mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 23:13:53

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Nosečnica PILAR
Strani: 1 ... 3 4 5 6 7 [8]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Nosečnica PILAR  (Prebrano 23277 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
NusaInKlaj
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 316


« Odgovor #105 : torek, 20.05.2008 : 15:35:03 »

Mogoče bi se kakšnemu lahko izognili, če bi nekje prav na vrhu forumov v debelem tisku na kratko in jasno objavili svoje osnovne in nespremenljive pogoje, na primer: Obvezen je podpis pogodbe s takimi in takimi določili; Posvojitelj se strinja z občasnim preverjanjem; Mačke iz zavetišča Horjul se nepreklicno oddajajo samo za v stanovanje.

Mislim, da je Smetka malo prej napisala, da se členi iz pogodbe, naprimer obvezno bivanje v stanovanju, ne objavljajo, ker bi se morebitni posvojitelji vnaprej seznanili z pogoji posvojitve in konec koncev bi bilo pol vprašanje, če bi se posvojitelji držali stvari, ki jih na začetku veselo podpišejo.
Logiran
sarabenji
odvisnež
*****
Sporočil: 818


« Odgovor #106 : torek, 20.05.2008 : 15:39:03 »

Drage Mačjeljubke!

 Včasih smo malce izgubljeni. Na začetku, na primer, vsaj jaz nisem vedela niti tega, da živali na strani Zavetišča sploh niso v Horjulu, ampak pri skrbnicah doma, mogoče čisto na drugem koncu Slovenije.

si pa še vedno malce izgubljena, kaj? hehehe... tle si pa po mojem malo pomešala razna društva pa zavetišče horjul... Wink

Logiran
catjusa
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 532


« Odgovor #107 : torek, 20.05.2008 : 15:39:55 »

To je že res Smiley jaz sem govorila o telefonski št. in uradnih urah... sicer pa ti že ob prvem telefonskem pogovoru povedo njihove zahteve, pa potem ko prideš "podpisat" jo prebereš in če se ne strinjaš ne podpišeš tako kot vsako drugo pogodbo...

Simpl...
Logiran
Mateja4
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 141


« Odgovor #108 : torek, 20.05.2008 : 15:52:50 »

Da, Sarabenji, še sem malo izgubljena, pa vidim, da ne le jaz, zato pa sem se tako razpisala, da bi bilo mogoče izgubljenosti manj. Sicer pa - ali smo tule v arhivu Zavetišča Horjul? Ali smo na strani muce Pilar? Ali je torej muca Pilar zdajle v Horjulu? Kolikor sem uspela razbrati iz predhodnih pogovorov, ni.
Logiran
Patapižu
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.246


« Odgovor #109 : torek, 20.05.2008 : 16:06:45 »

Eh, zdaj pa že nekaj brez veze komplicirate! Roll Eyes
Logiran
the_girl
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 996


« Odgovor #110 : torek, 20.05.2008 : 16:08:32 »

Mateja... bom poskušala razložiti.
Imaš oddelek Kajin kotiček in eden od delov tega oddelka je Zavetišče Horjul. Zavetišče Horjul ima objavljene teme od psov in mačk, ki so v njihovi oskrbi. Večinoma so nastanjeni v zavetišču pri Smetki/Poloni (ki je vodja zavetišča), le redko pa pri kateri od pomočnic/prostovoljk (Pilar je pri pridni). Zavetišče Horjul pa ima tudi licitacije - tam so objavljene teme od licitacij, s katerimi lahko pomagaš varovancem zavetišča. Potem je tudi arhiv zavetišča Horjul - tam so teme, ki niso več aktualne (živali so posvojene ali pa teme pogovorov na njihovih straneh preidejo popolnoma drugam kot je treba in se za tisto žival odpre nova tema - tako je tudi za Pilar sedaj odprta nova tema). Obstaja še ena tema v okviru tega zavetišča in sicer Horjulčki se javljajo iz novih domov, kjer so objavljene teme psov in mačk, ki so že v novih domovih, njihovi skrbniki pa poročajo kako se imajo Wink

V Kajinem kotičku pa najdeš tudi temo muce - tam pa so objavljene muce, za katere skrbijo društva za zaščito živali in le-te muce so pri prostovoljkah (zmago, skogkatt, arončka, pridna, helena, aussie itd.) Oddajajo pa se preko različnih društev: Jesenice, Šnoflja, Žverca, za pomoč živalim Slo, Trbovlje, Ljubljana, Velenje,....

Upam, da je bilo to sedaj kaj bolj razumljivo? Kajin kotiček sicer zavzema tudi oddelek za pse, zaščito živali itd.

Počasi se boš orientirala in tudi spoznala kdo na forumu je kdo, kako so osebe povezane med seboj itd. (Xena recimo tudi večkrat pove kaj o kakšni živali iz zavetišča Horjul, pa kakšno sliko nalepi; pa Gargamel prav tako in še katera - in one pomagajo v zavetišču, poznajo tamkajšnje živali itd.).

Saj bo! Wink
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #111 : torek, 20.05.2008 : 16:18:39 »

Mateja4, razumem vsako normalno podano mnenje, morda se ne strinjam, nikoli pa ne skačem v luft za brezveze ali zgolj zaradi nevednosti tistega, ki sprašuje. Mnogokrat oddam žival posvojitelju, s katerim ne bi šla na kavo niti si ne želim več stikov, kot je nujno potrebno. Cela reč lahko nastane le zaradi pomanjkanja kulture dialoga, to je vse. Pa bontona... namreč, tisti, ki kličejo ob 23-ih in ni nič nujnega, zagotovo ne slišijo tistega, kar želijo.
catjusa, preden pozabim; uradne ure so objavljene, imamo jih od ponedeljka do petka od 8.30 - 12.30. Pokliče pa lahko kdorkoli kadarkoli; in jaz se moram javit, ker ne morem vedet, da me ob 23-ih kliče neotesanec za brezveze. Lahko bi bil namreč kadarkoli tudi policist, ali pa kdorkoli, ki je naletel na poškodovano žival. Dežuram namreč 24 ur na dan 365 dni v letu.
Mateja4, živali imam objavljene na moji spletni strani. Ker jih želim bolje predstavit, mi je Jana odstopila prostor za ta kotiček. Če torej na moji strani klikneš na fotko ali več informacij, te prestavi na mojpes.net v moj kotiček, ki je razdeljen tako, kot je. Mislim, da je dobro tako in da je po nekaj obiskih jasno, kje je kaj. Mačke, ki so zavetiške, so le na treh mestih: pri zmagici v Kranju (običajno kakšna kranjska, za katero zavetišče prevzema stroške v povezavi z občino, vendar je mačka "namenjena" sterilizaciji in vrnitvi v naravo, pa jo zmagica vseeno vzame do oddaje), ali pa pri pridni. Večina zavetiških mačk (vse, pri katerih ni zapisana pridnina ali zmagičina tel. št.) se tudi fizično nahajajo v zavetišču. Oddajajo se že vrsto let izključno za notranje s podpisom pogodbe, vendar tega res nisem želela izpostavljat, ker si ne moreš niti mislit, kaj vse doživiš ob posvajanju. Zdaj bo očitno drugače, pa bom pač še bolj pozorna.
Praviš, da gre tolikokrat le za nesporazume. Do sedaj vem le za enega in sicer s forumovko, ki ima dve posvojeni muci in zanju dobro skrbi. Se zavedam, se zgodi, popolni pač nismo. Ampak ne tolikokrat. Se je prevečkrat izkazalo, da ni bil le nesporazum, čemur sploh ne bi posvečala veliko časa, če ne bi "nesporazum" prinesel rezultat v obliki mrtvih bivših varovancev. Povoženih, ustreljenih, zastrupljenih itd. Ne vem, težko pozabiš, da si oddal mačko, pa jo je bivši mož posvojiteljice iz maščevanja razčetveril.

Ne bom več razpravljala preveč. Čisto preveč kilometrine je za mano, da bi si delala čire na želodcu zaradi takih, ki mislijo, da hočem štafnat po njihovi spalnici. Pazimo, kako se obnašamo, in pričakujemo, da se bodo tudi drugi do nas tako.
Logiran

Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #112 : torek, 20.05.2008 : 16:23:24 »

Še to: temo sem preselila v arhiv. Brisat je ne želim, ker bo morda za koga koristna. Odprla sem novo temo, v kateri Pilar išče dom in nič drugega. Tam bodo brisani morebitni posti, ki se na to ne bodo nanašali in se nahaja v "aktivnem" delu tega kotička.
Logiran

moonbeam
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.289


« Odgovor #113 : torek, 20.05.2008 : 16:32:07 »

Smetka potem si se ti tudi strinjala s pogodbo, ko si posvojila Minga Wink  Upam da se nisi fejt upirala. Saj veš, da je to v dobro živali  Smiley
Kdo bo pa tebe obiskal doma za kontrolo  Roll Eyes  Po temah sodeč vidim, da ljudje kr naprej hodijo k tebi. Po mojem ti skrivaš doma nekaj ... recimo še 30 živali.  Cheesy 
Če se kdaj izgubim in se ne spomnem imena, upam da me peljejo v Horjul  Tongue
Logiran
Mateja4
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 141


« Odgovor #114 : torek, 20.05.2008 : 16:35:56 »

Res hvala za vsa pojasnila - sem vam hotela pomagati, da bi imele manj dela z razlaganjem, zdaj ste pa še zame posebej potrudile! Smiley No, upam, da bo tema v poduk še kakšnemu novemu obiskovalcu.
Logiran
sarabenji
odvisnež
*****
Sporočil: 818


« Odgovor #115 : torek, 20.05.2008 : 17:58:48 »


Žal pa svoje zasebnosti do te mere, da bodo neznanci vstopali v mojo spalnico pod pretvezo, da pogledajo, če dobro skrbim za Pilar, nisem pripravljena razkriti.


v tretje gre rado, pravijo. pa poskušam še v tretje (obljubim, da zadnjič) izvedet, če se renee zaveda, kako žaljivo je to napisala?

torej: renee, se morda zavedaš, kako žaljiva podmena je to?
ali drugače: kaj točno si imela v mislih - kaj naj bi osebje zavetišča v resnici zanimalo, ko bi prišli gledat tvojo mačko?


renee, veliko zadev si napisala tule, veliko lepih postov (tvoji prvi so mi bili zelo všeč) in veliko grdega obtoževanja oseb, ki jih maksimalno spoštujem (in mi zato seveda niso bili niti najmanj všeč). verjetno te ne bo stalo preveč napora, če stipkaš še tisti dve dodatni besedi, ki bi meni, ki si tako zelo želim slišat odgovor, dali vedeti, če si to o pre-tvezi kar na-tvezila, ker si se pač zatipkala, si nameravala koga načrtno užaliti, resno misliš, da koga zanima tvoje stanovanje od znotraj ali je kaj tretjega. skratka, en sam vztrajni firbec me je. Smiley  Smiley

bom vesela, če mi boš omogočila, da bom končno lahko mirno spala in mi odgovorila na moje preprosto vprašanje (glej zgoraj) Smiley
Logiran
m.Sara
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 85


« Odgovor #116 : torek, 20.05.2008 : 20:26:25 »

Jaz pa z veseljem povabim vse punce, ki ste kakor koli pomagale naši lubici Okici (pri reševanju, lovlenju, dogotrajnem nameščanju, socializaciji, stroški...) pa tudi vse tiste, ki pomagate drugim živalim v svoj dom. Za vse vas so moja vrata vedno odprta, ker do vas čutim globoko spoštovanje in nikakor mi niste tujke, pa tudi če vseh sploh še nisem videla. Wink

Logiran
MaxyTT
odvisnež
*****
Sporočil: 541


« Odgovor #117 : torek, 20.05.2008 : 21:03:50 »

Bom čisto na kratko in kar po domače povedala - prav bedno se mi zdi, da folk najprej sam sebi v prid napiše cel hvalospev in potem, ko jih nekdo iz utemeljenih razlogov zavrne, naredi iz tega cel halo zaradi užajenosti. Itak da v vsem ostalem popolnoma podpiram Pridno in Smetko.

Tista izjava, da "bodo neznanci vstopali v spalnico pod pretvezo, da pogledajo..." Pa koga briga tvoja spalnica? In tako kot je rekla že Sarabenji, pa tudi že kdo prej - kaj naj bi osebje zavetišča drugega zanimalo kot žival, ki si jo posvojila? In neznanci? Kakšni neznanci? Ti "neznanci" so Pilar,kateri si na začetku pisala oh in sploh pisemca, pobrali s ceste, jo zdravijo, negujejo, hranijo, crkljajo ... Enako velja za vse živali v zavetišču! A se ti sploh zavedaš, da gre za ljudi, ki vso svojo energijo in finance usmerjajo v te zapuščene živali! In zate so neznanci? Ej, odnos, ki ga imajo Smetka in ostale njene, tudi po posvojitvi, je ZLATA VREDEN in NEPRECENLJIV, saj se nanje lahko zaneseš in jih prosiš za nasvet in pomoč tudi po posvojitvi. In ti se jih drzneš tretirat kot neznance, ki naj bi jih v tvoji spalnici brigalo vse kaj drugega kot žival, ki si jo posvojila?!?!? Ma daj, res, zresni se!

Če bi bila pametna, bi bila tega kvečjemu vesela, saj bi obisk lahko izkoristila za prijeten pogovor ob kofetku.

LP

Logiran
catjusa
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 532


« Odgovor #118 : sreda, 21.05.2008 : 07:02:48 »

smetka: vem, sem jest to naknadno opazila, ker sem s klikanjem direktno našla forum ne pa uradne strani Smiley se pradoniram
Logiran
Strani: 1 ... 3 4 5 6 7 [8]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Nosečnica PILAR
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines