mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 23:22:25

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Tema: Naš angleški bulldog.
Strani: [1]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Naš angleški bulldog.  (Prebrano 4612 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
gridzo
novinec
*
Sporočil: 1


WWW
« : nedelja, 04.09.2011 : 09:28:58 »

Lep pozdrav!!!
Doma imamo 1,5 leta starega angleškega bulldoga, pred prebližno enim mesecem je začel pes odhajati od doma takoj, ko ga nihče ni posmatral je ušel k sosedu prvo opavil svoje markiranje in nato ocvrl proti drugemu sosedu kjer imajo tudi psa.
V preteklosti tega ni nikoli delal, na naši parceli je bil vedno je bil prost  in nikoli ni šel dlje kot  do meje parcele. Na povodcu je bil samo ko smo šli z njim na sprehod.
Moja žena je trenutno sama doma z otrokom in psom, ker sem jaz v tujini in pridem domov šele konec meseca. Sedaj ko so zunaj čez dan in ko se igrajo s psom ni problema ampak takoj ko pa ga pustijo kakšno minuto samega pes uide po svoji prej omenjenih opravkih .Žena je  kupila tisti povodec ki se podaljšuje, ker je rekla da ga si ga veš ne upa spustiti dol iz povodca.
S tem da pes gre ko ostane sam sem mislil, da gre takrat ko so zunaj in se za kakšen trenutek ali dva nihče ne ukvarja z njim (to je lahko samo par minut max 3.), bo pes ušel, zaradi tega je žena kupila flexi, da ko ona skoči v hišo in podobno ga priveže da pes ne ugre.Flexi pa ima da se vseeno lahko giblje dlje kot pri normalnem povodcu.Samo takrat ga priveže na povodec in seveda ko gredo na sprehod.Tudi ko dela kaj okoli hiše (kosi, obdeluje vrt, itd), ima sedaj psa prevezanega na flexi, kar pred tem ni bilo potrebno saj je vedno bil pes spuščen na parceli in ni šel nikamor.
Mene ni doma že prebližno 3 mesece in zato se obračam po pomoč na vas, ki imaste kaj več izkušenj s tem. Žena je rekla da se je že zanimala kaj bi bilo to in so ji rekli da je to zaradi tega ker se psi ta čas gonijo, v kolikor je to vzrok tega  me zanima kako dolgo bo to trajalo in kako to preprečiti.
Za vaš čas in trud ter pomoč se vam zahvaljujem.
Logiran
Vesna(DZZŽK)
novinec
*
Sporočil: 20


WWW
« Odgovor #1 : nedelja, 04.09.2011 : 09:43:42 »

Potepal se bo toliko časa, kolikor se psice gonijo, to je okoli 3 tedne, samo se ne gonijo vse psice hkrati, tako da se zna zgodit daq se bo večino leta gonil. Če je pač res vzrok temu to potepanje. Moja kolegica je svojega maltežančka pri 1,5 leta, ko je tudi on prvič ušel z neograjene parcele po vasi do gonečke, dala kastrirat in ima sedaj spet mir, pes od kastracije še ni pobegnil v vas.
Logiran
miskica
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.338


« Odgovor #2 : nedelja, 04.09.2011 : 09:55:29 »

Potepanje lahko preprečite s pasjetesno ograjo okoli parcele, varnim privezom za psa v času, ko je na vrtu (npr. zajla), in tudi kastracija bi bila koristna, če psa ne vodite na razstave.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #3 : nedelja, 04.09.2011 : 10:29:50 »

No ja, psi se potepajo tudi iz dolgega časa in brez nadzora jim to pač vsakokrat omogočimo. Brez nadzora pomeni tudi samo "stran pogledat".
Pomaga ne nič drugega, kot nadzor, pa kakorkoli bomo obračali. Zdaj je sprobal, da se pri sosedih "dogaja" več zanimivega kot doma, zato pomeni nadzor ograjo ali štrik. Do tja, ko bo ušel pred vašimi očmi, je namreč samo korak.
Logiran

Strani: [1]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Tema: Naš angleški bulldog.
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines