mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 06:45:27

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Nosečnica PILAR
Strani: 1 2 3 4 5 [6] 7 8   Dol
Natisni
Avtor Tema: Nosečnica PILAR  (Prebrano 23281 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #75 : torek, 20.05.2008 : 07:00:49 »

meni je to bolano... Angry

Ko bi ti vedela, kaj vse je meni bolno. Sploh takrat, ko sem prepričana, da govorim jasno, razumljivo, nič žaljivo in po slovensko, pa je tako, kot da sogovornika na drugi strani ni. Ker tera svoje...
Logiran

ax.alexia
novinec
*
Sporočil: 4


« Odgovor #76 : torek, 20.05.2008 : 07:22:17 »

Smetka vrjamem, da dobivate bolane klice od ljudi, ki želijo žival posvojiti. In svega in svašta doživite - vsaj kar spremljam forum - v resnici pa more bit toliko hujše za vas.
 Ampak zmotilo me je samo besedni izraz - ker Župco, Reene ni niti malo kej omenjala ali pa zmerjala z vesoljem in boleznijo.... samo to... Če se že pogovarjajte ji lepo povejte. Mogoče je takšna oseba, ki se ji more 3x povedat. Eni so hitro dojemljivi eni pa rabijo kar nekaj časa in vrjetno je to v tem primeru. Ampak dejte na lep način...
 Drugo pa vam dam itak prav!
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #77 : torek, 20.05.2008 : 07:29:48 »

No, mogoče je pa čas, da meni kdo razloži, zakaj bi jaz morala razlagat vedno znova po trikrat, zakaj bi jaz morala biti vedno razumevajoča, zakaj bi jaz morala vedno.... karkoli že? A? Zakaj že? Pa kaj, a mi na čelu piše, da sem magnet za takšne, ki ne razumejo slovensko, podano vljudno in kulturno??
Logiran

skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #78 : torek, 20.05.2008 : 07:31:14 »

... Eni so hitro dojemljivi eni pa rabijo kar nekaj časa...
eni pa sploh niso dojemljivi ali pa nočejo biti Wink
Logiran

ax.alexia
novinec
*
Sporočil: 4


« Odgovor #79 : torek, 20.05.2008 : 07:37:53 »

Samo svoje mnenje sem dala, kar me je zmotilo.
Kakorkoli že... naj ne bo ta tema nečemu drugemu namenjena.. Wink
Naj bo tema namenjena PILAR, ki išče dom, kjer bodo obiski dobrodošli.

Lp,A.
Logiran
majas
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.324


« Odgovor #80 : torek, 20.05.2008 : 07:38:08 »

ne razumem ene stvari: zame je pogodba - pogodba. pa naj gre za kakršnokoli stvar/bitje. ko sklepamo naročniška razmerja za razne nežive stvari npr. telefoni, internet, šparanje v banki... nihče niti ne pomisli, da bi poskusil spreminjati pogoje, ki so zapisani v pogodbi; če mu ni všeč gre drugam ali pa se sprijazni z postavljenimi pogoji in ne rine z glavo skozi zid. in ko pride do res pomembne pogodbe - pogodbe, s katero v svoj dom sprejmeš živo bitje, ki bo s teboj bivalo še mnogo let, takrat pa se sme komplicirati Lips Sealed. ne razumem. saj nihče nikogar v nič ne sili. če se ne strinjaš z pogodbo, ne posvoji živali. ni pa treba dodatnega dela dajati ljudem, ki že tako ali tako kar naprej delajo in se trudijo, da bi žival dobila dom, ki ustreza njihovim merilom (in s tem seveda živali). in kaj je tako groznega pri pogodbi - živali je treba omogočiti kvalitetne življenjske pogoje in VARNOST. res pravi bau-bau. sama bi bila preverjanja pogojev bivanja moje posvojene živali vesela - hvaležna sem vsem, ki so poskrbeli, da je moj kuža, še preden je postal moj, dobil možnost preživeti, biti zdravljen... da ne govorim o tem kolikšne količine ljubezni je bil deležen in koliko je zavetišče to stalo - kako naj ne sprejmem ljudi, ki so vse to storili za mojega kužka z odprtimi rokami? zame, po pravici povedano niso tujci.

No, mogoèe je pa èas, da meni kdo razloži, zakaj bi jaz morala razlagat vedno znova po trikrat, zakaj bi jaz morala biti vedno razumevajoèa, zakaj bi jaz morala vedno.... karkoli že? A? Zakaj že? Pa kaj, a mi na èelu piše, da sem magnet za takšne, ki ne razumejo slovensko, podano vljudno in kulturno??

mogoče si nick lahko spremeniš v Magnetka? Smiley
lp, tebi in vsem v Horjulu maja Smiley
Logiran
skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #81 : torek, 20.05.2008 : 07:53:28 »

... išče dom, kjer bodo obiski dobrodošli.
Po tem sploh ni potrebe Smiley

Nekatere posvojitelje "mojih" mačk nisem obiskala niti enkrat. Zakaj? Zato ker sem vseskozi na tekočem: Me kličejo, ko imajo kakšno težavico in tudi kar tako, ko se jim kaj dogaja. Ali pa samo zato, da sporočijo, da je vse ok. Taki po navadi tudi redno pošiljajo slikice iz katerih je razvidno v kakšnem stanju je mačka. Zato zaenkrat sploh ni potrebe po fizičnem preverjanju. Ker sem še frišna v tem poslu, ne vem kako bo to čez 5 ali 10 let, ko bo mačka "že stara" . Vsekakor nisem tako naivna, da ne bi vedela, da se bo to prej ko slej prenehalo, ampak ok. Zaenkrat je tako. Tiste, kateri so od mene dobili mačko in se nič ne javijo ali poročajo, hja, k tistim se bo pa treba odpravit...

Če smo že zabluzili...  Wink
Logiran

Sleepy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.129


« Odgovor #82 : torek, 20.05.2008 : 08:19:49 »

 Undecided pridna, še dobro da sem napisala kaj je zame sprejemljiv kompromis in kaj je bistvo preverjanja.... in da niti s črko nisem podvomla v pogoje oddaje. Nisem nikjer napisala, da je treba debatirat o bivalnih pogojih - jaz tudi ne bi.
Jasno, da se Pilar oddaja pod takimi in nič drugačnimi pogoji. Težko bi se v tem trenutku spomnla večjega nesmisla kot je s tal pobrat polomljeno muco, jo pozdravit, potem pa oddat nekam, kjer ne bo 103% poskrbljeno za njeno varnost. Ne vem - a slučajno kdo dvomi v smiselnost pogojev pod katerimi se oddaja? Jaz niti slučajno!
Tudi nimam pojma, če je renee primerna posvojiteljica, ker je ne poznam, o pravilnost odločitve zdaj ali kadarkoli kasneje niti slučajno ne dvomim. "Moj" kompromis se je nanašal na točno določen detail, ker sem pač privacy freak. Recimo, da bi se mi zdelo, da paše Pilar k nam. Dvomim, da bi se ti zdela neprimerna posvojiteljica. Iskreno verjamem da določila o preverjanju v pogodbi ne rabim. Pravzaprav ne rabim niti pogodbe. Pa ker že mora bit, potem bi pričakovala dorečen kompromis v zvezi s preverjanjem - torej prideš nenapovedano, jaz pa ti mačko prinesem pokazat do vhodnih vrat. Enako bi verjetno nardila, če bi prišla ponjo - z boksom do vhodnih vrat. Če to ne bi blo mogoče doseč, bi Pilar ostala tam kjer je. U bistvu nič takega, ker je muci prav dobro tam kjer je.
Verjamem, da takih "norcev" ni veliko, mogoče pa je še kje kašen, ki izpolnjuje vse ostale pogoje. Bi blo škoda, da okoli stvari, ki pravzaprav z odgovornim skrbništvom in bivalnimi pogoji nima veliko, ne bi blo mogoče doseči sprejemljivega kompromisa za obe strani. Sicer pa Pilar pri tebi nič ne fali, jaz je niti ne oddajam niti ne posvajam in mi je pravzaprav lahko vseeno za tole.

Renee, a so te vesoljci napadli al je to kaka bolezen? Huh
Hm.... mene marsovci niso napadli, so me pa sem dol vrgli (pravijo  Roll Eyes) (   se mi ne sanja zakaj in mam domotožje  Wink ) Sem pač samo privacy freak, in ja, mene tudi poštar moti. Tam ima nabiralnik, pa naj vrže notri kar je za vršt.
Logiran
pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #83 : torek, 20.05.2008 : 08:48:39 »

Sem imela spisan ze dolg kometar, pa sem raje zbrisala. Zanima me samo, od kje ideja, da je renee zelela kakrsenkoli kompromis? Ob prvem, drugem ali tretjem klicu? In od kje ideje, da zelim komurkoli hodit po stanovanju in/ali spalnici? in kdo je rekel, da bi macka sploh sla tja, tudi ce ne bi bil kamen spotike preverjanje?  Jst sem jasno povedala ze po njenem javljanju na forum, da macka tja ne gre, ker ne bo verjetno notranja. Ampak bo notranja.
Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #84 : torek, 20.05.2008 : 09:09:52 »

Iskreno verjamem da določila o preverjanju v pogodbi ne rabim. Pravzaprav ne rabim niti pogodbe.

Verjamem, da ti ne rabiš pogodbe. Takega mnenja je marsikateri potencialni posvojitelj. Rabim jo jaz.
Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
renee
novinec
*
Sporočil: 4


« Odgovor #85 : torek, 20.05.2008 : 09:12:31 »

Ker mačka ni v zavetišču pač pa pri meni doma - v mojem zasebnem prostoru (kar renee ni niti najmanj motilo, nasprotno, celo zelo agresivno se je najavila).

No, vidiš, pridna, o takem vdoru v zasebnost sem govorila. Zdaj me vlačiš po netu kot kakega zločinca. Potem, ko sva nekaj minut govorili po telefonu in ko sem ti jasno povedala, da zaveza, da ob vsakem času pustim vstopiti v stanovanjem tujim ljudem zame žal ne pridev poštev. Sama ne hodim po tujih hišah in stanovanjih in pri meni so dobrodošli vsi prijatelji, tujci pa ostajajo pred vrati.

Jaz sem tvojo telefonsko številko dobila v zavetišču, če te je klic tako zmotil se opravičujem, urediti moraš pač v zavetišču, da telefona ne bodo dajali vsakomur.

Pozanimala sem se za posvojitev, predstavila po telefonu s polnim imenom in priimkom (kar zate ne morem reči!), in ko sem ugotovilla, da žal ne bo šlo, sem to tudi jasno povedala in tudi navedla razlog. Vstopa v hišo ljudem, ki jih ne poznam, ne dovolim.

Druga varianta bi seveda bila, da hinavčim spredaj in zadaj, pridem po mačko, podpišem pogodbo in ko bi se kdo narisal na vrata rečem, da naj teče po sodni nalog ... Za svoj odkrit odgovor, ljubitelji živali, ste me dobro "oprali" . Če bi izbrala hinavščino in laž, bi bila junakinja v očeh malodane vseh ... Žalostno.

Kaj sicer misliš z agresivno najavo ne vem, bi bilo pa zanimivo, da nam to pojasniš, da drugi potencialni posvojitelji ne bodo storili enake napake, kot sem jo jaz.

Morda pa bi veljalo razmisliti tudi o tem, da niso vsi ljudje slabi, da si pošten odgovor, kakršenkoli že je, zasluži vsaj to, da jih ne blatimo.

V nečem, pridna, pa sva si medve res zelo podobni: obe namreč misliva, da so mačke boljše od ljudi.  In tudi ta dogodek me je utrdil v tem prepričanju. Kajti mačke spoštujejo svoj in tuj teritorij.


Logiran
Sleepy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.129


« Odgovor #86 : torek, 20.05.2008 : 09:28:56 »

Eh, najbrž pišem marsovsko. Od kod ideja, da ima moje pisanje karkoli z renee? Me res sploh ne zanima zakaj kdo je in zakaj kdo ni primeren posvojitelj.

Verjamem, da ti ne rabiš pogodbe. Takega mnenja je marsikateri potencialni posvojitelj. Rabim jo jaz.
Ne, za mački pri meni zagotovit najmanj tak dom kot ga ima pri tebi, je ne rabiš niti ti. Pa to sploh ni pomembno. Primernih in dobrih posvojiteljev primankuje!!! Če je nekdo primeren pri vseh točkah pogodbe, je pa privacy freak, ga določilo o preverjanju ne bi smelo ustavit, pač bi (po moje) moralo bit obema stranema v interesu dosešt kompromis.
Sicer se me pa tole res sploh ne tiče.
Logiran
pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #87 : torek, 20.05.2008 : 09:30:35 »

Pa, a mi beremo isti tekst? Kaj bi rada renee? Da se ukvarjam s tabo? Da ti razlozim do picice natancno, kako se po telefonu pogovarja in kako se (za moje pojme) posvaja macko? Da ti napisem se enkrat, da macke ne bi dobila niti v primeru, da bi se strinjala s preverjanji? Da sva zakljucili pogovor, ker si povzdignila glas (da se lepo izrazim)? Da sem do tega trenutka po telefonu kuluturno, potrpezljivo in razumljivo razlagala zakaj macke ne dobite? Da ti je Smetka ze prej 2x razlozila, da macke ne dobis? In besede kot so "zlocinec" in "junak" ne spadajo v posvajanje zapuscenih zivali. Mislim, pa kaj vam je ljudje? A se zafrkavate?

Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #88 : torek, 20.05.2008 : 09:36:17 »

Eh, najbrž pišem marsovsko.

Mam enak obcutek. A si prebrala, kaj sem napisala? Torej?

In jst rabim tudi zate pogodbo. Tudi za mojo najboljso prijateljico rabim pogodbo. Ja? Kaj ni jasno? In sicer, ce se te ne tice in to tako vztrajno ponavljas, potem pa nehaj. Posvojiteljem svojih zivali tocno razlozim pogodbo - clen po clen in tudi nacin in smisel preverjanja. Zato res ni treba vec komenirat tega.
Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
morjeSONCE
novinec
*
Sporočil: 23


« Odgovor #89 : torek, 20.05.2008 : 09:41:35 »

 
da zaveza, da ob vsakem času pustim vstopiti v stanovanjem tujim ljudem zame žal ne pridev poštev. Sama ne hodim po tujih hišah in stanovanjih in pri meni so dobrodošli vsi prijatelji, tujci pa ostajajo pred vrati.
Mislim, da pri tistemu, ki mačko posvojiš ti je prijatelj na nek način. Jaz sem podpisala 2 pogodbi različnih društev - kar pomeni 2 obiska različnih ljudi.
Pri pridni sem bila in me je zelo lepo sprejela, pa je bilo možno, da sem zmotila njen vsakdanjik ampak ji ni bilo pomembno in si je vzela čas. Prav tako sem bila še pri bini in zmagotu - vsaka me je zelo lepo sprejela. In jaz bom tudi njih sprejela, ko bodo vstopili čez prag hiše, ker vem, da vsaka muca/muc, ki jo imajo v začasni oskrbi je za njih nekaj posebnega in jim je lepo videt, da se imajo muce prav tako fino kot so se imele pri njih. In še to - prišli bodo k mucam na obisk ne k meni  Wink

Logiran
Strani: 1 2 3 4 5 [6] 7 8   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Nosečnica PILAR
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines