mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 22:15:16

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Maca Bina/Vrhnika
Strani: [1] 2 3 4  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: Maca Bina/Vrhnika  (Prebrano 16068 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Gargamel
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.064


« : nedelja, 07.09.2008 : 20:14:35 »

Najdena na Vrhniki, negativna na macji aids in levkozo, steriliziriana, stara leto dni. Ah...in seveda crna  Smiley Kljub posvojitveni statistiki odraslih crnih mack, optimisticno drzimo pesti, da bo posvojena. Torej - isce dom.

Zakaj kljub neizmerni guzvi mack v zavetiscu ne bo vrnjena v okolje? Ker logika pravi eno, srce drugo....Bini je namrec ena najbolj prijaznih mac, cloveka naravnost obozuje. Pravzaprav je niti enkrat se nisem slisala mijavkati - ko te zagleda, le prede, se pocasi raztegne in ti spleza v narocje. Je precej mirna, nezahtevna, vazno da ti lahko brenci na rami in nezno daje buc. Res, super mackica  Smiley

Pogled, namenjen zahtevnemu fotografu  Grin
http://maja-kos.moj-album.com/slike/3867423/FARIPq9GtZ9xm2k3.v.jpg

Lepoticka, da ji ni para  Kiss
http://maja-kos.moj-album.com/slike/3867423/69EkDnDjFdmhOsge.v.jpg

Lp, Maja
Logiran
Gargamel
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.064


« Odgovor #1 : nedelja, 07.09.2008 : 20:46:40 »

Zakaj kljub neizmerni guzvi mack v zavetiscu ne bo vrnjena v okolje? Ker logika pravi eno, srce drugo....

...in seveda zato, ker bi drugace koncala kot cestni zmazek (ce se slucajno komu zgoraj citiriano ne zdi dovolj velik razlog).
Logiran
zalarjeva
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.197


« Odgovor #2 : nedelja, 07.09.2008 : 21:55:43 »

Lepotička! Je bila že prej sterilizirana ali ste jo stelizirali vi?
Logiran
Desobediencia
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.488


« Odgovor #3 : nedelja, 07.09.2008 : 22:58:19 »

Kok ma hudo čupco Smiley
Logiran
Gargamel
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.064


« Odgovor #4 : ponedeljek, 08.09.2008 : 12:12:47 »

Lepotička! Je bila že prej sterilizirana ali ste jo stelizirali vi?

ne eno, ne drugo  Grin Jo je steriliziral kar veterinar  Wink
Logiran
Gargamel
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.064


« Odgovor #5 : četrtek, 11.09.2008 : 14:07:35 »

Tale mačkica je najbolj prijazno bitje, sploh. Tistemu, ki razmišlja o posvojitvi, ne bo žal. Zelo damska, nežna, pridna pa še kaj bi lahko naštela...ni posesivna, le človek ji pomeni največ kar lahko  Smiley Res je zlata...

V zavetišču je čez 45 mačk...če razmišljate o posvojitvi, dejte razmišljat zdaj, ker je res, res gužva.

Lp, Maja
Logiran
Gargamel
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.064


« Odgovor #6 : četrtek, 11.09.2008 : 14:12:46 »

Ps. na 2. fotki ima na levi taci iztegnjene krempeljcke in sicer zato, ker konstantno "gnete" (ko macke predejo, navadno zraven se stegujejo in krcijo tacke/kremepljcke) in prede. Ko se ukvarjam z njo v macjaku, mi navadno spleza v narocje ali celo za vrat in brenci  Smiley
Logiran
Gargamel
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.064


« Odgovor #7 : sobota, 13.09.2008 : 19:30:49 »

No, a ni nobenega, ki se je v Bino zaljubil na prvi pogled in bi jo hotel takoj in zdaj imet?

Res ni nobenega, ki bi klical vodjo zavetisca Horjul ob 23h ali ob 5.30 zjutraj, ker brez Bine ne more zivet odkar jo je videl na fotki?

A je vsaj kje kdo, ki se mu zdi Bina "iiiiiiiiiiiiiiiii" macka?

Jst sem cist, absolutno sokirana. No, sarkazem na stran - Bina je cudovita, unikatna, prelepa, najprijaznejsa. In to verjetno vedo vsi - zato pa so morebiti kar linije pregorele, ker vas je toliko naenkrat  klicalo.

Zaradi taksne posvojitvene statistike (crna odrsla macka vs. francoski buldog), gredo macke sterilizirane/kastrirane nazaj ven. In potem imas to sakramesnko nesreco, da imas srce (ma kdo se je sploh spomnil da mormo imet ta zlodej?!) in macke ne das nazaj ven, kjer jo bodo ustrelili, povozili ali zastrupili. Ce je najdena macja mama z mladici, gre ona nazaj ven postimana, mladici ostanejo, dobijo zacasne domove. Uboga mama macka, ki zivi na cesti od malega, zivi z glistami in bolhami, garjami, se uspe izogniti avtomobilskim gumam, ima sreco in je ne doleti kuga, preboli prehlade, ima sreco da se ji ne zakratsa zaradi herpesa nos ali se ji ne izlijejo očki, se nekako privlece do tistega 6, 7 meseca....IN KOTI prvo leglo, jih skrbno spravi gor, se izogne macjemu aidsu, levkozi. In gre streilizirana nazaj ven, igrat se kolo srece z svojim bednim zivljenjem.

Ce, ponavljam ČE, bi se veckrat posvajalo odrasle macke, tiste ta najmanj posebne, potem bi tudi te dobile večkrat mesto z svojimi mladiči v začasnih domovih ali v zavetiščih. Ampak ker temu ni tako, bo Bina potrjevala dejstvo v zavetišču še naslednjih 12 mesecev verjetno.
Logiran
helena
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.295


WWW
« Odgovor #8 : sobota, 13.09.2008 : 20:01:47 »

V oskrbi imam 2 mačji mami z mladiči in eno,katere mladiče smo že oddali.
Upam,da jim bomo domove našli čez zimo,ko "zmanjka "mladičev za posvojitev.

Meni je tale muca popolnoma iiiiiiiiiiiiiiii in seveda tudi aaaaaaaaaaaaaaaa in verjamem,da bo našla dom. Smiley

 
Logiran
alexx
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.911


« Odgovor #9 : sobota, 13.09.2008 : 20:08:25 »

Maja, jaz bi "iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii" in "ooooooo" in klicala ob 23.59...
pa ne smem ali pa ne morem!  Tongue
(še enkrat, da bo za "ziher" - Bina JE iiiiiiiiiiiiiiiiiiii muca!)

Če se pa probam malo "zresniti"... res je škoda, da ljudje posvajajo luštkane, cortkane, iiiiiii mladičke, nad katerimi potem "jamrajo" in se pritožujejo kako so "nemogoči" in kako jih sploh ne "obvladajo"...
Če bi "posvojitelji" vedeli, kako lepo je posvojiti (tudi in še posebej) malo "starejšo" muco ali mačka, bi nam bilo vsem precej lepše, kajne?!?
Če bi se pa "ljudje" že končno otresli še tega prekletega vraževerja (jaz kar verjeti ne morem, da je to še vedno prisotno!), bi pa lahko ugotovili, da je črn muc - črna muca lahko KRASEN spremljevalec v življenju!!!
Kajti meni se zdi, da so prav črni mački/mačke ena prav posebna sorta!  Kiss
(aja - pa tigrasti... no, ja - pa feliksi tudi... pa... kaj hudiča ima pravzaprav sploh barva pri tem? ? ?

ps: Helena, sva pisali istočasno!
Logiran
Gargamel
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.064


« Odgovor #10 : sobota, 13.09.2008 : 20:25:39 »

helena,

sploh nisem ciljala nate ali kateregakoli drugega, ki pomaga kakorkoli ze, po svojih moceh. Jst ne namescam mack in dejansko sem verjetno zadnja, ki imam sploh kaj za opletati okoli tega in povzrocati morebitnim posvojiteljem (tukaj) slabo vest. Sej jst tudi nisem posvojila Čiha (ki je bil v zvaetišču že miljon let), ampak Merlin. Pa doma imam Bindi - mamo mačko, kateri sem se na vse pretege upirala, ko sem 1x doslej namescala. Sem rekla, da vzamem njeni mali dve, nje pa NE. Ker je odrasla in jo bom imela v oskrbi celo leto, ce ne se dalj casa. No, je prisla in ostala. In ko si zamisljam, kaj vse je morala dati boga reva cez, si ne morem oprostit, da je takrat nisem hotela vzet.

Pa da potegnem vzporednico - veliko vas je verjetno taksnih (ki zacasno namescate macke, ali pa Smetka navsezadnje), ki se mora nekajkrat na leto igrati statistika vs. srce. Ker ves, da bo na primernega posvojitelja odrasla macka cakala, cakala in cakala....in ves, da bo ta cas, ko bo ČAKALA, zasedala mesto drugim, bolj posvojlivim. Kako odtehati vrednost odrasle črne mačke nasprti ubogemu leglu 2 mesečnih muckov. In tehtaš med logiko in srcem....in ker ne zmoreš več kot to, ker si le človek in še to prostovoljec (enako velja tudi za zavetišče Horjul po 1 mesecu, oz. vsaj kar se tiče mačk že veliko prej) se odločiš po logiki in statistiki sodeč pravilno in potem se nadaljnih XY let zvečer v postelji sprašuješ, zakaj si se odločil pravilno, če s celim telesom čutiš, da je to NAROBE?

A je to fer do vas, ki skrbite za macjo problematiko? Zakaj se ve sekirate in ste ve tiste, postavljene pred odločitve, ki nekoga vrnejo nazaj na bedno cesto, nekoga pa v topel, varen dom? Zadnje kar hocem je, da se kdo (ciljam na zacasne skrbnike mack) zaradi mojega pisanja pocuti prizaedto ali uzaljeno, ker je vzel maldice, mamo pa postimano vrnil v okolje. Moj point je - zakaj se vam je treba sploh tako odlocati? A ste ve krive/krivi, da gre macka nazaj ven? Ne, nikakor. Statistika pravi, da je tako pravilno. Kaj pa pravi srce?

Torej, ce bi bila statistika malce drugacna, bi se tudi tisti, ki imajo v oskrbi macke, lahko odlocali drugace. Zal se zdaj ne morejo, oz. ce ze se....se pozna na drugi macki. Tisti, ki ostane zunaj zaradi tega, ker je prva v oskrbi dolgooooo časa.

Nimam nič proti IIIIII mladičem in IIIIII odraslim mačkam. Jih imam rada, kot vse druge, ne glede na barvo, dolžino dlake. Vsakega posebej imaš rad z vsem srcem. In ima jih tudi Smetka pa vsi tisti, ki začasno nameščate. Ironija je ravno tem, da kako potem lahko tehtaš in odločaš? Če imaš vse enako rad in veš, da si lepši lajf zasluži tako odrasla črna mačka kakor ubogi, shiran mladič brez očesa. Kako tehtaš ljubezen? Ker moraš jo - če jo ne bi, bi vsak imel doma 200 mačk. Bedarija, da večje ni.
Logiran
helena
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.295


WWW
« Odgovor #11 : sobota, 13.09.2008 : 21:25:04 »

Gargamel,vem,da nisi ciljala name in vem,kaj bi rada povedala in ti povem,da se meni velikokrat trga srce,ko se odločam o takšnih rečeh.(hvala bogu,so odrasle prostoživeče muce v Celju vsaj 90%res divje in takih odločitev ni ne vem koliko).

Hudo je pa vseeno,velikokrat. Cry
Sama sem včeraj morala nazaj v okloje spustiti 2 zdaj že velika mladiča,ki sem jih poskušala 3 mesece socializirati,pa ni šlo.Žal.
In ne mine ura,da ne bi mislila na njiju.Sta pa v varnem okolju(kolikor to pač lahko je)in vsaj dan bosta hranjena.Vsaj to.
Logiran
fivera
novinec
*
Sporočil: 10


« Odgovor #12 : ponedeljek, 15.09.2008 : 18:32:53 »

V zavetišču je čez 45 mačk...če razmišljate o posvojitvi, dejte razmišljat zdaj, ker je res, res gužva

Jaz razmišljam o posvojitvi muce. Edino oviro vidim v tem, da imamo doma psičko, ki se sicer razume z mucami. Torej - iščem mačjo kandidatko ali kandidata, ki bi bil pripravljen deliti hišo in dvorišče s psičko. Ni važen izgled, leta, posebne potrebe...

Kak nasvet???

Hvala Smiley
Logiran
Gargamel
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.064


« Odgovor #13 : ponedeljek, 15.09.2008 : 18:38:09 »

pripravljen deliti hišo in dvorišče s psičko.

Bina se oddaja za izključno notranjo.

Lp, Maja
Logiran
the_girl
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 996


« Odgovor #14 : ponedeljek, 15.09.2008 : 18:41:45 »

No... kot je že Gargamel povedala... prvi pogoj je, da bi muca bivala le v stanovnaju/hiši, torej bi se s psom lahko družila le v stanovanju Wink Verjemi, da je mucam lepše notri kot zunaj...

Drugače je pa Smetka enkrat rekla, da se njihovi mački (torej ti iz zavetišča Horjul) kmalu navadijo na pasjo družbo (ker pač bivajo skupaj). Večina jih je torej navajena na pasjo družbo.

Poglej torej še malo po tej strani in če bi mucu omogočila bivanje le notri (brez nenadzorovanih izhodov ven - kar pomeni, da gre ven edino le na povodcu) pokliči Smetko/Polono v času uradnih ur in ti bo ona priporočala muca zate, če boš seveda primerna posvojiteljica. Več o uradnih urah, tel.št. itd pa najdeš na spletni strani zavetišča Horjul Wink

Srečno!
Logiran
Strani: [1] 2 3 4  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Maca Bina/Vrhnika
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines