mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 25.04.2024 : 17:40:05

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: vsem skupaj
Strani: [1] 2 3 4  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: vsem skupaj  (Prebrano 9077 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
brigitas
novinec
*
Sporočil: 4


« : četrtek, 09.10.2008 : 21:52:28 »

ze kar nekaj casa spremljam dogajanje na tem forumu ... ves cas sem si zelela imeti psa in ker smo ziveli v centru mesta v stanovanju, je mama menila da ni primerno ... iz vecih razlogov ... zdaj zivim v hisi, ki jo obkroza 700 kv metrov vrta ... in sla sem po psa ... psa mesanca/zmesanca in po mnenju vecine najgrsega v leglu ... pa je zame najlepsi, najpametnejsi in oh in sploh ... in imamo se super ... ker pa je ogromno prostora, kar ok glede place in sem odsotna cca 8-9 ur na dan, sem ugotovila, da bi lahko imel, med tem ko sem v sluzbi,  vsaj pasjo druzbo ... in sem pomislila na posvojitev ... ne glede na pasmo, ne glede na vse te nepomembne dejavnike, ki nekatere obremenjujejo ... zelim si le, da bi se psa med seboj razumela in da bi posvojencek cutil, da zeli iz zavetisca oditi z mano ... in berem in opazujem in spremljam ta forum ... in mi je kar grozno ... odzenete ogromno potencialnih posvojiteljev, ki bi psa zeleli imeti, bi ga imeli radi in skrbeli za njega ... pa se nocejo ukvarjati z VAMI... zakaj toliko negativizma in zakaj toliko obtozevanj ljudi, ki se udelezijo foruma? verjamem, da imate ogromno izkusenj s podrocja mucenja zivali in neprimernega ravnanja z njimi, pa vendar zakaj napadate vsakogar, ki vprasa kaj kar se vam zdi logicno ali samoumevno? ogromno ljudi je, ki si zelijo imeti psa/macko, ga se niso imeli in imajo vprasanja ... in ni vsak tak, da bo tisto zival mucil ... simpaticnih mi je bilo ze kar nekaj peskotov/horjulckov in ko sem konco premagala gnev tega foruma in poslala mejl kdaj se lahko oglasim sem dobila odgovor, da " ... kaj pa hoces? ..."se opravicujem, ker cez teden delam in dopoldne ne morem do zavetisca ... zagotovo si ne zasluzim, da bi psa posvojila, a ne? ker ce si med sluzbo ne morem vzeti casa za to, potem nimam niti dovolj ljubezni niti naklonjenosti do zivalskega bitja ... NAJBOJ GROZNO PRI VSEM TEM PA JE, DA TA KRATKO POBEREJO TISTI, KI BI MOGOCE ZE LAHKO BILI V NOVIH DOMOVIH PA NISO ZARADI VAS!!!
Logiran
everlast
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 310


« Odgovor #1 : četrtek, 09.10.2008 : 22:00:49 »

Poglej samoumevno je da si oseba, ki še ni imela hišnega ljubljenčka psa ali mačke le o tem kaj pozanima, prebere kakšno literaturo, da se potem en sprašuje neumnosti in krade še kako dragoceni čas.
Drugič bi bilo lepše, če pokličeš v času uradnih uro Polono ( to verjetno lahko ) in se po telefonu pomeniš o vsem kar te zanima.Tudi, če lahko posvojiš psa ali muco v času neuradnih ur, ne boš verjela, da se da z lepim načinom vse zmenit.
Mail je zelo neoseben, jaz po mailu sploh ne bi dajala nobenih informacij o živali, imaš že tukaj osnovne informacije napisane, stalo pa po telefonu.Saj bi tebu tudi radi kaj povprašali, ne samo ti njih.
Naslednjič telefon v roke.
lp
Logiran
everlast
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 310


« Odgovor #2 : četrtek, 09.10.2008 : 22:02:57 »

Aja, pa še to.
Tudi tale tvoj post nič ne koristi živalim v zavetišču Horjul.
Drugič povej to osbeno osebi, na katero se nanaša, ne pa po forumu vlačit.
Osnove bontona !!!
Logiran
miskica
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.338


« Odgovor #3 : četrtek, 09.10.2008 : 22:13:41 »

Popolnoma verjamem, da si jezna, prizadeta, žalostna. Ampak če si veliko brala horjulski forum, si mogoče lahko tudi predstavljaš, kaj vse punce gor slišijo/vidijo. Zato verjetno najmehkejše niso več.
Hja, komunikacija je ena taka zakomplicirana reč... Že ko se gledamo v oči, včasih vsak po svoje interpretira ton glasu, grimaso, pogled, telesno mimiko... elektronsko pa je to še težje. In je lahko čisto dobronameren tekst napačno sprejet.

Če še imaš željo po psu in imaš v mislih koga iz Horjula, vseeno še pokliči. Pa skušaj pozabiti na prvi mrzli tuš po mailu, punce v Horjulu so zelo fajn, a živali so jim na prvem mestu.
Če boste govorile isti jezik, se boste gotovo tudi sporazumele.
Logiran
Skuiki
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.758


« Odgovor #4 : petek, 10.10.2008 : 00:01:15 »

Glej, sama nimam izkušenj z delom v zavetišču, lahko pa razumem tole: "naloga" tistih, ki (prostovoljno ali poklicno) delajo v zavetišču je,
da najbolje, kolikor je v njihovih močeh, poskrbijo za živali in jim najdejo primerne domove. Njihova naloga ni, da živali ponujajo vsakemu,
ki pomisli, da bi žival morda posvojil. Vsak, ki išče domove živalim, želi slišati potencialnega posvojitelja po telefonu, da sploh lahko ugotovi,
če je za določeno žival primeren skrbnik, da ga povpraša o izkušnjah, pogojih, ki jih je pripravljen živali nuditi itd.

Zato (kot si verjetno že prebrala na njihovi spletni strani, če trdiš, da slediš delu zavetišča):

"Posvojitve so možne v času uradnih ur med 8.30-12.30 od ponedeljka do petka.

Že v telefonskem razgovoru je potencialni posvojitelj seznanjen z osnovnimi pogoji, ob posvojitvi podpiše ustrezno izjavo. Ker se trudimo, da bi za vsako žival našli najbolj primernega posvojitelja, si glede na to, da žival najbolje poznamo, pridržujemo pravice za zavrnitev posvojitve.

Za ogled in razgovor si vzemite dovolj časa, s seboj imejte vso potrebno opremo za posvojeno žival: ovratnico, povodec, pravočasno pa nabavite tudi hrano, ležišče, nagobčnik, pripomočke za nego."

Vir: http://www.zavetisce-horjul.net/posvojitev.php

Torej - pokliči in vzami si dovolj časa, da se dogovorite vse potrebno, če bodo ocenili, da ste kot posvojitelji primerni, bo verjetno najmanjši problem najti uro in dan,
ko boste obojih imeli čas za to, da spoznate psa v živo.
Logiran
binulja
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.446


Ben


« Odgovor #5 : petek, 10.10.2008 : 00:12:55 »

Pocka je šla od tu 6.10.2008 ob 19.30, Špeci 8.10 ob 14.30, Dash danes nekaj čez 9.00 in Liza danes ob 15.00. Od štirih zadnjih posvojenih eden v času uradnih ur, kar je tudi sicer precej običajno.
Pa res, pravzaprav - kaj pa ti hočeš?

NAJBOJ GROZNO PRI VSEM TEM PA JE, DA TA KRATKO POBEREJO TISTI, KI BI MOGOCE ZE LAHKO BILI V NOVIH DOMOVIH PA NISO ZARADI VAS!!!

Za tole izjavo resno pričakujemo opravičilo.

Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #6 : petek, 10.10.2008 : 00:29:32 »

Zelo zanimivo branje. Predvsem zaradi mnozice pik, za katere ne vem natancno, v katero slovnico spadajo Wink Smiley
Iz vsebine pisanja mi je padel v uc le en del, tisti, kjer navajas, da si med sluzbo ne mores vzeti casa za to ... Kot razumem, je "to" odhod do zavetisca. Do zavetisca ni treba nikomur ne med sluzbenim in ne med katerimkoli casom, je pa treba izbiri psa posvetiti ves svoj cas, cetudi le-ta sicer po reglcih spada v sluzben. Pa ne samo izbiri, temvec tudi oskrbi. Boste rekli, da se za psa pac ne da skrbeti ves cas, torej tudi med sluzbo? Ja, seveda, denarce sluziti moramo, ce zelimo skrbeti zase in za psa. Ob tem pa mora biti tudi sluzbeni cas tako organiziran, da lahko uredimo izjemno nujne zadeve. Recimo, obisk veterinarja, ce si pes pred nasim odhodom v sluzbo, med divjanjem s pasjim frendom po domacem vrtu zlomi taco. Menda ne bomo psa pustili cakati 8-9 ur, da pridemo domov in ga sele potem veterinarsko oskrbeli? Torej, ce smatramo, da je treba psa dobiti danes, v zavetiscu pa so na voljo samo med uradnimi urami, ki se pokrivajo z nasimi sluzbenimi urami, je to pac to - vzamemo dopust in gremo v akcijo - pred tem pa telefon v roke in dogovor, da ne bomo dopusta stran metali, temvec ga raje porabili za prve par dni z novim druzinskim clanom, na privajanje, posebej pa za spoznavanje novinca z ze nasim psom. Saj menda kdo ne misli, da gre kar takole: napises mail, odfurjas v zavetisce, izberes psa, ga pripeljes domov, spustis z domacim psom na vrt, zjutraj gres v sluzbo in to je to? Ce bo kaj zivega ostalo, ko pridem iz sluzbe, ok, ce ne bo, pa tudi ok?

NAJBOJ GROZNO PRI VSEM TEM PA JE, DA TA KRATKO POBEREJO TISTI, KI BI MOGOCE ZE LAHKO BILI V NOVIH DOMOVIH PA NISO ZARADI VAS!!!

Tale groza se bere kot smiljenje. Psi v zavetiscu, ki so pripravljeni na posvojitev, se nam nimajo za kaj smiliti. Iz usmiljenja se psov ne posvaja, se jim ne isce novih domov in se na podlagi usmiljenja ne odloca za sobivanje z zivaljo. Posvojitev psa iz usmiljenja je v veliko primerih (posebej takih, kjer nimajo casa), obsojena na propad. Torej, kaksno kratko poberejo psi, ki jih ne posvojijo ljudje, ki se jim ti psi smilijo? Psa se ne izbira kot hlebce kruha s police. Traja malo vec kot 5 minut, da izberes pravega. Se posebej, ce enega ze imas in nimas pojma, kako se bosta razumela, se manj pa imas predvidenega casa za "uvajanje".
Sicer pa, mimogrede, zakaj rabi tvoj pes druzbo, ko si ti v sluzbi?
Logiran

majas
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.324


« Odgovor #7 : petek, 10.10.2008 : 07:07:44 »

Zelo zanimivo branje. Predvsem zaradi mnozice pik, za katere ne vem natancno, v katero slovnico spadajo Wink Smiley

 Grin Grin Grin Jana, ti ga pa pihneš!
Logiran
skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #8 : petek, 10.10.2008 : 07:22:55 »

Meni res ni jasno, zakaj se nekaterim zdi tako pomembno svoje (neizkušeno) mnenje obešati na največji zvon. A ste res tako pomembni? Komu?

A misliš, da me zanima kaj ti misliš, koliko jih zaradi užaljenih posvojiteljev ni našlo doma (če se temu lahko tako reče), ko pa vem koliko jih je že našlo - dom, in to tistega ta pravega in idealnega.

Če lahko povem v vaših besedah:
Meni je NAJBOLJ GROZNO PRI VSEM TEM ..., DA TA KRATKO POBEREJO TISTI, KI BI MOGOCE ZE LAHKO BILI V NOVIH DOMOVIH PA NISO ZARADI VAS!!! in vašega pisanja.


Logiran

Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #9 : petek, 10.10.2008 : 07:28:20 »

Pa kaj res mislite, da je forum namenjen temu, da se nanj zliva gnev tistih, ki v omenjenem zavetišču niso dobili živali? Pokličite in se pogovorite. Če ste pravi, sem prepričana, da vam bodo pomagali najti pravo žival. Če niste, buhpomagej.
Pa še nekaj. Jaz nisem iz zavetišča, da ne boš narobe razumela, niti nisem članica nobenega društva. Imam pa doma občasno začasnike. In res je, ne odgovarjam na maile, niti na sms-je. Sorry, če si potencialni posvojitelj NOČE vzeti toliko časa ali pa plačati toliko impulzov, da me pokliče in da se pogovorimo (prvi korak), potem me pač sploh ne zanima. Tako je to.
Logiran
vis in nox
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.797


« Odgovor #10 : petek, 10.10.2008 : 07:36:07 »

Ponovno se sprašujem, kako smo vsi tisti, ki že imamo horjulce doma, uspeli skomunicirati posvojitev. Pa ne samo to, še kar naprej se radi oglašamo in sporočamo novice naših posvojencev. Pa nas je sigurno več sto.

Ko smo mi želeli posvojiti prvo žival, za ta forum sploh nismo vedeli. Poklicali smo po telefonu in se dogovorili. In prišli smo, ko ni bilo uradnih ur, po dogovoru pač. In še smo se vračali, zdaj imamo že 5 horjulčkov.

Sem tudi osebno užaljena, ko prebiram tako neobjektivno pisanje, brigitas!
Logiran
Agnes
Neža Vilhelm
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.127


Setri so carji!


« Odgovor #11 : petek, 10.10.2008 : 07:40:43 »

Sama se ne želim postavljati na nobeno stran, res ne. Vendar vedno in povsod menim, da sta glede ene stvari vedno vsaj dve resnici. In če se komu ena resnica zdi edina pravilna in zveličavna, se lahko nekomu zdi neobjektivna, grozna, krivična in oh in sploh sporna. Bi pa ponovno pozvala k malo večji strpnosti, odprtosti in razumevanju z obeh strani. Vse se da pojasniti, pogovoriti, dogovoriti, če je na obeh straneh volja in želja dovolj velika ter sta sogovornika na to pripravljena. Če pa ne, pa bohpomagej, se pa lahko kregate do pojutrišnjim.

Pa vsem veliko veselja in uspeha, Neža
Logiran

Ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil. Ne hodi za menoj, morda ne bom vodil. Hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(Albert Camus)
oaza88
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.748


WWW
« Odgovor #12 : petek, 10.10.2008 : 07:55:33 »

brigitas, brez zamere, ampak tvoj zapis se meni osebno zdi popolnoma nekorekten in sem bila izredno žalostna in prizadeta, ko sem ga brala. Pa je moja "povezava" z zavetiščem zgolj taka, da imam dva horjulska posvojenčka. In da spremljam (in iskreno občudujem) Polonino delo in delo prostovoljcev.
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #13 : petek, 10.10.2008 : 07:58:50 »

Tudi mi smo se prvič oglasili po mailu in nam je vodja zavetišča odgovorila. Na kratko, v svojem stilu, vendar natančno. Že pred to posvojitvijo smo se zanimali za posvojitev enega drugega psa, vendar se takrat za posvojitev še nismo odločili. To sem ji v mailu tudi omenila, da ne bi izgledalo, kot da si izmišljujem. Lahko bi nam pri drugem enostavno rekla da nismo resni in da nam ga ne da in da si nekaj izmišljujemo. Vendar ni.
Po psa smo prišli po dogovoru z vodjo zavetišča ko smo imeli čas mi in predvsem tudi ona (vendar v najkrajšem možnem času), saj bi v nasprotnem primeru moral pes ostati v zavetišču vsaj še teden dni dlje.
Strpnost pa vedno podpiram.
Logiran
Alba
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.517


« Odgovor #14 : petek, 10.10.2008 : 08:04:13 »

Joj kaki posti se zadnje čase pojavljajo na forumu.

Napisala bom samo eno in sicer: če si želiš žival iz Horjula ali kateregakoli zavetišča, bo naprej prebral opise živali in si na  tej podlagi izbral enega ali več varovanca. Naslednji korak je poklicati v času uradnih ur, se dogovoril za obisk. Tekom obiska se natančnjeje pogovoriti o karakterju živali (ker sem mnenja, da ti pes ali maček mora karakterno ustrezati - tudi tvojemu načinu življenja). Če štima tudi to in če te vodja zavetišča vidi kot dobrega lastnika te živali, ga boš dobil.
Lepo je, če še zavetišču povrneš stroške K/S, in žival odpelješ.

Mislim, da ni neka umetnost to kar sem napisala.

Aja še to, če nimaš časa iti osebno v zavetišče, potem nimaš kaj razmišljati o posvojitvi. Psa moraš osebno spoznati! Po možnosti celo večkrat.
Logiran
Strani: [1] 2 3 4  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: vsem skupaj
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines