mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 03:37:50

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Frulica, Fina, Freska, Fluffy
Strani: 1 2 3 4 [5] 6   Dol
Natisni
Avtor Tema: Frulica, Fina, Freska, Fluffy  (Prebrano 23974 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Radaljac
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 67


WWW
« Odgovor #60 : četrtek, 21.05.2009 : 12:56:02 »

Že klicala ja. Smiley
Logiran
Radaljac
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 67


WWW
« Odgovor #61 : četrtek, 21.05.2009 : 13:06:35 »

Pa hmmm...mislim, da le ni tako malo primernih posvojiteljev...ljudi, ki imajo radi pse in zanje lepo, predvsem pa primerno skrbijo je po mojem mnenju precej, ampak je res, da se taki odločajo tudi za nakup psa pri rejcih, za pse z rodovniki itd. in da je prmernih posvojitelejv na ta račun vsekakor manj kakor pa kužkov, ki bi potrebovali dom. Sad
Logiran
everlast
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 310


« Odgovor #62 : četrtek, 21.05.2009 : 19:50:17 »

Tudi velik pes lahko biva v majhnem stanovanju, ne vem zakaj bi bila to ovira Undecided
Logiran
Tecka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.256


« Odgovor #63 : četrtek, 21.05.2009 : 23:56:37 »

Tudi velik pes lahko biva v majhnem stanovanju, ne vem zakaj bi bila to ovira Undecided
Zaradi tistih prepričanj, ki so nam jih (no nekaterim manj uspešno Tongue) vbili v glavo kot otrokom. Tudi mali pes lahko potrebuje ogromno gibanja, dolge sprehode in še več kot kateri od veliki psov, če je bolj petardaste sorte. Moja xxl krav'ca na primer ima občasne izpade, ko jo moram (dobesedno) vlečt ven, ker bi gdč. rajši spala. Poznam pa miniaturca, ki mu šibanja nikoli ni dovolj (šiba notri in zunaj na fleksiju kot sneta sekira in skrbnik v hecu pravi, da je idealen kandidat za ritalin oziroma da ga bo enkrat našopal s pomirjevali, da bo vsaj 5 minut pri miru) in potrebuje veliko daljše sprehode in več ukvarjanja. Bolj kot velikost je pomemben temperament psa.
Samo v premislek vsem, ki še vedno razmišljate o malem psu samo, da bo primeren za v stanovanje.
Logiran
SunnyDay
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.364


« Odgovor #64 : petek, 22.05.2009 : 08:04:52 »

Moj podpis, Tečka. Wink
Logiran
everlast
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 310


« Odgovor #65 : petek, 22.05.2009 : 08:36:52 »

Točno tako tudi jaz mislim Tečka Smiley
Logiran
Radaljac
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 67


WWW
« Odgovor #66 : petek, 22.05.2009 : 10:49:28 »

Vsak pes seveda rabi gibanje in po mojem mnenju ga je treba vsakemu zagotoviti veliko mero. Ampak vseeno je razlika, če ti živiš v dvonadstropni hiši z velikim vrtom, kot pa na 44 kvadratnih metrih. In ne gre zgolj za to. Mlada sem še in mislim, da je manjši pes enostavno primernejši zame. Nevem no...se mi zdi, da na temle forumu človeka precej hitro malo napadete... rečeš, da ti je kuža luštkan, pa že ne veš kako potem zraste in kako je treba, da se skada s teboj...poveš zakaj si želiš takega psa, pa so tvoji razlogi že napačni... ne glede na izkušnje itd. Jaz pač menim, da za velikega psa ni dobro, če živi v majhnem stanovanju. In prosim...kako naj točno vem, kakšen bo karakter psička, ki ga bom vzela, ko bo imel približno 3 mesece??? Tudi če bi imel nevem kakšen karakter, ga sigurno ne bi vrnila, ker bi mogoče rajši enga, ki bo k meni bolj pasal!!!!!! POleg tega je velik del vsega v vzgoji, enako kot pri človeku. Wink
Logiran
PikaPoka
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.073


« Odgovor #67 : petek, 22.05.2009 : 11:08:53 »

Citat
Nevem no...se mi zdi, da na temle forumu človeka precej hitro malo napadete... rečeš, da ti je kuža luštkan, pa že ne veš kako potem zraste in kako je treba, da se skada s teboj...poveš zakaj si želiš takega psa, pa so tvoji razlogi že napačni... ne glede na izkušnje itd.

Ja kje pa vidiš kak napad? Jaz ga res ne najdem...

Citat
Jaz pač menim, da za velikega psa ni dobro, če živi v majhnem stanovanju.

....ti je bilo pa pojasnjeno, zakaj je zmotno tako razmišljanje...

Sama sem pred tremi leti menila enako kot ti. In vzela majhno psičko iz zavetišča, ki jo imam zdaj sicer najrajši, ampak sem prepričana, da bom naslednjega psa vzela glede na karakter, ki mi ustreza in ne glede na velikost.
Me je prvič namreč to res izučilo!
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #68 : petek, 22.05.2009 : 11:23:26 »

Radaljac, pomoje pa cisto prav razmisljas.
Imas vso pravico, da si izberes, kaksen pes je najbolj primeren zate. Sploh, ker se sama najbolje poznas.
Gre samo za to, da ljudje pogosto ki domacega ljubljencka nacrtujejo brez izkusenj in tako podlezejo predsodkom ali pa po internetu izebrejo tako in tako dolzino dlake, barvo ali kaj podobnega. Ali pa recimo mislijo, da so vsi majhni prijazni in hocejo nujno prav takega (ceprav med njimi najdes take hiperaktivne hudicke, da jim marsikateri velik ne seze do kolen). Prav zaradi takih primerov se je tu razvila neke vrste upravicena alergija (lahko jo poimenujes tudi 'napad') na 'jazhocemtocnotointozivalstakointakodlakointotakoj!'

Se mi pa zdi fajn, da razmisljas o posvojitvi kot o dokoncni odlocitvi - tudi ce se (in nujno se) izkaze da zival ni tocno taka, kot bi jo hotel ti. Sicer pa tudi pes iz legla to ni - vsak je zivo bitje, ne instant plisasta zivalca, ki zadovoljuje tvoje zelje, pricakovanja in potrebe.

Ce si ze klicala, si ze naredila ta pomembno, vodja zavetisca je ta prav profi, se boste ze v zivo z njo zmenili, kaj in kateri bi bil dejansko najprimernejsi zate, za tvoj nacin zivljenja. Tole tule je le za osnovne informacije (pa malo za veselje in za druzenje), tako da ce ti je bistven pes, se upam ne bos sekirala prevec Wink...
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #69 : petek, 22.05.2009 : 11:38:38 »

Joj... najprej je Ada razložila, kako je s postopkom posvojitve pri nas. Potem se je pojavila Tami, pa sem jaz razlagala, kako je s tem. Potem so bili spet aktualni tile štirje (mimogrede, Fluffy je dečko) in sem spet jaz razlagala, kako je s posvojitvijo. Ko bom dobila potrdilo, da najemodajalec dovoli imeti žival v stanovanju, se bomo menili naprej. Ne vem, zakaj se nekaterim preprosto ne da dopovedat, da je postopek postopek in da od tega ne odstopamo oz. ni izjeme. Med drugim.
Logiran

Radaljac
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 67


WWW
« Odgovor #70 : petek, 22.05.2009 : 13:56:24 »

No prav. Se opravičujem, če bom zvenela jezno in užaljeno ali karkoli podobega...Tale zadnji post, od Smetke... to je res malo joj. Izgleda, kot da sem neresna frklja, ki bi rada kar tako posvojila psa, pač ker je čeden. Žal niti ni bsede o tem, zakaj so bili najprej aktualni in potem Tami in zakaj Tami nenadoma ne več.
Gre namreč za to, da sem si želela posvojiti psa iz zavetišča, ker sem želela pomagati. Ravno tako bi lahko rekla mami in očetu, naj mi pač kupita psa pri rejcu, ampak je bila moja primarna želja, da spravim v dom vsaj enega brezdomčka. Razlog zakaj so bili najprej aktualni tile štirje je preprost. Ada s katero sem govorila je povedala, da so na voljo. In na voljo zato, ker sem iskala majhnega, mladega kužka, ker sem si želala, da bi glede na svojo starost in glede na to, da bo kuža živel v stanovanju našla enega, ki se bo s temi osnovnimi pogoji skadal. Izvedela sem, da so 4 SAMIČKE, se opravičujem, če sem razumela narobe.
In potem sem izvedela, da moram imeti za to, da psička posvojim potrdilo najemodajalca. Vse lepo in prav, z veseljem bi ga prinesla, vendar pa je žal situacija takšna, da bi naj kuža živel pri meni doma, v veliki hiši še štiri mesece, preden bi šel z menoj v Ljubljano, kjer pa stanovanja še nimam najetega. Ni najeto, ker bi si doma stroške plačevanja stanovanja kjer nihče ne stanuje težje privoščili, oziroma bi bil to nepotreben strošek. Pripravljena bi bila prinesti to potrdilo takoj, ko bi bilo stanovanje najeto, podpisati potrdilo, da mi lahko psa vzamejo, če ne bom tega prinesla, ker mi je VSEENO! Pes bi šel z menoj, pa če bi to pomenilo, da bom v stanovanju živela čisto sama, ali pa da bom več plačala!!!!
Torej... tega potrdila nimam, ampak mladička mislim, da bi bilo še bolj neodgovorno vzeti sredi študija, ko bi se mu težje posvečala ves dan, kot bo to mogoče 4 mesece poletja.
Dalje... zakaj najprej en, nato drug kuža? Predvidevala sem, da bodo tile kužki lažje našli dom, kot pa 3 mesece stara psička, ker so mlajši, vzgojeni v zavetišču in se natanko ve, kje so stanovali, kaj se je z njimi dogajalo itn. No, ko se je izkazalo, da je za Tami ogromno povpraševanje, meni pa sam izgled kužka ni toliko važen, kot to, da bi pomagala kužku, ki mu bom sposobna nuditi vse in pomoč resničnbo potrebuje, sem poklicala, povedala, da sem si premislila in ZAKAJ, nato pa spet slišala vse o tem potrdilu najemodaljalca.
Poleg tega, ni izjem? Hmmm...ko sem klicala v ponedeljek (!!!!) za Tami, sem izvedela, da lahko pokličem in se pozanimam šele čez 8 dni, ker bo psička so takrat v karanteni. No, DANES, pet dni za tem, je že v novem domu. Ni izjem?
Žal mi je, da je odnos do ljudi slabši kakor do živali. V nekaterih primerih je to povsem normalno in jasno, ker ljudje SO slabši od živali, kadar pa gre za osebo, ki želi pomagati, pa mislim, da ni upravičeno. In že med pregledovanjem tem sem naletela na podobne izkušnje ljudi. Upala sem, da temu ni tako, vendar pa se mi zdi, da so nekatera pravila, čeravno so morda res le v dobro živali žal precej nehumana. Kaj naj bi storila, ko bom šla po študiju v nov dom ali pa bom spet živela s starši? Takrat bi kuža živel drugje...bi to morala sporočiti?
Razumem, da ob takšnem delu pride človek do spoznanj o tem, kako zelo kruti so lahko ljudje, vendar pa nismo vsi takšni. Nekateri si res samo iskreno želimo pomagati.

Žal mi je, upam da se bo našel kdo z vsemi potrdili, ki bo ustrezal vsem pogojem in bo kužkom nudil dovolj dober dom. 

Lp, A. R.
Logiran
king-roy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.907


« Odgovor #71 : petek, 22.05.2009 : 14:04:35 »

Tami je v novem domu? Kje pa to piše?
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #72 : petek, 22.05.2009 : 14:10:43 »

Ne zelim na nikakrsen nacin polemizirati o postopkih, ker sem prepricana, da so zanje v Horjulu vsi razlogi, zelim le pojasniti Radaljac splosno znano dejstvo, da se iz Zavetisca Horjul psov ne resuje (tako bi moralo biti v vseh zavetiscih), temvec so tam ze resene zivali in gre pri posvojitvi za popolnoma enake razloge, kot pri nakupu. V obeh primerih (posvojitev in nakup) gre izkljucno za odgovorno odlocitev za nekega psa, lahko pasemskega pri odgovornem vzreditelju ali psa iz zavetisca.

Pse resujemo s ceste, iz grmovja, iz kontejnerjev ..., ne pa iz zavetisc, ker je te zivali ze nekdo pred nami resil.

Prav tako ne sme biti razlog za posvojitev "pomoc". Psa, ki bo posvojen, bo zaradi splosnega nezakonitega, neodgovornega in nemoralnega pocetja prebivalcev Slovenije zamenjal drug in zavetisca v Sloveniji delujejo zato, da nudijo "zavetje" in oskrbo zapuscenim zivalim. Ni razloga, da bi iz Zavetisca horjul posvajali pse zaradi resevanja zivali ali zaradi pomoci temu zavetiscu.

Se enkrat - odlocitev za posvojitev ali nakup psa MORA temeljiti na popolnoma drugih razlogih, podprtih s predstavo o svojem nadaljnem 10-15 letnem obdobju, ko bomo za tega psa skrbeli v dobrem in slabem.
Logiran

Cats
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.266


« Odgovor #73 : petek, 22.05.2009 : 14:13:32 »

Radaljac, upam, da si med prebiranjem foruma našla tudi zapise ljudi, ki so z Horjulom imeli pozitivne izkušnje Wink

Popolnoma razumem tvojo ogorčenost. Imela si dober namen, zamislila si si, kako bi nekaj naredila in potem se stvari niso izšle po načrtih. Še hujše, nekdo je podvomil v dobre namere. In jasno, ego to težko sprejme.

No, zdaj se pa vprašajmo, zakaj je do tega prišlo? Ali je zavetišče polno in poka po šivih zaradi odgovornih in skrbnih ljudi, ali pa so tudi na tem svetu kakšni drugačni? Kje končajo živali, ko se jih lastniki iz tega ali onega razloga naveličajo ali so jim v napoto? Zakaj so oglasniki polni oglasov za živali, ki jih dajejo stran iz banalnih razlogov? Potem ti mora bit jasno, zakaj bodo v samem začetku zahtevali od potencialnih posvojiteljev, da stoprocentno izpolnijo ne prav enostavne pogoje.

Mogoče si tudi med branjem foruma zasledila podatek o številu sesnih mačjih in pasjih mladičev, ki so ta čas v Horjulu. In ki jih oskrbuje zelo malo parov rok. Se zavedaš, kako izčrpan moraš biti po več dnevih, kaj šele tednih, takšnega dela?

Mogoče boš zdajle še enkrat, tokrat z hladno glavo, premislila, ali je v komunikaciji prišlo do kakšnega nesporazuma samo in izključno zaradi nestrpnosti na horjulski strani. Ker, povsem možno je, da pod tvojim nickom piše en bodoči zelo odgovoren lastnik psa - dovoli pa, da vsi drugi, ki te ne poznamo (razen iz teh par postov) tega zares ne moremo vedeti.

Polona želi oddati živali ne v dobre, ampak v najboljše roke, in jo prav nič ne briga, kaj si kdorkoli na tem svetu o tem misli. Edino, kar ji je mar, je dobrobit teh živali.

In tega ji, če imaš živali rada, nikakor ne moreš zameriti, a ne? Wink
Logiran
Tecka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.256


« Odgovor #74 : petek, 22.05.2009 : 14:15:47 »

Vsako spremembo naslova bivanja živali je posvojitelj dolžan sporočiti zavetišču.
Citat
Tami bomo spravili v pravi dom, ko bo čas, zdaj gre pa v arhiv.
Torej Tami ni posvojena, prestavljena je v arhiv zaradi (sklepam) prevelikega števila klicev neprimernih posvojiteljev še pred iztekom karantene.
Logiran
Strani: 1 2 3 4 [5] 6   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Frulica, Fina, Freska, Fluffy
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines