mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 17:39:49

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Zapuščena mama z mladiči
Strani: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 ... 13   Dol
Natisni
Avtor Tema: Zapuščena mama z mladiči  (Prebrano 44109 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
moonbeam
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.289


« Odgovor #75 : nedelja, 30.11.2008 : 11:56:23 »

Bogi Božiček. Že vidim pisma k Božičku (Smetki), jaz bi pa kužka od tete Smetke  Tongue
Logiran
miskica
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.338


« Odgovor #76 : nedelja, 30.11.2008 : 14:50:28 »

Kakšna je pa Ulika po karakterju? In kake ljudi/dom bo iskala?
Logiran
Gargamel
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.064


« Odgovor #77 : nedelja, 30.11.2008 : 16:27:11 »

Verjetno bo znala o karakterju vec Smetka povedat, ampak meni je mala takooo krasna Smiley Res  Smiley Smiley Smiley Smiley Navihana, prijazna, pridna in dejansko je precej manjsa kot izgleda na fotkah oz. se vsaj tako meni zdi. Ja tem nekje do kolen. Ce bi zbirala med malimi kepami in njo, mi je (vsaj) meni,  ona veliko bolj zanimiva. Lubica je, res.

Lp, Maja
Logiran
sabrina
rad pišem
****
Sporočil: 290


« Odgovor #78 : nedelja, 30.11.2008 : 16:42:36 »

Smetka, a je Sara Ok ?
Logiran
Sasenka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.023


« Odgovor #79 : nedelja, 30.11.2008 : 21:27:37 »

V kaj natančno pa ste se zaljubili?

Ja v sliko no, ti pa res nič ne veš. To je ljubezen na prvi virtualni pogled. Huh
Logiran
kastelecu
rad pišem
****
Sporočil: 347


« Odgovor #80 : torek, 02.12.2008 : 09:41:46 »

Ja v sliko no, ti pa res nič ne veš. To je ljubezen na prvi virtualni pogled. Huh

Ojej.... kje se bo pa to videlo.... v kaki čarovniški stekleni krogli??

Katarina


Jao Shocked

Smetka ze vidim, da bos imela zanimiv zacetek meseca.. Ko samo berem takele izjave po forumu te prav obcudujem, ker vem, da ti to potem poslusas se preko telefona Roll Eyes




Mah, saj bi kaj dodala, pa ne vem..boste potem še mene popljuval ker sem pač med malo bolj novimi..
Ampak - vsaj da povem, kako jaz vidim situacijo tule na forumu...

Vi vsi tukaj, ali pa vsaj večina ste že "stari forumski mački". Tudi med seboj se že poznate, pa veste malo več o vsem kar se je dogajalo in kar se še vedno dogaja v Horjulu..
No, nekateri pa to spoznavamo šele sedaj..preko foruma, pa preko smetkine www strani - no, www strani od Zavetišča Horjul..

Nekateri pa pač po slučaju, takšnem ali drugačnem zaidejo na to stran..na ta forum.. pogledajo slikice in oh in sploh in telih sedem "knedlčkov" bi vsi pojedli in iiiiiiiiiii in joooj, in marija, in bohpomagej.. Tudi vi VSI tako reagirate, kakor sem že velikokrat lahko prebrala... (In s tem se strinjam, ker so vsi takšni in drugačni psi, posebej mladički, tudi moja šibka točka.)

No, in potem pač pride nekdo kot je sončk..recimo mlad človek, dekle, fant, ki še ni toliko "ufuran" v te zadeve..pa niti ne rabi biti mlad.. in izrazi svoje mnenje, navdušenje nad slikami, v katere se ni težko "zaljubiti"...

In poglejte še s te strani - človek - v konkretnem primeru sončk je prišla na ta forum, prišla je na to temo, in če že ne drugega, se je odločila, da ne bo kupovala nekega rodovniškega in čistokrvnega psa, temveč bi rada posvojila psa iz zavetišča, rada bi dala priložnost nekomu, ki si to zasluži?! Ali to mogoče ni dejanje, vredno pohvale? Je zaradi lepote? Kaj pa če ni? Kaj pa če ima doma že kakšnega psa, za katerega skrbi, kot mogoče celo od vas nihče ne skrbi za svojega, kaj pa če ima ograjen vrt in hišo, kaj pa če bi rada družbo za sebe in za potencialne ostale tačkaste člane družine? Kaj pa če je človek povsem primeren za posvojitev, pa PAČ ne pozna vaših internih for in celo pogojev, kako se piše na ta forum? Kaj pa če je pač s spodnjim postom samo izrazila svoje mnenje, in je mogoče uredu punca, ki ve, kaj je skrb za psa in ve, kaj pomeni odgovornost?

Zakaj morajo biti vsi isti kot vi in isto razmišljat kot vi? Vsi ste pametni, vsi veste vse o psih, pa o Smetkinem načinu oddajanja, pa vse no - pa ne mislim s tem nič slabega.. Samo, tega nekdo nov na forumu ne more vedeti takoj..
In - ko vidite post - novinec - št. sporočil: 1, ne da bi mogoče na lep način in na kratko razložili, da pač tako to ne gre, se greste vsi posmehovat in neko ironijo zganjat? Zakaj že? Kakor ste videli, je punca napisala, da upa, da bo 7.12. težko dočakala..ok.. To torej pomeni, da je prebrala temo, ali kako?

In če jo psička zanima, in če bi jo rada posvojila, in če bi rada samo najlepše in najboljše za njo, za sebe in za ostale družinske člane, zakaj ne bi?

Če je primerna posvojiteljica, bo tako Polona povedala, ko bo videla situacijo in ko bo sončk-o spoznala, kajne?

Vi in vaše posmehovanje novim članom pa ne pomaga nikomur, ne Cmoki, ne Muši, ne Knedli, ne Bižki, ne Duški, ne Pumi, ne Sari in niti njihovi mamici Uliki - ja, vem, tudi moj post prav nič ne pomaga.. hočem samo povedati, da se mi ne zdi lepo, da greste vsakega novinca zatirat in se mu prikrito posmehovat in s tem v štartu zbijete vso človekovo voljo, da bi se še kadarkoli v prihodnosti odločil za posvojitev kužka iz zavetišča, raje bo plačal nekega čistokrvnega, pa se mu vsaj nihče ne bo posmehoval, ko pove ljudem, da ji je všeč kužek na sliki??

Postavite se malo v kožo takih ljudi, pa razmislite kako bi to delovalo na vas - meni vem, da bi zbili vso voljo, če bi imela željo posvojit "horjulčka". In ni za reči, da ga v prihodnosti mogoče ne bom.


Smetka, kaja, binulja in Jana -

se vsem moderatorkam in odgovornim za forum opravičujem, ker je seveda izven teme, ampak bi lepo prosila, da posta ne zbrišete. Če je kaj z velikimi črkami, če je kakšen vprašaj ali klicaj preveč, se prav tako opravičujem.

Nisem mislila nič slabega, samo res se mi ne zdi uredu..

Še to: moj post ni namenjen kreganju - niti ne rabim nobenega odgovora nanj.. samo v razmislek..




Lep dan vsem in uživajte s svojimi tačkami Smiley
Logiran
sončk
novinec
*
Sporočil: 6


« Odgovor #81 : torek, 02.12.2008 : 11:25:00 »

Hvala lepa kastelecu  Kiss

jaz žal nisem imela volje odgovarjat na take bedne pripombe...smo si pa ljudje različni in to nekateri težko razumejo, jim ni za zamerit.
Jaz imam že od malega pse doma...1. kuža je bila mešanka, najdenka, ki smo jo velikodušno sprejeli medse in je bila z nami 12 let, drugi kuža pa je  bil namenjen za božično darilo ( ne z naše strani) in ker ga ta gospod ni želel imeti...so prosili nas če bi ga imeli...in sedaj je razvajenček pri nas oz. pri starših že 5 let. Ker pa sem se sama preselila v svoj dom ( hiša z velikim vrtom) bi rada imela tudi doma enega psička, ki mu bom lahko namenila nekaj svoje ljubezni in časa....to je vse.

Hvala za vaš topel sprejem na forum.

Lp, S
Logiran
kastelecu
rad pišem
****
Sporočil: 347


« Odgovor #82 : torek, 02.12.2008 : 12:14:37 »

Sončk,
 
glej, nobenega namena sicer nisem imela zagovarjat nikogar. Ampak sem tu že večkrat naletela na take podobne komentarje in posmehovanja novim na forumu, pa mi res ni všeč, ne morem samo mirno gledat kako zatirajo vse po vrsti, in to brez kakršnekoli podlage, da bi se prepričali, kakšen človek je rekel, da se je zaljubil v sliko (ne ravno dobesedno ampak vsi veste kaj mislim) psa, in izrazil željo, da bi ga imel, in kakšen človek je to, mlad, star, sposoben imeti psa, nesposoben, klošar, brezdomec, ali pa živi v totalnem sranju.
 
Za njih to nima veze, če se pač želiš vključit v forum, moraš plesati kakor oni "svirajo". To sem dojela po enem letu odkar spremljam forum, pa lahko vidiš po številu mojih sporočil, da sploh ne pišem, ker me ni volja niti kregat se, niti solit pameti in niti se vključevati v temo, da ne bom mogoče kakšnega komentarja dala, ki jim ne bo všeč, pa bom izpadla retardirana zato, ker bom napisala, da sem se kar zaljubila v weimarančka, kar sem tudi se.
 
Zaljubiti se v psa in zaljubiti se v sliko - upam, da ste slišali za metafore in metonimije - osnovna šola..
 
Nič sončk, ne bomo se kregal ane, ne maram tega.
 
Če že, dajmo raje kakšno rečt o tvoji morebitni posvojitvi - kolikor ti jaz lahko povem, je najbolje, da res počakaš lepo do 07.12., to sicer pride na nedeljo, tako da raje počakaj na ponedeljek, 08.12. in tega dne pokliči Polono (Smetko) v času uradnih ur:

Uradne ure: PON - PET med 8:30 in 12:30

..pa se poskusi dogovoriti za obisk in tako.. da bo vse po pravilih in da tudi Poloni olajšaš delo, da se ne muči s telefonskimi klici še v nedeljo (sicer ne dvomim, da so tudi ob vikendih klici, ampak vseeno - bodi boljša od ostalih).

Želim ti srečno roko in glavo na mestu pri izbiri "horjulčka", pa četudi to ne bo ravno Cmoka. Tudi ostali so cortkani in za zaljubit se v njih - mogoče pa, ko jih boš videla v živo, se ti bo zdel kakšen še lepš/lepša in bolj pravi/prava zate. Pusti se presenetiti in zaupaj Poloni - punca ima izkušnje in ti bo znala svetovati v vsem.

LP,

Urša
Logiran
svrk
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.000


« Odgovor #83 : torek, 02.12.2008 : 12:23:54 »

Se popolnoma strinjam s kastelecu in sem vsaj že trikrat v različnih temah pisala nekaj podobnega. In ko sem zagledala sončkov post sem hotela napisat "Ne se spet spravit na novinca" pa nekako nisem. Tudi jaz včasih obupujem nad ponavljanjem nekaterih besed in mnenj. In dvignem roke.
Sem pa tudi jaz pri svojem delu včasih nestrpna in si rečem, a moram tole res tisočkrat povedat, pa si še ne zapomnijo. In če imam dober dan, se spomnim, da so oni danes prvič tukaj in še niso slišali istih navodil 1001krat, če imam slab dan postanem čemerna v sebi, če še slabšega, jim tudi dam kaj vedet. In je od njih odvisno, če mi pojasnijo, da so v tej situaciji prvič in nič krivi (in spremenim svoj odnos), ali so tiho in se  počutijo slabo. Kar si pa itak nikoli ne želim. Tako to gre pri meni.
Vsem želim dobro. Novincem in starim mačkom
Logiran
sončk
novinec
*
Sporočil: 6


« Odgovor #84 : torek, 02.12.2008 : 12:35:14 »


 
Nič sončk, ne bomo se kregal ane, ne maram tega.
 
Če že, dajmo raje kakšno rečt o tvoji morebitni posvojitvi - kolikor ti jaz lahko povem, je najbolje, da res počakaš lepo do 07.12., to sicer pride na nedeljo, tako da raje počakaj na ponedeljek, 08.12. in tega dne pokliči Polono (Smetko) v času uradnih ur:

Uradne ure: PON - PET med 8:30 in 12:30


Urša

To je bil tudi moj namen...
Ne vem pa še vedno kaj je narobe če izraziš mnenje da ti je kuža všeč...mislim, da tega pač ne bom nikoli razumela...lahko pa sprejmem, da smo si različni...kot sem že napisala.

Lep dan vsem,

S
Logiran
kastelecu
rad pišem
****
Sporočil: 347


« Odgovor #85 : torek, 02.12.2008 : 12:37:56 »

svrk,

ampak, a ni logično, da nekdo, ki je slučajno prišel na forum in slučajno videl fotke teh lepih kužkov in slučajno prebral, da se bodo oddajali po 07.12., ne ve, kako postopat na tem forumu, ker je pač novinec, in bo seveda samo izrazil svoje navdušenje nad njimi (razni iiiiiiiii-ji, pa jejhataja-ji, pa joooooooj-i pa ooohhh-ji...to so komentarji t.i. starih mačkov)?

In zakaj mora biti potem tako odveč na kratko razložiti novemu na forumu kako začeti in kaj narediti, na koga se obrniti?

Ja, res je, za obstaja tudi tema Zavetišče Horjul - pravila in to. Ampak, povejte po pravici, kdo od vas je šel kadarkoli pisat na katerikoli forum, da je prej prebral pravila?

Mislim, da nihče. Tu pa se tudi moj post končuje Smiley
Logiran
kastelecu
rad pišem
****
Sporočil: 347


« Odgovor #86 : torek, 02.12.2008 : 12:44:20 »

To je bil tudi moj namen...
Ne vem pa še vedno kaj je narobe če izraziš mnenje da ti je kuža všeč...mislim, da tega pač ne bom nikoli razumela...lahko pa sprejmem, da smo si različni...kot sem že napisala.

Lep dan vsem,

S

Oki sončk, nič se obremenjevati,

kolikor vidis v komentarju od svrk-ice, nisi edina, ki se ji je kaj takega zgodilo - pač je to tukaj tako, kot ko prideš v srednjo šolo - krst fazanov, ali pa v vojsko..  xD

pozabi na tiste komentarje in se raje osredotoči na to, kako boš Polono prepričala, da si prav ti prava za posvojit Cmoko Smiley

pa fajn bodi in pozdrav vsem ostalim..

urša Smiley
Logiran
skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #87 : torek, 02.12.2008 : 12:52:41 »

Mene pa žalosti:

1. da je tema zašla, in to čist. Iz več strani seveda, ampak vseeno. Tema je zašla, koristi psom iz teme v bistvu nobene.
2. da recimo za Čipkota ni niti pol tolk zanimanja, kot verjetno za Cmoko. Zakaj se nihče ne zaljubi v njegovo notranjo lepoto? Ker se je ne vidi na sliki?

Se zavedam, da morajo tudi mladiči najti nov dober dom, ampak vseeno ni fer  sram
Logiran

svrk
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.000


« Odgovor #88 : torek, 02.12.2008 : 13:04:53 »

pač je to tukaj tako, kot ko prideš v srednjo šolo - krst fazanov, ali pa v vojsko...
Na tole še nikoli nisem pomislila na ta način. Hvala kastelecu, mi bo drugič lažje.
In kot je rekla Skogkatt: Tema je zašla, koristi psom iz teme v bistvu nobene .
Njen komentar je res debata o različnih gledanjih na svet. In ker mislim, da vse tole ne sodi več sem, bom prosila za izbris ali če nekdo, zadnji del teme, ki pripada tem psom, a se ne nanaša na njih, preseli kam drugam. Če ima čas in še kaj volje LP
Logiran
kastelecu
rad pišem
****
Sporočil: 347


« Odgovor #89 : torek, 02.12.2008 : 13:10:50 »

skogkatt,

tudi mene žalosti - ampak vedi, da je tema zašla že ob prvem komentarju, ki je bil mišljen kot odgovor na sončkin post.

veš kaj pa je najbolj žalostno - ko se javi morebitni posvojitelj, pa ga vsi skenslajo kot da je prišel na bojno polje - napadi iz vseh strani.

In ne more biti drugače, da nekomu - kot je recimo danes meni, ko sem prebirala komentarje posmeha (in to od ljudi, ki jim je toooliko mar za kužke in ki jim kužki toooliko pomenijo), poči film in pač napiše kar si misli o tem.

Ne vem, ampak upam, da se ne strinjaš s takšnim načinom pisanja in zatiranja novincev - ker ni nikamor podobno in ima učinek le tak, da odbija potencialne posvojitelje, torej negativen.



LP in ne se kregat in ne se spravljat na nove ljudi na forumu, ker niso nič krivi.


Urša
Logiran
Strani: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 ... 13   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Zapuščena mama z mladiči
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines