mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 18.04.2024 : 23:43:47

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Pes v družini in gospodinjstvu  |  Tema: Partnerstvo - en pasjeljubec, drugi ''malo'' manj
Strani: 1 2 3 [4]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Partnerstvo - en pasjeljubec, drugi ''malo'' manj  (Prebrano 19949 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Tecka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.256


« Odgovor #45 : sreda, 01.11.2006 : 20:35:35 »

Hmmm tudi ta del razumem. Nekaj časa sem bila tudi jaz brezposelna z otrokom in dvema mačkonoma (sicer pri mami, ki pa je upokojenka z ne prav veliko "penzijo"...). To da zadnje "kinte" zmečem za živali in otroke zame pa... no ja malo ostane, poznam Wink.
Sicer ni čisto moja situacija, nisem "v njenih čevljih", tako da ne bom rekla, da vem kako je.
Je pa lepo od tebe, da jima vsaj tistih nekaj minut omogočiš neslinaste trenutke. V končni fazi, kako in kaj bosta storila je njuna odločitev, če bi mene vprašala za nasvet in mi zaupala vsak svojo "plat medalje" bi najbrž lažje kakšno rekla o temu. Tako na slepo bi pa res bila po mojem mnenju edina varianta, da se pesjanček navadi tudi na novega partnerja in morda da se mu počasi (ne prehitro, da ne bo zamer) začne postavljati omejitve. S tem pa se mora seveda strinjati tudi lastnica...
Torej je rešitev v pogovoru in tudi kompromisih.
lp
T.
Logiran
anu
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 62


« Odgovor #46 : sreda, 01.11.2006 : 20:54:33 »

Vsaka ti čast, Drobtinica! Prav rada bi te videla  Smiley
Jaz imam srednje veliko, vitko psičko, tudi staro dve leti in pol, in me včasih tako potegne (če iznenada skoči za golobom...), da se mi zdi, da mi bo ramo spulila.
Si pa res dobra prijateljica.

Kaj pa če bi tvoja prijateljica in njen frend kupila novo posteljo, malo preuredila pohištvo po stanovanju in take stvari, da bi ustvarila nov videz sobe in nato začela z novimi pravili za kužota?
Moja manija je premikanje pohištva (zato imam same nizke elementa, da jih laže vlačim sem in tja  Cheesy ) in vedno, ko "preobrnem" stanovanje, sta mačka čisto zmedena, psička pa tudi.
Mislim, da je takšen prostorski šok dober za nova pravila?  Roll Eyes
Logiran
drobtinica
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.477


« Odgovor #47 : sreda, 01.11.2006 : 21:08:28 »

Anu, gre edino za to, da me imata oba psa rada, da sem nad njima vzpostavila določeno avtoriteto in potem gremo. Psa se med seboj razumeta (odraščala sta skupaj), na ptice in podobno hodajoče ali letajoče živali pa med sprehodom niti ne pomislim. Tudi mene bi vsaj eden izmed njiju potegnil, če ne celo oba. Ampak zaenkrat je šlo, je pa res, da sem v takšnem koncu, da se lahko za prvim ovinkom marsičemu izognem, predvsem cesti.
Za prijatelje pa vse, nikoli ne veš, kdaj ti pridejo prav!
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #48 : sreda, 01.11.2006 : 21:19:38 »

drobtinica, kaj pa če bi dogici kupili čisto njen jogi in ga dali zraven postelje? Potem pa ga, ko bi se navadila nanj in ga vzela za svojega (jogi namreč  Grin) počasi začeli odmikati stran od njune postelje, da bi imela vsaj malo zasebnosti?
Logiran
drobtinica
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.477


« Odgovor #49 : sreda, 01.11.2006 : 21:33:33 »

Hvala za dobre, bolje rečeno dobronamerne nasvete. Sem že napisala, da ima majhno stanovanje in gromozanskega psa. Ne vem, zakaj se je ob tako majhnih stanovanjskih kapacitetah sploh odločila za tako velikega psa, ampak zdaj je kar je, ima ga izredno rada, on ima rad njo. Problem je edino v velikosti. Zelo rada bi vam privoščila (tistim, ki nimate doge) to veliko šnofljo, ko se ves slinast prikrade k mizi ali k stolu in v posteljo, v glavnem pa simpatičen v nulo.

Sicer pa, omenjam svojo prijateljico, pozabila pa sem nase v primeru,  da se tudi sama znajdem v situaciji, ko bi slučajno na moja vrata potrkal nov moški. Moja sicer ni tako velika, prenese zaenkrat vse obiskovalce, ampak kaj bi bilo, ko bi si morali deliti kavč in to po dveh letih??? Pozabite, za nasvet vas bom prosila takrat, ko do tega dejansko pride
Logiran
Strani: 1 2 3 [4]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Pes v družini in gospodinjstvu  |  Tema: Partnerstvo - en pasjeljubec, drugi ''malo'' manj
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines