mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 20:13:17

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Deset let bede
Strani: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10   Dol
Natisni
Avtor Tema: Deset let bede  (Prebrano 43857 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
asila
novinec
*
Sporočil: 33


« Odgovor #90 : ponedeljek, 16.02.2009 : 22:32:36 »

Pa dobro, kaj je ljudem?HuhHuh?!!!!!!!!!!!!! Pa vsi tukaj vemo, kaj je resnično čisto mimo - to, da DRUŽBA takšne stvari TOLERIRA, ker gre pač samo za živali!!!! In to bi se moralo spremeniti!!! Kako? Pišuka, razmišljam, koliko časa bo potrebnega, in kako to sploh narediti. Kaj če bi naredili eno akcijo in zbombardirali medije s takimi primeri? Če Trenja lahko delajo oddajo s Čepini, ker nimajo kaj boj pametnega, potem bi pa lahko tudi naredili kakšno oddajo o tej problematiki, a ne? Pa Preverjeno, pa razni časopisi (Jana, Lady - pač to ljudje berejo - brezplačniki, konec koncev pa lahko tudi kakšen bolj resen časopis) ... Saj bo kdo rekel, da se vse to že ve, ampak sem prepričana, da ni čisto tako ... Pa recimo, zakaj ne bi dali pobude za poostritev zakonov? Oster zakon sicer ni vse, vendar pa sem prepričana, da sadisti vseeno malo premislijo, ali bodo mučili in ubili človeka, ker je kazen pač malo višja - pri živalih imajo pa proste roke za izživljanje.
Pa naj še dodam link do ene, vsaj za moje pojme še bolj grozne zgodbe (čeprav je nemogoče primerjati, ker je vsaka taka stvar katastrofa!!): http://24ur.com/novice/crna-kronika/poginil-za-20-evrov.html.

Skratka, saj nekaj nas pa je in bi se dalo kaj narediti, a ne? A ste za, da se zorganiziramo in gremo v takšno zadevo? Pa ne narobe razumeti - vem, da si vsak od nas tukaj že prizadeva osveščati ljudi, vsak po svojih najboljših močeh - samo mislim, da bi se morali še bolj zorganizirati in iti res na vse možne fronte. Torej?

LP
Maja
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #91 : ponedeljek, 16.02.2009 : 22:37:55 »

Smetka tebi pa en ogromen "respect", res si en velik sonček tem ubogim živalim...

Ne počutim se ravno tako. Grom se je danes obnašal prav vzorno. V ordinaciji ni nikomur grozil, majal se je na tistih svojih kratkih tačkah, ko se je poskušal celo igrati z mano in vrvico, vmes pa kašljal in lovil sapo... Če ne bi bilo Žulje in Mižule, pa Zofe in Lota in Runčija in Čipsa, pa Pepsi in Juna, pa Pike in Čenčka in Minga pa Punčija in Ti Ti, pa haskija, ki je bolan, pa Flokice in vseh ostalih, pri katerih se iz takega ali drugačnega razloga prav nikamor nič ne premakne... če ne bi bila izčrpana ves čas tako čustveno kot finančno... potem ga danes ne bi evtanazirala. Šli bi popravit stanje v ustni votlini, dali bi mu zdravila, četudi doživljenjsko, vzgajala bi ga, kolikor bi se dalo... in gotovo bi se dalo... za naslednjih pet, šest let. Tako pa je, kot je. Vsaj petkrat vmes sem se premislila, ne, ga ne dam... kaj pa boš, zrihtala ga zase, še enega? A je kje kdo, ki bi ga vzel in če ja, zakaj jih je toliko tu?
Ne bi se spravila s tistega senika, dokler ga ne bi dobila. Še dobro, da sem ga, preden je padla noč, ker bi sicer menda oba gor spala. Dobil je proti parazitom, lahko si predstavljate, da je bilo vse črno od tistih bolh, ki so ga žrle. Očistila sem rane pod očmi, pa dobil je antibiotik in dobro hrano, pa prepričala sem ga, da mu nič nočem in se je stiskal kot da je tega vajen že od nekdaj. In potem....? Res se ne počutim dobro. Kot vedno... počutim se tako, kot da sem do konca izdala bitje, ki so ga izdali vsi ostali že toliko prej. Ena od tistih situacij, ko vem, da sem naredila nekaj proti sebi, ker vem, da bi lahko živel še nekaj let, če bi imela dovolj denarja (ne samo zanj, tudi za vse ostale), pa prostora in energije. Očitno ničesar od tega ni dovolj, ker je bil Grom danes evtanaziran.
Logiran

Cats
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.266


« Odgovor #92 : ponedeljek, 16.02.2009 : 22:52:33 »

Polona, ni tako. Sama si v soboto povedala, da se jih vseh ne da rešiti. Hudo je, da si morala narediti izbiro, ob kateri ti poka srce. Toda Groma zdaj ne boli nič več, mirno je zaspal in trdno sem prepričana, da si mu z odrešitvijo muk pomagala in ne ga izdala.

Grom se je na poseben način dotaknil vseh nas, tistih, ki tukaj pišemo in tudi tistih, ki samo berejo. Mislim, da je marsikomu odprl oči. In verjamem, da bo marsikdo od trenutka, ko se je Grom na svojih utrujenih in majavih tačkah bežno sprehodil skozi naša življenja, našel v sebi več poguma, da kakšni stvari pristopi in kaj naredi.

Moja babica je znala povedat, da vsaka stvar na tem svetu ima svoj namen. Kakšen je bil namen grozljivega življenja, ki ga je Grom imel, ne vem. Razen, če ni bil tukaj zato, da nas opomni, naj ne dovolimo, da bo takih Gromov okoli nas še več.



Logiran
asila
novinec
*
Sporočil: 33


« Odgovor #93 : ponedeljek, 16.02.2009 : 23:00:03 »

Smetka, tebi pa kapo dol, res!!! Kaj narediš za te uboge duše ...
Logiran
Patapižu
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.246


« Odgovor #94 : ponedeljek, 16.02.2009 : 23:02:17 »

Cats, se popolnoma strinjam.
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #95 : torek, 17.02.2009 : 00:05:58 »

Polona, kaj veš, kako to, da je društvo tega psa pustilo tam in ali je do tedaj Grom živel z ostalimi psi?

Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #96 : torek, 17.02.2009 : 03:45:09 »

Ne, ne vem. Po pripovedovanju sosedov in osebja gostilne v bližini je Grom celo življenje živel na seniku, odpeljanih je bilo cca 15 psov pred petimi ali šestimi leti in to je to. Zakaj sprašuješ?
Vsi so ves čas zatrjevali, da je "imel gospod kužka rad" in nikomur se pravzaprav ni zdelo nič spornega.
Logiran

helena
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.295


WWW
« Odgovor #97 : torek, 17.02.2009 : 06:28:53 »

Polona, ni tako. Sama si v soboto povedala, da se jih vseh ne da rešiti. Hudo je, da si morala narediti izbiro, ob kateri ti poka srce. Toda Groma zdaj ne boli nič več, mirno je zaspal in trdno sem prepričana, da si mu z odrešitvijo muk pomagala in ne ga izdala.


Vedno je hudo, vsakič posebej in s količino takih dogodkov oz. občutenj bolečina ni čisto nič manjša ali lažja ali krajša.
No, vsaj meni in verjetno še komu ne.
Logiran
Alba
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.517


« Odgovor #98 : torek, 17.02.2009 : 08:20:16 »

Smetka nisi ga izdala in ne jemlji tega tako. Če ne drugega pomisli, da si ga odrešila mučne smrti tam gor. Žal je denar isti, ki nam onemogoča, da bi vedno naredili tako kot veli srce in prevlada razum.
Logiran
BooBoo
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 218


« Odgovor #99 : torek, 17.02.2009 : 08:47:53 »

Ko bi vsaj razumela logiko - je to način, da psa ni treba dat na verigo ali kako?
Logiran
oaza88
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.748


WWW
« Odgovor #100 : torek, 17.02.2009 : 09:20:19 »

Smetka, ti si zadnja, ki si lahko karkoli očita. Verjamem pa, da ti je hudo; verjamem, da se takih stvari človek nikoli ne"navadi", ne glede na to, koliko ima z njimi opravka.
Drži se, Smetka, mislimo nate. Kiss
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #101 : torek, 17.02.2009 : 10:08:57 »

Zakaj sprašuješ?


Ne vem, ne morem dojet, da je ta revež tam ostal. Pišem prispevek zanj (za društvo), pa sem razmišljala, zakaj je bil tako jezen na živali (ko si pisala), če je npr. živel z njimi? Ali pa vendarle ni? Pa so bili ločeni? Ne vem, skoz se mi mota po glavi in razmišljam vse možno. Ne morem razumet in sprejet, da je ostal tam, ko so ostale pse odpeljali. Pa razmišljam naprej, zakaj so jih odpeljali - neprimerni pogoj verjetno, ne, in zakaj potem Grom ni bil odpeljan. Niso vedeli zanj? Brezvezne misli pač, ki Gromu itak ne bodo pomagale. Hvala za odgovor.
Logiran
linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #102 : torek, 17.02.2009 : 12:56:20 »

In se vedno je veliko prepricanih, da tega pri nas ni ...  Cry Cry Cry Cry Cry Cry Cry Cry
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #103 : torek, 17.02.2009 : 13:02:20 »

Ne morem nehat razmišljat, nenehno imam Groma v mislih. Glede na to, da je zakon jasno napisan, da smo dolžni ukrepti in, da so ljudje vedeli za Groma in niso nič ukrenili (nima veze ali se to njim zdi sprejemljiv - ni sprejemljivo, po zakonu ni sprejemljivo) ali se lahko prijavi, da tudi oni dobijo kazen? Ali je pri nas to sploh možno? Roll Eyes Kaj pa lastnik - vem, da je v bolnici, ampak vseeno?
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #104 : torek, 17.02.2009 : 13:21:14 »

Lastnik umira. Vsi ostali psi razen njega niso živeli na seniku.
Logiran

Strani: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Deset let bede
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines