mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 13:24:50

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Tema: Smiselnost nagobčnika
Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7 8   Dol
Natisni
Avtor Tema: Smiselnost nagobčnika  (Prebrano 36821 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
charli
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 64


« Odgovor #45 : sobota, 03.06.2006 : 13:29:14 »

ojla, kaj mislite na smiselnost nagobčnika pri psu ki zunaj požre vse kar je koliko toliko užitno?
moj pes namreč žre vse sorte na sprehodih in seveda takrat ko kaj žre se ne pusti ujeti.poizkusila sem že veliko trikov in mislim da mi ostane samo še nagobčnik, ker se bojim da bo nekoč požrl nekaj strupenega.no do sedaj še ni požrl nič stupenega, je pa že velikokrat bruhal in bi se temu rada izognila. hvala za nasvete
Logiran
aska2005
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.672


« Odgovor #46 : sobota, 03.06.2006 : 13:59:13 »

charli kaj pa če bi bil tvoj pes kar lepo na vrvici, potem ti ga ne bi bilo potrebno loviti ko kaj v gobček da in  ne bi iskala rešitve v nagobčniku zaradi tega.....lp
Logiran
charli
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 64


« Odgovor #47 : sobota, 03.06.2006 : 14:34:58 »

ja vrvica je varianta samo žal hrt ni srečen če se ne zlaufa, zato sprašujem za nagobčnik.
Logiran
aska2005
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.672


« Odgovor #48 : sobota, 03.06.2006 : 14:39:33 »

Ja hrti so ful tekači, in niso srečni, če se ne zlafajo. Mogoče vseeno enkrat probaj z nagobčnikom, meni se najlonski najboljši zdi..lp
Logiran
popo
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 748


« Odgovor #49 : sobota, 03.06.2006 : 15:40:51 »

Glede nagobcnika je tak. Sem mel podoben problem in sem razmisljal o nagobcnikom ampak mi je instruktor odsvetoval. Problem se lahko pojavi v tem, da se pes navadi na nagobcnik in ko ga nima lahko postane nesiguren, kar povroci tudi kako reakcijo(ko ga nima) ki je nebi pricakovali.

Lp
Logiran
charli
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 64


« Odgovor #50 : nedelja, 04.06.2006 : 10:58:35 »

ojla popa, kaj pa mi potem mogoče lahko svetuješ?to žretje vse sorte svinjarije je zelo zelo moteče, pa ko moj pes kaj najde takšnega ga na noben način ne morem ujeti oz.privabiti do sebe, ker laufa kot utrgan okoli mene, samo ujeti pa se ne pusti.
mogoče bo pa ščasoma nehal žret ker ravno tako je ščasoma nehal žrete pasje dreke in navalil na miši, mrhovino,...
hvala za nasvet
Logiran
aska2005
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.672


« Odgovor #51 : nedelja, 04.06.2006 : 11:54:49 »

charli nam so v pasji šoli svetovali, če pes hoče kako packarijo pojesti, pa naj bo to kruh, ki ga ljudje mečejo golobom, da poskušamo toliko časa okol tega hoditi in mu dopovedovati, da tega ne sme, dokler ne gre lepo mimo in potem ful pohvala in nagrada. No vem, da je to težko doseči in še posebno če imaš trmastega psa. Tud moja je rada kaj pobrala (no prej omenjeni kruh) in se še ji včasih rata, no sedaj poskušam, na prej omenjeni način, da to popolnoma opusti.
Drugače sem tud jaz mnenja kot ti je že popo napisala, da se pes bo navadil in takrat, ko bo imel nagobčnik pač ne bo pobiral, ko ga pa ne bo imel pa bo spet.
Pa veliko uspeha pri odvajanju..lp

Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #52 : nedelja, 04.06.2006 : 12:05:48 »

Naš prvi pes je imel nagobčnik, čeprav ni nikogar ugriznil, ne psa ne človeka. S samci se je razumel, če so se mu pokorili.
Ker smo vedli da obstaja možnost, da če bi od nekod pridrvel kak otrok ali odrasel človek bi znal ugrizniti, ker je renčal na tiste, ki so ga hoteli pobožat.
Sicer je bil ubogljiv in se je raje umaknil, kot pa izzival. Pač moji starši so dobili karakterno premočnega psa za svoje znanje in so se trudili kolikor so vedeli in znali.
Noben od sosedov ni imel nikoli pripombe nad njim, nasprotno.

Pes ni imel nobenega popačenega obnašanja zaradi tega ker je imel nagobčnik in če ga kdaj ni imel, se je obnašal identično.

Zato res ne vidim kakega razloga, da ima pes ki žre vse živo gor nagobčnik ko je spuščen, če je nanj lepo navajen.
Pač psa se ima na vrvici, preden se ga spusti se mu natakne nagočnik, seveda se pa ga tudi uč, ko je na vrvici, da se svinjarije ne pobira in ga uči tudi vaje pusti ali bilo kako se jo imenuje.

Problem je lahko samo v temu, da se z nagočnikom polenimo mi in tako pač ne napredujemo. Kot na nek način z razstegljivim povdcem, ki je lahko krasen ponavadi pa ni.

PS: Enkrat je hotel tuj pes (srednjevilka pasma, približno NO) napasti našega (madžarski puli) in se je, čeprav je imel nagobčnik, takoj ubranil. Samo v njega se je zabil z vso silo in ga vrgel po tleh. Tisti je pa črto naredil.
To je bil edini takšen incident...
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #53 : nedelja, 04.06.2006 : 12:11:22 »

sej fora je samo v tem, da se mi polenimo in psa ne učimo, da stvari nebi pobiral, ampak se zadovoljimo z nagobčnikom. Torej ni kriv nagobčnik, ampak mi...  Roll Eyes

Da pa lahko tako stvar naučimo, jo moramo delati v določenih pogojih in nikakor ne bomo mogli naučiti nepobiranja, če nam bo pes odšibal kakih 100m stran in odkril dišeči drek.... fuj...  Tongue
Mi pa se bomo drli neeee pa fuuuuuj in pes bo veselo žru dalje.

In to, da je samo drek je še dobro, kaj pa če je tam strup za polže, ki ima celo zelo dober sladkast okus?!

Jaz vem za vsaj 5 psov, ki so se zastrupli...  Undecided

Sicer pa je spet odvisno od kraja sprehajanja...
Logiran
charli
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 64


« Odgovor #54 : nedelja, 04.06.2006 : 15:10:31 »

ojla hvala za nasvete bom poizkusila z nagobčnikom občasno pa tudi brez seveda.problem je v tem da se bojim da bi se pes enkrat zastrupil, ker ljudje pa poljih in po naravi mečejo svašta svinjarijo. moram pa reči da se pa vidi ravno tukaj naša prelepa slovenska kultura, ne ljudje so res packi.
hvala in lep pozdrav tadeja
Logiran
lejca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 599


« Odgovor #55 : nedelja, 04.06.2006 : 17:26:05 »

Kaj pa če bi ga spuščala privezanega na dolgo vrv z vozli in bi ga lahko ujela? Odvajanje pobiranja hrane se pa dela na povodcu in je kar dolgotrajna stvar. Še najboljše je, da ga naučiš vajo menjaj. Ko nekaj vzame v gobček mu ponudiš nekaj boljšega (mora biti reees dobro) in ko spusti klikneš in rečeš menjaj.
Logiran
popo
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 748


« Odgovor #56 : nedelja, 04.06.2006 : 19:19:11 »

Mislim, da se vsi strinjamo da pac doloceni psi na dolocene stvari odreagirajo drugace, ista stvar je z nagobcnikom. Poznam pse ki se na doloceno stvar, ki ni nujno da je nagobcnik (poznam primer plisatega medvedka), navadijo in so brez te stvari nesigurne. Ta pes z medvedkom je bil zlati prinasalec, vedno prijazen-ampak je zmeraj na sprehod po mestu s sabo vlacil medvedka. Nikoli ni bilo problema. Ko pa medvedka nima, je bil pes nesiguren in je v nekaterih primerih odreagiral tako kot nikoli prej. To zdaj ni moje opazajnje, ker je res da bi lahko bilo karkoli drugega da je pes tako odreagiral. Ampak pac ta gospod je povedal tako. NIti ni slo za posesivn stvar, je dal medvedka brez problema, samo pac zraven njega je moral bit.
Podobno je z nagobcnikom. Postane del njega, se na nek nacin pocuti varno, in ko ga nima gor lahko nastane problem, kar pa je zopet odvisno od psa do psa.
Pobiranju stvari se po mojem mnenju treba lotit vztrajno, pac zmeraj opozarjas fuj to fuj tisto. Vem, da je problem ce je zival spuscena. Sam sem mel primer da je mala bila pridna, tekala okoli prinasla zogico, prisla ko sem jo klical- potem pa naekrat zavoj pa 15 metrov stran in ko je gospodicna blagovolila prit je bila cela rjava okoli ust. Zdaj pa kaj ces, psa nesmes kregat, ker je prisel k tebi, v tebi pa vre Wink
Od takrat jo vedno budni spremljam, ce pa kje kaksnega pobere pa ga naj ma. Vcasih si ze mislim je**** je pametna. Jaz jo gledam, ona lula, zraven pa fajn kakeca lize Smiley svasta! Cheesy
Pac opozarjanje opozarjanje in se enkrat opozarjanje, to je moj nasvet. Lahko pa tudi probac nagobcnik, sej pravim ti bo pes povedal ce mu pase pa se bo napredek Smiley

Lp, Marko
Logiran
SamSvojMojster
rad pišem
****
Sporočil: 400


« Odgovor #57 : sreda, 26.07.2006 : 02:35:30 »

Jaz in moj pes sva redna uporabnika nagobcnika,zal ga nosi samo on vcasih bi ga moral tudi jaz.Do sedaj mi ga se noben pes ni poskodoval,mojega psa ne nagobcnika Smiley,vendar le zaradi na mojem zeljniku nastalih pravil.To pa so :
-ko je na vrvici nikoli nima nagobcnika
-ko je v javnosti spuscen ga ima vedno
-nikoli ni spuscen ko so kaksni dominantni psi v blizini
nikoli ni spuscen ce ni lastnikov spuscenih psov zraven
nikoli ni spuscen ko so v blizini psi za katere menim da bi ga lahko ogrozili ce bi moj imel nagobcnik
-spustim ga z vrvice in z nagobcnikom h takim psom za katere sem siguren da mu ne bodo prinesli slabe iskusnje se prej se posvetujem z lastnikom

Kako se obnese:
-Mirno brez skrbi delava tezke vaje
-je bolj ponizen kar je pa tudi v redu
-ce pa slucajno zamoci tezko vajo pa ni posledic
-ter nekako brez skrbi hodim po svetu,ce pa opazim nasproti hodecega psa ga dam takoj na strik in nagobcnik dol  to pa se na enem sprehodu lahko zgodi tudi dvasjsetkrat ali ne vem kolikokrat ker ne stejem

Nagobcnik je izbira posameznika ,stvar njegove vesti in njegovega prepricanja,vsak posameznik se mora odlociti zase,je pa res da tam kjer jaz zivim ima samo moj pes nagobcnik in ga vsi smatrajo za agresivnega ceprav so si to mnenje ustvarili samo zaradi nagobcnika.Zanimivo.Namesto da bi bili veseli.
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #58 : sreda, 26.07.2006 : 06:33:05 »

popo... tisto z medvedkom ni primerljivo z nagobčnikom. Je krasno napisal SamSvojMojster.
Tisti pes je pa od medvedka odvisen! In kar je bilo na začetku simpatično je zdaj hudo moteče.
In do te situacije je pripeljal lastnik in ne pes! Če bi lastniki psa naučili, da bi bil sproščen v vseh situacijah in bil nanje navajen in nebi mel povsod zraven medvedka, ker je bilo to na začetku luštkano in vsi so gledali in se smejali in podobno, nebi bilo tako kot je
Logiran
popo
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 748


« Odgovor #59 : sreda, 26.07.2006 : 10:41:44 »

 AngSeter: To je res da ni pes kriv, ampak lastnik. Hotel sem povedat, da mogoce ni pametno zaradi take stvari kot je pobiranje stvari s tal uporabljat nagobcnik, ker lahko naredi vec skode kot koristi.
Glede zgodbe z medvedkom sem napisal da dejanskega stanja tistega psa ne poznam, tak da tezko sodim v cem je problem. Mogoce primer res ni bil najboljsi, je moja napaka  Undecided Res je da je lahko marsikaj skrito v zgodbi tega gospoda.
Ampak sem in nisem zagovornik nagobcnika. Vcasih je nujen, velikokrat pa je to tak, po liniji najmanjsega odpora. Veliko lastnikom se ne da potrudit in se izognit stresnim situacijam in lepo dajo psu gor nagobcnik da nerabijo skrbet, ko ga brez nadzora spustijo v parku. In nekateri celo potem mislijo da so naredili nekaj zelo odgovornega, ces sej ma pes nagobcnik, sem poskrbel za to da se nebi nic zgodilo. namesto pa da bi imeli psa na povodcu in ga spustili le takrat ko so bolj ali manj (nikoli nemores bit popolnoma) prepricani da enbo prislo do neljubih dogodkov. In se takrat je treba imet igro pod nadzorom.
Ce pa je seveda ze tako dalec da pes ni siguren in bi lahko tudi na sprehodu na povodcu cavsnil osebo, ki gre mirno mimo, potem pa je nagobcnik seveda potreben.
Ampak se enkrat, glede take stvari kot je pobiranje stvari na sprehodu pa se ne strinjam da bi se uporabljal nagobcnik. Tisto je samo lenoba. Pac opozarjas 100x, 200x in tudi vec. Rezultat bo prisel.
Niso vsi lastniki odgovorni kot SamSvojMojster. Ko bi se le vsi drzali njegovih pravil. Ker kolko sem razbral iz njegovega posta, mogoce se motim, gre za to da kljub vsemu uvedes se dodatni ukrep k tem da slucajno nebi prislo do neljubih dogodkov. In pa on uporablja nagobcnik samo obcasno, kar je popolnoma drugace kot pa nekdo, ki ga psu natakne za vsak sprehod, tolko da potem nebo rabo skrbet ce bo pes koga vgriznil al ne. To je preprosto lenoba.
Grede nesigurnosti z nagobcniku...tisto kar sem napisal je zgolj moje mnenje, kar pa ne pomeni da je pravilno ali napacno. Je cist moje razmiljanje. Ne morem sodit ker sam (moja psicka Smiley) ne uporabljam nagobcnika, zato z veseljem upostevam izkusnje ljudi, ki ga uporabljajo. Wink

Ne me pa narobe razumet, ce je potreben je pac potreben in ce lastnik presodi da je to edino kar "pomaga" ga naj kr uporabi, je edino prav. Grin

Lep poletni pozdrav, Marko
Logiran
Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7 8   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Tema: Smiselnost nagobčnika
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines