mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 12:27:11

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Minka
Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 ... 11   Dol
Natisni
Avtor Tema: Minka  (Prebrano 35299 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Cuzi
novinec
*
Sporočil: 44


« Odgovor #45 : torek, 02.12.2008 : 12:23:54 »

En predlog oz.želja: da bi se enkrat dobili na sestanku oz.srečanju vsa društva in posamezniki, ki se ukvarjamo s to problematiko in se dogovorimo kaj je že bilo narejeno in kaj je treba še storiti. Dokler bomo vsak posamezno nekaj brcali ne bomo prišli daleč in dokler se stvari ne bojo spremenile tam kjer se morajo, se pravi na državni ravni, se lahko samo prepiramo in obtožujemo po raznih forumih.
Logiran
pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #46 : torek, 02.12.2008 : 13:03:22 »

Fajn predlog oz. želja. Ampak, prav tule na tem forumu se je vsaj enkrat (verjetno večkrat) že menilo take stvari - torej sklican sestanek na temo evtanazij (ali nekaj podobnega, nisem sledila) in kolikor jst vem, ni bilo nič iz tega. Prav zato se počutim prav nič sarkastično, ko napišem "če vam ni samo do vzdihovanja in držanja pesti", ker se kmalu izkaže, da:

1. večine stvar ne zanima več, ko postane resna
2. se na sestankih srečujejo same znane face (ki so kot običajno izmučene, neprespane, naveličane, tečne), pa še teh je za na prste rok preštet
3. tudi tem znanim facam (ki imajo itak kaj drugega za počet) se ne da sestankovat in drug drugemu (ker se itak že poznajo in so običajno na vezi) razlagat iste stvari za katere itak vedo, da podobno razmišljajo

To so žal moje izkušnje. Zelo rada bi videla, da bi bilo drugače, pa ni. In sem pripravljena vložit precej energije v to, da se nekaj premakne, ampak šele, ko bo šlo zares.

Aja, pa še to - in potem se občasno priključijo posamezniki, ki so pripravljeni narest marsikaj in so zelo kmalu na robu, ker ugotovijo, da so ostali sami med množico ljudi oz. da so v tisti peščici, ki se zasuje z obveznostmi/odgovornostmi/delom/kakor želite imenovat. In obupajo. Ali pa pišejo dnevnike  Grin

P.S.: A se bo tale kolobocija kam prestavila, da ne bom jst imela tako slabe vesti, ker razpredam o svojih pogledih na svet tule notri?
Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
helena
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.295


WWW
« Odgovor #47 : torek, 02.12.2008 : 13:05:54 »

Jana,tudi mucke,ki bi glede na občino morale biti v Horjulu,so pri meni.

Nikoli in nikdar ne bi odgovornosti za žival prelagala na koga drugega(vsaj zavestno ne),še najmanj pa na Polono.Res ne.
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #48 : torek, 02.12.2008 : 13:18:43 »

Težka debata, danes je težek dan tudi zame, pa bom malo krajša, kot sem nameravala biti. Samo toliko, da ustavim debato, preden gre v nepravo smer: za sprejem sem se odločila sama. Normalno je, da vsi, ki delamo, vemo, kje je kdo, ki še posebej rabi sprejem. Tudi vem, kdo od tistih, ki dela, naredi res vse prej, kar se pač da. V odločitev o ne-evtanaziji se ne bom vtikala, ker jaz komaj zmorem to in se ne strinjam, da evtanaziramo FeLV, FIV in FIP pozitivne mačke.
Na Heleno se lahko vedno zanesem. Precej tistih, ki jih nismo mogli spustiti nazaj na cesto, pa so iz mojih občin, je sprejela in oddala v nove domove. Eden od glavnih razlogov, zakaj sem jih vzela, je moje dolgoletno bivanje z levkoza pozitivnim mačkom in dejstvo, da se spomnim, kot bi bilo včeraj, kako je bilo, kadar se je slabo počutil. Oskrba mora biti 1000%. Tudi Ninica težko požira...
Takrat, ko vzamem v oskrbo žival od ljudi, ki mi že leta stojijo ob strani in so pripravljeni čez pol Slovenije narediti marsikaj, pa od tistega, na katerega se lahko zanesem, se ne počutim kot odlagališče. Če se ne bi zavedala, da bodo potrebovali malo drugačno oskrbo, jih ne bi dala niti na posvojitev na daljavo, niti jih ne bi objavila. Pa če ne bi mislila, da je čas, da oddamo tudi koga z levkozo, jih tudi ne bi objavila.
Ninice ti ne dam, Helena. Navezana je na Kastra in on nanjo.
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #49 : torek, 02.12.2008 : 13:28:33 »

Se vedno je tukaj rubrika "iniciativa", pa je prazna, oz. se v njej ze mesece ni zgodilo nic. V temi o evtanaziji pa je bilo toliko zagona, zanosa, zaleta ... in toliko na aktivnost pripravljenih ljudi, da se cudim. Kam je izginil zanos? Oz. se ne cudim vec.

Bil je tudi sestanek drustev v Savinjski dolini. In potem vse tiho je bilo.

In, baje imamo Zvezo drustev.

In, imamo celo vrsto tem, kjer se gremo ze leta deja-vu, sirse se ne zgodi nic.

Bo Polona povedala, kaj zeli s to temo storiti, pa bomo storili.
Logiran

pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #50 : torek, 02.12.2008 : 13:29:32 »

A se ne za vse prostovoljne sprejeme (torej, kar ti ne nalaga pogodba, zakon, pravilnik kot zavetišču) odločiš sama? Torej? To ni bilo vprašanje. Tudi ni bilo vprašanje o heleninih sposobnostih in pripravljenosti in požrtvovalnosti oz. karkoli že. Pač pa o odločitvah in posledicah, ki se prenašajo iz ene osebe na drugo. Pot je lahko zelo dolga, ampak še vedno je prelaganje odgovornosti. Osnovni nagib ni slab, ampak kako že - road to hell is paved with good intentions?

In težava, ki jo imam jst osebno je - da tole ni prvi sprejem. In tole ni prvi primer (zelo dvomim zadnji). In tole ni nekaj izrednega in je pot običajna. Samo je očitno nekaterim opravičeno, drugim ne. In da če se ti (kdorkoli) odločiš, da boš nekaj naredil, potem ti nosi posledice. A je tok težko razumet? Sej to trobimo vsem posvojiteljem - če se odločiš za žival, potem si zanjo odgovoren.

In še nekaj - od kdaj je važno za prostovoljce iz katere občine je žival?

Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
helena
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.295


WWW
« Odgovor #51 : torek, 02.12.2008 : 13:40:05 »

Pridna,meni se tole ne da več.Vse obrneš tako,da lahko kritiziraš in mečeš naprej ne vem kaj.(napiši mi zdaj dve strani o ne vem čem)
Na tole me ne sprovociraš,da se še sploh oglasim.

Ja,bil je sestanek v savinjski dolini.Predstavili smo se drug drugemu ,razložili kaj kdo dela...
Nič pretresljivega,glede na to,da nekatera društva svoje poslanstvo vidijo v tem,da prestavljajo žival s ceste kateremukoli,ki pride mimo,z izjavo o prevzemu živali,brez s/k,brez dogovora o čemerkoli in da  jim kvaliteta oddajanja in skrbi za živali ni pomembna,oz.itak za karkoli ni denarja.Ne vem sploh o čem bi se imeli za pogovarjat.
Edino sama sem dala vprašanje,če ni to slaba skrb društva za živali,potem pa so me vsi gledali kot marsovca,kaj le neki je z mano?
Brezveze.Več naredim,če grem v tistem času polovit ene par mačk in jih peljem na s/k.
Logiran
pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #52 : torek, 02.12.2008 : 13:58:59 »

Pridna,meni se tole ne da več.Vse obrneš tako,da lahko kritiziraš in mečeš naprej ne vem kaj.(napiši mi zdaj dve strani o ne vem čem)
Na tole me ne sprovociraš,da se še sploh oglasim.

 Huh Oprosti helena, ampak tega pa res ne razumem. Koga sem kritizirala? Tebe, tvoje delo? Res? Mečem naprej kaj? Bi imela pa jst kak citat (moj) na to, ker jst ničesar kar sem napisala ne razumem kot kritiziranje tvojega dela. Ali poloninega, če smo že ravno na imenih. In jst tebe provociram kako? Ker sem mnenja, da si naredila napako, ker nisi dala mačke evtanazirat, če nisi mogla zanjo poskrbet? Še vedno je to moje mnenje. In mi je žal, da se ti počutiš napadeno, ker si pač ena izmed tistih, ki kaj naredi. Ampak to ne spremeni dejstva, da je bila Ninica tam, kjer je bila do oddaje/predaje v Horjul.

Da se razumemo - vem kaj je racionalno in kaj je čustveno odločanje in vem, da se jst ne odločam vedno racionalno in prav (vključno z oglašanjem na tem forumu). In bohnedej, da bi dan, ko bom morala naredit proti svojim načelom (ker nekoč se že bo nekaj takega zgodilo) prišel kmalu, ampak tudi takrat bom vedela, kaj bi morala narest in se ne bom počutila napadene, če mi bo nekdo rekel "bi morala/lahko, pa nisi". Ker bo resnica. Ali drugače - če naredim kaj narobe (vsaj vem, da delam, če delam tudi napake in iz napak se učimo), sprejmem opozorilo (govorim na splošno) in se trudim drugič narediti bolje.

Malo sem zašla se mi zdi...
Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #53 : torek, 02.12.2008 : 14:01:08 »

Hm ..., helena, moj naslednji tekst nikakor ne beri kot kritiko ali napad. Nikakor. Prosim, beri v duhu iskanja resitev za VSE zivali, za VSA podrocja in koticke v Sloveniji in ne samo za tiste zivali, ki prekrizajo pot tebi, Smetki, pridni in ostalim aktivistom. Prosim.

Kolikor vem, je vsaj nekaj drustev, ki delate po podobnih nacelih, torej ne razumem, da je bolje delati vsak v svojem koticku in se ne zdruzevati ter zdruzeno nastopati navzven. Razumem, da so tudi osebna razhajanja oz antipatije in se zavedam, da ljudje na splosno ne moremo delati prav z vsakim, ki ga srecamo in razumljivo mi je, da nekatera drustva niso za pod skupno kapo. Vendar, je tako nemogoce razumeti, da bo moralo priti do kompromisnih resitev? Najprej med drustvi z dovolj podobnimi naceli, potem naprej. Je tako tezko razumeti, da je tole, kar se gremo sedaj, zivotarjenje in umiranje na dolgi rok? Predstavljanje, da bo januarja, februarja ... leta 2009, leta 2010 ... kaj drugace, je utopija. Kot je utopija racunati, da se bo 90% prebivalstva spremenilo cez noc in cez noc spremenilo tudi svoj odnos do zivali. Vsak dan je denar manj vreden, oz. ga imamo manj. Napovedujejo nam se hujse case. Upam, da v takih razmerah ne racunate, da se bo za zivali spremenilo kaj na bolje? Kvecjemu na slabse. Tisti, ki imajo pse, bodo vedno tezje zanje skrbeli tako, kot je treba, vedno tezje jim bodo omogocali veterinarsko oskrbo, solanje, cepljenja ... Pa ne govorim samo o tistih, ki psa sele kupujejo, temvec o tistih, ki ga ze imajo in o tistih, ki se jim bodo zivljenja cez noc spremenila ... Mi pa bomo vsak zase letali po cesti in zlagali zivali v skladovnice se naprej?

Vec vas je podkovanih z informacijami o dobrih praksah iz tujine. Kaj pravijo o resevanju problematik s podrocja zascite zivali in uspesnih resitvah oz. vsaj premikih, ce ze resitvah ne. Pa vem, da nimajo vsepovsod bogatih skladov za pomoc, oz. le-teh niso od vecno imeli. Razsvetlite nas in nam pokazite pot, v kateri je upanje, da bo kaj prej kot cez 20 let drugace. Ce sploh je mogoce kaj narediti. Tudi zaradi nase slovenceljske narave.
Logiran

helena
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.295


WWW
« Odgovor #54 : torek, 02.12.2008 : 14:46:04 »

Jana,sem čisto taprva,ki sem za skupno delo društev.
Če bi bila na sestanku,bi me razumela,kaj hočem povedati.
Nisem za stopicanje na mestu in sem privrženec jasnih in odločnih premikov na področju živalovarstva.

Kako naj človeku,ki mi kaže mapo z izjavami o prevzemu živali,kjer za psa ni vprašanja kakšen ,h komu bo prišel in kako bodo tam z njim ravnali,ampak je važno to,da so ga "prevzeli",dopovem,kako in na kakšen način bi morali delati,da bi bilo v korist živali .
Niti poslušati me ni hotel,prav tako gospa,ki je razložila,da naložijo mucke v avto in jih ponujajo iz avta,da jih kdo vzame(še izjave o "prevzemu" mu za mucka ni treba podpisati).Tudi ta ni hotela niti poslušati,nič.
Meni se zdi,da lahko več dosežem s svojimi dejanji,da nas je nekaj(čeprav malo),ki bomo s svojim delom lahko vzor in v premislek tudi takim in podobnim, sploh,če se imajo za živalovarstvenike.
Lahko jim sedim na glavi in težim,pa s tem ne bom nič dosegla.
Združeno navzven lahko nastopaš le,če misliš enako ali vsaj podobno.
Jana,tudi društva smo taka in drugačna,tudi ljudje v društvih smo taki in drugačni.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #55 : torek, 02.12.2008 : 14:52:51 »

helena, povsem mi je jasno, da so ljudje taki in drugacni, prav tako drustva na sploh. Tudi potek sestanka mi je bil ob pogledu na prisotne jasen, se preden sem z njega odsla (pred pricetkom, zaradi bolezni sem prisla samo pozdraviti, nisem pa drusvo in itak nima smisla, da pametujem zraven).

Imam pa vprasanje, ali bi se dalo tri, stiri, pet drustev, ki delajo po podobnih principih in ne bi bili za uskladitve potrebni preveliki kompromisi, spraviti skupaj, da bi delovali kot skupnost navzven?

Mislim, da danes ni pravi dan za rezanje tem, zato prepuscam to nalogo (komurkoli Smiley) za jutri.
Upam, da mackoni ne zamerijo.
Logiran

helena
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.295


WWW
« Odgovor #56 : torek, 02.12.2008 : 15:02:25 »

Imaš koga v mislih?

Meni tam do številke ena ali mogoče dve še seže,naprej pa ne.
Tudi,če so posamezniki taki ta pravi,se v okviru društvev še med sabo zelo težko zmenijo,ne vem,kako bi to zgledalo šele navzven iz okvira društva?

Logiran
Kimi*
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 595


« Odgovor #57 : torek, 02.12.2008 : 15:15:56 »

Mogoče so na sestanku res bile cvetke, tako kot povsod, ampak se mi zdi popolnoma krivično da se sedaj omenjajo samo cvetke. Moje mnenje je da je bilo kljub vsemu na sestanku prisotnih kar nekaj društev s podobnimi pogledi, principi itd...druga stvar je pa da se je po sestanku zgodilo bore malo....kdo je kriv za to??? Mislim da popolnoma vsi prisotni, tako cvetke kot necvetke.....

Jaz sem sicer zapustila prizorišče kar kmalu po uradnem delu, zato mi mogoče niso znane oz. nisem slišala zadev o katerih govori Helena...mi je bila pa zelo zanimivo da je bilo kar nekaj društev (mogoče bi raje rekla članov, ker ne nisem skoraj nikogar poznala, zato so lahko bili tudi predstavniki istega društva) proti zgodnjim streilizacijam in sicer predvsem zaradi tega ker so jim tako svetovali veterinajri in seveda komu češ verjeti drugemu kot stroki??? Vsa prepričevanja, pogovori, nasveti so bili seveda zaman....torej mogoče tudi vse cvetke niso krive za to da so cvetke.

LPK
Logiran
pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #58 : torek, 02.12.2008 : 15:25:16 »

Mislim, da nekaj sodelovanja med določenimi društvi je (že). Sicer sporadično, ampak načeloma, če se rabi pomoč... Ne gelde na to ali so načela društva res enaka ali ne (se pa strinjam, da mora it vsaj približno v isto smer). Zakaj niso društva (vsaj podobna si) med seboj povezana? Mislim, da ni energije in da je bilo že preveč "praznih" akcij (torej z zelo slabim ali ničnim rezultatom).
Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
helena
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.295


WWW
« Odgovor #59 : torek, 02.12.2008 : 15:25:53 »

Kimi,koristi za živalovarstvo iz tega sestanka ni prav nobenih.
Zame so koristi konkretna dejanja.
Nismo sfurali niti stvari o katerih smo se dogovorili.

Od blabla pa nimajo živali popolnoma nič.
Vsaka cvetka ima svojo glavo in lahko vidi malo dalje kot do svojega plota(beri-svojega veterinarja).
Stroka gor ali dol,če si društvenik in to aktivni se moraš pač sam malo razgledati,kdo in kako delajo drugje,čez mejo in se pozanimati pri ljudeh,ki aktivno delajo na teh stvareh.

Torej,vsaka cvetka si je sama kriva,da deluje,kot pač deluje.
Logiran
Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 ... 11   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Minka
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines