mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 20.04.2024 : 10:58:02

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Napadalnost  |  Tema: Agresiven pes
Strani: 1 2 [Vse]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Agresiven pes  (Prebrano 11621 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Maxx
novinec
*
Sporočil: 2


« : četrtek, 26.04.2007 : 08:14:36 »

Pozdravljeni!

Sem lastnik 11 mesečnega nemškega ovčarja. Zadnje čase je postal zelo agresiven do ljudi. Npr. doma na dvorišču leži in potem pride nekdo peš na obisk. Kljub pogovoru, klicanju se pes zakadi vanj, renči, skače in poskuša ugrizniti.

Kaj naj storim?

Hvala za odgovore.
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #1 : četrtek, 26.04.2007 : 08:48:35 »

Uf... To je zelo obširna zadeva. Iz napisanega se da sklepat, da tudi vaše vodstvo ni zadostno, če vi sprejmete tujca pes pa ne.
Najbolje bi bilo, da bi se oglasili v kakšni dobri šoli, predstavili svoj problem in ga skupaj rešili. Kajti vsak problem se da rešit, če se res dela.
Glede na to, da se je to začelo pojavljat ravno zdaj, niste veliko delali na preventivi in boste morali zdaj pošteno pljunit v roke.
Ampak samo preko interneta je skoraj nemogoče, ker premalo vemo o vaši situaciji. Udeležence je potrebno zelo dobro poznati (obnašanje, karakter...), da se lahko res dobro in tudi VARNO svetuje.

To niso več problemčki ali pes lula v stanovanju. To je že resna zadeva!
Logiran
Sleepy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.129


« Odgovor #2 : četrtek, 26.04.2007 : 09:32:23 »

Vsaka agresija je resen problem in rešitev za tak problem se poišče v strokovni pomoči. Bojim se, da je iskanje take pomoči na forumu le iskanje razlogov, da ni treba v šolo, kar skoraj po pravilu težavo še poslabša, dokler ni prepozno.....
V ŠOLO, TOREJ!
Logiran
Kraško
novinec
*
Sporočil: 7


« Odgovor #3 : četrtek, 04.09.2008 : 11:21:38 »

Živjo!

Imam podoben problem! Moj kraševec je ugriznil starejšo gospo!  Shocked Je bil pač izpuščen in se je odpravil k sosedom ki so totaln blaženi in zaljubljeni v njega! Moja mama ki ga ja nadzirala se je odpravila po opravkih misleč saj ne bo nič narobe saj je pri njih ki jih je tudi zelo dobro sprejel! In med tem je prišla domov iz njive sosedova mati ki z motiko v roki in on je takoj napadel! Star je 8 mesecev in prej ni kazal nasilja in tudi pozna gospo vendar se ni nikoli z njim ukvarjala! Potem mi je pa mama rekla da je pred parimi dnevi en drugi sosed ki je v bližini pospravljal krmo z grabljami dražil mojega psa in da je žokal v njega pes pa naj bil ves histeričen norel! In potem ko je mama videla je sosed rekel "dobr ps, ta bo dobr čuvaj"! Potem pa pride do ugriza in je pes vsega kriv! Jutri začneva z malo šolo, nagobčnik sm mu tudi kupil tako da upam da ne bo več grizel! Kaj se da v tem primeru naredit da ne bo norel na štile od raznih orodij in na palice! Bojim se da bi napadel staro mamo ki imam tudi dostikrat motiko ali pa bergle!
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #4 : četrtek, 04.09.2008 : 12:00:06 »

Ptvo kot prvo, imejte psa doma, na lastnem dvorišču, če nimate ograje jo naredite. Drug korak pa je šola in primerna socializacija. Pes je za moje pojme in iz dane situacije reagiral popolnoma normalno. Če ga je nekdo drezal s palico (grabljami, kakorkoli) se on od te stvari počuti ogroženega in reagira tako kot je reagiral. Smem samo vprašat zakaj ste tako dolgo čakali s šolo?
Logiran
Kraško
novinec
*
Sporočil: 7


« Odgovor #5 : petek, 05.09.2008 : 11:57:07 »

Aha! Z šolo nism čaka ampak je pač tako pri moji najbližji šoli! Don je prišel na svet 19. januarja tega leta jast sm ga prevzel tam okoli 25. marca se ne spomnim točno samo mislim da je bilo takrat! In pri našem KD imajo jesensko in pa spomladansko šolo! Spomladi je bil še premlad tako da sm moral počakati do  jeseni tako da je danes prvi dan ko greva v šolo! Pa tudi nekje sm prebral da je zaradi značaja in težavnosti učenja kraškega ovčarja priporočeno da gre pes v šolo star tam okoli enega leta! Ne vem zakaj ampak tako sm prebral! Na srečo pa sam ugiz ni bil tako hud vendar gre le za starejšo gospo ki mislim da šteje nekaj čez 80 let in je problem toliko večji! zdaj upam da bo vse uredu saj sam po sebi ni napadalen le lajež je drugačen če se približa k hiši neznanec oz. če ni nikogar od domačih zdraven!
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #6 : petek, 05.09.2008 : 12:15:02 »

Kraško to o enem letu je 100 let za kačami. Zdaj se gre v šolo lahko celo prvi dan ko se ga dobi če se pač hoče.
Cukajo mladiče samo še norci.

In očitno ste veliko zamudili. Isto velja za vas... Ne bo pomagalo samo obisk pasje šole, če doma ne boste Delali. Z veliko začetnico Wink
In pes nikakor ne sme bit brez nadzora in se šetkat na okrog.
In v šoli predstavite svoj problem, ker če ne ga spet ne boste mogli šrešiti.
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #7 : petek, 05.09.2008 : 12:20:43 »

Kot je AngSeter odgovorila je to, da je bil spomladi premlad res velika bedarija, ampak zdaj je kar je. Jaz bi ti svetovala, da poiščeš res dobro pasjo šolo, kjer bodo delali na pozitivni motivaciji in ne na cukanju in dretju in kjer imajo ustrezno usposobljene inštruktorje, ki vam bodo znali pomagat pri razrešitvi vaše težave.

Še vedno pa velja, naredite ograjo okrog hiše in s tem rešite problem s sosedi, pa malo si na forumu preberite teme o vzgoji, na kak način psa na lep način odvadit raznih fobij, pa bo.
Logiran
Kraško
novinec
*
Sporočil: 7


« Odgovor #8 : ponedeljek, 08.09.2008 : 22:34:21 »

Uf! Super prvi šolski dan je bil danes! Zdaj mi je res žal da ga nisem že spomladi vpisal ker bi bil zdaj jaz na njega dosti bolj navajen in še veliko bolje bi ga spoznal! Danes smo vadili odpoklic in pa sedi! Zdaj vidim kakšna razlika je med določenimi pasmami! Med tem ko sta nemški ovčarki ki sta stari približno tako kot moj pes in so tudi prvič v šoli naredili vajo odpoklic skoraj brezhibno samo da se niso tako lepo usedli pred lasnikom kot se naučen pes, je moj kraševec sicer pritekel proti meni vendar se ni ustavil šel je še naprej vohljat in ga ni prav nič zanimalo kaj ga jaz kličem! pa tudi sama igrača ga ne kaj dosti interesera zato je lažje s hrano! Sedi je pa že znal od prej in samo pokazal pribolšek pa je že sedel samo malo je bilo problemov da se je usedel ob moji levi nogi! Mi je bilo pa zelo zabavno tako da sm prav užival in še rajši imam svojega Dona! Ograjo pa začnem postavljati verjetno že drugi teden!
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #9 : torek, 09.09.2008 : 07:12:55 »

Nima veze pasma pri trem kar si naštel.
Ampak ima ogromno veze, koliko in kako si se prej s psom ukvarjal.

Vidla pse obeh pasem in ti povem, da kraševci in psi podobni njim v mali šoli oz. na začetku šolanja nič ne zaostajajo in znajo celo bit boljši. Ni pravila!
Logiran
A.B
novinec
*
Sporočil: 1


« Odgovor #10 : torek, 09.12.2008 : 22:39:20 »

Živjo!
Doma imamo 2 leti starega NO, ki pa je postal zelo agresiven-zamerljiv. Ko sem psa peljal na sprehod, sem mu po nesreči stopil na tačko. Ko je zastokal je bil njegov prvi odziv agresiven in je tako "rahlo" planil name, kot da mu hočem škodovati. Pes se mi nato ni več približal - držal je "varno" razdaljo. Ker sem ugotovil, da mi ne zaupa več, sem nato skozi igro poizkušal povrniti njegovo zaupanje do mene. Približal se mi je a mi ni dovolil nekega močnega kontakta z njim in sem ga lahko samo na rahlo pobožal po glavi, ko sem ga močneje je bil njegov odiv zelo agresiven in postane sedaj, ko pridem v njegovo bližino zelo "napet". Na kakšen način mu lahko povrnem zaupanje do. Omenim naj še to, da se do ostalih, njemu nepoznanih ljudi vede prijazno. Pa še to, da me on nima za mene kot gospodarja.

LP!
Logiran
Micika
rad pišem
****
Sporočil: 445


« Odgovor #11 : sreda, 10.12.2008 : 09:03:25 »

Čimprej v pasjo šolo!  Ti moraš biti psu gospodar in ne on tebi!
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #12 : sreda, 10.12.2008 : 13:48:23 »

Pusti ga naj kuha trmo, ne se mu "opravičevati" in siliti vanj. ignoriraj ga, dokler ne bo sam prišel k tebi. Če hoče dobiti od tebe kar koli, naj si to prej zasluži.
Če je pes tvoj in te nima za gospodarja, potem si v godlji. Poišči si tistih 10 pravil za ravnanje z gospodovalnimi psi in se jih drži. Pa seveda vadi pridno poslušnost (če še nimata narejeni, potem je šola obvezna)
Logiran
king-roy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.907


« Odgovor #13 : nedelja, 08.03.2009 : 00:19:00 »

A mi prosim lahko kdo obrazloži kako postopati v primeru,ko sosedov pes ob vsaki priliki napada mojega. Pes je spuščen in je načeloma neagresiven, našega pa preprosto ne prenese in večkrat tudi teče za nami,ko smo na sprehodu in nato mojega napade.
Do dejanskega ugriza ni prišlo, moj je namreč podredljiv, vendar imam tega že počasi dovolj. Sosedje za to že vedo, vendar se preprosto požvižgajo.

Kaj pravi zakonodaja?
Logiran
Smetka
mega
***
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #14 : nedelja, 08.03.2009 : 07:03:03 »

Da mora biti pes pod nadzorom in tale očitno ni. Naslednjič pokliči policijo.
Logiran

Rossy
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.658



« Odgovor #15 : nedelja, 08.03.2009 : 09:06:36 »

Isto je bilo v našem primeru, ko so sosedje imeli svojo maltežanko ves čas spuščeno in vsakič se je zagnala v našo Mišo, ki je bila na povodcu. Zmeniti se z njimi ni dalo nič zato smo naslednjič poklicali na policijo in naredili prijavo sedaj jo vodijo ven na povodcu, očitno je mal denarne kazni pomagalo  Smiley

Naj še povem, da je policaj mutil na polno, ko sem ga poklicala in po Poloninih navodilih sem morala nastopiti malo bolj ostro, da so prišli narediti prijavo.
  Undecided
Logiran
Strani: 1 2 [Vse]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Napadalnost  |  Tema: Agresiven pes
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines