mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 12:32:45

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: lovec ustrelil psičko
Strani: 1 2 3 4 [5] 6   Dol
Natisni
Avtor Tema: lovec ustrelil psičko  (Prebrano 24458 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #60 : torek, 08.07.2008 : 15:11:56 »

Ja kaj pa jaz vem kako kdo trenira prinašanje. Sem pa videla prinašalce, ki so med takim bolj diletantskim treningom pridno lovili race (nekatere race so na ljudi navajene in se niti slučajno ne speljejo stran, se zdi da zanalašč pridejo firbcat) ali pa so prinosilo bolj odnašali kot prinašali. Če delaš tako kot je treba in imaš odpoklic narejen, potem fleksa seveda ne rabiš.
In ja, lovci zelo dobro poznajo pse, ki zahajajo v njihovo lovišče.
Logiran
luka
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 906


« Odgovor #61 : četrtek, 10.07.2008 : 12:32:00 »

king-roy,
eno je treniranje psa in nekaj povsem drugega je spuščanje psa v gmajno. Tudi sam sem večkrat na treningu s prijateljem ki je lovec, vendar je njegova psička spuščena samo med treningom, drugače pa je strogo na povodcu, čeprav odlično obvlada odpoklic. Se zaveda kaj sme in česa ne sme.
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #62 : četrtek, 10.07.2008 : 14:12:24 »

Kakorkoli, nima kaj streljat.

Pa naj zaračuna kazen, če vejo čigavi psi se podijo za srnami...

To bi bilo čisto pravično.

Sicer pa tudi reševalci treniramo v gozdu iskanje in pregledujemo površine. In psi se MORAJO oddaljevati in biti samostojni. Izgleda pa kot bi vohali za srnami. A to pomeni, da jih lahko kar postrelijo, ker tako izgleda?
In so lahko kar prepotentni?!

Ma ga fentam v afektu ali pa tako oskubim na sodišču, da bo še gate prodal!

Psi šibajo po gmajni levo desno, človeka redko vidiš. Terene moramo redno menjavat. Sicer ne gremo na znana lovišča, oz smo dogovorjeni z lovci, kjer smo se že srečali.

Eden je sicer ob prvem srečanju hotel nazjat vse po spisku pa celo iskali nismo (še). Ta bi verjetno, če bi bil s puško celo streljal, vsaj take izjave je dajal in bentil, ker smo ga zmotili še preden se je spravil k "delu" (hudo delo ni kaj).
Ampak si je premislu, ko je slišal s kom se pogovarja (pa nemislim na to, da smo reševalci)

Skrajni debil in točno tak, ki misli, da če ima puško, da se ga moramo vsi bat. Dovolje oz. preveč je eden na 1000 lovcev.

Kaj pa če psa sprehajaš dejansko na štriku, ali pa si 10 m malček nižje, pa se te ne vidi zaradi grmovja, kreten od lovca strelja na psa in zadane tebe?!

Meni je recimo čisto logično, da če je pes, da bo tudi lastnik kje v bližini. Kako pa vejo, da ga ni?

Slišala oz. brala in celo po TVju sem vidla že marsikaj. Celo to, da je lovec ustrelil psa na povodcu otroku! In tudi, da je ubil lavinskega psa 100m od zadnje hiše med tem ko se je igral s psičko!!!

Ne mi reč da je to normalno.

Orožje je hudičevo odgovorna zadeva in skrajno nevarna! Celo med sabo se pobijajo! Na lastne otroke ali očete streljajo!!!

Nima ga kaj uporabljat če ni 100% da strelja na bolno divjo žival ali kako naj bi izbirali žrtve zaradi (večinoma) želje po ubijanju.

PS: Jih poznam kar nekaj ki so krasni. Da ne bo kdo mislil, da jih ne poznam in da samo pljuvam...
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #63 : četrtek, 10.07.2008 : 14:21:15 »

Psi, ki prosto delajo v lovišču so označeni. Reševalni imajo (oz naj bi jih imeli) oprtnice, lovski pa posebne ovratnice.
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #64 : četrtek, 10.07.2008 : 14:50:47 »

Psi, ki prosto delajo v lovišču so označeni. Reševalni imajo (oz naj bi jih imeli) oprtnice, lovski pa posebne ovratnice.

Točno tako.

Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #65 : petek, 11.07.2008 : 08:16:15 »

Pri nas psi delajo brez nič.

In take so zahteve tudi na izpitih, ki jih je treba opraviti, da sploh lahko pomagaš v akciji. Tako, da nikogar ne poznam, ki bi treniral z optnicami.

Sicer pa sem mnenja, da bi morale biti obvezne.
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #66 : petek, 11.07.2008 : 08:42:58 »

Za izpit. tekmo se ponavadi ve- ker je prijavljena.

kar se pa samih treningov tiče, pa ne vidim ovire, zakaj  ne.

Ok recimo trening vodno delo. Jaz snamem vse( zaradi varnosti).

Je pa čisto drug izgled- če ima pes nekaj na sebi.... tako se že na daleč vidi ,da ni "kar en klatež".
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #67 : petek, 11.07.2008 : 16:11:58 »

Kakorkoli, če bi kdo streljal, bi ustrelu marsikaj zraven.

To se ne sme.

Logiran
Nataša47
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 51


« Odgovor #68 : ponedeljek, 14.07.2008 : 06:57:35 »

AngSeter, se popolnoma strinjam s teboj.

Kaže pa, da naša zakonodaja zopet ni usklajena. V zakonu o zaščiti živali točno piše, da lovec ne sme ustreliti psa in da se to smatra za mučenje živali in je predpisana kazen, lovski zakon pa to menda dovoljuje.
Meni je čudno to, da lovci ščitijo iste živali, ki jih potem veselo streljajo. Meni se vse zdi tako, da z orožjem ščitijo svoj šport. Ne verjamem jim, ko trdijo, da ščitijo živali. Pred kom, neki! Tudi hranjenje pozimi je menda čisto neprimerno. Divjad je opremljena zato, da preživi tudi pozimi, ko ni hrane v izobilju. To velja tudi za hranjenje ptic. Menda je celo škodljivo. Slišala sem, da že leta poteka debata o tem med veterinarji in lovci.

Če se zgodi, da pes (največkrat več psov skupaj, en sam nima veliko možnosti, glede na to, da imajo naši cucki polne riti hrane in so v večini predebeli in brez kondicije), da pes dohiti in poškoduje ali celo ubije srno, potem nastane vik in krik in sproži se gonja proti psom in njihovim lastnikom. Ko pa njeno sestrico čez pol leta ubije lovec in jo veselo pojejo na lovskem pikniku, pa nihče nič ne reče. 

NIHČE NE SME JEMATI ZAKONA V SVOJE ROKE, najmanj tisti, ki nosi strelno oržje, ali tisti, ki ima močno pest ali je kako drugače fizično močnejši, itd. 

Mislim tudi, da bi morali lovci počistiti med svojimi vrstami ter vsakega novega člana pošteno analizirati. Tudi psiho test.
Starim "partizanom" in vaškim pijančkom pa vzeti članstvo in dovoljenje za nošenje strelnega orožja.

Torej moj nasvet na osnovno vprašanje v tej temi je: prijava in sklicevanje na zakon o zaščiti živali, kjer je jasno zapisano v katerih primerih in na kakšen način se sme usmrtiti žival.     



Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #69 : ponedeljek, 14.07.2008 : 07:03:43 »

Mislim da tudi lovski zakon na zalost ne dovoljuje vec streljanja psov. Zna pa bit, da v temu pise, da ni dovoljeno prosto spuscanje psov v naravo.

Sploh pa ni nujno, da pes/psi srno ujamejo, dovolj motece (za srno) je ze to, da jo preganjajo.

Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Nataša47
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 51


« Odgovor #70 : ponedeljek, 14.07.2008 : 07:33:55 »

Beg je srnina edina obramba in to zelo učinkovita. Za življenje v divjini je srna dobro opremljena. Ni neka nemočna živalca, ki samo čaka, da jo kdo pokonča. Pes ima gobec in zobovje, maček ima kremplje, ptič ima krila, srna ima urne noge. V naravi je za vse poskrbljeno. 
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #71 : ponedeljek, 14.07.2008 : 07:36:59 »

Beg rabi energijo in srna, ki jo za brezveze preganjajo psi, to energijo trosi. Za brezveze, ker je psi sploh ne bi smeli preganjati, ampak bi morali biti pod nadzorom svoje lastnika (ki preganjanja seveda ne sme dopustiti).
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #72 : ponedeljek, 14.07.2008 : 08:47:04 »

Tu ni debate.

Pes nima kaj gonit divjad. Sploh ko je sneg ima srna bolj malo možnosti za pobeg tudi pred zavaljenim cuckom brez kondicije.
Da se ne bo kdo slepil.

In tudi psov je absolutno preveč, da bi se šli "kao naravno selekcijo" . In ravno zato, ker imajo polne riti preganjajo divje živali takorekoč za zabavo. Pač nagoni, ki v bistvu niso več potrebni za preživetje, ki jih pa vsi psi imajo. Zato morajo biti obvezno pod kontrolo!

Isto mačke. Te samo pobijajo in ne zaradi lakote, ampak zaradi nagona. Preveč jih je in tudi te delajo probleme naravnemu ravnovesju. Baje imajo v Angliji kar probleme z ogroženostjo manjših ptic!

Ampak ne glede na to, nimajo kaj uporabljati strelnega orožja. Naj kazni zaračunavajo pa bodo kmalu obogateli!  Roll Eyes

Pobijajo se celo med sabo in ne bodo streljali name, ki se skrivam v grmovju ali gobe nabiram, okrog mi pa skače pes.

Argument: pa sej se ne vidi v gozdu z gosto podrastjo, če direkt za "podivjanim" psom stojim jaz! Če je že življenje psa taka nula v primerjavi s presranim zajcem.
Logiran
nezzek
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.483


« Odgovor #73 : ponedeljek, 14.07.2008 : 14:35:08 »

Isto mačke. Te samo pobijajo in ne zaradi lakote, ampak zaradi nagona. Preveč jih je in tudi te delajo probleme naravnemu ravnovesju. Baje imajo v Angliji kar probleme z ogroženostjo manjših ptic!

ja tole z mačkami se pa strinjam. pri moji babi imajo pri skoraj vsaki bajti mačka (do tukaj ni problema). Večinoma so prijazni in ni problema, se pa najde kakšen maček, ki umori miš nato pa jo prinese pred hišo (od moje babi - nima nobene živali) in ga tam pusti mrtvega. enkrat smo našli 3 v 1 dnevu Angry. seveda se tudi kakšna ptica najde a redko. Roll Eyes Roll Eyes
Logiran
Nataša47
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 51


« Odgovor #74 : torek, 15.07.2008 : 07:38:44 »

Se strinjam, da pes nima kaj preganjati divjadi, vendar če se to le zgodi, ni tako hud problem kot se hoče tukaj prikazati. Moje mnenje.

Obstoj majhnih ptic je menda postal zares problematičen, kolikor jaz vem ne zaradi mačk temveč zaradi povečanja populacije srak in vran, ki imajo majhne ptice, zlasti ptice pevke, na jedilniku.

Lahko da se motim, vendar lovci streljajo izključno s svojih ploščadi na drevesih. Pred tem nastavijo hrano v dosegu svojega strelnega orožja in svojih strelnih sposobnosti (karkoli je bliže, je bolje). Pri nas je to največ kakšnih 20m stran. (Mogoče imamo samo lene in slabovidne lovce). Plen ubijejo, ko se hrani in je pri miru. Tudi psa verjetno na enak način, ko ovohava. Mislim, da naši lovci niso takšni strelci, da bi ustrelili bežočo žival, pa naj bo to srna, lisica ali pes. Če se je kdo od vas kdaj preizkusil v stelstvu se bo strinjal z menoj, da je težko zadeti mirujoč cilj, kaj šele premikajočega ali bežečega.

Lepo bi bilo od lovcev, če bi vsako svojo jago objavili. Tako, iz varnostnih razlogov, da ne bi prišlo do nesreče. Enkrat samkrat sem videla na cesti od Škofljice do Glinka table, ki so opozarjale, da je v teku lov. Pa še to samo zato, da bi voznike opozorili na mogočo bežečo divjad čez cesto.

Miši, voluharji  in ptiči so na mačjem jedilniku. Na žalost, tako je. Težka bi bila dopovedati mačku, da lahko lovi miši in voluharje, ptičev pa ne. Brez mačkov bi se populacija miši in voluharjev preveč razmnožila. Potem bi morali uporabljati za njihovo zatiranje še več kemičnih strupov. Zakaj pa ne! Saj še nismo dovolj zastrupili tega našega planeta (ali pač). Pomisli na to, ko ti naslednjič maček prinese na prag Miki Miško.

To je narava in dobro bi bilo spoštovati jo. Tudi mački v naravi imajo svoje sovražnike in njihova življenska doba ni dolga.

Se strinjam, da je mačk preveč in društvo Mačjelovka dela s polno paro, da to spremeni.

Povzetek zgornjega: zares, zares, zares ne maram lovcev.
Logiran
Strani: 1 2 3 4 [5] 6   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: lovec ustrelil psičko
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines