mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 22:46:26

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: V Sežani neznanec z mesnimi kroglicami zastrupil več živali
Strani: 1 2 3 4 5 6 [7]   Dol
Natisni
Avtor Tema: V Sežani neznanec z mesnimi kroglicami zastrupil več živali  (Prebrano 28596 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
oaza88
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.748


WWW
« Odgovor #90 : petek, 27.11.2009 : 09:37:13 »

Super!!
Logiran
Nika2
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.367


« Odgovor #91 : sreda, 06.01.2010 : 00:10:40 »

Novice o primeru zastrupljanja mack v Sezani:

Kriminalist s sezanske pol. postaje nam je povedal, da se policija pospeseno trudi odkriti storilca - doslej zaman.

Zelo vsec mi je bilo tole njihovo dejanje: sli so poizvedovati v vse trgovine v okolici, kjer so naprodaj 'osumljeni' strupi. Preverjali so informacije, ce bi prodajalci vedeli oz. koga prepoznali, ki je nabavil taksne strupe. Na zalost niso dobili uporabnih sledi, tudi evidence  o kupcih (ki za docene strupene snovi morajo biti), za omenjene strupe na zalost ni.

Se vedno zbirajo podatke, strup v 2. zasezenem sveznju mesa pa je prestar za analizo.

POdatke zbirajo naprej, z njmi bomo naprej sodelovali tudi mi.

Hec pa se dogaja na medobcinskem inspektoratu, ki pokriva sezansko obcino. Poglejte tole:   
 
Obcina  Sezana (kateri je bilo siccer do sedaj treba dopovedovat, kaj so njene dolznosti in kaj se s prostoziveckami naredi) se je po vseh pripetijah in haloju, ki smo ga zagnali zaradi zastrupitev, odlocila, da bo sla v akcijo na pravi nacin Smiley Tako obcina kot zavetiscar sta poklicala naso clanico in jo prosila za kontakte hranilcev muc in jo prosila, ce lahko izobesi obvestilo, da bo potekal odlov muc. Muce je zavetisce ze zacelo loviti! Jupi!! - Bravo obcine in bravo zavetiscar!

Muce so sedaj prisle nazaj, odlov je bil uspesen (bravo zavetiscar). Iz zgornjega je razvidno, da so hranilci - obcani sami prijavili lokacijo. No, ocitno je bila ena izmed lokacij tudi blizina bolnisnice.
In ko je nasa clanica tik pred bozicem vprasala na medobcinski inspektorat, ce je kaj novega v zvezi z odkrivanjem storilcav zastrupitev, je direktorica medobcinskega inspektorata o tem sploh ni poslusala, ampak ji je zacela ocitati, da je sedaj ona "nastradala'' s strani bolnisnice, ker da so jo napadli, zakaj so se macke vrnile tja (do sedaj menda niso bile nikomur iz bolnisnice napoti), in ji ocitala, naj se sedaj bolnisnici (najbrz v imenu obcanov, ali zavetisca, ali drustva - nismo prav razumeli) OPRAVICI, ker je bila z vrnitvijo mack povzrocena nevsecnost ... Da ne bo pomote - v primeru sezanskih zastupitev sem bila v kontaktu tudi jaz in sicer s KP Vursom, ki pa je bil zelo OK in ocitno nima problemov z zakonodajo o prostoziveckah. Direktorici medobcinskega inspektorata v sEzani pa bom za vsak slucaj kmalu poslala cisto prijazno posto z uporabnimi informacijami oz. linkom do zakododaje in obrazlozitev. Ce bi ze kdo moral v primeru mack okrog bolnisnice preveriti, ali je okolje v skladu z zakonodajo "primerno" ali ne (naj si pogledajo priporocila VURSA), bi moral biti to po besedah VURSA uradni veterinar zavetisca + zavetisce. Verjetno lahko za dodatno mnenje vpasajo tudi VURS. No, okolje je bilo ocitno primerno, do sedaj tam ni bilo tezav, macke so bile v skladu z zakonom vrnjene.

No, tako - pestro imamo, a ne?
Logiran
Nika2
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.367


« Odgovor #92 : sreda, 06.01.2010 : 20:13:25 »

Aja, a sem poudarila, kako pomemben se je izkazalo posredovanje v tem primeru tudi za resevanje problemov v prihodnje?

Ob vcerajsnjem klicu na 113 zaradi Divace so se pristojni na drugi strani zice kaj kmalu spomnili, da bodo takoj prisli in urgirali, "da ne bo drugace spet tak obseg nevarnosti kot v Sezani". S tem sem bila zelo zadovoljna.

Enako je pomembnost hitrega ukrepanja (v Sezani in Divaci) poudarila tudi policijsko-kriminalisticna patrulja, ki je vceraj prisla v Divaco Wink

Veliko ljudi mi je takrat, ko smo se ukvarjali s Sezano, reklo, da "je brezveze prijavljat", ker storilca itak ne bodo odkrili. Med drugim me je tako rekel tudi dezurni inspektor, ki sem ga dobila na telefon ob drugem odkritju strupov v Sezani. No, nekako sva se kasneje le sporazumela, da bi bilo zadevo vredno prijaviti.

Moj "point": Ce ste v dvomih, ali bi neko situacijo prijavili ali ne, ker "itak ne bo pomagalo", jo prijavite - mogoce se bo to izkazalo kot koristno v prihodnjih primerih.
Logiran
Strani: 1 2 3 4 5 6 [7]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: V Sežani neznanec z mesnimi kroglicami zastrupil več živali
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines