli tega, kar ste si vpičili v glavo!
Tudi mi smo pred nekaj meseci posvojili kužka v Horjulu in pred tem sploh nismo vedeli, da to zavetišče obstaja. Tako da, NISMO pripadali nobeni izbrani družbi, ampak smo bili popolni neznanci. Za psa smo težili in težili in komaj dočakali dan, ko se je karantena iztekla, morali smo, ne gre drugače, ker smo kužka zares želeli smo čakali in začeli ponavno klicariti po izteku karantene in čeprav smo res zelo gnjavli, je Polona bila zmeraj odkrita do nas in nam je vse potrebno razložila in to v čisto normalnem tonu. Povedala nam je tudi, da ima veliko dela in da naj to razumemo- nismo bili edini, ki smo ji v nekem trenutku težili... Brez problemov smo se dogovorili kdaj pridemo po psa in to izven uradnih ur, ker mi nismo imeli časa- da ne bo kdo rekel, da si Polona ne vzame časa! Na poti do zavetišča sem Polona x krat klicala in vedno se je oglasila ter mi točno razložila pot, saj je bila že tema in sva z očetom lutla tam nekje okrog... Priznam, da sem imela kar rešpekt pred Polono, ker je direktna in upa reči bobu bob, a ko se zagledala našega Bucija in Poloni stisnila roko, sem vedela, da je poštena in da ji je mar za živali! Šele ko smo se odpeljali sem pričela razmišljati o tem koliko dela imajo vsak dan v zavetišču in koliko truda je potrebno vložiti v to, da vse funkcionira tako kot je treba, potem pa še morebitni posvojitelji zahtevajo toliko časa. Tega časa včasih enostavno zmanjka! Tudi Polonin dan ima samo 24ur!
Mi smo srečni, ker imamo našega Bucija!
Hvala Polona in Zavetišče Horjul!
Logiran
pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #37 : nedelja, 06.04.2008 : 22:58:22 »

Enkrat sem sicer na tem forumu že napisala, pa bom še enkrat (včasih se mi je zdelo, da je to nekaj samoumevnega, pa očitno ni): da ne bi kdo mislil, da lahko po netu oz. konkretneje forumih piše in dela glih vse kar hoče, samo zato, ker se skriva za nekim nickom. Vsi ste/smo/so izsledljivi. Zato ne bodite tako pogumni v napadanju nekoga, ki je tu izpostavljen s svojimi polnimi podatki, medtem ko se vi skrivate za nekim imaginarnim imenom. In mogoče si velja zapomnit tudi, da te nepoznavanje zakonov ne reši kazni, ki za krštev le-teh sledijo.

Drugače pa - a si lahko nehate predstavljati, da ste center vesolja in je vse, kar obstaja, namenjeno samo zadovoljitvi vaših potreb?
Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
Sleepy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.129


« Odgovor #38 : ponedeljek, 07.04.2008 : 06:19:58 »

Horjul je EDINO zavetišče, ki so mu je prvem mestu izključno in le živali.

Ko nekoga zagovarjate, počnite to tako, da ne žalite drugih, zlasti kadar to počnete z velikimi črkami. Jaz znam namreč tudi priti do odvetnika...
Logiran
T.R.U.
rad pišem
****
Sporočil: 275


« Odgovor #39 : ponedeljek, 07.04.2008 : 07:49:33 »

..vse skupaj je postalo že neokusno..  sram 

"Pravila" so jasna v zvezi zavetišč in foruma!
Logiran
zalarjeva
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.197


« Odgovor #40 : ponedeljek, 07.04.2008 : 08:58:36 »

Ko nekoga zagovarjate, počnite to tako, da ne žalite drugih, zlasti kadar to počnete z velikimi črkami. Jaz znam namreč tudi priti do odvetnika...
Se strinjam Sleepy. Definitivno ni edino.
Logiran
monikab
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 117


« Odgovor #41 : ponedeljek, 07.04.2008 : 09:27:34 »

In počasi spet prestopa mejo dobrega okusa.... A ni smešno, da se nekdo registrira samo zato, da lahko pljune v širni svet ves svoj gnev, da vesoljnemu svetu obrazloži, kakšna kurčeva krivica se mu je na tem svetu dogodila... Ker nekomu je pa treba povedati o svojem potovanju na drugi konec sveta (s tem mislim seveda enormno razdaljo, ki jo je bilo potrebno premagati zaradi psa) in ti potem navsezdanje pred nosom zaprejo vrata.

Ja pa kaj, Denver, če nimaš/nisi dobila psa. Usmeri svojo energijo drugam, lepo prosim, ker nihče ni željan brati, kako se nekdo po tleh meče, ker mu je padel ego ne vem kam.




 
Logiran
Sleepy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.129


« Odgovor #42 : ponedeljek, 07.04.2008 : 10:06:00 »

Vsak ima lahko dober al slab dan, dobre ali slabe izkušnje. Če bi imeli vsi samo dobre izkušnje, nekaj ne bi blo ok. Najmanj kar bi blo, bi bilo vse skupaj zlagano, ker nismo vsi z vsem kompatibilni (mislim da niti v teoriji to ne bi šlo).
Svoje nezadovoljstvo podkrepit z dvomljivimi argumenti (ali obtožbami) je hudo neokusno, škodljivo in včasih tudi kaznivo. Argumentiranje svojega zagovora z blatenjem drugih pa ravno tako.
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #43 : ponedeljek, 07.04.2008 : 11:05:17 »

Se zelo strinjam s T.R.U - Vse to... je postalo že močno neokusno!

Sem načeloma zelo proti cenzuri, vendar ima vsak forum svoja pravila. In tale forum je - da tako rečem - privat, tako kot je privat horjulsko zavetišče. Predlagam, da zlonamerne, neresnične in škodljive poste administratorji enostavno sproti odstranjujete, naj bodo vidni čim manj časa - vsak klik nanje namreč pomeni še več antireklame. Ker tudi administratorji tu ne visite ves dan, bi morda s klikom na "poročaj administratorju" lahko na tak post opozoril pač prvi, ki ga zagleda?

Samo predlagam... ker nas tudi večina, ki forum spremljamo, verjetno ne mara zgubljat časa z branjem nesmiselnih objav in s stalnim zatrjevanjem, da pa nemara le ni tako hudo, kot se je dotični užaljeni osebi zazdelo.
Logiran
binulja
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.446


Ben


« Odgovor #44 : ponedeljek, 07.04.2008 : 12:31:29 »

Ker smo že zašli v popolnoma neokusne vode, imam za vse željne rdeče preproge majhen nasvet...
Pomatrajte se malo in splezajte visoko na svoj ego...nato se zabrišite dol, na svoj IQ. V primeru, da ostanete pri življenju, se lahko vržete še malo globlje...na svoj smisel za komunikacijo, kulturo, itd. Mislim, da bo padec dovolj globok.
Nesramno in žaljivo, vem, vendar še zdaleč ne toliko kot posti, zaradi katerih se je tema sploh začela.

LP, ada
Logiran

Strani: 1 2 [3] 4   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Vse to ...
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines