mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 20:55:45

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Okostje in muskulatura  |  Tema: Atrofija mišice na glavi
Strani: [1]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Atrofija mišice na glavi  (Prebrano 6215 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Urla
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 431


WWW
« : sreda, 15.04.2009 : 19:04:55 »

Moj pes ima težavo, ki je drugje nisem zasledila. In sicer gre za atrofijo mišice na glavi. Je zlati prinašalec, star devet let in sicer v kar dobri kondiciji. V zadnjih dveh mesecih mu je začela otekati desna stran glave (na vrhu med uhljema) ali pa je tako vsaj izgledalo, potem pa mu je v nekaj dneh mišica na levi zgornji strani glave popolnoma razpadla. To zdaj izgleda tako, da ima pes na levi strani glave udrtino in se pod kožo čuti lobanja. Mišica očitno še naprej izginja, ker se mu začenja koža počasi povešati nad levo oko.
V zadnjih dveh letih je imel sicer kar nekaj težav. Začelo se z erlihijo, ki ga je kar konkretno zmatrala-zelo je shujšal, dlaga je bila groba in mu je izpadala in bil je brez voljen. Sledilo je zdravljenje in si je opomogel. Takrat je veterinarka ugotovila tudi zmanjšano delovanje šlitnice, zato je imel pol leta terapijo s Forthyronom 400mg, nato pol leta nič, letos pozimi pa smo terapijo ponovili in tablete še vedno dobiva. Mišica kljub temuodpoveduje. Bila sva tudi pri kardiologinji, ki je ugotovila rahlo popuščanje srčne zaklopke, ampak to ni menda nič strašnega (ne vem, no?!) in nima nobene povezave s tem na glavi. Predlagala je še obisk nevrologa.
Zdaj pa jaz ne vem, ali ima to sploh smisel? Kolikor sem prebrala o atrofijah, ki niso posledica poškodbe, se jih ne da zaustaviti. Tudi pri človeku je zdravljenje zapleteno in dolgotrajno, da ne omenim tega, da nihče nima pojma, zakaj se to zgodi. Ima smisel psa voziti še po nešteto pregledih in testih in ga vznemirjati, če sem skoraj prepričana, da zdravljenja ni?
Jaz seveda nisem veterinar in sem pripravljena za svojega psa narediti skoraj vse, vendar ga nočem mučiti zastonj. Naj bo raje sproščen in uživa, dokler pač lahko?
Ima mogoče kdo kakšen izkušnje s čim podobnim? Seveda držim pesti, da obstaja čudežno zdravilo, ampak tudi veterinarka je rekla, da se bo atrofija širila naprej. Mi diagnoza kaj pomaga, če ni zdravila?
Logiran
Urla
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 431


WWW
« Odgovor #1 : sobota, 18.04.2009 : 10:09:07 »

Nima res nihče nobenih podobnih izkušenj? Prooosim? Undecided
Logiran
MARKO HREN
rad prihajam sem
*
Spol: Moški
Sporočil: 1.788


« Odgovor #2 : ponedeljek, 27.04.2009 : 18:58:28 »

... držim pesti, da obstaja čudežno zdravilo... pojdi pa še do drugega zdravnika po drugo mnenje, morda pa imajo kje izkušnje s to težavo

m
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #3 : ponedeljek, 27.04.2009 : 19:08:02 »

Urla, pri nas ni veterinarja specialista za nevrologijo. Na tvojem mestu bi psa odpeljala na dunajsko veterinarsko univerzo.

lp
Logiran
Urla
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 431


WWW
« Odgovor #4 : ponedeljek, 27.04.2009 : 19:22:47 »

Priporočili so mi tudi dr. Zorko in Mestnega loga. Ima menda največ izkušenj z nevrologije (če je sploh v tem težava Huh). Ne vem, najbrž bom najprej poskusila tam. So prišli tudi krvni izvidi iz Dunaja in je menda vse v redu, bo pa še naprej preventivno dobival Forthyron 400mg 2x/dan.
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #5 : ponedeljek, 27.04.2009 : 20:24:08 »

Dr Zorko je odličen ortoped, ni pa specialist nevrolog. Najbližji nevrologi so na Dunaju, kjer imajo tudi vse potrebne aparature. Krvni izvid ne bo pokazal nevrološke okvare.

Jaz bi na tvojem mestu naredila vse, da pridem do prave diagnoze.
Logiran
Urla
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 431


WWW
« Odgovor #6 : ponedeljek, 27.04.2009 : 20:30:08 »

Ortoped? Zdaj mi ni pa nič jasno. Krvni izvidi so bili pa zaradi težav s ščitnico, ne atrofijo. Očitno bova šla res na Dunaj.
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #7 : ponedeljek, 27.04.2009 : 20:33:54 »

Ker pri nas ni specialista nevrologa, pac drugi veterinarji poskusajo pokrivati tudi to podrocje, vendar ni isto, kot ce bi sel k specialistu.

Govorim iz izkusenj. Dunajsko veterinarsko univerzo najdes na internetu (http://www.vu-wien.ac.at/), pri navezavi stika ti lahko pomaga tudi tvoj veterinar. So zelo strokovni in temeljiti.

Srecno! Smiley
Logiran
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #8 : torek, 28.04.2009 : 08:25:36 »

Tudi jaz vama želim srečo!
Logiran
Urla
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 431


WWW
« Odgovor #9 : sreda, 29.04.2009 : 18:02:09 »

Pred tremi dnevi se je psu začela sušiti koža na desni strani smrčka. Vsak dan je slabše in mu je zdaj že precej razpokala in videti je, da ima nosnico skoraj popolnoma zamašeno. Več kot to nisem uspela videti. Ga pa očitno moti, ker se občasno praska s taco in liže po nosu (kolikor doseže). Jutri greva spet k veterinarju in se bom pogovorila o pregledu na Dunaju. Mislim, groza! Ena težava za drugo. sram Sad
Logiran
Strani: [1]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Okostje in muskulatura  |  Tema: Atrofija mišice na glavi
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines