mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 08:54:48

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Zapuščena mama z mladiči
Strani: 1 ... 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13   Dol
Natisni
Avtor Tema: Zapuščena mama z mladiči  (Prebrano 44099 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Vixen
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.804


« Odgovor #120 : torek, 02.12.2008 : 15:38:42 »

Razni ''iiii-ji in ooo-ji'' nobenemu psu ne pomagajo popolnoma nič.
Škodijo pa tudi ne. Tisto, kar škodi, so napadanja morebitnih potencialnih posvojiteljev, z vsemi posledičnimi debatami vred, ki pa nikakor ne bodo preprečile naslednjemu novincu novega "iiii, sem se zaljubil" pri naslednjem mladiču v zavetišču, ker jih pač prej ne bo prebral.
Tisti, ki pa najprej kaj prebere, pa se potem oglasi, bo pa prebral tudi pravila foruma in podforumov in tako ali tako ne bo problematičen.

Je pa res - zavetišč je kar nekaj in brezdomnih psov je ogromno. Nismo vsi za vse in nekateri se kregariji raje umaknejo in grejo drugam. Če bodo drugje našli psa in mu nudili dober dom, veliko ljubezni in temu psu primerno oskrbo, potem je vse OK.

Lp, 5ra
Logiran
Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #121 : torek, 02.12.2008 : 16:09:59 »

Se popolnoma strinjam s kastelecu in sem vsaj že trikrat v različnih temah pisala nekaj podobnega. In ko sem zagledala sončkov post sem hotela napisat "Ne se spet spravit na novinca" pa nekako nisem. Tudi jaz včasih obupujem nad ponavljanjem nekaterih besed in mnenj. In dvignem roke.
Sem pa tudi jaz pri svojem delu včasih nestrpna in si rečem, a moram tole res tisočkrat povedat, pa si še ne zapomnijo. In če imam dober dan, se spomnim, da so oni danes prvič tukaj in še niso slišali istih navodil 1001krat, če imam slab dan postanem čemerna v sebi, če še slabšega, jim tudi dam kaj vedet. In je od njih odvisno, če mi pojasnijo, da so v tej situaciji prvič in nič krivi (in spremenim svoj odnos), ali so tiho in se  počutijo slabo. Kar si pa itak nikoli ne želim. Tako to gre pri meni.
Vsem želim dobro. Novincem in starim mačkom

Pod tole se tudi jaz podpišem!

Verjamem, da je težko 1001x razlagat in pisat o eni in isti stvari.  Ampak je očitno treba. Vse z mislijo na to, da bo še en pes, še en mačka (ali pa še en paličnjak) dobil topel dom.
Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #122 : torek, 02.12.2008 : 16:21:21 »

Kaj manjka v mojem prejsnjem postu za prvim odstavkom?
Tole:

Nikakor ne podpiram takega pisanja, kot je v citatih, temvec menim, da dela vec skode kot koristi. Ce je casa za en stavek, je casa tudi za dva ali tri s pojasnilom, kaj je v komentiranem pisanju narobe.

Morda bodo pisci podobnih sporocil razmislili, v kaksnih situacijah in temah je pregon smiseln, v kaksnih pa je smiselneje napisati pojasnilo, napotke ... in dati link na pravila.

Hja, se vidi, da nisem v formi in da pozabljam na glavno, kar zelim povedati. Mah, saj bo bolje Smiley
Logiran

pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #123 : torek, 02.12.2008 : 16:31:34 »

Tudi meni se dogaja, da zaidem malo in pozabim, zakaj sem se v bistvu oglasila. Emšo al kaj?  Tongue Zdajle se oglasam zato, ker sem imela spisan en glih prav dolg post, da se mi ga ne da se enkrat pisat (pa ne net seveda zafrkava), se mi pa zdi skoda ze porabljenega casa, da ne bi nic napisala. 

Hotela sem pa to - registracija traja. In ni, da bi clovek napisal v efektu iiii lustkan kuza, ampak je imel nekaj casa (torej najt forum, ga pogledat, ce vsebuje tisto kar isce, se registrirat, napisat kaj o sebi, pocakat na potrditev registracije, nato poiskat zeljeno temo in vanjo napisat - karkoli ze pac) se razgledat po forumu - ali se pac motim? Zato meni ne grejo v glavo taki naivni novinci. In razlaganje tistega, kar pride z bontonom.
Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
oaza88
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.748


WWW
« Odgovor #124 : torek, 02.12.2008 : 17:17:32 »

na zadnjih dveh straneh je precej besed različnih avtorjev, s katerimi se strinjam, kakšna tudi taka, s katero se jaz osebno ne strinjam (pa je npr. spet kdo drug napisal komentar, s katerim se pa recimo spet strinjam) - ampak halo, no - tema je od zapuščene mame z mladiči. Meni se zdi, da smo trenuto daleč od prav konkretne mame s prav konkretnimi mladiči. Pa ne trdim, da se pišejo zadnjih nekaj strani same bedarije. Še zdaleč ne!Ampak sodijo nekam v en splošni predal. Veljajo za tole mamo in njene mladiče pa za čisto vsakega psa, ki išče nov dom. Lahko, da se motim - ampak tako je pač moje osebno mnenje.
Vso srečo vsem skupaj! Smiley
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #125 : torek, 02.12.2008 : 17:56:20 »

... - ampak halo, no - tema je od zapuščene mame z mladiči. Meni se zdi, da smo trenuto daleč od prav konkretne mame s prav konkretnimi mladiči. Pa ne trdim, da se pišejo zadnjih nekaj strani same bedarije. Še zdaleč ne!Ampak sodijo nekam v en splošni predal. Veljajo za tole mamo in njene mladiče pa za čisto vsakega psa, ki išče nov dom. Lahko, da se motim - ampak tako je pač moje osebno mnenje.

Se strinjam, da se komentarji nanasajo na vse pse, ne strinjam pa se, da ne pasejo v to temo, temvec v neko splosno. Splosnih tem o nakupu in posvojitvi psa (o principih pred, med in po ...) je ze cel kup, pa jih NIHCE ne bere, to temo pa je nekaj ur danasnjega dneva istocasno bralo 30-40 oseb. Ocitno je bil namen dosezen, srcno pa upam, da je vecina tistih, ki so brali, od napisanega tudi kaj odnesla. Ker pisemo to ze žmiljontic, pa nikakor ne zaleze, bomo verjetno isto pisali se vsaj v vsako drugo ali tretjo temo, ne glede na to, za kaksne pse ali macke bo slo in ne glede na to, kaksno smetenje se bo taksno pocetje komu zdelo.

Ce smo odkriti, je smetenje vse, kar ne pripomore k oddaji zivali, torej vsi smeski, vsi "iiiiji", vsi "zelim ji/mu/jim krasen dom", vsi "zaljubil sem se" in podobno, pa ob tem nihce ne meni, da je treba brisat, prestavljat ali kreirat "splosno" temo.

Koliko med komentatorji te teme vas pozna rubriko nakup psa s podrubrikami, pa temo Posvojitev psa in vedenje po njej ...? So splosne teme, ki jih redkokdo obisce, se manj bere in o napisanem razmislja. Zagotovo jih nikoli ne berejo tisti, ki prihajajo sem pisat o ljubezni do psov.
Logiran

kastelecu
rad pišem
****
Sporočil: 347


« Odgovor #126 : sreda, 03.12.2008 : 08:55:46 »

Dobro jutro vsem..

sem včeraj potem cel dan premišljevala, da sem naredila celo "frko" na forumu..pa je tema namenjena veliki pasji družinici

Mi je zelo žal, če koga to moti, ampak sem samo povedala svoje mnenje in v veliko veselje mi je, da me nekateri podpirate..

V prihodnje pa raje ne napadajte novih forumovcev, bom se jaz potrudila, da v čim krajši obliki odgovorim in ga postavim na realna tla..kakor sem tudi Jani rekla.. si bom kar pripravila en splošen tekst za takšne primere (večinoma so vsi zaljubljeni in jim srce poskakuje Roll Eyes) in ga lahko copy-pastam, pa je tudi uredu..

Samo da ne odganjamo dobrih ljudi, ki bi želeli posvojiti psa/mačko...


OK..  lep dan, in upam, da sončk ni obupala nad Horjulom.. Sončk..če bereš..preberi si komentar Smetke, "šefice" Horjulskega zavetišča..ti je lepo napisala in res ne boš falila, če jo boš poklicala..


LP malim knedlčkom in mamici ter vsem ostalim Kiss
Logiran
kastelecu
rad pišem
****
Sporočil: 347


« Odgovor #127 : sreda, 03.12.2008 : 08:59:53 »

Sicer sem pa tudi jaz opazila včeraj, da je tema zelo zelo brana..kakor je Jana rekla..

Fajn..mi je všeč to..dobro za knedle in njihove potencialne posvojitelje.. Smiley


LP,

urša Smiley
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #128 : sreda, 03.12.2008 : 14:07:36 »

Forum bere veliko več ljudi kot jih vanj piše. In na večino takšna prepucavanja delujejo odbijajoče. kar je škoda. Še zlasti zato, ker po mojih (zelo skromnih sicer) izkušnjah v tem zavetišču sploh niso neprijazni - prej nasprotno, vedno sem dobila informacijo, ki sem jo potrebovala in če drugega ne so vsaj skušali pomagati.

kar pa se tiče zaljubljanja v slikce živalic na prvi pogled... ja seveda je neumno. Ampak pred seboj imaš samo sliko in mogoče še opis kakšne karakterne posebnosti. Meni recimo nekateri psi na slikah takoj "ležejo", drugi pa nikakor ne. Pa je to prav malo odvisno od barve ali dolžine dlake, bolj od izraza, telesne drže, oči, kaj jaz vem kaj. In vem, da s tem psom bi se pa lepo pobrala, pa čeprav bi imel kakšno prav neprijetno navado.  Z nekim drugim pa ne - lahko bi se sicer prilagodila drug drugemu in živela skupaj, ampak to ni tisto pravo, ane.
Mi je pred kratkim tako "zavdala" ena psička, ki sploh ni "moj tip" - ne po videzu ne po značaju. kar tako, po slikcah. Sicer me je hitro srečala pamet - midve bi se sicer prav gotovo lepo ujeli, če je na slikah vsaj malo podobna sama sebi. a obstaja precejšnja možnost, da se karakterno ne bi ujela z mojimi starimi psicami.

kaj hočem reči: to, da ti je neka žival všeč je prvi pogoj. Nikakor pa to ni zadosti. 
Logiran
sončk
novinec
*
Sporočil: 6


« Odgovor #129 : petek, 05.12.2008 : 12:45:25 »

 Wink nč bat...mene se ne da tako hitro odgnat. Aja pa še vedno bom pisala opazke kot so: iiiiiiii, lepo, zaljubila ipd. pa če se ostali na glavo postavite...če ne razumete...vaš problem  Grin.

Da pa se navežem na tele cortike...po premisleku in po pogovoru z možem...sva posvojitev kužka prestavila, ker kuža ne more bit sam doma 9 ur...ko se zadeve razrešijo z mojo službo...potem bo to lažje. Kadarkoli pa bom posvojila kuža, pa bo to v vsakem primeru kuža, ki bo iz zavetišča ali pa kuža ki bo na tak ali drugačen način iskal nov dom.

Lep vikend vsem skupaj,

S
Logiran
Sasenka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.023


« Odgovor #130 : petek, 05.12.2008 : 12:49:14 »

Hm, moji so na žalost vsak dan sami 8-9 ur, ker moram pač hoditi v službo, če hočem preživeti sebe in njih.
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #131 : petek, 05.12.2008 : 12:52:52 »

In tako je z večino psi.
Logiran
sončk
novinec
*
Sporočil: 6


« Odgovor #132 : petek, 05.12.2008 : 12:55:49 »

 Wink to že...težko mi je pa pustiti kuža, ki je star 2 meseca samega 9 ur...to me malo bega...
Logiran
Desobediencia
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.488


« Odgovor #133 : petek, 05.12.2008 : 12:58:55 »

Na začetku je malo težje, ja, ponavadi si folk kar dopust vzame za prve dni. Potem pa že gre, saj konec koncev nihče ne vzame mladiča šele pri nevem koliko mesecih, pa vsem na koncu znese kljub temu da so službe večinoma s prav takim delovnikom.
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #134 : petek, 05.12.2008 : 12:59:54 »

V bistvu je dobro, da za prve dni vzameš dopust, potem se pa itak mora navadit biti sam doma. Čim prej, tem bolje. Wink
Logiran
Strani: 1 ... 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Zapuščena mama z mladiči
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines