mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 20.04.2024 : 02:27:22

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Izi bar - žurka za Horjulčke
Strani: 1 ... 27 28 29 30 31 [32]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Izi bar - žurka za Horjulčke  (Prebrano 66476 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
MaxyTT
odvisnež
*****
Sporočil: 541


« Odgovor #465 : ponedeljek, 26.01.2009 : 14:27:24 »

Hitrost očitno ni vaša vrlina, ne pri izpolnjevanu pogodbenih obveznosti ne pri pojasnjevanju zadev.
v to, koliko je bilo dejansko popitega in koliko bi moralo biti plačanega, se ne mislim spuščat, ker me ni bilo tam. Dejstvo pa je, da je bila žurka v začetku novembra, plačilo pa s eje očitno izvedlo šele po vseh pritiskih s strani punc, ki so bile tam. Glede na takšen znesek, ki verjetno ne predstavlja zneska, zaradi katerega bi človek bankrotiral, je takšen "manjši" odlog 2 mesecev malo smešen, nekorekten in neprofesionalen,pa še zdaj se vam očitno niti ne sanja koliko je bilo oziroma naj bi bilo nakazanega.
Na forum pa ste se užaloščeni javili šele po skoraj treh mesecih. Pacta sunt servanda.

LP

Logiran
helena
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.295


WWW
« Odgovor #466 : ponedeljek, 26.01.2009 : 14:31:14 »

Izi bar, ste hecni, res. Grin

Naprej mečete licitacijo, kot da bi licitirali vaši gostje. Roll Eyes
Na licitaciji smo zapravljali le privrženci Zavetišča Horjul, ki bi enako zapravili tudi kjerkoli drugje, ne le pri vas.
Logiran
helena
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.295


WWW
« Odgovor #467 : ponedeljek, 26.01.2009 : 14:33:19 »

Aja, še to: Sama sem plačala vsaj tri zapitke in kako čudno, glede na  navajanje, da so pri vas računi obvezni-

Nisem prejela niti enega računa, torej....?
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #468 : ponedeljek, 26.01.2009 : 14:39:09 »

Tudi meni se zdi, da v tem primeru rek: Kdor molči, devetim odgovori, ne pride ravno v poštev.
Z molkom, neodgovarjanjem na pozive itd. ste sprožili celo vrstno sumničenj in slabe volje.
Če bi se javili takoj in pojasnili stanje, ter nakazali ustrezni znesek, bi vse tole ugibanje in debatiranje odpadlo. Lahko bi se vsaj javili in povedali (seveda ne nam, ampak vodji zavetišča), kdaj in koliko boste nakazali in se potem tega držali, pa čeprav bi bilo nakazilo nekoliko zamaknjeno. Mislim da bi to sprejeli z razumevanjem.
Pravzaprav bi bila vaša proaktivnost zaželjena, predvsem pa pričakovana.

Logiran
Nika2
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.367


« Odgovor #469 : ponedeljek, 26.01.2009 : 14:41:56 »


Kot vem, ste na dražbi prodali kar nekaj stvari za lepo vsoto denarja, kje? v IZI baru.


Popravek, za donirane predmete so se zbirali prostovoljni prispevki v obliki drazbe - kdo pac za donirano stvar v dobrodelne namene daruje najvec.
In ja, zbrali smo se v Izi baru, in pri vas smo se zbrali ravno zaradi zgoraj omenjenega dogodka - drazbe. Drugace nas ne bi bilo, ker pac nismo z vasih koncev (govorim zase in za svojo klapo).

Glede 'zamuda' z nakazilom: jaz bi se v zemljo vdrla, ce bi vedela da sem nekomu toliko casa nekaj dolzna, se posebej, ce gre za dobrodelni prispevek. Bi raje zalozila s svojega zepa, kot delala firmi slabo reklamo. A tu ne gre samo za reklamo, tu gre za vest: cetudi bi bila jaz kaksni fizicni osebi kaj dolzna in cetudi ne bi bil to prosotvoljen prispevek, bi me bilo sram, da sem zadolzena in bi dolg poravnala takoj. Cisti racuni, dobri prijatelji.
Logiran
Nika2
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.367


« Odgovor #470 : ponedeljek, 26.01.2009 : 14:43:33 »

Tudi meni se zdi, da v tem primeru rek: Kdor molči, devetim odgovori, ne pride ravno v poštev.
 Lahko bi se vsaj javili in povedali (seveda ne nam, ampak vodji zavetišča), kdaj in koliko boste nakazali in se potem tega držali, pa čeprav bi bilo nakazilo nekoliko zamaknjeno. Mislim da bi to sprejeli z razumevanjem.



Vsekakor se strinjam.
Logiran
Sasenka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.023


« Odgovor #471 : ponedeljek, 26.01.2009 : 14:53:50 »

Glede na to, da ste se javili in želite pojasniti zadeve me zanima naslednje:
-  kaj so materialni stroški in

-  kako to, da gre za deljen dobiček, če ste organizirali dobrodelni dogodek in, po vaših besedah, dejansko želeli le pomagati.

Kadar jaz želim komu dejansko le pomagati si ne vzamem dela dobička še zase.
Logiran
Torč
novinec
*
Sporočil: 3


« Odgovor #472 : ponedeljek, 26.01.2009 : 18:47:42 »

Pričakovala sem nekaj takšnega, ampak vseeno. Oglasila sem se zdaj, ker nisem spremljala niti si predstavljala da je takšna debata o tem tukaj, ampak sem mimogrede malo pogledala, ker večkrat skočim na te strani, kjer sem tudi dobila oz. sin, našega muca Torota.

Kot d.o.o. firma potrebuje nalog ali naročilnico ali pogodbo, da bi se določena stvar plačala. Kot vem, je ta nalog prispel PRAV TAKO ZELO POZNO. Pogodba pa bej splh ne obstaja!
Nisem prav veliko obveščena o odbitkih kot jih omenjas sasenka, vendar po logiki sklepam da so materialni stroski nabavne cene pijac in/ali plačilo natakarjev.
Nabavno ceno boš dobila če boš maloprodajno delila z 2,7 oz 2,8 (odvisno).
Ne bi se v to spuščala ker dejansko ne vem kaj točno se je dogajalo, vem tisto kar smo se me punce tu pogovarjale.
Ne glede na zamujanje plačila, ponavljam da namen ni bil nikogar okoli prinest. Če bi to bil, potem verjetno niti centa nebi nihče prejel. In oprosti nika2, ampak podjetje če prispeva denar, potem NE DOLGUJE in NI DOLŽNO NIKOMUR, je zlasti dobra volja in škoda ker se te dobre volje ne ceni. Jaz bi bila hvaležna že za 10 eur če bi mi kdo 'pomagal' in če bi mi omenil pomoč, mu sigurno nebi dihala za ovratnik in ga prosila in izterjevala NJEGOV denar.
Mislim da je odvečno vse kar pišem, ker važno je, da ste imeli zabavo, ste se spoznali, izlicitrirali nekaj denarja in prejeli donacijo. Konec dober vse dobro.

Naslednjič bi bilo fino, če bi se na podlagi ustnega dogovora naredila pogodba, z ustreznimi nalogi, ker mislim da je veliko lažje za obe strani in se konča brez nevšečnosti, kot se je očitno zgodilo med horjulom in izi barom.

LP

Suzana
Logiran
helena
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.295


WWW
« Odgovor #473 : ponedeljek, 26.01.2009 : 21:09:45 »

Ne, Suzana, nsladnjič se bomo šli dobrodelnost nekje drugje. V Izi baru sigurno ne.
Mene še na kofe nobeden ne spravi tja.
Logiran
ticka
rad pišem
****
Sporočil: 421


« Odgovor #474 : ponedeljek, 26.01.2009 : 21:15:58 »

Tole sem dobila na mail:

Prihodkov 522,00 EUR, odšteti 20% DDV =435, odštet material v višini 152,00 EUR, ostane 283,00 EUR zaslužka. Zaslužek si delimo, torej donatorska pogodba v višini:141,50 EUR, nakazano bo danes.
 
LP Brane ŠUBIC


Logiran
Zala_
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.180


« Odgovor #475 : ponedeljek, 26.01.2009 : 21:23:49 »

Ne glede na zamujanje plačila, ponavljam da namen ni bil nikogar okoli prinest. Če bi to bil, potem verjetno niti centa nebi nihče prejel. In oprosti nika2, ampak podjetje če prispeva denar, potem NE DOLGUJE in NI DOLŽNO NIKOMUR, je zlasti dobra volja in škoda ker se te dobre volje ne ceni. Jaz bi bila hvaležna že za 10 eur če bi mi kdo 'pomagal' in če bi mi omenil pomoč, mu sigurno nebi dihala za ovratnik in ga prosila in izterjevala NJEGOV denar.

Se ne strinjam čisto. Sicer ne vem točno kakšen je bil dogovor med barom in zavetiščem, ampak mislim, da smo imeli vsi vtis, da bodo šli naši zapitki za zavetišče (po odšteti nabavni ceni in stroški obratovanja).

Res je, da če ni pogodbe se ne sme nič ZAHTEVAT, pač naivnost na eni strani. Verjetno se niso ljudje vozili iz Zasavja in Primorske, da bi delal (deljen Roll Eyes) promet lokalu - bi zavetišče boljše skoz prišlo, če bi vsi ostali doma in darovali tolk kot jih pride bencin do Kranja. Je pa grdo, da nihče ne pove vnaprej, koliko bo (približno, v procentih zaslužka) na koncu dobil tisti, zaradi katerega se je pravzaprav sploh zgodil večer - sploh kar se ''deljenega dobička'' tiče - če se to vnaprej ne omeni, je ''dobrosrčnež'' pač zavedel.
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #476 : ponedeljek, 26.01.2009 : 22:13:33 »

A tko da je to...

Pojavil se je Rade, rekel, da bi radi organizirali dobrodelni večer in sicer takole: mi pridemo, kar spijemo tisti večer, firma donira Horjulu, od vsega se odštejejo materialni stroški (nabava pijače) in stroški za strežno osebje. Ja?

Kmalu bi me pobralo od navdušenja, predvsem nad idejo, ker se mi je zazdelo, da bom videla končno, po dolgem času, kar nekaj "mojih" na kupu. In to je vse. Vse ostalo je blablablabla... predvsem tisto o hvaležnosti za 10€ in podobno, pa mi je zdajle čisto vseeno, kako se bere. Nisem hvaležna niti najmanj ob takem odnosu. Po 1000 in več plačanih sterilizacijah in kastracijah iz mojega žepa sem tej družbi dala čisto malo preveč, da bi okoli padla zaradi 141, 50 ali pa 283 ali pa 1000 evrov. 141,50 zame pomeni eno plačano sterilizacijo za psico. Ob 10.000 evrih, kolikor jih človek porabi na mesec za kvalitetno vzdrževanje 30-ih mačk in 30-ih psov, ki jih v veliki večini pridobim s svojim lastnim delom, bom bolj težko padla dol ob 141,50-ih evrih in to zgolj in samo zato, ker se po tem "dobrodelnem" žuru nihče ni oglasil skoraj mesec dni, pa še zdaj se ne bi, če ne bi začeli težit in ja, znam biti hvaležna tudi za 10 evrov, ko je odnos pravi. Težit smo začeli zato, ker se mi je zdelo fajn, da bi ljudem povedali, za koliko so se vozili iz cele Slovenije. Ja, videli smo se, to je najbolj važno; in bi se tudi, če ne bi šlo za "dobrodelen" žur, samo bi rekla, da ne pri vas.

Ker vas imam dovolj in ne bi več brala tega, pa tudi reklame ne bi več delala, zaklepam temo. Imate tudi vi moj mail.
Logiran

Strani: 1 ... 27 28 29 30 31 [32]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Izi bar - žurka za Horjulčke
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines