mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 09:43:16

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Čuri
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7 8   Dol
Natisni
Avtor Tema: Čuri  (Prebrano 43635 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Pola
rad pišem
****
Sporočil: 460


« Odgovor #15 : petek, 13.02.2009 : 14:55:32 »

Se oproščam za smetenje temi luštni mali Čuri, ampak tole me je pa res pogrelo. Koliko teh nesocializiranih pitbullov, ki napadajo vse povprek si pa dejansko spoznal?! Res me zanima!! Moja dva bi bila po teh butastih ameriških testiranjih oba že par let (vsaj starejši) pokojna. Pa nista, zakaj? Ker super hendlamo in nam nič ne manjka. Psa je treba samo pravi čas ustavit in mu meje pokazat pa gre, ja tudi pitbullu.

Čuri želim ti človeka, ki te bo imel rad tako kot si Kiss Kiss
Logiran
alliance
novinec
*
Sporočil: 18


« Odgovor #16 : petek, 13.02.2009 : 15:21:45 »

Tudi najkrvoločnejši lev na ketni ne bo nikomur nič naredil, tako da se ne delajte pametne, da je lahko popadljiv pitbul v vaših babjih rokah v parih dneh kot pohlevna ovčka. In sploh ni važno ali sem v življenju že srečal kakšnega pitbula ali pa ne. BTW, pred tednom dni je eden v Tivoliju raztrgal mešanko, še par dni pred tem pa je en boksar raztrgal sodelavkino psičko. Tako da, res se ne delajte preveč pametne, ker je očitno po vaših komentarjih, da niste. Izjeme potrjujejo pravilo. In nikjer nisem rekel, da sem kak strokovnjak, da želim Smetki solit pamet in podobne nebuloze, ki ste jih uspeli sproducirati v zadnji uri. Ena sama oseba je uspela dojet poanto mojega izvornega sporočila.
Logiran
Piromanka*
novinec
*
Sporočil: 3


« Odgovor #17 : petek, 13.02.2009 : 17:37:54 »

zanimivo, kako imajo določeni ljudje brez zamere, ampak prav res, kratko pamet.
že nekej let nazaj smo med sprehodom po enih od ljubljanskih njiv zasledili psa s polomljeno nogo.Ker smo pač ljudje s srcem, smo psa pobrali in med tem je ugriznil mojega fotra v roko.Sicer nič kritičnega, ugriznil pa je.Nesli smo ga do veterinarja, kjer so mu oskrbeli z nogo, potem smo pa pričeli razmišljat kaj bomo s tem psom.mati je skakala stran od njega, češ da je hud, jaz se mu tudi nisem približevala kaj preveč zaradi strahu, ker me je nekoč že ugriznil pes,fotr ga je pa brez problema uspel pomirit in ga ni več grizel.nekako smo uspeli prepričati teto, ki je ravno prebolevala izgubo svojega prejšnjega kužka, da vzame to kepo h sebi domov.In danes.vztrajnost, učenje, ljubezen,taktika,karizma in avtoriteta, so pokazali prekrasen rezultat, ki se niti malo ne ujema s tvojim pričevanjem,alliance! pes je ko igračka.Lahko mu delaš nevem kaj, lahko mu kost iz gobca jemlješ, lahko so muce zraven njega in jih ima prav rad....Skratka, rezultat je očiten!
nevem po čem sklepaš da hudega psa, ne moreš spremenit v nehudega? Pes je razumljivo bitje in če ravno ne bo vzgojen v kakšnem borilnem smislu se ga s trudom da "spreobrnit!.takrat je veterinar glede na jezo tega psa, razmišljal o evtanaziji,ker je bil res videti grozno, danes bi pa tolkla z glavo v zid če bi se za evtanazijo odločila!
Skratka, da se, in sploh ne dvomim v to, da zavetišču Horjul in borcem, nebi ratalo!Oni že vedo kaj počnejo!In ko si rekel, da zavetišče spremljaš že dlje časa, bi lahko to tudi sam ugotovil, brez repenčenja tukaj.
Se opravičujem za smetenje Čurine teme, ampak to sem morala napisat, ker ni use tako črno, kot si določeni to predstavljajo!

Za malo pa upam, da najde dobrega lastnika, takega, ki ji bo z ljubeznijo, toplino in vztrajnostjo, zopet lahko narisal sonček v življenje in da se znebi slabe preteklosti, zaradi katere je sploh postala huda  Smiley
Logiran
Drejči
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.862



« Odgovor #18 : petek, 13.02.2009 : 18:24:10 »

ojej, Alliance...  Undecided
a pa ti to cisto resno? Saj nimam besed!!!
Tiste kretenizme okoli testa socializiranosti (oz. nenapadalnosti) na AP sem gledala samo 1x in priznam, da se mi je obrnil zelodec nad ameri in njihovim dojemanjem zivali, ki so zivele v nemogocih razmerah. Ja res, kaj se bodo zajeb***** z nekim bitjem, ki ga je unicil clovek z zanemarjanjem in mucenjem... injekcijo in gremo naprej. A se ti res zdi, da tak pes nima pravice do priloznosti in nima pravice, da bi se nekdo z njim celo ukvarjal in mu dopovedal, da je zivljenje lahko tudi lepo? No, pa smo spet pri lazni sociali pasjeljubcev.

Curi sicer nisem videla v zivo, vendar trdim, da bo to se neponovljivo prijeten prijatelj, le malo casa rabi, da se otrese spomina na kruto preteklost, kar pa niti ne bo tako tezko, saj ima ob sebi Smetko.  Smiley
Logiran

Moj cilj v zivljenju je...
...biti enako dobra, kot moji psi mislijo, da sem.

Nekateri pravijo, da sem pasja. Prav imajo.
Gargamel
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.064


« Odgovor #19 : petek, 13.02.2009 : 20:09:21 »

Upam, da se moj post ne bo bral kot kokodakanje ali naval na forumovca, ki mu "hud" in "isce nov dom" ne gre skupaj.  Smiley

Je vec vrst "hudosti", napadalnosti, ugrizev itd. itd. itd. O tem bo znal zagotovo vec povedati kdo drug na forumu oz. je bilo ze miljonkrat napisano. Ne bom se spuscala v pasme niti ne v Animal Planet.

V tej temi (in vsaki drugi) je treba vedet namrec le slednje:
- vodja zavetisca je psico (in druge) odvzela
- vodja zavetisca je tista, ki je precenila psihicno stanje psa na podlagi dolgoletnih izkusenj
- ocitno je ocenila, da Curi ni psica, ki pade v kategorijo nevarnih psov
- Curi isce dom.

Dejstvo je tudi, da je njeno trenutno psihicno stanje zapisano v njeni temi na javem forumu. Ker je to tema in ne le 1 samcat zapis, sem prepricana, da bo vodja zavetisca nadalje obvescala v tej temi, kako gre Curi. Osebno se mi zdi nadvse fer do potencialnih posvjiteljev, kateri recimo prebirajo njeno temo, da berejo resnicna dejstva o psici in se lahko ze na podlagi tega zamislijo ali ji bodo kos. Vedno, vedno, vedno je na voljo tudi telefon vodje zvaetisca 051 30 44 35, kamor lahko potencialni posvojetelj poklice in mu/ji bo vodja zavetisca opisala psico taksno kot je. In seveda jo bo na podlagi dolgoletnih izkusenj pri oddajanju zivali oddala v cim bolj primeren dom, torej nekam, kjer se bodo zavedali kaksno bo zivljenje z Curi.

Danes sem Curi tudi sama videla. Psica ne sedi sredi sobe in caka da ti skoci v glavo (ce je morda kdo dobil taksen vtis). Curi je prestrasena psica in kako se obnasat v dolocenih situacijah se bo seveda se naucila - do sedaj je namrec ni noben in kjer je zivela do sedaj ni niti podrazno podobno "normalnemu". Imas torej popolnoma prestraseno psico, katera ni vajena dotikov, katera ni vajena skrbi in rednih obrokov. Se bo torej se naucila. Ker je dobila drugo priloznost in ima ob sebi ljudi, ki razumejo (in imajo izkusnje) kaj pomeni od psa pricakovati nekaj cesar ni bil nikoli prej vajen.


In glede na to, da je vmes padla tudi trditev, da se ze vrsto let spremlja delo doticnega zavetisca, potem ne vem v cem je problem? Menda je jasno, da nekdo, ki ima dolgoletne izkusnje na tem podrocju, ve kaj dela in ima tehtne argumnete za svoje odlocitve

Lp, Maja
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #20 : petek, 13.02.2009 : 23:26:01 »

Čuri išče dom  Wink. Čim prej, tem bolje.






Še vedno  Shocked ne mara mačk  Tongue.
Logiran

sanco1a
živim tukaj
***
Sporočil: 6.031


« Odgovor #21 : petek, 13.02.2009 : 23:31:52 »

Domnevam, da ena izmed tistih zlorabljenih pasjih duš, ki se zna v zelo kratkem času izjemno čustveno navezati na roko, ki boža in hrani.
Matr punce, vsa čast, da se vam ljubi ukvarjati s strokovnjaki tipa alliance. Jaz bi že zdavnaj zgubila živce in voljo.
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #22 : petek, 13.02.2009 : 23:34:21 »

Domnevam, da ena izmed tistih zlorabljenih pasjih duš, ki se zna v zelo kratkem času izjemno čustveno navezati na roko, ki boža in hrani.

Ravno zato dom išče čimprej.
Logiran

Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #23 : petek, 13.02.2009 : 23:43:36 »

O kakšen hudi pesek je pa tole, hehe. Kiss Kiss

Zna biti zares huda, ob odvzemu ji do sedaj ni bilo para, res ne. Je bila pa na smrt prestrašena in stisnjena v kot in ob takšnih situacijah se očitno zna zelo postavit zase. Se tudi kletka kar trese in sliši se jo menda do Postojne  Tongue, kadar je kateri od naših mačkov preveč pogumen. Ni najlažje vodljiv pes, kar sem jih kdaj videla, kar pa seveda ne pomeni, da ne išče doma.
Logiran

Tecka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.256


« Odgovor #24 : sobota, 14.02.2009 : 00:23:14 »

A ni že dovolj te polemike(včasih se je reklo: Pametnejši odneha).... Tema je namenjena Čuri.

Čuri želim ti čimveč dolgih dlak, ker zdaj zgledaš kot en zajec(pa brez zamere).

Hmmm pod določenim kotom mi deluje bolj kot Scrat (Ice Age) Tongue
Logiran
alliance
novinec
*
Sporočil: 18


« Odgovor #25 : sobota, 14.02.2009 : 00:58:16 »

Če sem že začel, da še, vsaj z moje strani, zaključim. Opažam, da nekateri izmed vas tudi gledate Animal Planet. Nikjer nisem napisal, da se strinjam z ameriškimi metodami, konec koncev tudi problematičen pes lahko živi v ograjenem prostoru, z nekom ki mu redno nosi hrano in vodo, kar se mene tiče naj živi, četudi ga nikdar nihče ne poboža, ker se mu ne upa približat. Realno teoretiziram, da ne bo kdo spet zagnal vik in krik, da se da vsakega psa ukrotiti. Ampak tepe, mlati, ga pa tudi ne. Torej je lahko tistim, ki ste me med vrsticami obtožili, da bi pa jaz dal kar vsakega psa na injekcijo, jasno, da ne. Mi je pač ostal ta prizor v glavi, potem sem pa prebral tisti stavek in sem ga komentiral. Če se je kdo počutil ogroženega, užaljenega, manjvrednega, karkoli, se mu iskreno oproščam. Pa lahko noč, jst grem domov, dovolj je bilo službe. če je pa kdo zaljubljen, pa ... saj veste.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #26 : sobota, 14.02.2009 : 14:56:16 »

če bi manj gledal TV in več delal s psi, takih bedastoč ne bi pisal.
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #27 : ponedeljek, 16.02.2009 : 07:59:48 »

Če je pes zelo hud na ljudi, potem nima kaj iskat doma. Če brani hrano pred drugimi, potem nima kaj iskat doma. Najprej ga je treba socializirat, če to ne gre, je pač edina ešitev humana evtanazija, ne pa da v prvem sporočilu pes že išče nov dom.

Človek je hotel povedat, da nimam kaj napisat, da psica išče dom, dokler je ne socializiram. Jaz sem s tem, ko sem napisala, da išče dom, pravzaprav želela povedat, da jo bomo poskušali socializirat in da je ne nameravam evtanazirat. Že večkrat je napisal, da ne misli, da je treba vse pobit. V čem je torej problem?

Čuri je vsak dan bolj sproščena, napreduje tako, kot smo si zamislili, nadaljujemo z iskanjem doma zanjo, s to brezplodno debato bi pa zaključili.
Logiran

cink
novinec
*
Sporočil: 36


« Odgovor #28 : ponedeljek, 16.02.2009 : 11:24:10 »

Človek je hotel povedat, da nimam kaj napisat, da psica išče dom, dokler je ne socializiram. Jaz sem s tem, ko sem napisala, da išče dom, pravzaprav želela povedat, da jo bomo poskušali socializirat in da je ne nameravam evtanazirat. Že večkrat je napisal, da ne misli, da je treba vse pobit. V čem je torej problem?

Čuri je vsak dan bolj sproščena, napreduje tako, kot smo si zamislili, nadaljujemo z iskanjem doma zanjo, s to brezplodno debato bi pa zaključili.

No mi nekaj ne da mira, da na zaključek ne bi še nekaj dodal Smiley, Smetka čestitke, ne samo za tvoje delo z živalmi ampak tudi za tale umirjen in normalen odgovor alliancu, ki je po mojem mnenju v velikem kontrastu z veliko večino ostalih (no tudi od Gargamela je bil tak, le predolg Smiley)... 
Logiran
bonny
rad pišem
****
Sporočil: 440


« Odgovor #29 : sobota, 21.02.2009 : 11:48:15 »

Čuri huda? Nič ne vem o tem. Wink

V začetku tedna sem bila v Horjulu, ker sem imela možnost videti to malo štruco. Seveda sem 5krat vprašala, če je to res taista Čuri, ker je bila na odvzemu zver, tukaj pa malo negotovo, prestrašeno pišče.  Shocked

Ob nežnem prigovarjanju je pokazala, kako se z repkom miga in mi podarila čisto nežnega lupčeka na roko. Ob dirkanju po dvorišču se sicer še strogo drži Smetke, je pa izza njenega hrbta prav radovedno gledala, kdo neki sedi tam na klopci in ji tako vneto prigovarja naj pride bližje. Roll Eyes

Med vsem tem druženjem pa prav nikjer ni bilo opaziti kakšnega "nevarnega" obnašanja. Čuri je zares prav sladka psička. Manjka ji le še en kanček zaupanja v ljudi. Kiss Kiss Wink
Logiran
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7 8   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Čuri
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines