mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 25.04.2024 : 13:13:57

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: vsem skupaj
Strani: 1 2 3 4 [Vse]   Dol
Natisni
Avtor Tema: vsem skupaj  (Prebrano 9076 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
brigitas
novinec
*
Sporočil: 4


« : četrtek, 09.10.2008 : 21:52:28 »

ze kar nekaj casa spremljam dogajanje na tem forumu ... ves cas sem si zelela imeti psa in ker smo ziveli v centru mesta v stanovanju, je mama menila da ni primerno ... iz vecih razlogov ... zdaj zivim v hisi, ki jo obkroza 700 kv metrov vrta ... in sla sem po psa ... psa mesanca/zmesanca in po mnenju vecine najgrsega v leglu ... pa je zame najlepsi, najpametnejsi in oh in sploh ... in imamo se super ... ker pa je ogromno prostora, kar ok glede place in sem odsotna cca 8-9 ur na dan, sem ugotovila, da bi lahko imel, med tem ko sem v sluzbi,  vsaj pasjo druzbo ... in sem pomislila na posvojitev ... ne glede na pasmo, ne glede na vse te nepomembne dejavnike, ki nekatere obremenjujejo ... zelim si le, da bi se psa med seboj razumela in da bi posvojencek cutil, da zeli iz zavetisca oditi z mano ... in berem in opazujem in spremljam ta forum ... in mi je kar grozno ... odzenete ogromno potencialnih posvojiteljev, ki bi psa zeleli imeti, bi ga imeli radi in skrbeli za njega ... pa se nocejo ukvarjati z VAMI... zakaj toliko negativizma in zakaj toliko obtozevanj ljudi, ki se udelezijo foruma? verjamem, da imate ogromno izkusenj s podrocja mucenja zivali in neprimernega ravnanja z njimi, pa vendar zakaj napadate vsakogar, ki vprasa kaj kar se vam zdi logicno ali samoumevno? ogromno ljudi je, ki si zelijo imeti psa/macko, ga se niso imeli in imajo vprasanja ... in ni vsak tak, da bo tisto zival mucil ... simpaticnih mi je bilo ze kar nekaj peskotov/horjulckov in ko sem konco premagala gnev tega foruma in poslala mejl kdaj se lahko oglasim sem dobila odgovor, da " ... kaj pa hoces? ..."se opravicujem, ker cez teden delam in dopoldne ne morem do zavetisca ... zagotovo si ne zasluzim, da bi psa posvojila, a ne? ker ce si med sluzbo ne morem vzeti casa za to, potem nimam niti dovolj ljubezni niti naklonjenosti do zivalskega bitja ... NAJBOJ GROZNO PRI VSEM TEM PA JE, DA TA KRATKO POBEREJO TISTI, KI BI MOGOCE ZE LAHKO BILI V NOVIH DOMOVIH PA NISO ZARADI VAS!!!
Logiran
everlast
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 310


« Odgovor #1 : četrtek, 09.10.2008 : 22:00:49 »

Poglej samoumevno je da si oseba, ki še ni imela hišnega ljubljenčka psa ali mačke le o tem kaj pozanima, prebere kakšno literaturo, da se potem en sprašuje neumnosti in krade še kako dragoceni čas.
Drugič bi bilo lepše, če pokličeš v času uradnih uro Polono ( to verjetno lahko ) in se po telefonu pomeniš o vsem kar te zanima.Tudi, če lahko posvojiš psa ali muco v času neuradnih ur, ne boš verjela, da se da z lepim načinom vse zmenit.
Mail je zelo neoseben, jaz po mailu sploh ne bi dajala nobenih informacij o živali, imaš že tukaj osnovne informacije napisane, stalo pa po telefonu.Saj bi tebu tudi radi kaj povprašali, ne samo ti njih.
Naslednjič telefon v roke.
lp
Logiran
everlast
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 310


« Odgovor #2 : četrtek, 09.10.2008 : 22:02:57 »

Aja, pa še to.
Tudi tale tvoj post nič ne koristi živalim v zavetišču Horjul.
Drugič povej to osbeno osebi, na katero se nanaša, ne pa po forumu vlačit.
Osnove bontona !!!
Logiran
miskica
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.338


« Odgovor #3 : četrtek, 09.10.2008 : 22:13:41 »

Popolnoma verjamem, da si jezna, prizadeta, žalostna. Ampak če si veliko brala horjulski forum, si mogoče lahko tudi predstavljaš, kaj vse punce gor slišijo/vidijo. Zato verjetno najmehkejše niso več.
Hja, komunikacija je ena taka zakomplicirana reč... Že ko se gledamo v oči, včasih vsak po svoje interpretira ton glasu, grimaso, pogled, telesno mimiko... elektronsko pa je to še težje. In je lahko čisto dobronameren tekst napačno sprejet.

Če še imaš željo po psu in imaš v mislih koga iz Horjula, vseeno še pokliči. Pa skušaj pozabiti na prvi mrzli tuš po mailu, punce v Horjulu so zelo fajn, a živali so jim na prvem mestu.
Če boste govorile isti jezik, se boste gotovo tudi sporazumele.
Logiran
Skuiki
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.758


« Odgovor #4 : petek, 10.10.2008 : 00:01:15 »

Glej, sama nimam izkušenj z delom v zavetišču, lahko pa razumem tole: "naloga" tistih, ki (prostovoljno ali poklicno) delajo v zavetišču je,
da najbolje, kolikor je v njihovih močeh, poskrbijo za živali in jim najdejo primerne domove. Njihova naloga ni, da živali ponujajo vsakemu,
ki pomisli, da bi žival morda posvojil. Vsak, ki išče domove živalim, želi slišati potencialnega posvojitelja po telefonu, da sploh lahko ugotovi,
če je za določeno žival primeren skrbnik, da ga povpraša o izkušnjah, pogojih, ki jih je pripravljen živali nuditi itd.

Zato (kot si verjetno že prebrala na njihovi spletni strani, če trdiš, da slediš delu zavetišča):

"Posvojitve so možne v času uradnih ur med 8.30-12.30 od ponedeljka do petka.

Že v telefonskem razgovoru je potencialni posvojitelj seznanjen z osnovnimi pogoji, ob posvojitvi podpiše ustrezno izjavo. Ker se trudimo, da bi za vsako žival našli najbolj primernega posvojitelja, si glede na to, da žival najbolje poznamo, pridržujemo pravice za zavrnitev posvojitve.

Za ogled in razgovor si vzemite dovolj časa, s seboj imejte vso potrebno opremo za posvojeno žival: ovratnico, povodec, pravočasno pa nabavite tudi hrano, ležišče, nagobčnik, pripomočke za nego."

Vir: http://www.zavetisce-horjul.net/posvojitev.php

Torej - pokliči in vzami si dovolj časa, da se dogovorite vse potrebno, če bodo ocenili, da ste kot posvojitelji primerni, bo verjetno najmanjši problem najti uro in dan,
ko boste obojih imeli čas za to, da spoznate psa v živo.
Logiran
binulja
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.446


Ben


« Odgovor #5 : petek, 10.10.2008 : 00:12:55 »

Pocka je šla od tu 6.10.2008 ob 19.30, Špeci 8.10 ob 14.30, Dash danes nekaj čez 9.00 in Liza danes ob 15.00. Od štirih zadnjih posvojenih eden v času uradnih ur, kar je tudi sicer precej običajno.
Pa res, pravzaprav - kaj pa ti hočeš?

NAJBOJ GROZNO PRI VSEM TEM PA JE, DA TA KRATKO POBEREJO TISTI, KI BI MOGOCE ZE LAHKO BILI V NOVIH DOMOVIH PA NISO ZARADI VAS!!!

Za tole izjavo resno pričakujemo opravičilo.

Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #6 : petek, 10.10.2008 : 00:29:32 »

Zelo zanimivo branje. Predvsem zaradi mnozice pik, za katere ne vem natancno, v katero slovnico spadajo Wink Smiley
Iz vsebine pisanja mi je padel v uc le en del, tisti, kjer navajas, da si med sluzbo ne mores vzeti casa za to ... Kot razumem, je "to" odhod do zavetisca. Do zavetisca ni treba nikomur ne med sluzbenim in ne med katerimkoli casom, je pa treba izbiri psa posvetiti ves svoj cas, cetudi le-ta sicer po reglcih spada v sluzben. Pa ne samo izbiri, temvec tudi oskrbi. Boste rekli, da se za psa pac ne da skrbeti ves cas, torej tudi med sluzbo? Ja, seveda, denarce sluziti moramo, ce zelimo skrbeti zase in za psa. Ob tem pa mora biti tudi sluzbeni cas tako organiziran, da lahko uredimo izjemno nujne zadeve. Recimo, obisk veterinarja, ce si pes pred nasim odhodom v sluzbo, med divjanjem s pasjim frendom po domacem vrtu zlomi taco. Menda ne bomo psa pustili cakati 8-9 ur, da pridemo domov in ga sele potem veterinarsko oskrbeli? Torej, ce smatramo, da je treba psa dobiti danes, v zavetiscu pa so na voljo samo med uradnimi urami, ki se pokrivajo z nasimi sluzbenimi urami, je to pac to - vzamemo dopust in gremo v akcijo - pred tem pa telefon v roke in dogovor, da ne bomo dopusta stran metali, temvec ga raje porabili za prve par dni z novim druzinskim clanom, na privajanje, posebej pa za spoznavanje novinca z ze nasim psom. Saj menda kdo ne misli, da gre kar takole: napises mail, odfurjas v zavetisce, izberes psa, ga pripeljes domov, spustis z domacim psom na vrt, zjutraj gres v sluzbo in to je to? Ce bo kaj zivega ostalo, ko pridem iz sluzbe, ok, ce ne bo, pa tudi ok?

NAJBOJ GROZNO PRI VSEM TEM PA JE, DA TA KRATKO POBEREJO TISTI, KI BI MOGOCE ZE LAHKO BILI V NOVIH DOMOVIH PA NISO ZARADI VAS!!!

Tale groza se bere kot smiljenje. Psi v zavetiscu, ki so pripravljeni na posvojitev, se nam nimajo za kaj smiliti. Iz usmiljenja se psov ne posvaja, se jim ne isce novih domov in se na podlagi usmiljenja ne odloca za sobivanje z zivaljo. Posvojitev psa iz usmiljenja je v veliko primerih (posebej takih, kjer nimajo casa), obsojena na propad. Torej, kaksno kratko poberejo psi, ki jih ne posvojijo ljudje, ki se jim ti psi smilijo? Psa se ne izbira kot hlebce kruha s police. Traja malo vec kot 5 minut, da izberes pravega. Se posebej, ce enega ze imas in nimas pojma, kako se bosta razumela, se manj pa imas predvidenega casa za "uvajanje".
Sicer pa, mimogrede, zakaj rabi tvoj pes druzbo, ko si ti v sluzbi?
Logiran

majas
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.324


« Odgovor #7 : petek, 10.10.2008 : 07:07:44 »

Zelo zanimivo branje. Predvsem zaradi mnozice pik, za katere ne vem natancno, v katero slovnico spadajo Wink Smiley

 Grin Grin Grin Jana, ti ga pa pihneš!
Logiran
skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #8 : petek, 10.10.2008 : 07:22:55 »

Meni res ni jasno, zakaj se nekaterim zdi tako pomembno svoje (neizkušeno) mnenje obešati na največji zvon. A ste res tako pomembni? Komu?

A misliš, da me zanima kaj ti misliš, koliko jih zaradi užaljenih posvojiteljev ni našlo doma (če se temu lahko tako reče), ko pa vem koliko jih je že našlo - dom, in to tistega ta pravega in idealnega.

Če lahko povem v vaših besedah:
Meni je NAJBOLJ GROZNO PRI VSEM TEM ..., DA TA KRATKO POBEREJO TISTI, KI BI MOGOCE ZE LAHKO BILI V NOVIH DOMOVIH PA NISO ZARADI VAS!!! in vašega pisanja.


Logiran

Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #9 : petek, 10.10.2008 : 07:28:20 »

Pa kaj res mislite, da je forum namenjen temu, da se nanj zliva gnev tistih, ki v omenjenem zavetišču niso dobili živali? Pokličite in se pogovorite. Če ste pravi, sem prepričana, da vam bodo pomagali najti pravo žival. Če niste, buhpomagej.
Pa še nekaj. Jaz nisem iz zavetišča, da ne boš narobe razumela, niti nisem članica nobenega društva. Imam pa doma občasno začasnike. In res je, ne odgovarjam na maile, niti na sms-je. Sorry, če si potencialni posvojitelj NOČE vzeti toliko časa ali pa plačati toliko impulzov, da me pokliče in da se pogovorimo (prvi korak), potem me pač sploh ne zanima. Tako je to.
Logiran
vis in nox
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.797


« Odgovor #10 : petek, 10.10.2008 : 07:36:07 »

Ponovno se sprašujem, kako smo vsi tisti, ki že imamo horjulce doma, uspeli skomunicirati posvojitev. Pa ne samo to, še kar naprej se radi oglašamo in sporočamo novice naših posvojencev. Pa nas je sigurno več sto.

Ko smo mi želeli posvojiti prvo žival, za ta forum sploh nismo vedeli. Poklicali smo po telefonu in se dogovorili. In prišli smo, ko ni bilo uradnih ur, po dogovoru pač. In še smo se vračali, zdaj imamo že 5 horjulčkov.

Sem tudi osebno užaljena, ko prebiram tako neobjektivno pisanje, brigitas!
Logiran
Agnes
Neža Vilhelm
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.127


Setri so carji!


« Odgovor #11 : petek, 10.10.2008 : 07:40:43 »

Sama se ne želim postavljati na nobeno stran, res ne. Vendar vedno in povsod menim, da sta glede ene stvari vedno vsaj dve resnici. In če se komu ena resnica zdi edina pravilna in zveličavna, se lahko nekomu zdi neobjektivna, grozna, krivična in oh in sploh sporna. Bi pa ponovno pozvala k malo večji strpnosti, odprtosti in razumevanju z obeh strani. Vse se da pojasniti, pogovoriti, dogovoriti, če je na obeh straneh volja in želja dovolj velika ter sta sogovornika na to pripravljena. Če pa ne, pa bohpomagej, se pa lahko kregate do pojutrišnjim.

Pa vsem veliko veselja in uspeha, Neža
Logiran

Ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil. Ne hodi za menoj, morda ne bom vodil. Hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(Albert Camus)
oaza88
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.748


WWW
« Odgovor #12 : petek, 10.10.2008 : 07:55:33 »

brigitas, brez zamere, ampak tvoj zapis se meni osebno zdi popolnoma nekorekten in sem bila izredno žalostna in prizadeta, ko sem ga brala. Pa je moja "povezava" z zavetiščem zgolj taka, da imam dva horjulska posvojenčka. In da spremljam (in iskreno občudujem) Polonino delo in delo prostovoljcev.
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #13 : petek, 10.10.2008 : 07:58:50 »

Tudi mi smo se prvič oglasili po mailu in nam je vodja zavetišča odgovorila. Na kratko, v svojem stilu, vendar natančno. Že pred to posvojitvijo smo se zanimali za posvojitev enega drugega psa, vendar se takrat za posvojitev še nismo odločili. To sem ji v mailu tudi omenila, da ne bi izgledalo, kot da si izmišljujem. Lahko bi nam pri drugem enostavno rekla da nismo resni in da nam ga ne da in da si nekaj izmišljujemo. Vendar ni.
Po psa smo prišli po dogovoru z vodjo zavetišča ko smo imeli čas mi in predvsem tudi ona (vendar v najkrajšem možnem času), saj bi v nasprotnem primeru moral pes ostati v zavetišču vsaj še teden dni dlje.
Strpnost pa vedno podpiram.
Logiran
Alba
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.517


« Odgovor #14 : petek, 10.10.2008 : 08:04:13 »

Joj kaki posti se zadnje čase pojavljajo na forumu.

Napisala bom samo eno in sicer: če si želiš žival iz Horjula ali kateregakoli zavetišča, bo naprej prebral opise živali in si na  tej podlagi izbral enega ali več varovanca. Naslednji korak je poklicati v času uradnih ur, se dogovoril za obisk. Tekom obiska se natančnjeje pogovoriti o karakterju živali (ker sem mnenja, da ti pes ali maček mora karakterno ustrezati - tudi tvojemu načinu življenja). Če štima tudi to in če te vodja zavetišča vidi kot dobrega lastnika te živali, ga boš dobil.
Lepo je, če še zavetišču povrneš stroške K/S, in žival odpelješ.

Mislim, da ni neka umetnost to kar sem napisala.

Aja še to, če nimaš časa iti osebno v zavetišče, potem nimaš kaj razmišljati o posvojitvi. Psa moraš osebno spoznati! Po možnosti celo večkrat.
Logiran
cink
novinec
*
Sporočil: 36


« Odgovor #15 : petek, 10.10.2008 : 08:13:45 »

Brigitas ne se sekirat glede odnosa teh horjulskih osebkov, gre pač za skupek zafrustriranih možač, ki sovražijo vse ljudi, ki ne spadajo v njihov posvečeni krog "ljubiteljic" živali....
Logiran
TinkaraC
odvisnež
*****
Sporočil: 734


« Odgovor #16 : petek, 10.10.2008 : 08:17:10 »

cink, mahaš mimo u nulo
ampak, če te zabava Tongue
Logiran
skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #17 : petek, 10.10.2008 : 08:17:46 »

cink, tale žalitev je že osebna.
Logiran

helena
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.295


WWW
« Odgovor #18 : petek, 10.10.2008 : 08:19:59 »

Brigitas,punce v zavetišču so popolnoma prijazne in normalne osebe z veliko dela ponoči in podnevi,z nevemkoliko klici takimi in drugačnimi vsak dan,z enako toliko maili,sms-i in še čem.

In delo vodje zavetišča (vsaj v konkretnem primeru) ni sedenje na stolu in sprejemanje klicev,ampak še tisoč drugih stvari:delo na terenu,nega bolnih živali(tudi cele noči),pucanje lulanja in kakanja,hranjenje,ukvarjanje z njimi,vmes morajo pa še skrbeti za svojo družino,kaj pojesti,se umiti in kako urico odspati.
če želiš "reševati" žival iz horjulskega zavetišča:NIKAR!!!!!
Žival je ,ko prestopi prag le-tega, že rešena.In se boš morala res potruditi,da ji bo tako dobro kot tam.
In posvajanje iz tega zavetišča nikakor ni reševanje,ampak priznanje za vrhunsko delo z živalmi in podpora takemu delu v bodoče.

In s svojim postom ne le da škoduješ živalim v omenjenem zavetišču,ampak nesramno žališ tam zaposlene.

Cink ti pa bodi tiho s takimi bedastimi,horjulski osebki so vse kaj drugega kot zafrustrirane možače.Lepe,ljubeče ženske so,če nisi opazil. 
Logiran
Alba
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.517


« Odgovor #19 : petek, 10.10.2008 : 08:31:44 »

Cink imaš pa komentarje.
Ne žali ljudi, ki jih ne poznaš! Ne vem zakaj bi bil ljubitelj živali 'možača'. Madona se nasmejim takim trapastim komentarjem.

Pa by the way nimamo vsi horučkov doma.
Logiran
helena
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.295


WWW
« Odgovor #20 : petek, 10.10.2008 : 08:34:34 »

Meni se pa takole pisanje nič smešno ne zdi,prej žalostno. Undecided
Logiran
cink
novinec
*
Sporočil: 36


« Odgovor #21 : petek, 10.10.2008 : 08:35:09 »

Ok, res sem preveč tečno odreagiral in se opravičujem, ampak punce dejte no malo več razumevanja pa le kažite tudi za ljudi ne samo za živali. Ker teli vaši posti so eno samo prepiranje in tole res ne vodi nikamor. Smetka vedno jamra da bo morala pse evtanazirat itd, ve se po do potencialnih posvojiteljev obnašate res "nikakvo". Mogoče v vaših očeh Brigitas ni najboljši posvojitelj, ampak...Kaj bi bilo bolje psa evtanazirat ali ga oddati takšnemu neidealnemu posvojitelju, ki je pač v službi? Pa saj tole ni prvi takšen post....

Ja po mojem mnenju s svojim odnosom res odganjate posvojitelje, sam sem pred več kot letom iskal psa, poklical sem na Horjul, želel sem si ogledati zavetiščarje, dogovoril sem se za uro obiska, napokal celo družino v avto (pa nisem ravno blizu) in....Pse smo si lahko ogledali pred mrežo zavetišča in to seveda samo  tiste, ki so bili trenutno izpuščeni...Ej takrat mi je pa postala zadeva glede Horjula kar jasna... Psa sem dobil drugje in čeprav mogoče nismo najboljši lastniki psa je naša psica, zdrava, zadovoljna, obožuje vse člane družine in upam, da je tudi srečna...

Logiran
Alba
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.517


« Odgovor #22 : petek, 10.10.2008 : 08:35:42 »

No smešno v smislu, ker se mi ne da jezati helena. To je moja faza po jezi.
Logiran
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #23 : petek, 10.10.2008 : 08:35:46 »

OT, še dobro, da nimam nobenega horjulčka, to pol pomeni, da nisem možača. No, sej pri svojih cm in kg bi težko bila, hahaha.
Logiran
Alba
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.517


« Odgovor #24 : petek, 10.10.2008 : 08:39:04 »

Yo in v štiklah tudi Wink.

Cink moraš razumeti, da je v drugih zavetiščih veliko delovne sile, Smetka je večinoma sama. Ima svoje ideje, načela katerih se drži in jim je zvesta. Kar je edino prav. dela 24/7, kar drugje ne.
Seveda služba ni omejitev, saj jo imamo danes vsi in to več kot 8 ur dnevno. Pa zato nismo slabi lastniki.
Logiran
cink
novinec
*
Sporočil: 36


« Odgovor #25 : petek, 10.10.2008 : 08:45:09 »



Cink ti pa bodi tiho s takimi bedastimi,horjulski osebki so vse kaj drugega kot zafrustrirane možače.Lepe,ljubeče ženske so,če nisi opazil.

To da so zelo luštne sem opazil ja.   (UPS upam, da ne bo žena prebrala Smiley)
Logiran
helena
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.295


WWW
« Odgovor #26 : petek, 10.10.2008 : 08:47:54 »

Najbolj brezveze cink je ravno to,da se tukaj ukvarjamo še skoraj samo z ljudmi in forum ni mojčlovek.net ampak nekako drugače piše,bi pa lahko včasih pisalo slovenskipsiho.net.In ne leti na tebe,ker te ne poznam.
Brigitas je pač užaljena,ker je mislila,da bodo vsi dol padli,ker si je ona omislila psa iz zavetišča.
Če bi "kupovala" kaj drugega in bi bile uradne ure do 15.oo,ne bi niti pomislila,da bi poklicala in prosila:poslušajte,prišla bi tri ure kasneje,a me lahko prodajalec počaka?
Mogoče je brigitas dober posvojitelj,kuža bi se mogoče imel pri njej krasno,ampak,da pričakuje tolikšno prilagajanje in neko grozno veselje zaposlenih,ker bo prišla pse gledat,je pa res malo podcenjujoče do tam zaposlenih.
A veste s koliko takšnimi se morajo ukvarjat vsak dan?Osnove bontona in malo potrpljenja,pa vse gre.

Kaj,a če imaš zavetišče,se moraš pa vsem klanjat,al kaj.?

Cink,zelo luštne so,ja.Odznotraj in odzunaj.In svoje življenje so posvetile živalim.In delajo dobro in tako,kot bi morala delati tudi ostala zavetišča.
In najbolj grozno in žalostno pri tem je,da jih zaradi tega še po glavi dobijo.
 
Logiran
deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357


« Odgovor #27 : petek, 10.10.2008 : 08:52:26 »

kakšna drama  Shocked !.
Pač, če nekdo misli, da določeno zavetišče iz kdo ve kakšnih razlogov (osebje, uradne ure, lokacija, pogoji posvojitev itd) ni zanj...... (mal tuje slovnice   Grin), ima v Sloveniji bogato izbiro raznoraznih zavetišč z različnimi standardi in pristopi  Smiley.
In v vseh željno čakajo na resno posvojitev psi in muce in včasih še kakšna drugovrstna žival.

Poleg tega se (žal) z lahkoto najde tudi zapuščene in odvečne živali čist nepostredno- na žalost jih ne primanjkuje  Roll Eyes.
Res pa je, da ima potencialni lastnik pogosto z njimi nekaj več stroškov in skrbi, da jih spravi v primerno psihofizično stanje- ampak zato pa mu je prihranjeno neprijetno komuniciranje z zoprnimi "rešitelji", ki so investirali svoja sredstva, čas in stroko v žival  Cool.

Logiran
cink
novinec
*
Sporočil: 36


« Odgovor #28 : petek, 10.10.2008 : 08:58:05 »

Helena s tem se pa povsem ne strinjam, kolikor jaz razumem zavetišča, naj bi bilo tudi med njihovim poslanstvom to, da na koncu psa oddajo primernemu lastniku. To pa pomeni tudi delo z ljudmi kot neke vrste strankami... Tudi meni gredo velikokrat moje stranke na živce pa si enostavno ne morem privoščiti da bi jih poslal nekam....(pa kolikokrat si želim ravno to Smiley). Lahko si še toliko zatiskamo oči, da je oddaja psov ni popolnoma nič podobno prodaji predmetov, ampak menim da stične točke le so (stranke, torej ljudje z vsemi svojimi pomanjkljivostmi...)  
Logiran
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #29 : petek, 10.10.2008 : 09:02:47 »

A pol tebe stranke kličejo tudi ob 2-eh ponoči npr. in si jim na voljo? Dvomim. Razen, če si kakšen žigolo npr., haha.
Logiran
TinkaraC
odvisnež
*****
Sporočil: 734


« Odgovor #30 : petek, 10.10.2008 : 09:03:15 »

cink, tudi mi2 z možem sva v službi in imamo 2 horjulski pasji dami, to nikoli ni bila težava.
Težava je, pa tega ne zastopiš, da Polona nima časa pisat romane po mejlu, pač pa domneva, da če je objavljena njena telefonska številka nekdo, ki si res želi psa, naredi ta korak in jo v času uradnih ur pokliče. In zamera brigites je nepotrebna in odraža samo njen karakter, ki ni ravno potrpežljiv in strpen.

To da ste videli kužke samo tiste, ki so bili spuščeni, težko verjamem, saj je v pesjakih ponavadi več kot pol pesjanov, ki so v zavetišču in ti pesjaki so omreženi, ne pa samice brez okna. Tako da vse pse lahko vidite. Ne vem naju z možem je usoda prignala na Horjul in je prva psica šla z nama povsem nenačrtovano. Tja sva namreč prinesla le hrano in opremo, ki nam je ostala za poginulo psičko. Sva se najavila, dogovorila za ogled in tam našla prvo Horjulčanko Smiley
Ne verjamem v zgodbe o strašni Poloni, ker je kljub temu, da je nismo poznali, nikoli nisem videla strašne, nikoli slišala, da je koga kam poslala - videla pa sem jo utrujeno, jezno, veselo, sproščeno ... in ko je v nedeljo dopoldne že 16tič v pol ure zvonil telefon, sem jo razumela, zakaj reče, da ljudje nimajo občutka. Ker da se namesto živ žava spomniš, da bi šel malo v Horjul kužke gledat in pričakuješ, da bodo rekli - ja, seveda ... eh ...
Logiran
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #31 : petek, 10.10.2008 : 09:06:26 »

Mah, ta cela tema ne spada sem, v ta podforum. Če je avtorica hotela s to njeno temo trkati na srce nevemkomu, bi lahko temo odprla kjerkoli. In ne ravno v tem podforumu. In ne vem zakaj nas s tvojim pisanjem sploh nadleguješ ? Sploh ne vem, kaj si hotela povedati, res. Si morala odpreti nekomu srce, pa si ga tukaj, pred nami ? Sam še vedno ne morem izločiti tvojega namena /bistva iz tvojega pisanja.

Si napisala, da odženemo ogromno potencialnih posvojiteljev...a ti poznaš pomen besede "potencialni" ? Saj si si sama odgovorila, sam ne vem če sploh sama veš, kaj si hotela napisati.  Smiley No, vsaj jaz ne vem...tako da, res ti predlagam veliko več strpnosti za take stvari, tudi ko tukaj pišeš, več razmišljanja, uporabljanja možganov in boljšo izbiro besed, predvsem pa kot sem že povedala STRPNOSTI IN LEPEGA OBNAŠANJA, tako na forumu, kot v vsakdanjem življenju.  Smiley

cink, oddaja psov je zate podobna prodaji predmetov zato, ker celo najdeš v tem dve stični točki - se pravi stranke ? Dej ga nehaj lomit, no  Wink
Logiran
cink
novinec
*
Sporočil: 36


« Odgovor #32 : petek, 10.10.2008 : 09:12:06 »

cink, tudi mi2 z možem sva v službi in imamo 2 horjulski pasji dami, to nikoli ni bila težava.
Težava je, pa tega ne zastopiš, da Polona nima časa pisat romane po mejlu, pač pa domneva, da če je objavljena njena telefonska številka nekdo, ki si res želi psa, naredi ta korak in jo v času uradnih ur pokliče. In zamera brigites je nepotrebna in odraža samo njen karakter, ki ni ravno potrpežljiv in strpen.

To da ste videli kužke samo tiste, ki so bili spuščeni, težko verjamem, saj je v pesjakih ponavadi več kot pol pesjanov, ki so v zavetišču in ti pesjaki so omreženi, ne pa samice brez okna. Tako da vse pse lahko vidite. Ne vem naju z možem je usoda prignala na Horjul in je prva psica šla z nama povsem nenačrtovano. Tja sva namreč prinesla le hrano in opremo, ki nam je ostala za poginulo psičko. Sva se najavila, dogovorila za ogled in tam našla prvo Horjulčanko Smiley
Ne verjamem v zgodbe o strašni Poloni, ker je kljub temu, da je nismo poznali, nikoli nisem videla strašne, nikoli slišala, da je koga kam poslala - videla pa sem jo utrujeno, jezno, veselo, sproščeno ... in ko je v nedeljo dopoldne že 16tič v pol ure zvonil telefon, sem jo razumela, zakaj reče, da ljudje nimajo občutka. Ker da se namesto živ žava spomniš, da bi šel malo v Horjul kužke gledat in pričakuješ, da bodo rekli - ja, seveda ... eh ...

Ne vem če si prebrala kaj sem napisal: po telefonu znotraj uradnih ur sem se dogovoril za točno uro obiska, ob točno tej uri smo prišli pred zavetišč, pse smo si lahko ogledali tako, da smo stali zunaj zamreženega dvorišča. Ja lahko smo videli tudi nekaj psov v pesjakih z razdalje ene 20m (?). Zdej pa verjemi ali pa ne.   
Logiran
helena
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.295


WWW
« Odgovor #33 : petek, 10.10.2008 : 09:13:52 »

Cink sama imam stranke tako pri svoji službi in to zelo direktno obravnavo in tudi "stranke"pri iskanju doma mucam.

In ti povem nekaj:Moje stranke so vseh vrst,obnašanj,starosti,izobrazbe in se pri sklepanju posla nobena nikoli ne obnaša tako nemogoče kot se obnaša včasih kakšen potencialni posvojitelj.

Ja,se strinjam, cilj vsega tukajšnjega početja je iskanje doma brezdomni živali,vendar nikakor ne za vsako ceno,vsakemu ki mimo pride.
Sem bila sama prostovoljka v nekem drugačnem zavetišču,kot je horjulsko in ti povem,da ni bolj groznega,ko vidiš kakšni ljudje odidejo od tam z živaljo v naročju.Nobenih vprašanj,nič.Prideš,vzameš,plačaš,greš.
ja,je mogoče,da tudi od tam posvojene živali dobijo dober dom.Vendar ne more biti to loterija,.
Ti povem,da ne.Pa ni treba biti horjulski posvečenec,le čisto normalen človek z malo občutka in empatije do živali.

Tudi sama v zvezi s posvojitvami ne odgovarjam na maile in ne na sms-se.Mi pošljejo roman od maila,jim odgovorim,da me za več informacij pokličejo in ponavadi niti pokličejo ne.Škoda mojega časa.
Logiran
cink
novinec
*
Sporočil: 36


« Odgovor #34 : petek, 10.10.2008 : 09:15:17 »

A pol tebe stranke kličejo tudi ob 2-eh ponoči npr. in si jim na voljo? Dvomim. Razen, če si kakšen žigolo npr., haha.

Eh na žalost nisem žigolo Smiley. Me pa kličejo tudi izven uradnih ur.  
Logiran
cink
novinec
*
Sporočil: 36


« Odgovor #35 : petek, 10.10.2008 : 09:17:55 »

Branka, STRPNOSTI in Lepega obnašanja bi si kdo želel tudi od tebe, tvoj post to ni...
Logiran
helena
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.295


WWW
« Odgovor #36 : petek, 10.10.2008 : 09:20:45 »

Mene tudi,ampak nikoli ob tako nemogočih urah in dnevih in tolikokrat kot pot.posvojitelji.

Se je zgodilo,da me je eden med vožnjo od Sl.bistrice do Mb(se pravi 10 minut) poklical 12x(dvanajstkrat),ker se mu nisem mogla oglasiti.Tako,kot da zahteva,da se mu moram oglasiti,ker pač oddajam mačke.In misliš,da bi takemu človeku dala muco v posvojitev?
NE,četudi bi vse ostalo štimalo.Meni tak človek ni normalen,nenormalnemu pa ne dam živali.
V mojem poslu me še noben ni klical na tak način,četudi je imel totalko na cesti.
Logiran
cink
novinec
*
Sporočil: 36


« Odgovor #37 : petek, 10.10.2008 : 09:26:16 »

No počasi me boste pa prepričale, da je pri iskanju živali ogromno čudakov (sam pač tega nisem nikoli počel)...Še vedno mi je pa žal, če zaradi odnosa ljudi v zavetišču (ki je pa očitno pogojeno z mnogimi slabimi predhodnimi izkušnjami, nič ne rečem...)  kakšna žival ne pride do povsem normalnega doma. Collateral damage očitno...
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #38 : petek, 10.10.2008 : 09:30:56 »

Nimam doma zavetišča, imam pa vzrejo, psov ne oddajam, ampak prodajam, pa vseeno komentar. Nekdo vmes je omenil to, tudi jaz raje ne dam mladiča iz rok, kot da bi ga dala nekomu, ki ni zanj idealen, pa denar gor ali dol, v tem primeru denar le ni sveta vladar - ker živali so živa bitja in ne stvar, ne prodajam pohištva za katerega mi je čisto vseeno če ga bodoči lastnik še isti večer odpelje na smetišče ali pa ga ima doma še 20 let.

In ja, pri zavetišču je to še toliko bolj pomembno, ker v slovenskem preljubem okolju vsi mislijo, da če pa vzamejo psa iz zavetišča, pa so zdaj neki svetniki in so opravili dobro delo, ki zadostuje do konca njihovega življenja. Pri tem pa pozabljajo na vso odgovornost, ki temu sledi, žal velikokrat in groza me je tega, da v nekaterih slovenskih zavetiščih oddajajo brez pogodb, brez zahteve po sterilizaciji in kastraciji, brez vsaj 5 minutnega razgovora z novimi lastniki, kot da je zavetišče neke vrste tržnica ali kaj?

Pa še nekaj o komunikaciji, ta je v Sloveniji na splošno na psu. Samo nekaj časa nazaj sem imela informacijski telefon za mariborsko pasjo razstavo...pa ljudje te kličejo v nedeljo ob 10h zvečer pa pričakujejo, da jim boš na voljo za vsa vprašanja. In če ne dvigneš takoj, ker imaš recimo v službi sestanek..kličejo enih 15x, dokler pol recimo ne prideš po telefona in pol te nap*** kaj si ti misliš, da ne dvigneš telefona... Mislim ljudje, ki pišete takšne poste kot začetnica te teme, bom samo napisala naslednje - get a life!
Logiran
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #39 : petek, 10.10.2008 : 09:43:40 »

Branka, STRPNOSTI in Lepega obnašanja bi si kdo želel tudi od tebe, tvoj post to ni...

No, pa mi povejte, kje nisem bila strpna  Smiley ah, oziroma ne rabite  Wink brez veze smetiti po temi...

Pa kaj sta vidva z brigitos kaj v žlahti, da jo tako zagovarjaš / te ?  Smiley
Logiran
cink
novinec
*
Sporočil: 36


« Odgovor #40 : petek, 10.10.2008 : 09:53:49 »

No, pa mi povejte, kje nisem bila strpna  Smiley ah, oziroma ne rabite  Wink brez veze smetiti po temi...

Pa kaj sta vidva z brigitos kaj v žlahti, da jo tako zagovarjaš / te ?  Smiley

A) preberi si še enkrat prvi odstavek svojega posta

B) ne da bi vedel

C) Čemu je tale forum sploh namenjen? Ah in iiiiiijem ali čemu? V kolikor se ne želi da v forum pišejo tudi drugi, se forum enostavno zaklene. Tako bi lahko na forum pisali samo tisti, ki v Horjulu delajo in bi lahko tukaj podajali informacije o psih (v kolikor bi želeli). "Smetenja " po forumu tako ne bi bilo (le predlog).
Logiran
ticka
rad pišem
****
Sporočil: 421


« Odgovor #41 : petek, 10.10.2008 : 10:23:32 »

Tale forum je namenjen horjulskim živalim. Ni namenjen niti aaaaahhh in iiijjjem, niti kritiziranju zavetišča. Itak je ena taka tema že odprta, naj se piše tja. Sploh pa, miljonkrat sem že sama napisala, pa še kar precej drugih, namreč ko odpreš tako temo tudi ti sam-a škoduješ živalim, ker s tem odvrneš marskikaterega potencialnega posvojitelja. Brigitas je tole zakuhala, ne zna pa "odkuhat", samo svojo sveto jezo in užaljenost je morala povedat svetu. Sedaj, ko je dobila odgovore od ljudi, ki niso popolnoma nič povezani z dotičnim zavetiščem v smislu, da tudi ostali ljudje ne odgovarjajo na mail-e, je pa tišina.
Bedarija popolna!!! Naj si vsak sam ustvari mnenje o vodji zavetišča, naj pokliče, se pogovori in upošteva bonton. Polona pač ni stroj in lahko se dejansko kdaj upošteva, da tudi ona nima vedno dobrih dnevov in da je že zelo utrujena.
Samo še tole v info, mi smo našo psico dobili v nedeljo zjutraj.
Logiran
ika
odvisnež
*****
Sporočil: 644


« Odgovor #42 : petek, 10.10.2008 : 11:19:07 »

Citat
Sem bila sama prostovoljka v nekem drugačnem zavetišču,kot je horjulsko in ti povem,da ni bolj groznega,ko vidiš kakšni ljudje odidejo od tam z živaljo v naročju.Nobenih vprašanj,nič.Prideš,vzameš,plačaš,greš.
ja,je mogoče,da tudi od tam posvojene živali dobijo dober dom.Vendar ne more biti to loterija,.

in nekateri,ki so vzeli psa iz tistega zavetišča, so ga celo prodali naprej. ja najdeš vse mogoče ljudi, ki se igrajo z življenji živali.
Logiran
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #43 : petek, 10.10.2008 : 11:22:20 »

A) preberi si še enkrat prvi odstavek svojega posta


Ja, sem si, in ? Še vedno nevem, kje sem bila nestrpna, sicer pa, saj splon ni važno. Še vedno pa trdim, da je prišla brigitas prišla sem z nečistimi nameni, in mi je prav žal, da (kakor zgleda) nima nobenega doma, komur bi se lahko izpovedala, pa je prišla sem. Zlivat svoj gnev in jezo na nekoga, ki ni prav nič kriv. Meni bi bilo na njenem mestu tako nerodno...

LP
Logiran
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #44 : petek, 10.10.2008 : 11:23:36 »

Se opravičujem, dvakrat sem napisala "prišla sem". Se pa ne grem več tega...
Logiran
Gargamel
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.064


« Odgovor #45 : petek, 10.10.2008 : 11:50:48 »

Mene zanima marsikaj. Recimo:

1.)
Zakaj se odpirajo na forumu taksne teme? Zakaj ravno forum? Meni osebno ni do branja osebnih gnevov in razocaranosti nad tem zakaj kdo ni dobil ravno tega in tega psa. Dejte to razlagat svoji druzini, prijateljem, ce je ze res nujno, se zdirajte v telefon ali mail ali nekam ze pac. 99% forumasev, ki so se oglasili v tej temi, nimajo nic s tem zakaj nekdo ni dobil psa. Je zdaj bolj jasno?

Torej - ta del foruma, kjer zavetisce gostuje, ni namenjen VAM, ampak predstavitvam zivalim ipd. In upam, da se zavedate, da to sploh ne bi bilo potrebno - dovolj bi bil opis na spletni strani zavetisca.

2.)
Zakaj se oglasajo potem ljudje, ki pisejo da se s tem ukvarjajo "nore mozace"? Pisec - verjetno ves kdo si, sklepam pa, da ti ni jasno, da vecina forumasev nima z Zav. horjul nic - torej ne delajo tam. Tisti, ki so posvojili zival, sprehajo pse ipd. se ne stejajo pod delovno silo zavetisca, kar pomeni da ne odlocajo kam gre zival, ne zahtevajo pogojev za oddajo zivali itd. Te doloca le vodja zavetisca. In zdaj mi ni jasno, na koga je izraz nore mozace letel? Na vse nas na forumu, ali le na nekaj oseb, ki  pomagajo v zavetiscu?

3.)
Vsakic znova me preseneca, kako ste nekateri do skrajnosti uzaljeni, prizadeti, zgrozeni in kaj vem se, ker ste hoteli resiti zival, ker ste fantasticna oseba, ker ste fenomenalani posvojitelj ali kar pac ze. Zakaj potem obstaja vsaj 90% tistih, ki so jim pravila jasna? Osebno menim, da so to tisti, ki razumejo, da so pravila postvaljena zaradi zivali. Tistim, ki pravila niso jasna in so nad njimi blazno razocarani, verjetno ne gre za zivali, ampak v 1. vrsti zase, ego, in kaj oni NISO dobili.


Za konec se 3 fajn zadeve  Smiley
- obrekovanje se bo preganjalo
- za dolocene javne izjave se pricakuje opravicilo

- obvezno branje  pravil, vsaj kar se tice oglasanja na forumu - KLIK

Glede na slednja pravila bo tema zakljenjena, izbrisana ali prestavljena, ker drugega kot gonje zaradi prizadetega ega ne predstvalja.

V kolikor imate pritozbe, vprasanja, nerazjasnene pojme, se obrnite na telefon 051 30 44 35, vsekakor pa prej preberite zgornja pravila, saj bo marsikomu potem vec jasno.

LP vsem, Maja
Logiran
binulja
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.446


Ben


« Odgovor #46 : petek, 10.10.2008 : 12:10:01 »

Še tole; v bodoče bodo vse žaljivi, nesramni, neprimerni, itd. posti,  kateregakoli uporabnika, nemudoma izbrisani. Zaželjena je konstruktivna izmenjava mnenj, pri kateri tako ena kot druga stran,  z argumenti zastopata svoja stališča. Napadanja kar tako povprek ne vodijo nikamor in ne koristijo nikomur. Najmanj pa živalim.

Lep pozdrav,
Ada Varga
Logiran

Strani: 1 2 3 4 [Vse]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: vsem skupaj
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines