mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 19:56:38

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Petarda
Strani: 1 2 [3] 4 5   Dol
Natisni
Avtor Tema: Petarda  (Prebrano 22917 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #30 : sreda, 29.10.2008 : 19:16:01 »

Jaz te popolnoma razumem (veš, zakaj).
Potencialnemu posvojitelju lahko iz lastnih izkušenj povem, da je tak pes lahko mega super, samo jeklene živce in veliko volje je treba imet.
Petardi želim dober dom.
Logiran
deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357


« Odgovor #31 : sreda, 29.10.2008 : 21:20:20 »

Najbrž se grozno bere, ampak tako pač je:

- na ves glas se dere, piska, kriči, laja (če se temu tako reče) na vse, kar se premika,
- v glavo bi skočil čisto vsakemu, če ga dovolj hitro ne opozoriš, da nima šans za kaj takega,
- mačke se mu zdijo zabavne za rep zagrabit in po luftu vrtet, recimo,
- ko je spuščen, mu še na kraj pameti ne pade, da bi se pustil prijeti,
- pri hranjenju ne sme biti nikogar od drugih živali v njegovem vidnem polju,
- itd.

No, to so dejstva. Meni takšni psi niso všeč, mnogim so. Razumem. Torej naj ga nekdo posvoji.

Se verjamem , da Smetki ni do smeha. Ampak ne moreš, da se ne bi nasmejal taki reklami za oddajanje psa.
Ja popolnioma verjamem, da se tako vede in popolnoma verjamem, da je nekomu, ki skrbi za celo morje psov in mačk pretežno v slabem stanju, en tak cucek popolnoma odveč.
Obenem sem prepričana, da bo to v enem resnem domu kmalu zgledalo čist drugače.
terierjem je pač treba dnevno možgane prat,da svoj višek energije odlijejo v kaj bolj sprejemljivega- in potem so najboljši in najbolj zabavni cucki ne svetu.
Ampak da do tega pride seveda rabi nekaj reda, umirjenosti doma, veliiko ciljnih aktivnosti in človeka, ki se mu nitreba deliti na sto delov.

Upam zaradi Smetke in psa, da bo to kmalu.
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #32 : sreda, 29.10.2008 : 21:46:21 »

A veš, zakaj taka "reklama"? Saj meni je bilo že po nekaj minutah jasno, kakšen je. Ob poplavi klicev zanj (zato ker je čupast in srčkan in majhen) mi ni težko nekega lepega dne razbrat iz pogovora, če je na drugi strani pravi. In seveda opis psa izpade čisto drugače, jasno. Se režim jaz in se reži tisti na oni strani. Takole po netu... a se razume, kako se razume, kdaj se razume, zakaj se razume, kako da se ne razume... je pa brezveze. Najrajši bi kdaj komu, ki rine, kamor ni treba, rekla: na, tle ga maš pa ga nosi. Kaj me briga, če ni tak, kot si si ga zamislil, dilaj s tem, mater. Saj si ga hotel, srčka majhnega čupastega, na ga zdej.

V resnici (več) ne dela nič od tega, kar je napisano, ker mu je jasno, da ne sme. Bi mu pustila več, če bi mu lahko, pa mu ne morem, ker se morajo vsi počutit kolikor toliko ok. In če je Wallas dojel, da ne sme v pse skakat, tudi če hoče; mu ni nič jasno, zakaj njemu pol en rjav drekec naduvan visi z repa.  Pa če bi bilo po Junovo, bi tudi mačke zbrisal iz sveta, pa vse pse, ki so na drugi strani ograje. Da ne govorim o Pepsi.

Petarda bo iskal dom najbrž dlje, kot bi bilo za pričakovat na prvi pogled. Še vsi takšni do zdaj so ga - točno toliko časa, dokler ni prišel pravi, ker sicer nisem naredila nič ali drugače: sem vrgla stran vse finance in vse, kar sem poleg financ vložila v psa. Mi gredo na živce, neprilagojenci osemkilski, ki mislijo, da lahko šarplaninko Zofo iz gat stresejo, ampak ne toliko, da mu ne bi našla pravega doma.

Če odmislim vse mogoče... je Petarda res majhen, torej lažje obvladljiv že zaradi tega dejstva; in primeren tudi za popolne začetnike, ki so aktivni in so se pripravljeni z njim zares ukvarjat. Ni za v blok, vsaj ne na tak način, da bi bil 8 ali 9 ur sam doma, ker bi se sosedom utrgalo. Čudežen trik je tudi strašno preprost: Petarda na vrvici do nadaljnjega, pa je.

Pa fino bi bilo, ko bi vsi tisti, ki se resno zanimate za posvojitev, poklicali. Osnovne informacije so najbrž dovolj za odločit se, ali boš poklical ali ne, vse ostalo pa lahko odbije tistega, ki je morda pravi.

Logiran

majas
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.324


« Odgovor #33 : sreda, 29.10.2008 : 21:56:45 »

po tvojem opisu se mi zdi, da si dobila še enega Pocota? je tako hudo ali še hujše?

držim pesti, da se tudi tega čimprej znebiš Wink
Logiran
pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #34 : sreda, 29.10.2008 : 22:04:14 »

In če je Wallas dojel, da ne sme v pse skakat, tudi če hoče; mu ni nič jasno, zakaj njemu pol en rjav drekec naduvan visi z repa.

 Grin  Grin  Grin  Do solz! In še traja...  Grin
Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
sanco1a
živim tukaj
***
Sporočil: 6.031


« Odgovor #35 : sreda, 29.10.2008 : 22:28:15 »

Imam občutek, da ima Smetka dobro obdobje - jaz pa sem se danes od srca narežala njenemu opisu Bojčijevih erotičnih nagnenj Grin
Logiran
oaza88
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.748


WWW
« Odgovor #36 : četrtek, 30.10.2008 : 06:52:00 »

..... Čudežen trik je tudi strašno preprost: Petarda na vrvici do nadaljnjega, pa je.
ej upam, da tole ne bo izpadlo neprimerno, ampak v valovih nasmihanja in smeha (...drekec pa tole...) ob branju tega Smetkinega posta mi je šla čez glavo asociacija: petarda na vrvici = raketa
  Grin

Uf Petarda, jst ti res iz srca želim enga tapravga lastnika - zase čisto pošteno lahko rečem, da niti pod razno nisem mamica zate (iz istega razloga, kot sem to že za Pocota rekla, pa so moji še kr nekaj težili....ja valda, ane, luškan pa micen je. No pa sej je dobil čist tapravo mamico in tudi ti, Petarda, jo boš, ni vrag! No al pa očija al pa oba, sej nima tolk veze. Srečno, mali vragec!
Logiran
Sasenka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.023


« Odgovor #37 : četrtek, 30.10.2008 : 08:18:05 »

Meni so pa prav taki psi na kožo pisani. Prav obožujem take neprilagojence. Saj potem ko ga imaš in se ukvarjaš z njim tako kot je treba potem vidiš, da sploh ni grozno in da so to eni super psi, ki v vsem sodelujejo s tabo. Jaz pri mojih dveh samo še čakam da bosta spregovorila in mi povedala kar mi gre. Samo tisti del o bloku in sosedih je pri meni velik problem pa tudi to da dva taka že imam. Edino dereta se ne  ko sta sama tako, da sosedje še niso na psihiatriji.

A mogoče en mičken na Pokija spominja, a ne?
Logiran
sabrina
rad pišem
****
Sporočil: 290


« Odgovor #38 : četrtek, 30.10.2008 : 20:42:41 »

No jaz imam mesancka med snaucerjem in terijerjem in vam povem, da smo imeli od zacetka cirkus z njim in komerkoli sem povedala kombinacijo genov nasega kuzka se je smejal in zavijal z ocmi.  Ampak....se vedno je trmast, na ukaz pride ampak po ovinkih samo da ni po moje, mack ne mara in smo se sprijaznili da jih ne bo, otroke obozuje in nasploh je en prekrasen doborovoljcek. Ampak tudi dober cuvaj, ki zalaja na vsako odpiranje vrat ki mu ni znano. Imam tri sosede in nikol ne zalaja kadar odklepajo svoja stanovanja. Se danes mi ni jasno  kako  jih razlikuje. Ko je doma sam spi ali  pa sedi na okenski polici in ima pod kontrolo celo ulico.  Zanima ga absolutno vsak moj korak ampak njegov znacaj nas niti malo ne moti. Res da smo morali imeti kar dobre zivce preden smo mu pokazali kje so meje in se je presento trudil da bi bilo po njegovo  ampak verjemite da se je splacalo.  Sedaj, ko imamo dva se ni spremenilo nic. Še bolj veselo je. Kolikor vidim je Petarda tu nekje, s tem da smo mi nasga nasli se cist majhnega ampak je bil tud tak kot sedaj opisuje Smetka Petrado.  Pes se prilagodi druzini in bo delal tisto kar mu boste dovolili zato brez skrbi in pogumno v posvojitev. Se splaca.
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #39 : petek, 31.10.2008 : 22:06:26 »

A za na kmetijo je tak kuža?

 Roll Eyes Roll Eyes

Sam vprašam, ker ne vem.
Logiran

Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #40 : petek, 31.10.2008 : 22:39:22 »

A za na kmetijo je tak kuža?

 Roll Eyes Roll Eyes

Sam vprašam, ker ne vem.

Ne?
Logiran
sanco1a
živim tukaj
***
Sporočil: 6.031


« Odgovor #41 : petek, 31.10.2008 : 22:59:24 »

Ja, idealen za v kokošnjak!
Logiran
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #42 : sobota, 01.11.2008 : 00:40:36 »

Zdaj jaz sicer ne vem, kje je debata presegla mejo dobrega okusa, pa vseeno.
Imam enega takega doma. OBVEZNO VEDNO IN POVSOD povodec - zaradi lovskega nagona. Močni živci... Pazit, kdo in kako pride v stik z njim (otroci, tuji ljudje).
Sej v bistvu je srček, samo pazit je treba ves čas.
Petarda je verjetno kr tu nekje. Odgovoren lastnik z dobrimi živci bo z njim zvozil.
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #43 : sobota, 01.11.2008 : 00:46:37 »

Ne?

Take ponudbe dobivam. Za na kmetijo, nekaj manjšega iščejo, pa bi bil on tko fajn. Ne... bi bil kar na frej, nč zvezan. Razen včasih, ko bi kam šli, ampak takrat bi bil pa. Je ketna dolga tri metre; in kočo tudi imajo.

Heh... bojda ga moram oddat, ker izpolnjujejo taki povpraševalci minimalne pogoje, jaz pa ne smem občinskega denarja stran metat. Če je interes in je interes znotraj 30-ih dni; in če so minimalni pogoji, gre pač na ketno. Občasno. Saj večino bo na frej.

A pol ne vidim samo jst tako, da to ni ravno ok? Pa zdaj? A bo kdo kakšen zakon spremenil, če je to predpogoj, da začne inšpekcija delat npr.?

Yo, je bilo bolj retorično vprašanje, pa se mi zdi, da je sanco1a dojela bistvo...
Logiran

Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #44 : sobota, 01.11.2008 : 08:34:02 »

Yo, je bilo bolj retorično vprašanje, pa se mi zdi, da je sanco1a dojela bistvo...

Sem ga jaz tudi. Sej v kokošnjaku bi imel kar dosti placa. Že ta prvi dan...
Logiran
Strani: 1 2 [3] 4 5   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Petarda
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines