mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 13:55:38

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: Se predsednik KZS in DS zavzema za uvedbo takse na pse?
Strani: 1 [2]  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: Se predsednik KZS in DS zavzema za uvedbo takse na pse?  (Prebrano 19018 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
miskica
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.338


« Odgovor #15 : četrtek, 01.07.2010 : 09:22:04 »

+ v prihodnosti bodo edina legla, ki bodo zagotovo pocipirana in bodo mladici oz. psi tudi registrirani, rodovniska. In bodo v glavnem lastniki rodovniskih placevali, ane. Torej je to se en dodaten argument za nerodovniskega psa, ki itak ne bo cipiran, ne bo registriran in ne bo obdavcen.



Sej to me čudi... doslej sem imela občutek, da na KZS večinoma razmišljajo kot rejci/vzreditelji in kar delajo, delajo v lastno korist. Tole me je pa presenetilo. Ker edini čipirani in registrirani iz štarta, bodo psi vzrediteljev. In tisti, ki jih ima več, bo že avtomatsko dodatno plačeval. Ej, vedno bolj se sprašujem, kaj imajo tile mandlci na KZS v glavi.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #16 : četrtek, 01.07.2010 : 11:11:59 »

Citat
Saj psi so že obdavčeni? Ali pa je plačilo obveznega cepljenja proti steklini oproščeno davkov? In druge veterinarske storitve tudi?

Ne samo da cepljenje proti steklini ni neobdavčeno. Večino cene, ki jo plačaš predstavlja taksa (= davek), manjši del je veterinarska storitev. In na to vse skupaj plačaš še DDV - višjo tarifo za luksus seveda. Tako da v bistvu plačaš davek na davek.
Najhuje pri vsem skupaj pa je, da bi bilo določanje davka prepuščeno občinam - če bojo nekje občinski strički posebno nenaklonjeni psom, bodo prosto po prešernu nabili davek kot se jim bo zazdelo? In kaj pomeni da bi za pse plačevali v urbanih naseljih? A po vaseh, kjer je itak največ problemov s ketnarji, pa spuščenimi psi, pa tistimi, ki jih ponoči spuščajo, da gonijo divjad in koljejo ovce njim pa ne bo treba plačati nič?
Logiran
deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357


« Odgovor #17 : četrtek, 01.07.2010 : 11:14:02 »

Ej, vedno bolj se sprašujem, kaj imajo tile mandlci na KZS v glavi.

zolje  Grin
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #18 : četrtek, 01.07.2010 : 11:22:19 »

Zakaj se ustaviti samo pri taksi na posedovanje psa? Predlagam, da se obdavci se vzreja psov in prodaja. Ker je psov vedno vec, bo potrebno vedno vec prostora v zavetiscih (kako je ze, na vsakih 800 psov 1 mesto v zavet.?); torej naj bodo obdavceni tisti, ki jih producirajo in se bo tudi iz tega financiralo delovanje zavetisc in skrb za zapuscene zivali.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
lunca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 583


« Odgovor #19 : četrtek, 01.07.2010 : 11:36:20 »

S tem,da določene občine še tega odloka nimajo,ker ne dosegajo norme 800 psov na občino.Zato nimajo sklenjenih pogodb z zavetišči.Pri nas je kar se tega tiče živa groza.Občine niti ne sofinancirajo s/k mačk,ne vejo kaj so prostoživečke.Mislim pa,da jih večinoma to ne briga.Trenutno ima z zavetiščem sklenjeno pogodbo samo občina Ribnica,Sodražica in Loški Potok pa ne.
Tjaša
Logiran
jst
odvisnež
*****
Sporočil: 630


« Odgovor #20 : četrtek, 01.07.2010 : 11:46:06 »

Ne samo da cepljenje proti steklini ni neobdavčeno. Večino cene, ki jo plačaš predstavlja taksa (= davek), manjši del je veterinarska storitev. In na to vse skupaj plačaš še DDV - višjo tarifo za luksus seveda. Tako da v bistvu plačaš davek na davek.

Moje vprašanje je bilo retorično. Wink
Logiran
Leibniz
novinec
*
Sporočil: 18


WWW
« Odgovor #21 : nedelja, 26.09.2010 : 14:20:03 »

Zadeva je taka: jaz vedno najdem smeti, da v njih vržem vrečko z iztrebki mojega kužka. Ko je moj kuža potreboval poseg, sem drago plačala za to storitev, pa čeprav sem se morala marsičemu zato odpovedati, ker imam rada svojega psa, ker mi pomeni veliko na svetu in si zasluži zdravje. Za vsako stvar v trgovinah, ki so namenjene domačim živalim plačam vsaj dvakrat več, kot v navadni trgovini človeške stvari vključno z tistimi ki so škodljive, predvidevam da je večina od tega precej draga zaradi davkov. Moj pes je čipiran, vse kot je treba. Pa vseeno moram prenesti grde poglede in, ki so namenjeni vsakemu lastniku psa in prepovedi vstopa v večina prostorov ter plaž, zaradi tistih, ki ne znajo pobrati za svojimi psi drekov, jih ne znajo imeti na povodcu med množico ali v javnosti nasploh in se skratka obnašajo odvratno ter jim je škoda denarja za veterinarja. Zato lahko predlagateljam obdavčitve psa  povem samo to: DOVOLJ MI JE POBIRANJA TUJEGA GOVNA. SAMI NAJ GA POBEREJO TISTI, KI GA SERJEJO.
Logiran
alena
novinec
*
Sporočil: 2


WWW
« Odgovor #22 : nedelja, 26.09.2010 : 15:09:39 »

Samo, da preverim, če sem prav razumela...
Če bo ta zakon sprejet, bom morala jaz, ki imam doma psico, za katero plačujem cepiva, tekoče stroške za kvalitetno hrano in ostalo + letno zavarovanje v višini cca 90 € (po lastni izbiri), psica pa je tudi čipirana, negovana, redno sprehajana, sterilizirana, šolana in socializirana - plačati še takso, ker jo imam? Oziroma bom morala plačati takso, ker odgovorno skrbim zanjo?!

A se je komu čisto zmešalo?!

(tudi moje vprašanje je retorično)
Logiran
Strani: 1 [2]  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: Se predsednik KZS in DS zavzema za uvedbo takse na pse?
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines