mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 14:22:29

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Dva ali več psov  |  Tema: Množica štirinožcev in dvonožna/i Alfa
Strani: 1 2 [3]  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: Množica štirinožcev in dvonožna/i Alfa  (Prebrano 18032 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Pajk
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 79


WWW
« Odgovor #30 : četrtek, 09.06.2011 : 09:22:44 »

o to temo sem iskala....Teja, tebe sem imela v mislih, ko sem se "odločala" ali obdržati Smoki ali ne. Doma imava poleg Šani (muca), še Pajka, Luka in po novem malo Smoki. Luka je priden, Smoki sicer ne, ampak na srečo sledi svojemu starejšemu bratu Lukecu povsod, tako da ju imam pod kontrolo. Tu je še Pajki, s tako močnim lovskim nagonom, da je škoda izgubljati besed. BEagel in balkanski gonič sta imela prste vmes pri Pajkiju Smiley Tisti, ki ste ga imeli priložnost spoznati, dobro veste o čem govorim.
Pajki razen v pasjem parku ni spuščen. Vsako jutro se dobimo še s sosedovimi pesjani na igrišču in potem se zverine podijo eno uro. Pajk ne sme, ker sicer uide. PA smo probali s slednim povodcem in je zbežal, mali je med drugim pravi šprinter. Sedaj ne hodimo več na igrišče, ker ga ne morem poslušati kao cvili, ko se drugi podijo, on more biti pa privezan. Rada bi sicer tudi več z malo delala, ampak je teško. VEdno bolj ugotavljam, da ni pomebno koliko pesekov imaš, ampak kakega karakterja. Mislim, da bi lahko obvladala 10 lukecev, medtem ko imam Pajkija komaj pod nadzorom. Naj hodim posebaj na sprehode? SIcer se vsi med sabo razumejo in so zaščitniški, doma se na veliko igrajo in tudi glede hrane nimamo več težav. Kakšen nasvet?
Logiran
deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357


« Odgovor #31 : četrtek, 09.06.2011 : 09:34:40 »

Nasvet bi bil in učinkuje , ampak ni v skladu z Zakonom o zaščiti živali  Roll Eyes.
Zdej pa ugibaj (ni težko  Wink )in se odloči na lastno odgovornost  Grin
Logiran
Pajk
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 79


WWW
« Odgovor #32 : petek, 10.06.2011 : 10:07:47 »

Deteljica zaupaj o kakem nasvetu govoriš. A ja, da ne bo nesporazuma, Pajki je moj prvi bejbi in ga imam kljub zanimivem karakterju najraj, vedno znova se mi doma odkupi z dozo cartanja Smiley

Vem, da me boste javno linčl, ampak resno razmišljam o tisti električni ovratnici. Ne zato, da bi ga imela spuščenega, to nikakor ne, amapk bi res rada vidla, da se tako kot včasih ponovno igra na dvorišču z ostalimi pesjani.

Sicer pa živeti z množico štirinožcev je neprecenljivo! no pa saj veste
Logiran
skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #33 : petek, 10.06.2011 : 10:27:02 »

Ne vem sicer, kako bi se obneslo, ampak obstajajo tudi ovratnice, ki na daljinec vibrirajo (kot mobilni telefoni) in/ali piskajo. Verjetno od psa in pravilne uporabe odvisno, če bi sploh delovalo.

Za začetek bi se ti ločen sprehod sigurno obnesel.

Pri sebi vidim, da Majeva poslušnost peša odkar je Neli z nami. Zato seveda ni Neli kriva, pač pa jst Tongue tak da lahko samo sebe za rit grizem Wink Sicer nič tako drastičnega, kot da recimo ne pride več ravno vsakič na prvi klic, ker si je pač gor prišel da mu ni treba, saj čist zadostuje če pride na drugi... Roll Eyes
In je to posledica samo mojega zabušavanja, ker imam Neli itak vedno na povodcu, Maj je pa (bil Evil ) priden in naju zato lahko brez povodca spremlja in tako zlaufam dve pasji muhi na en mah --> to govorim za našo vsakodnevno rutino na domačem polju, drugje sta itak oba privezana.

In vidi se jima, da oba cenita trenutke, ko me imata samo zase, torej da z enim delam/grem na sprehod ločeno, drugi pa čaka. Seveda je to s časom povezano, ker avtomastko porabim dvakrat toliko časa, ampak tako pač je Smiley se pa tudi jaz duplo nadiham svežega zraka Grin
Logiran

Pajk
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 79


WWW
« Odgovor #34 : petek, 10.06.2011 : 12:27:09 »

Včasih smo s Pajkijem lahko delali cele kroge brez povodca in se je obneslo...Sedaj se mu je strgalo. Kakor da bi bil njegov lovski nagon na vrhuncu. Ker ogromno hodim po hribih in plezam, sem začela s seboj jemati smao Luka in Smoki. Pajkija sem tudi nekajkrat vzela s sabo, ker mi moja slaba vest nikakor ni pustila, da bi ostal doma, a smo vsak izlet morali predčasno zaključiti, ker je PAjki tudi 5h neprestano cvilil in grdi pogledi plezalcev so se vrstili... Se vam zdi, da ni nič narobe, če ga teh nekaj ur pustim samega oz s fantom? Ker tudi zanj ni užitek biti privezan v gozdu, medtem ko vonjave srnc in okoliških živali šibajo mimo njega. Po drugi strani pa odkar to počnem, me nekako ignorira.
Rada bi da so vsi kosmatinci zadovoljni, in ne bi se rada odpovedala hribom in plezanju, kar počnem že 2 leti odkar imamo Pajkija.

Hvala vsem za nasvet
Logiran
SunnyDay
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.364


« Odgovor #35 : petek, 10.06.2011 : 12:51:06 »

Po moje od tega, da spodaj čaka in cvili, res nima nič, bi mu bilo sigurno bolj fajn s fantom na (aktivni) samostojni šetnji doma ali pa konec koncev verjetno tudi na kavču ...
Logiran
alexx
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.911


« Odgovor #36 : petek, 10.06.2011 : 14:05:41 »

Kako ti je pa s slednim ušel?

Te pa razumem: občasno sprehajam eni gospe lovsko terierko. Tamala je živ hudiček  Kiss z neverjetnimi lovskim nagonom.
Jo imam na ovratnici + oprsnici. Kadar je na slednem, je pripeta z 2 karabinoma (ker je enkrat enega odtrgala  Shocked), non-stop jo imam na očeh, pa pač zraven laufamWink Je pa res, da tukaj to gre, ker je sama.

Mogoče za začetek za vaju res samostojen sprehod... ko greš plezat, naj pa doma počaka (pa se mu potem bolj posvetiš).  Smiley
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #37 : petek, 10.06.2011 : 15:42:37 »

Jaz bi tudi uvedla ločene sprehode, ker zgleda zaradi različnih karakterjev najbrž vsak potrebuje drugačne vaje in pristope.
A si za Pajka pomislila na kako lovsko šolo - vem da nisi glih pristašica lova, ampak gre za to, da se pes počuti koristnega, da za nekaj urc na teden pade not v sled, se trese od navdušenja in pozabi vse ostalo. Eni poročajo, da so se jim psi bistveno spremenili na bolje, ker se končno lahko nekje izživijo, pa potem drugje malo lažje potrpijo. Mogoče bi blo pa za probat?

Glede puščanja doma - mogoče se bo slišalo grdo, ampak pes le ni ves naš svet. Smo mu na voljo, ima nas dolge ure, ga sprehodimo, se z njim igramo in učimo, da je izpolnjen... Ampak včasih moramo tudi kam it. Mene je včeraj, ko sem šla zvečer na koncert, od doma pa že zgodaj popoldne, celo pot spremljal blesav občutek, da moja kužla sedi zadaj, prav dihat jo slišim ko jo tkole v mislim vozim s seboj Roll Eyes. Večinoma je namreč res z mano ali pa mi je doma tako skoz za ritjo, da jo očitno že čutim nekje za ovratnikom tudi ko je tam sploh ni (in tkole po par urah jo že konkretno pogrešam).

Ampak slabe vesti sem se pa znebila, ker preprosto ne moremo nehat živet zato, ker imamo psa (pa sem se sicer pripravljena zaradi nje marsičemu odpovedat). Tja, kjer bi bila v stresu (preveč dražljajev in novega je včasih zanjo kar stres) pač ne gre. In ji rečem - sori, miškica, ker nisi čist normalen kuža, boš pač hišo čuvala Wink. Še vedno bolje tako, kot da jo peljem nekam, kjer se bo sekirala ona, poleg tega jo bom morala pa še jaz. Tko da, jaz se ne bi preveč sekirala, tudi če mora bit brez družbe in sam doma, ga pa potem sprehodiš in se mu posvetiš.

P.s.: Ena možnost je pa tudi avto - moja se je lepo navadila, da tam pa spi in počaka. Lahko bi ga tudi vzela s seboj, pustila avto nekje v senčki in potem za odmore ali po koncu plezanja izdatno sprehodila. Če ga imaš na odsluženem plezalnem štriku in ga pripneš na plezalni pas, si kar težko predstavljam, da bi na takem 'slednem' uspel kam zviznit.
Logiran
Teja
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.854


« Odgovor #38 : petek, 03.08.2012 : 17:01:12 »

sem spet zbrskala neko fotko  Wink
tole je pa res množica  Cheesy
je bilo ''le'' par dni več kot dovolj Roll Eyes

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/616176_4284869450916_878937918_o.jpg

Logiran
Strani: 1 2 [3]  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Dva ali več psov  |  Tema: Množica štirinožcev in dvonožna/i Alfa
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines