mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 23.04.2024 : 09:34:48

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Tema: Tresenje zadnje tačke
Strani: [1]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Tresenje zadnje tačke  (Prebrano 7845 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
LYDYA
novinec
*
Sporočil: 3


WWW
« : torek, 25.11.2008 : 16:42:15 »

Živjo!
Tu in tam spremljam ta forum, podobne teme pa še nisem zasledila...
Imam psičko novofundlandko Roll Eyes, staro 3,5 leta, tehta 50kg in že kakšni dve leti ji trese zadnjo levo tačko. Ko stoji, se zdaj že kar vidno, bolj opira samo na desno nogo, medtem ko levo trese, da izgleda kot da jo je strah...
Ko sem to prvič opazila, mi je veterinar rekel, da je to revma in da nič ne moremo, razen da ji tačko vsakodnevno masiramo. To tudi počnem, pa se mi kljub temu zdi, da gre zmeraj bolj na slabše. Zdaj tu in tam celo šepa, sploh kadar se vstane...
Pred kake pol leta je bila odkrita tudi erlihioza, jemala je antibiotike, krvna slika pa je sedaj normalna. Slikali smo tudi kolke in kolena, pa je vse kot mora biti, celo zelo dobro.
Zdaj jemlje B-komplex, pa vendar stanje po enem tednu te terapije ni nič boljše.   sram
Veterinarji so zelo nejasni, ne vedo kaj bi lahko bilo, morda res revma, mogoče ukleščen živec, pa da naj grem na CT, itd.
Nimam pojma, ali mojo psičko to kaj boli ali ne, sicer javka ne, ampak vem tudi, da ima zelo velik prag bolečine. Ne vem niti, ali še naj hodim z njo na dolge sprehode, veliko sva tudi tekali...
Zanima me, če ima kdo podobno izkušnjo, oziroma ve kaj več o tem, da mi vsaj nakaže v katero smer naj grem pri odpravljanju težav.
Hvala!
 
Logiran
zalarjeva
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.197


« Odgovor #1 : torek, 25.11.2008 : 17:04:14 »

Tudi od bivšega fanta psici in njenemu sinu (oba sta novofundlandca) se trese leva zadnja tačka, medtem, ko stojita. Drugače ni z njima nič narobe, ju ne zebe, sta normalno ješča, živahna,...zaradi tega niso nič zmanjšali sprehodov, saj ju očitno ne boli. Je možno, da to pride s pasmo?
Me pa zanima-ste vašo psičko dobili iz Dravelj/Kosez, saj sta enake starosti s sinom od te psice.
Logiran
LYDYA
novinec
*
Sporočil: 3


WWW
« Odgovor #2 : torek, 25.11.2008 : 17:23:58 »

Moja Negra je iz okolice Postojne...
Hvala za odgovor. Tud to je varjanta, na katero še pomisla nisem...  Huh
Logiran
zalarjeva
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.197


« Odgovor #3 : torek, 25.11.2008 : 17:40:32 »

Verjetno bi bilo fajn se pozanimat pri vzrediteljih tvoje psičke, če se staršem tudi to dogaja ali pa nasploh pasmi. Če je tako, potem seveda ne rabiš delati krajših sprehodov. Med hojo predvidevam, da ne šepa? Ta dva nista, samo je izgledalo, da je moteče za njiju, zato sta tudi kdaj premaknila tačko v drugo pozo pa se je kdaj tresenje prenehalo, kdaj zmanjšalo. Da bi pa tačko gor držala pa nisem videla. Smiley
Logiran
popo
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 748


« Odgovor #4 : torek, 25.11.2008 : 18:20:31 »

Ponavadi je to znak displazije. Vsaj jaz bi takoj posumil na to. Sploh ker, kot opisujes, so pojavljajo "bolecine" ob vstajanju in pa psicka tezo preusmerja na "zdravo" nogo.
Ceprav, ce ste slikali kolke in je blo vse okej...

Pojdite v Topolscico na pogovor...
Logiran
zalarjeva
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.197


« Odgovor #5 : torek, 25.11.2008 : 18:26:10 »

Ni napisala, da so bolečine ob vstajanju, samo, da trese nogo, ko stoji in se opira bolj na drugo nogo. To ni displazija, sploh, ker so slikali kolke in kolena. A je lahko to značilnost pasme? Je tukaj kakšen poznavalec?
Logiran
popo
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 748


« Odgovor #6 : torek, 25.11.2008 : 18:44:14 »

Napisala je, da sepa, se posebej, ko se vstane. Sepanje je ponavadi znak bolecine.
Jaz nisem poznavalec novofundlancev, vem pa za pojavij tovrstnih znakov tudi pri labradorcih in ostalih vecjih pasmah. In v veliki vecini je slo za displazijo.
Sej pravim, ce so slikali in je blo okej...

Sem samo napisal svoje mnenje!

Logiran
zalarjeva
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.197


« Odgovor #7 : torek, 25.11.2008 : 19:31:22 »

Oprosti, sem zdajle še enkrat prebrala in ugotovila, da prej nisem opazila, da je napisala, da kdaj pa kdaj šepa, ko vstane. Verjetno sem kar sklepala, da ne, ker unedva psa, ki ju poznam ne.
Kaj pa artritis?
Logiran
Zoia
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 717


« Odgovor #8 : torek, 25.11.2008 : 20:00:14 »

Tace se tresejo tudi mojemu psu (črni ruski terier, za prednike ima tudi novofundlance..) in sicer izmenoma, ne vedno ena taca. Zdravstveno in psihično ni z njim nič narobe, kolki in komolci so slikani, vse je bp.  To se je začelo dogajati letos, star je pa cirka dve leti. PojmA nimam kaj bi to lahko bilo, tudi kot pasemsko tipične bolezni nisem tega nikdar zasledila. Kakšne je pa konstitucije? Da bi bila mogoče finta v tem, da noge ne držijo pritiska telesa?
Logiran
zalarjeva
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.197


« Odgovor #9 : torek, 25.11.2008 : 22:36:27 »

Lahko povem za ta dva psa, ki ju poznam. Samica je precej debela, samec pa je suh, po moje ima idealno težo, če ni še pod njo. Samica težje vstane, saj je debela, samec pa ne. Bil je pa star kakšno leto in pol, ko se mu je začela tresti noga. Jaz sem opazila, da se mu trese samo leva, lahko da kdaj tudi desna, ne vem.
Logiran
LYDYA
novinec
*
Sporočil: 3


WWW
« Odgovor #10 : sreda, 26.11.2008 : 09:50:19 »

Mislim, da Negra ni pretežka, je pa res, da se je to začelo pojavljat približno v tistem obdobju, ko je dobila svojo normalno težo. ..Po konstituciji je večja, kot večina samic nf, ima pa 53kg.
Prvič sedaj slišim, da bi bila to značilnost nf, me pa kljub temu zanima, zakaj pride do tresenja... Mene sicer to ne moti, ne zdi se mi pa najbolj normalno, da se mora opirati na desno taco, ki je zaradi tega tud malo močnejša od leve...
Če ve kdo kaj več....
Logiran
Neyka
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 261


« Odgovor #11 : sreda, 26.11.2008 : 17:31:10 »

Tresenje tac ni pasemsko pogojeno! Velika večina novofundlandcev, ki jih poznam se ne trese, pravzaprav takega poznam samo enega - mojega. Neon je star nekaj manj kot 5 let in odkar pomnim (za mladiča ne vem, bolj odrasla doba) se mu treseta pbe zadnji taci. Še posebej, kadar je v "pozoru" oz. je na vidiku kaj zanimivega. Teže ne prenaša iz ene tace na drugo, niti ne šepa, kolke ima slikane in ocenjene z A.

Ker ga ne moti se s tem ne obremenjujem, vseeno pa sem pri veterinarju vprašala kaj bi lahko bilo. Odgovor je bil da možno, da je šibka hrbtenica. Ampak glede na to da je pes živ norec, nima nobenih problemov z vstajanjem, šepanjem itd. se niti ne obremenjujem.

Očitno je tresenje nog posledica nečesa. Ampak kaj je to, bi pa morali znati povedati veterinarji - kar je tudi moj nasvet. Pojdi s psičko k veterinarju in naj ti jo dobro pregleda. Na tvojem mestu bi pomislila na kakšno specializirano ambulanto, saj splošni veterinarji večinoma bolj kot ne ugibajo.
Logiran
Desobediencia
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.488


« Odgovor #12 : petek, 28.01.2011 : 03:37:19 »

Ena od mojih psic to obcasno dela v stoje ali celo v leze, vcasih na eno, vcasih na obe nogi..izgleda pa kot bi trzale misice, samo se trese cela noga. Ni nic bolecega in sploh je ne moti, kot en tak cuden refleks je. Kolke ima slikane 2x, drugic cisto tako iz firbca kako se obnasajo skozi leta in obakrat A. Poznam pse ki to obcasno ali pogosto delajo, vsi z lepimi kolki razlicnih, a vecjih pasem. Meni se noben ni znal pojasniti zakaj pride do tega.
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #13 : petek, 28.01.2011 : 09:07:06 »

Pri Tariju je tako tresenje verjetno posledica tezav s hrbtenico (vretenca prevec skp). Ce dobiva glukozamin + hondroitin (dnevno) tresenja ni.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Strani: [1]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Tema: Tresenje zadnje tačke
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines