mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 18.04.2024 : 22:41:54

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  prehrana  |  Tema: Daljše in boljše življenje za pse
Strani: 1 ... 11 12 13 14 15 [16]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Daljše in boljše življenje za pse  (Prebrano 64568 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Strelcamarelca
novinec
*
Sporočil: 3


WWW
« Odgovor #225 : petek, 03.01.2014 : 09:18:23 »

Najlepša hvala za odgovore. Bom upoštevala 4% ker se je v bistvu se komaj zdaj po tej hrani začela razvijati v pravega psa. Sicer verjamem, da ji kakšen vitaminim manjka (bom kupila kakšne in če poznate katere dobre mi jih lahko priporočate), ampak sigurno dobi več kvalitetnih hranljivih snovi zdaj, ko ko je nakuhani hrani, kot jih je dobivala prej. Sodim po izgledu.

Lep dan,

natasa
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #226 : petek, 03.01.2014 : 11:47:33 »

Pravzaprav v doma pripravljeni hrani, če je vsaj malo raznolika ne bi smelo manjkati nič bistvenega. Vitaminsko mineralnih dodatkov je na trgu kolikor hočeš, najpreprostejši, ki smo ga uporabljali preden so bili na voljo komercialni pripravki so (v pečici posušene in zdrobljene) jajčne lupine.
Sama imam sicer mešano  hrano, ki temelji na briketih z občasnimi doma pripravljenimi obroki boljši uspeh kot z izključno doma pripravljeno hrano, a psi se med seboj razlikujejo.
Logiran
Žužka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.104


WWW
« Odgovor #227 : petek, 03.01.2014 : 18:05:22 »

Pravzaprav v doma pripravljeni hrani, če je vsaj malo raznolika ne bi smelo manjkati nič bistvenega.

Meni so enako rekli ljudje, ki sami kuhajo že dlje časa.
Je pa na voljo res veliko vitaminskih in mineralnih dodatkov, pa se lahko dodaja recimo samo minimalna doza (jaz dajem 1/4 mineralov od navedene doze, ampak moj tudi ne sme iz drugih razlogov  Roll Eyes ).

Moj tamau kaka bistveno bolje kot je celo življenje prej. Čakam samo še na razsodbo (po nekaj mesecih), če je kaj škodovalo njegovemu zdravju. Lips Sealed
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #228 : sobota, 04.01.2014 : 09:48:56 »

Koliko hrane mora pes pojesti je odvisno od psa. Bolj aktivni vec, manj aktivni manj. Lahko dajes po obcutku, glede na % telesne teze ali pa sestejes kalorije. Kuhani hrani je potrebno dodajati kalcij, ce hranimo samo s kuhano. Ostalo je odvisno od pestrosti jedilnika, potreb psa (bolezni npr.). Pri zdravem psu ni treba prevec komplicirati. Dajanje vitaminov kar tako na horuk, ker je eden enkrat rekel, da mogocu psu nevemkajnekipasigurno manjka, je v najboljsem primeru luknja v denarnici, v najslabsem pa predoziranje katerega od nevemkajnekipasigurno.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Žužka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.104


WWW
« Odgovor #229 : sobota, 04.01.2014 : 10:04:55 »

 Afro

To sem pozabila ja. Jaz sem šla po kalorijah, pa smo se zdaj malo poredili, ker smo tudi manj aktivni kot poleti. Torej je treba vse prilagoditi določenemu psu. Nekje pač začneš in opazuješ. Smiley

Btw. Danes sem skoraj doktorirala, kako s tehtnico, ki kaže najmanj 1g, stehtaš 400 mg. Pa še baterija slabo dela.  Tongue butnglavc
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #230 : sobota, 04.01.2014 : 10:19:52 »

Zakaj pa moraš stehtat 400mg? A to tehtaš tableto?
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Žužka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.104


WWW
« Odgovor #231 : sobota, 04.01.2014 : 10:23:50 »

Imam kalijev citrat v prahu in sem ga pozabila nest stehtat v lekarno preden mi je zmanjkalo tablet. sram
Logiran
čarka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.288


WWW
« Odgovor #232 : sobota, 04.01.2014 : 17:02:13 »

Žužka, K-citrat v prahu ima merico, mi stalno uporabljamo samo takega (z dodatkom brusnic). Merica (5g) je na cca 5kg telesne teže, po navodilih pa se ne sme preseči 6x dnevna doza. Ampak tudi vetka na VF je rekla, da se presežek, če ga pes zaužije, izloči preko ledvic. Mislim, da ravno pri citratu (med našimi zdravili  Roll Eyes) ni treba delati panike  Wink.

Če te skrbi in/ali imaš kakšnega drugega, komot pridi k nam  Smiley
Logiran
Žužka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.104


WWW
« Odgovor #233 : sobota, 04.01.2014 : 17:57:01 »

Jaz imam čisti KC, ki nima merice. Wink Do sedaj sem dajala pol tablete 2x na dan, to je 2x340 mg (moje tablete so podobne vašemu prašku, ki poleg drugih stvari vsebujejo 680 mg čistega KC).
Glede na moje poizvedovanje in navsezadnje izkušnje, se ga ne sme uporabljati preveč, ker urin postane preveč alkalen. Zato ga bom probala odmeriti sama glede na pH. Smiley
Logiran
Strelcamarelca
novinec
*
Sporočil: 3


WWW
« Odgovor #234 : ponedeljek, 06.01.2014 : 10:01:57 »

Jaz ji dajem trenutno malo več kot bi morala, saj mi je začela rasti in se zelo jača, redi pa se ne. Če bo začela bom zmanjšala dozo :-). Koliko jajčnih lupinic pa ji moram dati? Ali ji lahko kar dam celo mehko kuhano jajce z lupino vred?
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #235 : ponedeljek, 06.01.2014 : 13:11:33 »

Lahko ji daš celo mehko kuhano jajce. Lupine od jajc smo pa pri nas zbirali, jih posušili v pečici, zdrobili skoraj v prah, Hrani se je dodajalo precej od oka, na posameznega srednjevelikega psa je prišlo nekako pol kavne žličke na dan.
Logiran
vesoljka
rad pišem
****
Sporočil: 486


« Odgovor #236 : ponedeljek, 06.01.2014 : 15:21:26 »

Ja, saj to je tisto. Pri domači hrani psu ne moreš zagotoviti vnosa vseh potrebnih vitaminov in mineralov, meni moja vetka, na katero se zanesem.

Jaz imam isto vetko, ki sem ji zdravje prejšnje, sedanje in začasne psice zaupala 100 %. Edino na področju prehrane se z njo ne strinjam, ampak sem modro tiho. Ne strinjam se, da je izključno briketirana hrana celo življenje idealna za psa/mačka. Enako sicer menim za izključno enolično kuhano kuhano hrano. Jaz kombiniram, ker s kuhano (bohnedej surovo) hrano ne morem eksperimentirat, ker ima psica blazno občutljivo prebavo.

Pri isti vetki sem 14 dni (*neuspešno) zdravila začasno psico zaradi odpovedovanja jeter (*v končni fazi smo izvedeli, da je šlo primarno za raka trebušne slinavke). Psica je že ob prihodu k meni zavračala meso v kakršnikoli obliki. To je počela zaradi slabih jeter (portosistemski šant) in posledično amoniaka v krvi. Še teden dni pred njeno smrtjo sem po nasvetu vetke kupovala dietne konzerve RC in Hills. Pa sem spraševala, čemu, saj vsebujejo meso, ki ga psica zavrača in ki ji očitno škoduje. Sem dobila vsakič odgovor, da imajo konzerve druge dodatke, ki jih nujno rabi itd.. Kaj pa vem, sem si mislila, da tiste smrdljive konzerve ali neki suhi briketi tako nenadomestljivi spet ne morejo biti. Psica je jedla praktično vse ostalo, tudi surovo sadje in zelenjavo. Res, ni da ni, samo da ni živalskega izvora. Pa to je bil nekoč neizbirčen pes, ki je 8 let živel na poceni konzervah, poceni briketih in ostankih mesa iz restavracije. Izbrala si je vegansko dieto, ki sem jo upoštevala. OK, psica ni več dolgo živela, ampak če bi, je nikoli več ne bi silila z mesom v nobeni obliki in deležu, ne glede na mnenje veterinarja. To sem sicer tudi počela. Imela je na razpolago dietno konzervo, dietne brikete, posebej  zanjo skuhan zelenjavni obrok in vegi polpetke (takšne in drugačne) za ljudi. Te slednje so bile zadnje dni na jedilniku dvakrat na dan. Ne vem, kako bi ji drugače dvakrat na dan dala en kup zdravil, ob že tako zmanjšanem apetitu in izgubljanju teže.

Zanimivo, za oba – mačka in psa – bi lahko rekla, da sta izbirčna. Če že, imata rada kvečjemu dve vrsti briketov. Nista navdušena nad njimi, ampak jih pojesta. Na začetku nisem verjela v naš kompromis (kombiniranje), ker se mi je pač zdelo, da ju bom samo razvadila in bosta brikete čedalje bolj zavračala. Pa temu ni tako. Sicer se vedno zelo razveselita kuhanega/surovega obroka, ampak maček je npr. po nekaj dneh hranjenja s surovim mesom le-tega sit in se spet enako razveseli briketov, psici pa ob morebitnih prebavnih motnjah nikakor ne paše kuhana hrana, ampak želi svoje brikete ali svojo hipoalergeno konzervo.

Po drugi strani je moja prejšnja psica zadnje dni svojega življenja oboževala surovo goveje meso. Jaz sem obema bolnicama omogočila izključno to, kar sta si želeli. Želje so bile preveč specifične in popolnoma v nasprotju z dotedanjim prehranskim slogom, da bi dvomila v njih. Druga je itak imela večji prav od cele skupine veterinarjev, zakaj hoče določeno hrano. Saj, če je pes požrešen, mu je nemogoče prisluhniti. Če pa ni, te pa kdaj lahko še česa nauči.
Logiran
Žužka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.104


WWW
« Odgovor #237 : ponedeljek, 06.01.2014 : 21:11:57 »

Jaz imam isto vetko, ki sem ji zdravje prejšnje, sedanje in začasne psice zaupala 100 %. Edino na področju prehrane se z njo ne strinjam, ampak sem modro tiho.

Enako.  Smiley Se kar bojim pojavit na kontroli ta mesec. Tongue Dobro, mi smo malo specifični, ampak ne razumem kako mi lahko nek "znanstvenik" veterinar z resno faco razlaga, da je to najboljše za psa. Zakaj bi moj pes živel od žaganja, če mu res ni treba?  Huh
Logiran
SunnyDay
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.364


« Odgovor #238 : sreda, 06.08.2014 : 09:54:06 »

Recimo, da tole sem paše:

Cancer-causing aflatoxins found in dog foods
Logiran
SinM
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.250


WWW
« Odgovor #239 : sreda, 06.08.2014 : 11:20:13 »

 Shocked Shocked
Zgleda, da bo treba kuhat začet, a kako?  Lips Sealed jezen
Logiran
Strani: 1 ... 11 12 13 14 15 [16]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  prehrana  |  Tema: Daljše in boljše življenje za pse
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines